QUOTE(linuke_ @ 2009 09 15, 10:01)
Kuris variantas geresnis? <...>
Net nežinau ir vėl abejoti pradėjau su tais visžaliais lapuočiais. Žinau, kad tikrai nedengsiu, tai man reikia nereiklaus augalo arba visai atsisakyti šitos idėjos.
Net nežinau ir vėl abejoti pradėjau su tais visžaliais lapuočiais. Žinau, kad tikrai nedengsiu, tai man reikia nereiklaus augalo arba visai atsisakyti šitos idėjos.
Kuris geresnis nežinau, bet man simpatiškiausias trečiasis
Iš visžalių dar yra mahonija - žydi anksti geltonais žiedais, bet forma, aišku, nė iš tolo neprimena rutuliuko... Iš žemesnių (pagalvėlės formos) yra tokis kalninis šilžiurkštis (Paxistima).
O kodėl apsistojai būtent ties visžaliais lapuočiais? Gal tiktų ir spygliuočiai - pasirinkimas didžiulis.
QUOTE(Gute444 @ 2009 09 15, 11:56)
Yra pas mus kieme toks "paminklėlis" ir reikia jį kažkaip apipavidalinti.
Pirma, akmuo atrodo vienišas. Reiktų jam į kompaniją keletos mažesnių akmenų. Antra, esanis rožynas pagal akmens dydį atrodo per mažas. Mano manymu reiktų didesnės augalų grupės. Galima būtų derint sumedėjusius augalus arba/ir "žoles" (nepamirštant stambių, pvz. kininio miskanto) su gėlėmis, gal plėst rožyną... Pasirinkimas priklauso nuo to, kas vyrauja/vyraus kitose kiemo augalų grupėse, t.y. kad neišsišoktų iš kiemo visumos.
Pora foto (akmenys mažesni, bet gal matysis, ką norėjau pasakyti dėl "vienišumo" ir augalų grupės dydžio):