Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 49

Kaip juos ten toj "liepsneleje" sudelioti? O gal ju perdaug tokiam plotui? O gal isvis nedera tarpusavyje? Dar tokia pat "liepsnele" yra ir arciau gatves. Tai kazin ar jas vienodas reiktu daryti, tik gal augalus pusemis sukeisti? Ar galima butu kazkokius kitokius augalus pasirinkti?

user posted image
user posted image

As tai siuliciau liepsneles padaryt vienodas . Grazu butu jei visi augalai butu teisiklingu formu ir neaugtu dideli smile.gifO sodint galima pagal laso forma:didesnis,mazesnis ir maziausis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 09 07, 21:04)
Parasyk kada pas tave zydejo, as numesiu pora savaiciu, bus kaip tik pas mane.

birzelio8d.buvo toks vaizdas :rolleyes:ziedynai pamazu skleidziasi,ji tarpkitko buvo melyna pirkta smile.gif
user posted image
Papildyta:
keleta rudeniniu kompoziciju su virziais bigsmile.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
uuups - sorry....kad tokios dideles nuotraukos ...... dry.gif
Atsakyti
QUOTE(simson @ 2009 09 07, 10:52)
Tina, o tu jas iskasi ziemai, ar jos gali neperziemoti zemeje?

Taip, reikia jas iskasti. O vakar perskaiciau kodel jos pas mane nezydejo sia vasara. buvau labai nustebinta. Žiemą gumbasvogūnius reikia laikyti 12-14 laipsniu temp. Net rekomenduoja palaikyti prie radiatoriaus, 25 laipsniu. Tai paskatina zydejima. Vesiai rusy laikytos (pas mane taip ir buvo) prastai zydi.

QUOTE(vida777 @ 2009 09 07, 11:03)
Va sitos dar reikes ieskotis H. macrophylia "Endless Sommer":

Pas mane kazkas panasaus yra: cia Tik sita foto pernykscia atrodo. Simet gausiai zydi. Ziemoja be didesniu roblemu lauke. Pridengta.

QUOTE(Perse @ 2009 09 07, 21:15)
Tokias ir as turiu  wub.gif  Bet jos  pas mane bent be kvapo  schmoll.gif

Problemos su uosle pas jumis panele tongue.gif 4u.gif
Fragrant Peacock Orchids http://www.ehow.com/...ck-orchids.html
That first year I could smell them from 15 feet away.
http://forums.garden...0140812969.html
Papildyta:
Wolke, va cia tai bent rudens grozybes thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Virziai labai graziai ziurisi su pusaitem ar panasaus tipo spygliuociais blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 09 07, 19:08)
Tau rinktis, ką norėtum iš karto matyt įžengus į kiemą smile.gif
Aciukas uz komentarus. matai turiu suktis su tuo ka turiu. Brangiu augalu nenoriu pirkti, nes gyvenam praktiskai laukuose. Musu kvartale statybos vyksta. Tvoros dar nera, tai ilgapirsciai ten ir dienos metu ramiai galetu issirauti kas jiems patiktu. O ka noreciau matyt savo kieme, tai baisiai brangu. Bonsines puseles ir kitokios egzotines mandrystes blush2.gif
QUOTE(vida777 @ 2009 09 07, 20:04)

na na pasiaiskink, kodel nebenori japonisko sodo  tongue.gif ?
o po arka nebedarysi jokio gelyno, ka ten planuoji?
labai graziai iskloti takeliai  wub.gif , o ka sodinsi tame apskritime ? As jame isivaizduociau koki kamienini lapuoti arba spygliuoti medeli .... O kur tavo kadagys  ax.gif  ?
keletas bendru pastebejimu -
puseles sodink kur labiau sauleta, virziams reikia saules ir dregmes, kukmedziams tinka pavesinga vieta;
kukmedziai auga laabai letai, jei tikiesi is ju medeliu arba kad ka nors pridengtu (pvz. nuo gatves) - pavargsi laukti;
kukmedziai yra tamsios spalvos, nepasodink ju prie tamsios sienos - visai prapuls;

