Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 49

QUOTE(vida777 @ 2009 09 07, 11:03)
ok, gaudysiu bangas kitamet. Kitamet bus dar aktualiau  karsta.gif .
As tai sauleje nesodinsiu - uzsiknisiu laistyti. MB sese turi H.p. "Grandiflora" didziuli kruma saules atokaitoje, tai kasdien po kelis kibirus vandens supila. Tik pas mane numatytoje vietoje gali buti net per daug seselis laugh.gif.

Va sitos dar reikes ieskotis H. macrophylia "Endless Sommer":
http://images.google...e...mp;aq=f&oq=

Zydi ilgai (du kartus), ant pirmameciu ugliu (skirtingai nei visos kitos macrophylia), atspari salciams, nes dangstyti tai jau tikrai nesiruosiu  schmoll.gif .

dar ir nuo dirvožemio priklauso, maniškės auga molyje, aišku, šiek tiek pyliau komposto sodinant. Dar šiemet aplink šaknis želė pabarsčiau, plius mulčas ir laistyt užteko tik tiek, kad tuo pačiu dar ir rododendrus palaistydavau. Tikrai nesikankinu su jomis laugh.gif

Norėtau ir ašai tos didžialapės Endless Sommer, vis neprisiruošiu nusipirkt bigsmile.gif

QUOTE(jediara @ 2009 09 07, 11:10)
Jei ne paslaptis - kur galima įsigyti?  ax.gif

'Sodo skrynioj' pirkau, šalia Kauno ( link Karmėlavos važiuojant) wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 07, 11:21)
'Sodo skrynioj' pirkau, šalia Kauno ( link Karmėlavos važiuojant) wink.gif.

Ačiū, reikės pasižiūrėti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jediara: 07 rugsėjo 2009 - 10:56
biggrin.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 07, 12:03)

geras biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 07, 11:03)

dviratis vyriskas mastau.gif .... o kur deklas buteliui bigsmile.gif wink.gif ? Sakyciau, ne visai tobulas irengimas lotuliukas.gif ....
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 09 07, 07:46)

AČIUKAS 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 09 07, 11:03)
Va sitos dar reikes ieskotis H. macrophylia "Endless Sommer":
http://images.google...e...mp;aq=f&oq=

Zydi ilgai (du kartus), ant pirmameciu ugliu (skirtingai nei visos kitos macrophylia), atspari salciams, nes dangstyti tai jau tikrai nesiruosiu  schmoll.gif .

nu as turiu ax.gif is mazycio krumelio uzsiauginau,dabar jau visas krumas rolleyes.gif manoji per diena gauna daugiau saules nei pavesio,ir jei pamirstu kokia diena uzpilt vandens,visi lapai nulinke - vienzo pijoke didziule rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos mergytes, pagaliau pas mus isklojo trinkeles. Pagal mano nora pridare klombu, tai as dabar turiu didziausia galvos skausma,ka ir kaip suderinti. Prasau labiau patyrusiu, patarkit ka man ten pasodinti, kaip sukomponuoti. Turiu kelis augalus, pagal jusu kolekcijas gal ir labai menki, bet cia mano pirmi augalai. Teks skaityti ir tobuleti, bet pradziai pagelbekit, nes reikia viska susodinti.
Va cia musu bendras vaizdelis.
user posted image
Savaitgali nusipirkau po pora kalniniu puseliu, virzius ir 2kukmedzius. Tokie suskiai, kad vos matos biggrin.gif Bet as tokiu mazuciu pradzioje ir norejau.
user posted image
Kaip juos ten toj "liepsneleje" sudelioti? O gal ju perdaug tokiam plotui? O gal isvis nedera tarpusavyje? Dar tokia pat "liepsnele" yra ir arciau gatves. Tai kazin ar jas vienodas reiktu daryti, tik gal augalus pusemis sukeisti? Ar galima butu kazkokius kitokius augalus pasirinkti?
Dar va tokiu visokiu siloku ir ropiu kelis vazonus turiu. Nebetelpa man jie ten.Gal juos dar kur panaudoti?
user posted image
user posted image
Busiu dekinga uz jusu nuomone. Japonisku sodu nebenoriu ir knygu skaityt nesiuskit biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2009 09 07, 19:50)
Sveikos mergytes, pagaliau pas mus isklojo trinkeles.

