QUOTE(Oli_vija @ 2009 09 15, 11:40)
ir kodėl man atrodo, kad čia
visų visžalių lapuočių problema
beje, žinau keletą vietų, kur iš buksmedžių padarytos karpomos gyvatvorės - bordiūrai rožynui - vieta saulėta, bent pastaruosius keletą metų nebuvo ten "nudegimų", nors savininkė irgi labai abejojo sodindama, ir netgi ruošėsi dengt nuo aštrių pavasarinių saulės spindulių (bet taip ir nedengė nė karto).
čia šiek tiek buksmedžių matosi:
http://nijola-rozes......raukos (Foto)
Dėl
šiloko - man asmeniškai jis dekoratyvesnis už sibirinį vilkdalgį, be to, jei ten saulėta vieta, tai ten ir sausa - sibiriakai mėgsta drėgnesnes vietas, jiems geriau kur prie balos.
Iš visžalių lapuočių turbūt geriausias variantas buksmedžiai
Šitie bent jau neapšąla. Ožekšniai ar kauleniai lepesni turėtų būti
Dar sąraše buvo blizgusis sausmedis. Bet kažkaip neužtikau reikiamos formos jie labiau pažeme šliaužiantys.
Net nežinau ir vėl abejoti pradėjau su tais visžaliais lapuočiais. Žinau, kad tikrai nedengsiu, tai man reikia nereiklaus augalo arba visai atsisakyti šitos idėjos.
Vilkdalgius pasirinkau todėl, kad jie aukštesni, bent jau už mano turimus šilokus. Ir, mano nuomone, formos geriau žiūrėtųsi: vilkdalgiai statūs (beje, jų lapai vis dar dekoratyvūs, nepradėję ruduoti, ne kaip pvz., viendienių) ir apvalūs krūmukai. Na, ir fone rožė
Be to, vilkdalgiai žydi, kai rožė dar nežydi, o paskui jau tik rožė žydi ilgesnis patvorio žydėjimo laikas.
O vieta ten nėra sausa, netgi pavasarį buvo nerimo, kad numirks ten augalai. Tas patvorys yra tarp tvoros pamato ir trinkelių įrėmintas iš visų pusių. Kiek vanduo nubėga po trinkelėm neįsivaizduoju, bet tik vasaros pabaigoj reikėjo laistyti.
Beje, kuris variantas priimtinesnis iš mano trijų?