Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 49

Dovis, nežinojimas yra tokia smulkmė, kurią norint galima išgyvendint 4u.gif . Kiemo vaizdas kaip ir namo išorė ar vidus, turi derėti su pačiais gyventojais, turi jaustis tas pats ritmas, t.y. harmonija.
Tik dėl įsisenėjusių įsitikinimų baidomasi bijūnų ir rūtų, nežinojimas taip pat blokuoja pasirinkimą. Viskam reikia laiko, supratimui, susigyvenimui - taip pat. Kertinius akmenis padėti reiktų jau gerai žinant, kokį vaizdą norėsis matyti ateity, smulkesnės detalės gali keistis - augalų tokia galybė, kad varijacijų gali būti ne viena ir ne dvi.
Kiemas ir jo atskiros zonos, tai lygiai tokie patys kambariai ar pagalbinės patalpos. Vieni skirti poilsiui, kiti kažkam sandėliuoti, gamybinei veiklai, tačiau bendra visuma vienaip ar kitaip turėtų būti išlaikoma.

Aišku, vidaus detalės neauga, trąšų ir palaistymo nereikalauja, bet kaip įdomu stebėti augimą, žeidų skleidimąsi.

Jau nupirktus augalėlius dar galima pasodinti kur nors kitur kartu su vazonėliais, nieko jiems per žiemą nenutiks. O per rudenį ir žiemą susigulės visos mintys. Reikia domėtis pačiai. Ką čia mes parašom, taip pat reikia laiko suvokti. Beje, mes jau daug dalykų esam savu kailiu patyrusios, ir susidūrusios su pačių ar kitų daromomis klaidomis. Todėl patarimus reiktų ir priimti tik kaip norą apsaugoti nuo galimų klaidų.

P.S. šilropių sodinimui ( sukišti negražus žodis tongue.gif ) pasirink dieną, kai nebesinorės jų sukišti, o tiesiog pasodinti. Gal ir labai kvailai nuskambės, bet norėčiau priminti, augalai gyvi, juos su meile reikia sodinti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 08 rugsėjo 2009 - 17:07
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 08, 17:03)
Dovis, nežinojimas yra tokia smulkmė, kurią norint galima išgyvendint  4u.gif . Kiemo vaizdas kaip ir namo išorė ar vidus, turi derėti su pačiais gyventojais, turi jaustis tas pats ritmas, t.y. harmonija.
Tik dėl įsisenėjusių įsitikinimų baidomasi bijūnų ir rūtų, nežinojimas taip pat blokuoja pasirinkimą. Viskam reikia laiko, supratimui, susigyvenimui - taip pat. Kertinius akmenis padėti reiktų jau gerai žinant, kokį vaizdą norėsis matyti ateity, smulkesnės detalės gali keistis - augalų tokia galybė, kad varijacijų gali būti ne viena ir ne dvi.
Kiemas ir jo atskiros zonos, tai lygiai tokie patys kambariai ar pagalbinės patalpos. Vieni skirti poilsiui, kiti kažkam sandėliuoti, gamybinei veiklai, tačiau bendra visuma vienaip ar kitaip turėtų būti išlaikoma.

Aišku, vidaus detalės neauga, trąšų ir palaistymo nereikalauja, bet kaip įdomu stebėti augimą, žeidų skleidimąsi.

Jau nupirktus augalėlius dar galima pasodinti kur nors kitur kartu su vazonėliais, nieko jiems per žiemą nenutiks. O per rudenį ir žiemą susigulės visos mintys. Reikia domėtis pačiai. Ką čia mes parašom, taip pat reikia laiko suvokti. Beje, mes jau daug dalykų esam savu kailiu patyrusios, ir susidūrusios su pačių ar kitų daromomis klaidomis. Todėl patarimus reiktų ir priimti tik kaip norą apsaugoti nuo galimų klaidų.