labai jau gracingų linijų prilankstė tau 4u.gif
pirmiausia dėl kukmedžių - jei ten ne kokie nykštukiniai (tiesą sakant nežinau ar tokių būna) tai kukmedžiai yra gana stambūs augalai. Jei ant jų yra kažkokia etiketė pasigooglink pagal pilną pavadinimą ir išsiaiškink kokie jie bus suaugę. Bent jau taip, kaip jie dabar sudėti, tai nemanau, kad verta sprausti, kad vėliau netektų perkėlinėt. O štai pušaitės su viržiais turėtų labai neblogai derėti. Beje, jos irgi tikiuosi ne kokios aukštaūgės. Tokiai vietai labiausiai tiktų kalninės pušelės.
Dėl antros liepsnelės, tai kodėl nepakartojus panašios kompozicijos, bet su kitų spalvų viržiais.
Aišku čia ir sukulentų kompozicijos būtų gražu. Tau rinktis, ką norėtum iš karto matyt įžengus į kiemą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2009 09 07, 17:45)
nu as turiu  ax.gif is mazycio krumelio uzsiauginau,dabar jau visas krumas  rolleyes.gif manoji per diena gauna daugiau saules nei pavesio,ir jei pamirstu kokia diena uzpilt  vandens,visi lapai nulinke  - vienzo pijoke didziule  rolleyes.gif

tai va, sakau, kad ant saules su jomis - prapultis biggrin.gif .
Parasyk kada pas tave zydejo, as numesiu pora savaiciu, bus kaip tik pas mane.

QUOTE(Dovis @ 2009 09 07, 18:50)
Busiu dekinga uz jusu nuomone. Japonisku sodu nebenoriu ir knygu skaityt nesiuskit biggrin.gif

na na pasiaiskink, kodel nebenori japonisko sodo tongue.gif ?
o po arka nebedarysi jokio gelyno, ka ten planuoji?
labai graziai iskloti takeliai wub.gif , o ka sodinsi tame apskritime ? As jame isivaizduociau koki kamienini lapuoti arba spygliuoti medeli .... O kur tavo kadagys ax.gif ?
keletas bendru pastebejimu -
puseles sodink kur labiau sauleta, virziams reikia saules ir dregmes, kukmedziams tinka pavesinga vieta;
kukmedziai auga laabai letai, jei tikiesi is ju medeliu arba kad ka nors pridengtu (pvz. nuo gatves) - pavargsi laukti;
kukmedziai yra tamsios spalvos, nepasodink ju prie tamsios sienos - visai prapuls;
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 09 07, 21:04)
tai va, sakau, kad ant saules su jomis - prapultis  biggrin.gif .
Parasyk kada pas tave zydejo, as numesiu pora savaiciu, bus kaip tik pas mane.
na na pasiaiskink, kodel nebenori japonisko sodo  tongue.gif ?
o po arka nebedarysi jokio gelyno, ka ten planuoji?
labai graziai iskloti takeliai  wub.gif , o ka sodinsi tame apskritime ? As jame isivaizduociau koki kamienini lapuoti arba spygliuoti medeli .... O kur tavo kadagys  ax.gif  ?
keletas bendru pastebejimu -
puseles sodink kur labiau sauleta, virziams reikia saules ir dregmes, kukmedziams tinka pavesinga vieta;
kukmedziai auga laabai letai, jei tikiesi is ju medeliu arba kad ka nors pridengtu (pvz. nuo gatves) - pavargsi laukti;
kukmedziai yra tamsios spalvos, nepasodink ju prie tamsios sienos - visai prapuls;

Kukmedziai gal auga ir letai, bet isauga i didelius krumus. Nesodink ten ju. O del pusaiciu tai irgi vertetu pasigilinti kokia ten veisle. Nes ant etiketes raso ju 10-ties metu auksti, kad orientuotis kokiu greiciu auga.
O toliau jau tai ka cia derint. Virziai tinka su pusim. Sukulentai vieni su kitais, visa kita parase pries mane.
Atsakyti
QUOTE(simson @ 2009 09 06, 19:36)

Tokias ir as turiu wub.gif Bet jos pas mane bent be kvapo schmoll.gif
Atsakyti