SS,
man labiau patinka su geltona.
Gal kas auginate Mėlynukes?
ixiolirion
Kaip jas geriau sodint - pavieniui, puokštėmis? Įsprausti tarp kitų augalų?
Kaip atrodo po žydėjimo - ''šienas'' nebaisus?
Gal žinote, prie kokio konkrečiai augalo/ų gražiai atrodo?
Papildyta:
Dar sodinsiu Lilium Nepal
http://farm4.static....pg?v=1213414874
Turėtų būti be rūpesčių?
ixiolirion
Kaip jas geriau sodint - pavieniui, puokštėmis? Įsprausti tarp kitų augalų?
Kaip atrodo po žydėjimo - ''šienas'' nebaisus?
Gal žinote, prie kokio konkrečiai augalo/ų gražiai atrodo?
Papildyta:
Dar sodinsiu Lilium Nepal
http://farm4.static....pg?v=1213414874
Turėtų būti be rūpesčių?
Smėlio_smiltele, keletas klausimų: alyva - krūmas ar medelis; Ar specialiai nori, kad bent jau du augalai būtų vienodo aukščio - lazdynas ir sedula su laiku susivienodins, žiemos pabaigoj lazdyno žirginėliai švies geltonai, o sedulos šakos - raudonai, likę krūmai truputį 'iškrenta'; Kai lanksva žydi krentančiomis kaskadomis - baltumas net akina, ir šalia esanti sedula, hmm, net nežinau kaip išsireikšti, na viena šalia kito šie du suaugę krūmai - neįsivaizduoju .
Spalvas išdėliočiau kitaip
QUOTE(smth1 @ 2009 09 14, 10:37)
Man gal 1 variantas labiau, tik as vietoj geltonlapio jazmino seivamedi geltonlapi jamciau. Arba pukeni. Bet tai cia remiamasi tik asmeninem simpatijom:)
Ar yra geltonlapis pūkenis
SS, o jei vietoj geltonos spalvos įvest sidabrinę /pilką, pvz Elaeagnus ? (tiesa, jis plečiasi šaknų atžalom)
arba Rosa glauca
http://www.rozes.lt/htm/glauca.htm
QUOTE(MAMICY @ 2009 09 13, 13:34)
gal galit man padėti?
sugalvojom padėti kondicionieriaus bloką ant žemės, pietinėj namo pusėj... kvailai padarėm, bet jau padarėm.... dabar reiktų kažkuo tą bloką pridengti nuo saulės. užtektų tik vasarą pridengti. buvo visokių idėjų ir lazdynas ir šiaip medis... bet taip pat nelabai norėtųsi, kad tas "uždengimas" labai išsikerotų ir šviesą užstotų. ten reiktų kažko žmogaus ūgio... gal kas kokią idėją duos?
ten labai pietinė pusė...
ir dar prie to paties. kokio dydžio maždaug būna krūminė rožė? bandžiau skaityti bet susimakalavaau tarp visų, krūminių, parko, angliškų ir pan...
sugalvojom padėti kondicionieriaus bloką ant žemės, pietinėj namo pusėj... kvailai padarėm, bet jau padarėm.... dabar reiktų kažkuo tą bloką pridengti nuo saulės. užtektų tik vasarą pridengti. buvo visokių idėjų ir lazdynas ir šiaip medis... bet taip pat nelabai norėtųsi, kad tas "uždengimas" labai išsikerotų ir šviesą užstotų. ten reiktų kažko žmogaus ūgio... gal kas kokią idėją duos?
ten labai pietinė pusė...
ir dar prie to paties. kokio dydžio maždaug būna krūminė rožė? bandžiau skaityti bet susimakalavaau tarp visų, krūminių, parko, angliškų ir pan...
Aš irgi šią vasarą turėjau panašią užduotį - užmesti nedidelį pavėsiuką. Rinkausi iš krūmelių maždaug dvimetrinių, iki 3m, pasodinau galiausiai sedulos krūmelį (sužavėjo tai, kad jos šviesiai žali stiebai ir žiemą gražiai atrodys, o ir šiaip ji labai grakšti ). Man rodos, ir tavo parodytoj vietoj panašus krūmelis tiktų, bet gal galima ir du ten sodinti
Mano močiutės krūminė rožė (tokia senoviška, labai gausiai žydinti sodriai raudonai bordinė) apie 2 metrų, bet manau, kad visokių rastum, reikia žiūrėti konkrečią veislę. Jau kad įsijaučiau tai kaip savam kieme sodinčiau ten krūminę rožę ir sedulą šalia viena kitos
QUOTE(zmogs @ 2009 09 14, 12:38)
Mano močiutės krūminė rožė (tokia senoviška, labai gausiai žydinti sodriai raudonai bordinė) apie 2 metrų, bet manau, kad visokių rastum, reikia žiūrėti konkrečią veislę. Jau kad įsijaučiau tai kaip savam kieme sodinčiau ten krūminę rožę ir sedulą šalia viena kitos
Jei jau rožės, tai gal nereiktų krūmų gal tik krūminės rožės tiktų ?
