Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 49

QUOTE(vida777 @ 2009 09 10, 10:37)
Mergaites, kol dar visos pakankamai aktyvios, reikia ir man labai labai jusu patarimo!

Cia ziauriai noreciau pasodinti Smaragd tuju gyvatvore. Sodinciau kas 1 m, ar ne par tankiai, nes nenoriu per artimiausius 5-6 metus vientisos sienos. Nekarpyciau, leisciau laisvai augti  aukstyn, kad nesiplestu i sonus (nors jos ir taip mazai pleciasi). Naturalus dirvozemis labai prastas, galeciau pagerinti tik toje juostoje, o i sonus be sansu.
Ka tai duotu? Jos labai uzvargtu (-), ar tiesiog pristabdytu ju vesejima (+)  g.gif ?

Ir paskutinis, svarbiausias klausimas, ar is viso realu jos tokioje siauroje juostoje - nuo tvoros iki bortelio apie 80 cm ? Dar reiketu nepamirsti, kad prie bortelio yra papilta betono  doh.gif . Jei saknys lys gilyn, tai gal kaip nors....

user posted image

Nors ir abejoju, bet vilties ziebia kaimynu pavyzdys - per daugiau nei 10 m Smaragdas pasieke kai kur 4m auksti. Auga labai kompaktiskai, beje labai prastoje dirvoje, prie keliuko (is kitos puses), trasu nemate savo gyvenime :

http://i199.photobuc...77/IMG_7034.jpg

Kaip manot, ar neteks man palaidoti savo svajones  cray.gif ?

tujos smaragd reiketu sodint kas 50cm ,kad butu vientisa siena.Del dirvos tai reiketu iskasti per viduri griovi ,uzpilti ten geresnes zemes ir sodint 40cm nuo tvoros.Kad iseitu ligiai geriau istept virvute smile.gif sekmes
Atsakyti
QUOTE(toratora @ 2009 09 10, 10:46)
tujos smaragd reiketu sodint kas 50cm ,kad butu vientisa siena.Del dirvos tai reiketu iskasti per viduri griovi ,uzpilti ten geresnes zemes ir sodint 40cm nuo tvoros.Kad iseitu ligiai geriau istept virvute smile.gif sekmes

toratora, aciu labai, bet as rasiau, kad nenoriu sienos ax.gif . Na kas ne kas, bet as tai net dvi virvutes issitempsiu, kad tik iseutu lygiai blush2.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 10 rugsėjo 2009 - 10:55
QUOTE(Knifofija @ 2009 09 10, 11:42)
<...> pirksiu jei tik rasiu, ppaskutiniu laiku nemačiau pardavime.

eurogėlės'e mačiau, jie ir parodose/mugėse pastoviai būna. Arba savaitgalį, galima pas juos tiesiai į žalią palapinę nulėkt ( Vydūno al.)
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 09 10, 10:41)
o gal jai tiktu gubojos debeselis (irgi nereiklus augalas) i kompanija ar pan. :

Jei Jolaxus aktualu būtų kas į kaimynystę sodinama, tai esu mačiusi foto, kai derinama su vilnotąja notra ir levandomis, pvz.:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 09 10, 11:37)
<...> Jei saknys lys gilyn, tai gal kaip nors....

giliai neknisau, bet kad paviršiuj daug šaknų, tai nekartą teko įsitikint. Nupjauta veja plonu sluoksniu vis pamulčiuot, ant viršaus durpėm ir šaknys 'jausis' puikiai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 09 10, 10:37)
Mergaites, kol dar visos pakankamai aktyvios, reikia ir man labai labai jusu patarimo!

Cia ziauriai noreciau pasodinti Smaragd tuju gyvatvore. Sodinciau kas 1 m, ar ne par tankiai, nes nenoriu per artimiausius 5-6 metus vientisos sienos. Nekarpyciau, leisciau laisvai augti  aukstyn, kad nesiplestu i sonus (nors jos ir taip mazai pleciasi). Naturalus dirvozemis labai prastas, galeciau pagerinti tik toje juostoje, o i sonus be sansu.
Ka tai duotu? Jos labai uzvargtu (-), ar tiesiog pristabdytu ju vesejima (+)  g.gif ?

Ir paskutinis, svarbiausias klausimas, ar is viso realu jos tokioje siauroje juostoje - nuo tvoros iki bortelio apie 80 cm ? Dar reiketu nepamirsti, kad prie bortelio yra papilta betono  doh.gif . Jei saknys lys gilyn, tai gal kaip nors....

user posted image

Nors ir abejoju, bet vilties ziebia kaimynu pavyzdys - per daugiau nei 10 m Smaragdas pasieke kai kur 4m auksti. Auga labai kompaktiskai, beje labai prastoje dirvoje, prie keliuko (is kitos puses), trasu nemate savo gyvenime :

http://i199.photobuc...77/IMG_7034.jpg

Kaip manot, ar neteks man palaidoti savo svajones  cray.gif ?

sodink drąsiai, tikrai augs, turiu pažystamus pas kuriuos smaragdas auga 50 cm pločio juostoje ir labai puikiai auga, o jei nori, kad augtų lėčiau sodink tują "Brabant" spalva beveik tokia pat tik auga lėčiau.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 09 10, 11:42)
Labai gražus, tik mūsų sąlygomis blogai žiemoja, jei žiema kaip ši peržiemos be problemų, bet jei šalta, tai sušals. Patarčiau sodint į vazoną ir žiemai įnešt į nešildomą patalpą. tiesiog kosminis augalas, vienas iš fantastiškiausių česnakų. Saviškius kažkada sušaldžiau, bet pirksiu jei tik rasiu, ppaskutiniu laiku nemačiau pardavime.

g.gif schmoll.gif net Dambrauskas A.shubertii nesiūlo g.gif

http://augisbulbs.com/catalog.php?c=9
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 09 10, 11:05)
sodink drąsiai, tikrai augs, turiu pažystamus pas kuriuos smaragdas auga 50 cm pločio juostoje ir labai puikiai auga, o jei nori, kad augtų lėčiau sodink tują "Brabant" spalva beveik tokia pat tik auga lėčiau.