Man iki to Japonisko sodo, panasiai kaip iki menulio biggrin.gif Cia as taip apie save bandziau priminti biggrin.gif
O kadagi turiu. Kokia gera tavo atmintis tongue.gif Uzkeltas jis i IIa terasa. Ten dar ir gauta dovanu kalnine pusi laikau. Bijau,kad kas nepavogtu. Bet gal pries ziema reiktu juos pasodinti? Ar gali jie taip lauke vazonuose ziemoti? Nenusals?
Po arka pasilikau ploteli smile.gif
user posted image
Nors trinkelistai atkalbinejo. Bet as va turiu vizija ir man reikia smile.gif Ten atvesta elektra,tai noresiu kokio "akmeninio"sviestuvo. Kaip anksciau kazkas pametejo minti su akmenukais ir agava, tai bandysiu tai igyvendinti. Uosvis agava pazadejo, belieka gelsvu akmenuku uzsipirkti ir tinkama sviestuva susirasti. Mastau,kad tuose akmenukuose puikiauisai ir koks vazonas su zydinciom gelep tiktu. Bet cia jau kitai vasarai.
Paciam apskritime, tai ir as mastau apie koki tai meduka ant koto. Buvau nusiziurejus tokia pusele, gelsvais spygliais. Pavadinimo deja neatsimenu. Bet va fonas sviesus, tai pradings ji, nors gal ir tiktu g.gif Centras kaip centras, o ka va aplinkui sumastyt? Zole uzset? Bet taip nesinori, o dar pjaut kai reikes doh.gif
Tai i kuria vieta man dabar tuos kukmedzius kisti tongue.gif O jei ten patalpinti tik laikinai? Zeme nebaigta islyginti. Tai galiu tik tom klombom tenkintis. Ir tai dar reikia viska iskasti ir zemiu priversti.
QUOTE(toratora @ 2009 09 07, 20:17)

As tai siuliciau liepsneles padaryt  vienodas . Grazu butu jei visi augalai butu teisiklingu formu ir neaugtu dideli smile.gifO sodint galima pagal laso forma:didesnis,mazesnis ir maziausis  blush2.gif

as irgi panasiai mastau, bet va ar taip panasiai palikti kaip dabar isdeliota? Ar dar kazkaip kaitalioti? Dabar puseles mazos, virziai aukstesni, bet ar ilgai g.gif Nors gal paaugusias pusis bus galima persodinti?
O jetau kiek prirasiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2009 09 07, 21:31)
keleta rudeniniu kompoziciju su virziais  bigsmile.gif

gražu wub.gif

QUOTE(Dovis @ 2009 09 07, 23:07)
O ka noreciau matyt savo kieme, tai baisiai brangu. Bonsines puseles ir kitokios egzotines mandrystes blush2.gif
<...>
Tai i kuria vieta man dabar tuos kukmedzius kisti tongue.gif O jei ten patalpinti tik laikinai? Zeme nebaigta islyginti.

a'la bonsines pušeles nėra sunku pasidaryti - paskaityk knygas lotuliukas.gif tas pačias pušeles imi ir skabai jaunus ūgliukus pagal literatūroje nurodomas genėjimo rekomendacijas. ir apskritai genėti spygliuočius galima visą sezoną, nes jie sakais užsiklijuoja žaizdą ir beveik nieko nepraranda.
o kukmedžius jei galvosi laikinai kišti, tai kišk su visu vazonu į žemę, kad paskui šaknų nebejudinti, kai rasi nuolatinę vietą. Juk medelynuose kol neparduoti augalai tai irgi vazonuose vargsta, tik gal jau kai visai striuka, tai juos į didesnius vazonus persodina ir tiek.
Atsakyti
<...> Bet gal pries ziema reiktu juos pasodinti? Ar gali jie taip lauke vazonuose ziemoti? Nenusals?

<...>
Paciam apskritime, tai ir  as mastau apie koki tai meduka ant koto. Buvau nusiziurejus tokia pusele, gelsvais spygliais. <...>

<...> ar taip panasiai palikti kaip dabar isdeliota? Ar dar kazkaip kaitalioti? <...>

pirktiniuose vazonuose nušals;

kaip ten patamsėj galės agava augti iki šiol nesuprantu ir kas ten žiemos metu bus g.gif

klausimas ne į temą, kas taip sumąstė trinkeles dėt? biggrin.gif Ir jei jau nišoj agava, tai apskritime gal kokia juka, o aplink nedideli vienmečių kupsteliai ax.gif

Atstumai tai netinkami parinkti, nebet pušis ir kukmedžius kaip daugiametes gėles kas kelerius metus žadat persodint ( kas yra blogai ir tokie pasižaidimai tik kritiniu atveju leistini). Vienoj liepsnelėj vieną pušelę ir 2 viržių krūmelius palikčiau, bet ir kalninei mažokas plotas ten.
Na, o tarpus, kol plėsis didysis krūmas, galima užpildyti vienmetėm/ dvimetėm ar daugiametėm. Man asmeniškai šalia kalninių pušaičių gražiai žiūrisi žemaūgiai pentiniai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 07 rugsėjo 2009 - 22:22
Nors trinkelistai atkalbinejo. Bet as va turiu vizija ir man reikia smile.gif Ten atvesta elektra,tai noresiu kokio "akmeninio"sviestuvo. Kaip anksciau kazkas pametejo minti su akmenukais ir agava, tai bandysiu tai igyvendinti. Uosvis agava pazadejo, belieka gelsvu akmenuku uzsipirkti ir tinkama sviestuva susirasti. Mastau,kad tuose akmenukuose puikiauisai ir koks vazonas su zydinciom gelep tiktu. Bet cia jau kitai vasarai.