P.S. šilropių sodinimui ( sukišti negražus žodis  tongue.gif ) pasirink dieną, kai nebesinorės jų sukišti, o tiesiog pasodinti. Gal ir labai kvailai nuskambės, bet norėčiau priminti, augalai gyvi, juos su meile reikia sodinti  biggrin.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
O seniau tik as cia pamokancias kalbas rasydavau smile.gif smile.gif
Tik del sukisimo tai sutinku, kad kokius tris augalelius galima su meile pasodint, o paklauskim rokoko su kokia meile ji savo jurginu plantacija sodino biggrin.gif Man cia irgi gabala kiliminiu teko perkelinet, tai prisipazistu, kad sukisinejau.. ax.gif Lietus uz kaklo, i botus prilijo, pirstines perslapo. Kokia ten meile biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2009 09 08, 16:05)
Nu va kaip idomiai, kaikam perdaug formu manam kieme pasirode. Kai ziuri bendra vaizda tikrai taip neatrodo. Uz kolonos yra apvalus langas, tai apskritimu minti pratesem ir toliau.O,kad nebutu vienodai nuobodziai, tai dar ir kt formas iterpem. Siaip cia architekto projektas. As norejau kazko tokio, o jis va ir pasiule. Masinos vaziuodamos sustoja paziuret, vadinasi nera blogai biggrin.gif
Einu i savo darza pavepsot, gal kokia aiskesne vizija pamatysiu biggrin.gif Vida,klausi kokio stiliaus noriu? As net nezinau. Rutu ir bijunu nenoreciau, bet niekada nesakyk niekada. Zodziu toli iki jusu man dar biggrin.gif
Papildyta:
O kokiu atstumu silropes sukisti?

O kodel tu nenori kreiptis i profesionalus? Tau gi nama projektavo architektas,trinkeles irgi manau projektotos..Ir kaip matau norejai kazko ipatingo smile.gif Tau galetu padet ir bendra stiliu parinkt.Manau kad jei namas nera stardantinis tai ir apzeldinimo panasaus reikia smile.gif
Atsakyti
Savaitgali buvau numacius uzsukti i Seklu parduotuve ir nusipirkti tulpiu svoguneliu, bet kazkaip dar nusprendziau uzsukti i medelyna, paziureti kas naujo. Ir ka vietoj tulpiu parsiveziau du sliauziancius kadagius Gold, margalape sedula, raudona ir balta bijunus, virziu ir kelis krumelius spanguoliu.
Visa savaitgali sodinau, kaimynai sako, kad pas mane greitai bus botanikos sodas lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Bet kai pradedi dometis, nebegali sustoti. Nors pries isikeliant i nama, sakiau, kad pas mane bus tik zalia veja lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(simson @ 2009 09 06, 21:36)

Pas mane irgi tokios zydi. O ziemai ar reikia ju svogubelius iskasti ? Turiu minti palikti zemeje per ziema. Kaip manot ?
Atsakyti
Sveikutes.
O ka jus ziemai darot su "Sveikalapiu karklu" ? Ar ji reikia dengti visa ar tik saknis? Pavasari nusipirkau tai nezinau kaip cia su juo.
Atsakyti
QUOTE(asara1 @ 2009 09 08, 19:10)
Savaitgali buvau numacius uzsukti i Seklu parduotuve ir nusipirkti tulpiu svoguneliu, bet kazkaip dar nusprendziau uzsukti i medelyna, paziureti kas naujo. Ir ka vietoj tulpiu parsiveziau du sliauziancius kadagius Gold, margalape sedula, raudona ir balta bijunus, virziu ir kelis krumelius spanguoliu.
Visa savaitgali sodinau, kaimynai sako, kad pas mane greitai bus botanikos sodas  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Bet kai pradedi dometis, nebegali sustoti. Nors pries isikeliant i nama, sakiau, kad pas mane bus tik zalia veja  lotuliukas.gif
Papildyta:
Pas mane irgi tokios zydi. O ziemai ar reikia ju svogubelius iskasti ? Turiu minti palikti zemeje per ziema. Kaip manot ?

Ji net šalnų bijo, o ką jau apie žiemojimą bekalbėti.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 09 08, 21:03)
Ji net šalnų bijo, o ką jau apie žiemojimą bekalbėti.

