Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 49

QUOTE(linuke_ @ 2009 09 15, 10:01)
Kuris variantas geresnis? <...>
Net nežinau ir vėl abejoti pradėjau su tais visžaliais lapuočiais. Žinau, kad tikrai nedengsiu, tai man reikia nereiklaus augalo arba visai atsisakyti šitos idėjos.

Kuris geresnis nežinau, bet man simpatiškiausias trečiasis smile.gif
Iš visžalių dar yra mahonija - žydi anksti geltonais žiedais, bet forma, aišku, nė iš tolo neprimena rutuliuko... Iš žemesnių (pagalvėlės formos) yra tokis kalninis šilžiurkštis (Paxistima).
user posted image user posted image user posted image
O kodėl apsistojai būtent ties visžaliais lapuočiais? Gal tiktų ir spygliuočiai - pasirinkimas didžiulis.
QUOTE(Gute444 @ 2009 09 15, 11:56)
Yra pas mus kieme toks "paminklėlis" ir reikia jį kažkaip apipavidalinti.

Pirma, akmuo atrodo vienišas. Reiktų jam į kompaniją keletos mažesnių akmenų. Antra, esanis rožynas pagal akmens dydį atrodo per mažas. Mano manymu reiktų didesnės augalų grupės. Galima būtų derint sumedėjusius augalus arba/ir "žoles" (nepamirštant stambių, pvz. kininio miskanto) su gėlėmis, gal plėst rožyną... Pasirinkimas priklauso nuo to, kas vyrauja/vyraus kitose kiemo augalų grupėse, t.y. kad neišsišoktų iš kiemo visumos.
Pora foto (akmenys mažesni, bet gal matysis, ką norėjau pasakyti dėl "vienišumo" ir augalų grupės dydžio):
user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 15 rugsėjo 2009 - 14:18
as del to akmens-man visai grazu kad jis vienisas... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 09 15, 15:03)
Taigis prašom plačiau papasokoti 4u.gif
Kokioj vietoj auga? Ar žiemą buvo dengti/mulčiuoti?

atviroj ir papildomai be nuotraukose matomo mulčo niekas nedėta. Tik dar vienas momentas, bent jau pernai žiemą buvo tiek priversta sniego, kad kelis savaitgalius ieškojau krūmų pusnyse - atkapstinėjau spygliuočius, o jie nėra 'nykštukai' 4u.gif
Atsakyti
Merginos o kokia seduma baltai zydi?
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 15, 15:13)
Kuris geresnis nežinau, bet man simpatiškiausias trečiasis smile.gif
Iš visžalių dar yra mahonija - žydi anksti geltonais žiedais, bet forma, aišku, nė iš tolo neprimena rutuliuko... Iš žemesnių (pagalvėlės formos) yra tokis kalninis šilžiurkštis (Paxistima).

O kodėl apsistojai būtent ties visžaliais lapuočiais? Gal tiktų ir spygliuočiai - pasirinkimas didžiulis.

Nežinau kodėl ties lapuočiais g.gif
Spygliuočiai "rutuliukai" gal per daug taisyklingi būtų g.gif Nėra daugiau tokių griežtų geometrinių formų. Augalų salos "išplaukusios". Lapuočiai nebūtų tokie sterilūs g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linuke_: 15 rugsėjo 2009 - 14:31
QUOTE(ARasytee @ 2009 09 15, 15:18)
as del to akmens-man visai grazu kad jis vienisas... ax.gif

jei jis būtų po kokiu senu senu medžiu netoli mažutės senos pirtelės, apsuptas pievos žolynų, ir man būtų gražu. Bet esamu atveju mano akiai jis atrodo "pasimetęs erdvėje".
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 15, 15:26)
atviroj ir papildomai be nuotraukose matomo mulčo niekas nedėta. Tik dar vienas momentas, bent jau pernai žiemą buvo tiek priversta sniego, kad kelis savaitgalius ieškojau krūmų pusnyse - atkapstinėjau spygliuočius, o jie nėra 'nykštukai'  4u.gif

Ačiū 4u.gif
Jei pasirinkčiau margalapį ožekšnį, nebereikėtų jokio kilimo sodinti - užtektų mulčo paberti rolleyes.gif Paprastesnė priežiūra tuomet būtų ax.gif
Na reikia įdėmiau pasinagrinėti ar pagal išmatavimus man tinka ir per naujo pasibraižyti planelį cool.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 09 15, 14:37)
Ačiū  4u.gif
Jei pasirinkčiau margalapį ožekšnį, nebereikėtų jokio kilimo sodinti - užtektų mulčo paberti rolleyes.gif Paprastesnė priežiūra tuomet būtų ax.gif
Na reikia įdėmiau pasinagrinėti ar pagal išmatavimus man tinka ir per naujo pasibraižyti planelį cool.gif

