Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 49

QUOTE(zmogs @ 2009 09 08, 22:15)
O gal jau žinai šilauogių kainą?

18Lt. 4u.gif
Atsakyti
Ir as norėčiau kokių nors pasiūlymų blush2.gif 4u.gif prieš savuosius persodinimus.

Dabar augalynas atrodo taip:
[attachmentid=184137]
tas sachmatinis kreslas ir man vezi varo

1. Kokiu minčių dėl priekyje esančio trikampėlio?
problema - raugeriškio spalva ir bergenijos banalumas [neprilipo ji ten, nepaisant apvalių gaurės lapų kitame krašte - maniau, atsikartos..].
Raugeriškis ''admiration" įsilieja tik rudenį, t.y. dabar, kai jo šilta/kaitri spalva pasidaro labiau bordinė, o kitu bordo augalu - pašiltėja. Visą sezoną jis ten tikrai netinka, o kai ylalapiai flioksai žydi alyvine spalva, tai jau amen! doh.gif
Sąlyga - ylalapių flioksų apvado ir šliaužiančių čiobrelių pakloto nekeisiu. Bordo kanos bus ir kitą sezoną.
Ką pati ten sugalvojau - kol kas nesakysiu, nes pačiai dar atrodo keistai.. blush2.gif

2. Antroji problemėlė - didesnės dalies augalyno:

[attachmentid=184138]

ir priekinė dalis:

[attachmentid=184139]

jau daug ką iš čia išroviau, palikau tik pažydėti šilokus.
Planuoju rauti lauk tuos sukulentus priekiniame plotely, ir kažkuriame taške įsodinti/perkelti iš tolėliau knifofiją [išbujojo iki metrinių lapų, nežydėjo]. Žemę dengsiu žaliu kiliminiu eraičinu, kuriame bus keli taškai melsvojo er. - jis idealiai atitinka žvynuotojo kadagio spalvą.

Kaip jums?.. g.gif 4u.gif

Tiesa, žiedai čia neesminiai, turiu kitą, daugiamečių, gėlyną tam reikalui. Čia bus pavasario ir vasaros svog8ninės, dar kai kas..
Sąlyga - spygliuočių nepersodinėsiu. Aukštųjų miskantų - irgi [beje, pirmamečiai, iš mažų šaknikių].
Atsakyti
Ar dešinėje pusėje česnako "bumbulas" ax.gif
Atsakyti
[quote=Tina*,2009 09 07, 22:18]
Taip, reikia jas iskasti. O vakar perskaiciau kodel jos pas mane nezydejo sia vasara. buvau labai nustebinta. Žiemą gumbasvogūnius reikia laikyti 12-14 laipsniu temp. Net rekomenduoja palaikyti prie radiatoriaus, 25 laipsniu. Tai paskatina zydejima. Vesiai rusy laikytos (pas mane taip ir buvo) prastai zydi.

Problemos su uosle pas jumis panele tongue.gif 4u.gif
Fragrant Peacock Orchids http://www.ehow.com/...ck-orchids.html
That first year I could smell them from 15 feet away.

Net geda, kad uzklausiau idemiai nepaskaicius blush2.gif blush2.gif
Bet pas mane irgi jos nekvepia.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 09 08, 23:59)

na tu čia labai jau rimtą užduotį davei, tokius plotus apželinti ir su tokiom sąlygom biggrin.gif
o jei rimtai, tai tame trikampėlyje galbūt bandyčiau gelsvo atspalvio vieto bruneros pieškoti... tarkim šilokas geltonai margintais lapais, arba Fortūno ožekšnis rolleyes.gif
Papildyta:
o gal net svarstyčiau variantą perkelti į tą trikampuką juką, nes čia lyg ir prašosi kažko smailialapio šiek tiek aukštyn augančio g.gif
Atsakyti
Ir as norėčiau kokių nors pasiūlymų blush2.gif  4u.gif  prieš savuosius persodinimus.

Pritariu jolaxus, kad uzdavei cia sunkia uzduoti. Ne tuscias plotas kad galetum trumpai pagalvojus siulyt ir ne pirmamete sodininke..
As tik viena del spygliuociu kampelio norec parasyt- toje vietoje man norisi ir truksta geometriniu ramiu formu. Kad ir kai megciau zolinius augalus, ten jei per dideli chaosa inesa. Silokai ir gvaizdes ten nesiziuri. Kadagys ir kukmedis yra stipraus charakterio, labai ryskiom formom, kurie turbut geriau ziuretusi vieni patys, todel jiems gesinti arba kaip tik, isryskinti norisi kazko ramaus ir statisko. Nesiulau persodint spygliuociu!
Mintis tokia- kad iskristalizuotum ka ten keisti, kodel akiai nelimpa, turi nuspresti kas yra svarbiausi tam plote, pagr. veikejai. Sekantis etapas- kaip kitu augalu pagalba juos isryskint, arba kaip gesint, jei pernelyg issisokantys. Galvot apie to augalo spalva, forma ir tu dalyku priesingybes. (Ir kadangi zydejimas ner aktualus tam kampe, tai tuo lengviau tau).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 09 rugsėjo 2009 - 09:08
Skaitau Smth1 ir man patinka jos stilius, kai ji raso apie augalus, pvz.: "Kadagys ir kukmedis yra stipraus charakterio"... thumbup.gif Kazkaip neiprasta, bet labai aisku pasidaro biggrin.gif
Man rodos, trauksiu ir as savo vakarini/siaurini kampeli i dienos sviesa ir prasysiu jusu pagalbos.
Atsakyti
2. Antroji problemėlė - didesnės dalies augalyno:

1. kažkas iš lėtesnių tarpinių kadagių ir/arba žolės (t.y. varpiniai augalai).
2. per daug mirga marga - manau užtektų spygliuočių+kilimo (kartoti tą patį šliaužiantį čiobrelį su fliokso apvadu kaip ir trikampėlyje)+varpinių augalų.
Kokius varpinius augalus parinkti (kad tiktų aukščiai, kad nebūtų perdaug įvairovės), kur konkrečiai jie turėtų būti pasodinti - jau atskiras galvaskausmis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 09 rugsėjo 2009 - 09:30
QUOTE(jolaxus @ 2009 09 09, 09:08)
vieto bruneros pieškoti...

skaitau ir galvoju,kad kažkas čia ne taip blink.gif taigis pavadinimus totaliai sumaišiau, tik pirma raidė sutampa biggrin.gif
norėjau parašyti bergenija blush2.gif
Atsakyti
ax.gif Ar dabar tinkamas metas paparcius sodinti, norejau is pamiskes kelis pasisodinti?
Atsakyti
QUOTE(simson @ 2009 09 09, 11:06)
ax.gif  Ar dabar tinkamas metas paparcius sodinti, norejau is pamiskes kelis pasisodinti?

Tinkamas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 09 08, 22:59)
Ir as norėčiau kokių nors pasiūlymų blush2.gif  4u.gif  prieš savuosius persodinimus.

rokoko, jau atsiraiciau rankoves, einu tavo gelyno kedenti ax.gif . Viskas, kas nelabai patiko pavasari (o gal pernai rudeni), nepatinka ir dabar rolleyes.gif . Gali buti, kad mano isivaizdavimas is nuotraukos nelabai atitiks realybe, tu zinai geriau... Juka is spygliuociu trikampio iskelciau ir ikisciau (DeeDee, nepyk ! ) i raugerskio trikampi kairiajame kampe tarp/salia/uz didziuju akmenu - va jai ir butu tinkamos salygos tongue.gif . Vietoj jukos sodinciau fortuno ozeksni Emerald'n Gold (rudeni lapai paraudonuoja), na as ten isivaizduoju toki "miskeli". Jei sodinsi eraiciana, jis nebus per aukstas, kad nepasleptu tavo medeliu, be to, jei antrojo trikampio pagrindas/ kilimas zemas, reiketu ir sitame palikti siek tiek zemo (cia jau visai susiveliau beaiskindama). Perkunropes sukaisiociau i tarpus tarp akmenu (pagal tai, kur kiek vietos yra ir kokios spalvos reikia), o ne atviroje dirvoje. Labai truksta siloko "Matrona", gal prie viksvu, gal tarp bergenijos ir raugerskio, o gal abiejose vietose g.gif ? Ne visada reikia ismesti ta, kuris atrodo, kad netinka ("Admiration"). Galima bandyti kazka iterpti, kas tuos netinkancius sujungtu. Gal ten prie flioksu reiketu kokios pilkos arba baltos spalvos siek tiek (bet tik ne prie bergenijos)? Dar man atrodo, kad tas ciobrelio kilimas reikala truputi gadina - per smulki faktura prie tokiu stambialapiu (nesakau, kad jo ten visai nereikia). Ziurint i bendra vaizda (kanos, viksvos kitame trikampyje), uz bergenijos ir raugerskio bandyciau derint kazka is situ augalu - "Imperata", vilkdalgis, "Matrona". Zinau, kad nera vietos, bet gerai paieskojus gal gi atsirastu kokiam vienam kitam stiebeliui?

Turiu tokia nelabai kokybiska foto, bet kaip tau, parodysiu. Dazniausiai zmones fotografuoja gelyna kai sutvarko, o as atviksciai blush2.gif (cia po didziosios sausros). Na, bet ne vaizdas dabar svarbu, o mintis:
http://i199.photobuc...77/IMG_8073.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 09 rugsėjo 2009 - 10:30