Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 49

Smelio smiltele, isivaizdavimui - mazdaug pries 13 metu MB pasodino siuos medelius (dedu nuorodas, nes noriu parodyti didesnes foto).

Lazdyno virsune sieka balkono tureklu virsu:
http://i199.photobuc...77/IMG_7812.jpg

lazdyno kamienas:
http://i199.photobuc...77/IMG_7813.jpg
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 09 14, 13:15)
Balta su balta nesiziuri ta prasme? As norejau pasakyt, kad jei spalvos tokios pacios, tai tada isryskeja formu priesingybes.

biggrin.gif smulkesnėse kompozicijose būtų šaunu, bet kai krūmai didoki ir bendroj visumoj užima nemenką svorį, tais baltos spalvos viena šalia kitos ~ mėn būtų per daug, stipriai per daug wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 14 rugsėjo 2009 - 12:28
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 14, 13:26)
biggrin.gif smulkesnėse kompozicijose būtų šaunu, bet kai krūmai didoki ir bendroj visumoj užima nemenką svorį, tais baltos spalvos viena šalia kitos ~ mėn būtų per daug, stipriai per daug wink.gif

Cia turbut skonio reikalas 4u.gif Reik nepamirst, kad pas SS didelis plotas ir ta krumu kompozicija uzims nedidele dali kiemo dar ir neaisku kuriam kiemo kraste bus. Geguze toks tustesnis ziedais metas, tai man asmeniskai tos baltos nebutu perdaug. Be to, stipria atsvara raugerskis su lazdynu sudarytu savo bordine lapija.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 09 14, 13:25)
isivaizdavimui

ačiū 4u.gif Gražūs medeliai smile.gif
Kur dabar kedanam tą kompoziciją tai yra neraitytom šakom pas mane lazdynas ir koks bus įsivaizduoju (pas tėvus auga, manam kaimuke vieni žmonės pasisodinę bent keletą). Bet su sedula sunkiau vaizduotė veikia... Mačiau botanikos sode, bet lyg ir apie 2-2,5m buvo, ir į plotį labiau išsiplėtus nei į aukštį pasistiebus. Eisiu knygų/interneto vartyt atidžiau, kad nenuklyst į lankas su aukščiais...
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 14, 13:44)
<...> Mačiau botanikos sode, bet lyg ir apie 2-2,5m buvo, ir į plotį labiau išsiplėtus nei į aukštį pasistiebus. Eisiu knygų/interneto vartyt atidžiau, kad nenuklyst į lankas su aukščiais...

M.Navasaičio knygoj nurodo 2-3 metrus. ( į prieš tai užduotus klausimus atsakysiu, kai pati su vaizduote susitvarkysiu blush2.gif )

Jau pagalvojau biggrin.gif , alyva medelio formos, raugerškis tams. prupurinė ~1,5m; pagal pirmą pavyzdį - vietoj 5 ir šalia 4, uolinis kadagys. Dar trūksta kažko prieš raugerškį ir šalia/už alyvos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 14 rugsėjo 2009 - 13:05
QUOTE(rokoko @ 2009 09 14, 10:56)
Gal kas auginate Mėlynukes?
ixiolirion
Kaip jas geriau sodint - pavieniui, puokštėmis? Įsprausti tarp kitų augalų?
Kaip atrodo po žydėjimo - ''šienas'' nebaisus?
Gal žinote, prie kokio konkrečiai augalo/ų gražiai atrodo?

dar papildomas klausimukas - Mėlynukė daugiau mėlyna ar violetinė?
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 09 14, 13:36)
kuriam kiemo kraste bus

tolimajam krašte, netoli ribos (priekyje eglaičių, iškart prie jų), "sporto" zonos pakraštyje (apvedžiau apytiksliai stačiakampiu kompozicijos vietą). Ūkinio dalį, dabar užstojančią tą vietą, nugriausime. Taigi, ta kompozicija bus matyti nuo įvažiavimo keliuko, įėjimo į namą kur planuojama terasa (foto matyti artimesnis kompozicijai namo kampas, nei bus terasa):
user posted image
P.S. "žvilgsniai" įstriži, kadangi priekyje (prie pat keliuko) pasodintas švedinis šermukšnis, kuris uždengtų vaizdą jei žiūrėti tiesiai (kaip foto).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 14 rugsėjo 2009 - 13:18
QUOTE(Oli_vija @ 2009 09 14, 11:42)
Jei jau rožės, tai gal nereiktų krūmų  g.gif gal tik krūminės rožės tiktų ?

http://www.rozes.lt/...as_krumines.htm

Heh, musėt čia jau mano stilius - į mažai vietos sugrūst kiek galima daugiau lotuliukas.gif Bet jei rimtai, man patinka, kai skirtingų krūmų šakos susipina. Aišku, tinkamus atstumus reik išlaikyt, kad negriūtų vienas ant kito.
Beje, savo šešėlinį gėlyną jau perkilnojau, daugiau vietos rodžersijai ir blakėžudei. Dar prikaišiojau pavasarinių - tulpių, krokų ir plukių. Visos baltos.
Pasirodau, pirmieji „stagarai“ - blakėžudė smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 14, 11:56)
dar truputėlis sumaišties į mano "daržą" lotuliukas.gif Kramtau...

vis galvoju, kodel tu, komponuodama lapuocius, neivedi specialiai kokio krumo, kuris brandintu uogas rudeni ?
Man pvz. labai grazu rudeni putinu raudonu uogu kekes arba seivamedziu, dar vienas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 14 rugsėjo 2009 - 13:31
Dar padėkit suprast, kas čia tai mano sedulai? Ar amaras? Ir ką reiktų naudot, jei nenoriu chemijos, t.y., gal koks nuoviras padeda?
user posted image user posted image
Atsakyti
SVEIKUTĖS MERGINOS,
pagaliau radau temą smile.gif , tai ieškojau apie namų aplinkos tvarkymą,prasėdėjau dieną ...o šiandien žiū temikė ir nemačiau seniau.
Atsakyti
QUOTE(dankvas @ 2009 09 14, 15:05)
SVEIKUTĖS MERGINOS,
pagaliau radau temą smile.gif , tai ieškojau apie namų aplinkos tvarkymą,prasėdėjau dieną ...o šiandien žiū temikė ir nemačiau seniau.

sveika atradusi smile.gif guldyk, kas ant dūšios ir kas teve atvedė į šį "ligonių" kampelį? mirksiukas.gif
o štai čia vaizdelių neaprėpiama gausybė iš delfio gražiausiųjų gėlynų konkurso. Paganykit akis tos, kam vis trūksta minčių 4u.gif
dėl nuotraukų gausos ir naujas konkursas paskelbtas, dalyvaukit, entuziastės mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 14 rugsėjo 2009 - 15:16