O kodel tu ta plota po stogu palikai trinkelem nedengta tai taip ir nesupratau..Kad uzpilti akmenukais ir sudet vazonus? O kam to reik? Kodel negali vazonu deti ant trinkeliu?
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2009 09 07, 18:50)
Sveikos mergytes, pagaliau pas mus isklojo trinkeles. Pagal mano nora pridare klombu, tai as dabar turiu didziausia galvos skausma,

mane is pirmo zvilgsnio trikdo geometriniu formu gausa: kvadratine ''triumfo arka'', apvalus langas ir apvali ''klomba'' salia, tos vingiuotos ''liepsneles'', na ir dar ta staciakampe agavos augimviete... g.gif
pirma mintis - jokiu medziu i nuolatine vieta nesodinciau, jei is tiesu niekas paciai dar neaisku. dumociau dumas per ziema, susideliojus mintis - pavasari rimtesni sodinimai. 4u.gif
o kol kas liepsneles uzsodinciau silokais ir perkunropem, linksmesniam pavasariui ikisciau svoguniniu - tai lenga, galima keisti ir iskasti kada panorejus.
na, tame rate mano zvilgsniu gali buti laisvu formu nemazas medis lapuotis su vos bordiniu atspalviu lapais - kazkaip gal ''praskiestu'' ta formu ivairove blush2.gif

QUOTE(vida777 @ 2009 09 07, 20:04)
kukmedziai auga laabai letai,

maniskiai kukmedziai tai tikrai greitai auga blush2.gif
vienas senas ir milziniskas, kitas labai stipriai kasmet nugenimas - beveik visi nauji ugliai, tik tam, kad kuo labiau tanketu. - nera ten jam vietos plestis.

QUOTE(Wolke @ 2009 09 07, 20:31)
keleta rudeniniu kompoziciju su virziais 

labai labai grazu wub.gif cia tavo? bigsmile.gif

-------------------

padekite 4u.gif
del per dideles dregmes [manau] mano Jurginai apsinese balksvomis apnasomis - kas tai?
kaip gydyti?
ar yra sansu islaikyti gumbus per ziema, gal jie irgi pazeisti kaip nors? kaip juos apdirbt iskasus? [Humbesio zinau]
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2009 09 07, 22:07)
Aciukas uz komentarus. matai turiu suktis su tuo ka turiu.

Jei vasara ten bus "agavos" stilius, tai tame apskritime sodinciau viksvu kruma (tik viksvos velai pavasari atzelia), aplink silokus, perkunropes, levizijas arba vietoj viksvu uolini kadagi, kuris auga labai plonas ir labai smailas biggrin.gif . Kaip jau DeeDee minejo juka, ja sodinciau toje liepsneleje prie sienos ir uzpilciau taip pat akmenukais. Ji viszale, be to pakankamai greitai dauginasi atzalomis, tarp akmenuku dar gali ikisti koki stepini kilimini augaliuka. O pusele tupdyciau kitoje liepsneleje per pati platuma, arba net ir abi (kad gultu siek tiek ant takelio, jei niekam netrukdys) ir neleisciau joms perdaug sakotis, o nugnybiant uglius koreguoti tiek auksti, tiek ploti. Puseles meta spyglius nuo sakeliu apacios, tokiu budu jos atrodytu ne tokios veslios - truputi nuogos, pasidraikiusios (lyg smelynuose ar kalnuose augancios) , na vos ne bonsai tongue.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 07 rugsėjo 2009 - 23:40
QUOTE(jolaxus @ 2009 09 07, 23:18)
ir apskritai genėti spygliuočius galima visą sezoną, nes jie sakais užsiklijuoja žaizdą ir beveik nieko nepraranda.

cituoju E. V. Navio knygą apie genėjimą: "Lietuvoje gausiai sakus skiriantiems spygliuočiams genėti dažnai parenkamas pavasaris, o tai yra pats netinkamiausias laikas. Tuomet sakai būna skysti, vėsoje lėtai džiūstantys, todėl medžiai daug jų praranda ir ilgam nusilpsta. Tinkamiausias laikas spygliuočiams genėti - vasara, jos sausesnieji ir šiltesnieji periodai. "
QUOTE(vida777 @ 2009 09 08, 00:27)
uolini kadagi, kuris auga labai plonas ir labai smailas  biggrin.gif

Jei veislė 'Skyrocket', tai ne toks jau ir plonas LT užauga (plotis apie metrą).
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 09 08, 00:05)
del per dideles dregmes [manau] mano Jurginai apsinese balksvomis apnasomis - kas tai?
kaip gydyti?
ar yra sansu islaikyti gumbus per ziema, gal jie irgi pazeisti kaip nors? kaip juos apdirbt iskasus? [Humbesio zinau]

nepatarsiu kaip gydyti, tačiau neseniai skaičiau, kad norint sėkmingai gumbus išlaikyti per žiemą, reikia neskubėti jų iškasti, nebijoti šalnų, kurios grunto gilyn dar neįšaldo, leisti jurginams subrandinti naujus pumpurus kitų metų augimui. Tiek teorinių žinių
Atsakyti