http://www.rozes.lt/...as_krumines.htm
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 14, 11:57)
Smėlio_smiltele, keletas klausimų:
1 - alyva - krūmas ar medelis;
2 - Ar specialiai nori, kad bent jau du augalai būtų vienodo aukščio - lazdynas ir sedula su laiku susivienodins,
3 - žiemos pabaigoj lazdyno žirginėliai švies geltonai, o sedulos šakos - raudonai, likę krūmai truputį 'iškrenta'
4 - lanksva ir šalia esanti sedula, viena šalia kito šie du suaugę krūmai - neįsivaizduoju .
5 - Spalvas išdėliočiau kitaip
1 - alyva - krūmas ar medelis;
2 - Ar specialiai nori, kad bent jau du augalai būtų vienodo aukščio - lazdynas ir sedula su laiku susivienodins,
3 - žiemos pabaigoj lazdyno žirginėliai švies geltonai, o sedulos šakos - raudonai, likę krūmai truputį 'iškrenta'
4 - lanksva ir šalia esanti sedula, viena šalia kito šie du suaugę krūmai - neįsivaizduoju .
5 - Spalvas išdėliočiau kitaip
1 - turiu galimybę padaryt bet kurį variantą, nes dar tik vienas stimburėlis tėra. Kurį patartum?
2 - kažką ne taip vadinasi išsiskaičiau su aukščiais. Lazdynas maniau apie 4m bus, o margalapė sedula apie 2m...
3 - lazdyno, sedulos ir tamsios alyvos trio norėčiau išlaikyti, t.y. kad augtų vienoje grupėje (dėl aukščių "susikirtimo" galiu persodint). Derintum kažką šalia jų ar ne?
4 - taiklus pastebėjimas
5 - kaip? Augalai jauni, dalis jų dar tik planuose, galėčiau pergrupuot, tad pasiūlymams esu atvira
QUOTE(Oli_vija @ 2009 09 14, 12:11)
o jei vietoj geltonos spalvos įvest sidabrinę /pilką, pvz Elaeagnus ? arba Rosa glauca
dar truputėlis sumaišties į mano "daržą" Kramtau...
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 14, 11:57)
Smėlio_smiltele, keletas klausimų: alyva - krūmas ar medelis; Ar specialiai nori, kad bent jau du augalai būtų vienodo aukščio - lazdynas ir sedula su laiku susivienodins, žiemos pabaigoj lazdyno žirginėliai švies geltonai, o sedulos šakos - raudonai, likę krūmai truputį 'iškrenta'; Kai lanksva žydi krentančiomis kaskadomis - baltumas net akina, ir šalia esanti sedula, hmm, net nežinau kaip išsireikšti, na viena šalia kito šie du suaugę krūmai - neįsivaizduoju .
Bet juk negali visi augalai vienu metu atrodytu dekoratyviai. Ir tai, kad dar ankstyva pavasari du salia esantys krumai atrodys liuks, tai labai gerai. As asmeniskai cia problemos nematau.
O sedula ir lanksva bus skirtingu formu. Vienos krentancios kaskados sakos, kitos stacios. Velgi formu zaismas.
Papildyta:
QUOTE(Oli_vija @ 2009 09 14, 12:11)
Ar yra geltonlapis pūkenis
SS, o jei vietoj geltonos spalvos įvest sidabrinę /pilką, pvz Elaeagnus ? (tiesa, jis plečiasi šaknų atžalom)
arba Rosa glauca
arba Rosa glauca
Yra ir dar Sodo skrynioj pavasari buvo pirkti.
QUOTE(smth1 @ 2009 09 14, 13:06)
O sedula ir lanksva bus skirtingu formu. Vienos krentancios kaskados sakos, kitos stacios. Velgi formu zaismas.
Spalviškai nesižiūri tas derinys, o ne formos
QUOTE(smth1 @ 2009 09 14, 13:06)
ačiū užu pastebėjimą Kaip smagu kad tiek skirtingų nuomonių yra. Man tik į naudą iškedenta iš visų pusių problema Manų kombinacijų pliusai ir minusai, alternatyvos
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 14, 13:08)
Spalviškai nesižiūri tas derinys, o ne formos
Balta su balta nesiziuri ta prasme? As norejau pasakyt, kad jei spalvos tokios pacios, tai tada isryskeja formu priesingybes.