Fortūno ožekšniai žiemoja be jokių problemų tiek saulėje tiek pavėsyje. turiu kelių rūšių apie 80 cm aukščio, aukščiau neleidžiu karpau. Nei karto nebuvo net pašalę.
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 15, 15:35)
jei jis būtų po kokiu senu senu medžiu netoli mažutės senos pirtelės, apsuptas pievos žolynų, ir man būtų gražu. Bet esamu atveju mano akiai jis atrodo "pasimetęs erdvėje".

jep su medziu butu idealu.
O del geles kur uzklausiau kas cia tokia tai ups doh.gif , kaip tikra blonde pasielgiau-juk nuorodoje aiskiai parasyta kad monbrete smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 09 15, 11:55)
Iš visžalių lapuočių turbūt geriausias variantas buksmedžiai g.gif Šitie bent jau neapšąla. Ožekšniai ar kauleniai lepesni turėtų būti g.gif
Dar sąraše buvo blizgusis sausmedis. Bet kažkaip neužtikau reikiamos formos – jie labiau pažeme šliaužiantys.
Net nežinau ir vėl abejoti pradėjau su tais visžaliais lapuočiais. Žinau, kad tikrai nedengsiu, tai man reikia nereiklaus augalo arba visai atsisakyti šitos idėjos.

Buksmedziai neapsala tik paskutinius pora metu del to kad ziemos labai palankios pasitaike.Bet del ju nera juokios garantijos kad pasitaikius saltesniai ziemai jie neapsaus sad.gif Labai gaila kada didelis jau apsala. Beje as maciau juos apsalusius net salise su zimiai siltesniu klimatu. user posted image cia nuotrauka is pietu voketijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo toratora: 15 rugsėjo 2009 - 15:00
QUOTE(Tina* @ 2009 09 15, 12:00)
As ir pagalvojau, kad rekomenduoti salatlanki  mastau.gif nesupyk Vida  4u.gif

gal jus ir teisios, nesu as gyvenusi smelynuose, bet uz mano tevu sklypo augo keletas saltalankiu krumoksniu, tai per 20 metu nedaug issiplete - dirvozemis buvo molis ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Gute444 @ 2009 09 15, 12:21)
Akmuo ir yra kažkokios pilkai melsvos spalvos, bet jis dar turi ir tokias kaip 'rieves' pilkšvai gelsvos - pilkos ir murzinai rausvos spalvos, gaila fotoaparatas tu niuansų 'nepagauna' http://images51.fotk...IMGP0870-vi.jpg gal cia truputeli matosi tos spalvos.
As apskritai nenoriu to akmens... bet čia tėvų namai ir tėvų kiemas, o tečiui tas akmuo labai gražus ir mielas smile.gif  Krano jį atgabenti nereikejo, užteko vieno traktoriaus ir vieno labai užsispyrusio žmogaus smile.gif Dėl skalbinių virves, anksčiau ji man nekrito į akis, o tie laidai ir vamzdžiai kazkada, tolimoj ateity, bus paslepti po namo apdaila. Visos mano vizijos dėl to akmens susiveda i jo sunaikinima blush2.gif , bet to nebus, todel reikia sugalvoti kaip ji apipavidalinti. Už akmens i dešine, link namo sienos galbūt norėtusi kažkokio spygliuočio (man patinka spygliuočiai), augančio iki 2,5 m, kuris pridengtu arvirą skalbinių virvės dalį. Gaila negaliu konkrečiai įvardinti koks tas spygliuotis turėtų būti.
Taip pat norėtūsi, kad prie to 'paminklėlio' būtų ir žiedų, visa siltąjį sezoną. Kol kas daugiau fantazija neveikia blush2.gif

Nu tikrai labai gražus. Panašu, kad kažkas labai pasistengė jį atgabent, nes tokie gi sveria doh.gif Gal tau praeis nemeilė jam, nes kitaip gi kaip tu jo grožį atskleisi želdindama? Kai nemyli, nematai ir grožio..
Pritariu Ss, kad vienišas jis. Dėl spygliuočių - pasižiūrėk kikos puslapy, daug turi, su aprašymais jie. Patinkančius dar papildomai pasigooglink - padirbėsi ir išsirinksi mirksiukas.gif
Žiedų, kaip suprantu, trūkumas pavasarį - sodink svogūnines, česnakus, etc. Prie rožių klasikinis derinys - levandos. Pridengtų ir pavasarines nunykusias. Ir siauralapiai žolynai grožio pridės, ypač rudenį. O jei dar pasirinksi pvz keičiančius lapų spalvą rudeniop.. niam niam lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 15 rugsėjo 2009 - 18:17