Zinosiu. Vadinasi rugsejo men. reikia svogunelius iskasti. O dar patarkite, kaip iskastus svogunelius laikyti.
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 08, 17:03)
  Ką čia mes parašom, taip pat reikia laiko suvokti. Beje, mes jau daug dalykų esam savu kailiu patyrusios, ir susidūrusios su pačių ar kitų daromomis klaidomis. Todėl patarimus reiktų ir priimti tik kaip norą apsaugoti nuo galimų klaidų.

P.S. šilropių sodinimui ( sukišti negražus žodis  tongue.gif ) pasirink dieną, kai nebesinorės jų sukišti, o tiesiog pasodinti. Gal ir labai kvailai nuskambės, bet norėčiau priminti, augalai gyvi, juos su meile reikia sodinti  biggrin.gif

Va va butent, jusu pasisakymus perskaitau po kelis sykius. Pamastau nu gal ir nieko. Ir toliau virskinu.
blush2.gif Gerai gerai, su meile pirma i vazonus as savo silropes sodinau, dar su didesne jas pirkau. Vyras pirstu prie smilkinio sukiojo biggrin.gif Dabar dar su didesne meile jas susodinau. Tik va kokiu atstumu jas sodinti?

QUOTE(smth1 @ 2009 09 08, 17:29)
O seniau tik as cia pamokancias kalbas rasydavau  smile.gif  smile.gif
Tik del sukisimo tai sutinku, kad kokius tris augalelius galima su meile pasodint, o paklauskim rokoko su kokia meile ji savo jurginu plantacija sodino biggrin.gif Man cia irgi gabala kiliminiu teko perkelinet, tai prisipazistu, kad sukisinejau.. ax.gif Lietus uz kaklo, i botus prilijo, pirstines perslapo. Kokia ten meile biggrin.gif

lotuliukas.gif

QUOTE(toratora @ 2009 09 08, 18:00)
O kodel tu nenori kreiptis i profesionalus? Tau gi nama projektavo architektas,trinkeles irgi manau projektotos..Ir kaip matau norejai kazko ipatingo smile.gif Tau galetu padet ir bendra stiliu parinkt.Manau kad jei namas nera stardantinis tai ir apzeldinimo panasaus reikia smile.gif

Fainai butu. As to labai noreciau, bet tokios paslaugos nepigios. Labai daug investuota i nama. Ir tam kisimui dar nepabaiga. Nu nera tu atliekamu dabar. Vyrui to nereikia, jam tvora svarbiau. O as dar ir orkaites neturiu ax.gif Tai savom rankom bandysiu kazka sukurti.
Atsakyti
QUOTE(asara1 @ 2009 09 08, 20:10)

QUOTE(asara1 @ 2009 09 08, 21:07)
Zinosiu. Vadinasi rugsejo men. reikia svogunelius iskasti. O dar patarkite, kaip iskastus svogunelius laikyti.

Nugi pries keleta zinuciu rasiau apie jas, ka idomaus perskaiciau zurnale. Et
irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 09 08, 11:05)
o kokių šilauogių bus ar nežinai? rolleyes.gif
pavasarį vieną krūmelį pasodinau populiariausiųjų "blue crop", galvoju, kad dėl įvaorpvės dar kokį krūmelį įkurdinčiau greta smile.gif

atsiusiu tau info 4u.gif prognozes - bus silauogiu pora ankstyvu veisliu, pora vidut. velyvumo.
pati pirksiu 4 krumelius.

QUOTE(smth1 @ 2009 09 08, 17:29)
O seniau tik as cia pamokancias kalbas rasydavau  smile.gif  smile.gif

dekui dekui smile.gif blush2.gif
jurginu tik kokie 25, bet va kardeliu arti puse tukstancio lotuliukas.gif jei ziedu nesulauksiu, tai nors dabar visi pakampiai ''karduoti'' - visai grazu thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 09 08, 21:58)
atsiusiu tau info 4u.gif prognozes - bus silauogiu pora ankstyvu veisliu, pora vidut. velyvumo.
pati pirksiu 4 krumelius.

O gal jau žinai šilauogių kainą?
Atsakyti