"brabant" minusas tai kad juos zydi... tie ziedai veliau rudoja ir negraziai atrodo sad.gif del to auga juos nevienodai. "smaragd" tokiu problemu neturi smile.gif
O del sodinimo ,jei sodint kas 1 m tai atrodys kai atskiri medziai o ne gyvatvore ... ar ne atrodis keistai ? bet cia mano tik subjektivi nuomone blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 10, 10:43)
Gal reiktų atkreipt dėmesį ir ryškių žiedų praskiedimui įterpti dar ką nors pilkais lapais arba rausvai žydinčią pasirinkt.  mirksiukas.gif

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 10, 12:00)
Jei Jolaxus aktualu būtų kas į kaimynystę sodinama, tai esu mačiusi foto, kai derinama su vilnotąja notra ir levandomis,

drinks_cheers.gif kaip tik svarstau jas įkurdinti šalia vilnotosios notros ir abejojau ar nebus per pilka
Atsakyti
QUOTE(toratora @ 2009 09 10, 12:21)
<...> ar ne atrodis keistai ? <...>

gal ne visas smulkmenas atskleidė Vida 4u.gif Buvo kažkada pateikta/nagrinėta nuotrauka, kur gyvatvorę sudarė spygliuočiai ( koloninnės tujos) ir bijūnai, rožių krūmai.

Kasiopėja kažkada minėjo, o ir pati mačiau gyvai retai susodintų tujų gyvatvorę, kurių tarpuose buvo pasodintos japoninės lanksvos mirksiukas.gif
Atsakyti
Jetau kokia esu laiminga uz tokias teigiamas nuomones, aciu aciu aciu wub.gif. Knifofija, tavo balso laukiau kaip Dievo palaimos aciuks.gif . Kaip man gera, kad as jus visas turiu group.gif !

Toratota, veliau atsakysiu i tavo klausima.

QUOTE(jolaxus @ 2009 09 10, 11:25)
drinks_cheers.gif kaip tik svarstau jas įkurdinti šalia vilnotosios notros ir abejojau ar nebus per pilka

jei bus didelis lopas vienoje vietoje, gal bus ir per storai pilka g.gif . O jei su zile ar britkresle kur Smelio smiltele turi - kazkuo karpytais lapeliais?
Atsakyti
Aš atėjau pas jumi su pamąstymais 4u.gif
Jau lauko darbų sezonas į pabaigą artėja, o aš stengiuosi kaip įmanoma daugiau susitvarkyti, kai ką persodinti, kai ką dar naujo nupirkti. Žodžiu, esu neapsakomų kūrybinių kančių stadijoj doh.gif biggrin.gif
Priminsiu, kaip mano įvažiavimas atrodo (tik foto pavasarį daryta - senoka, bet esmė matyti)
user posted image
Kairėj pusėj prie tvoros pasodinau dvi vijoklines rožes, planuoju raganę į jų vidurį pasodinti, galbūt perkelti paprastas žemas rozes. Ten dar yra rasakilų, katilėlių, tradeskantės, melsvės, viendienės (šitos su klaustuku kol kas), pavasarinės svogūninės be abejo smile.gif. Pavasarinė idėja buvo į tą patvorį pasodinti spygliuočių, kad žiemą nebūtų tuščia. O jų užsinorėjau todėl, kad trinkelių pakraštyje bus šviestuvai prie žemės. tai žiemą jie gražiai apšviestų spygliuočius.
Šioje nuotraukoje per vidurį - kitoj pusėj trinkelių - nuimu velėną ir ten darau medėjančių augalų salą. Čia bus spygliuočiai, lapuočiai krūmai – neaukšti augalai, kad neužstotų visos kitos erdvės. Galvoju vaizdo pagyvinimui pasodinsiu neaukštų rožių, kad pralinksmintų tą kompoziciją savo žiedais vasarą.
Bet dabar pradedu galvoti, jog patvoryje tie spygliuočiai yra nereikalingi ir jie labiau tiktų į dabar mano įrengiamą salą, bet tuomet žiemą patvorys bus tuščias. Bet tas patvorys gal yra palyginus mažas žemės lopinėlis ir žiemą užtektų tos augalų salos pasigėrėjimui kitoje trinkelių pusėje?
Taigi dabar sprendžiu dilemą – ar įmanoma taip apsodinti sklypą, kad kiekvienas kampas būtų visuomet gražus, kad žiemą neužkliūtų akis už tuščios žemės plotų, kad kur tik žvilgteltum – būtų kuom gėrėtis.
Galbūt tai neįmanoma, o gal net ir nebūtina?
Bandau ieškoti tobulybės, betgi tobulumui ribų nėra rolleyes.gif .
Būčiau dėkinga už pamąstymus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linuke_: 10 rugsėjo 2009 - 12:06