Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 49

QUOTE(Tina* @ 2009 09 05, 18:02)
O sitos nakvisos spalva niekaip negaliu atsigrozet, toks akinantis ryskumas:

misurine.
mano misuriniu nakvisu bukietelis zydi visa vasara iki siol, taip negausiai, bet uztikrintai.

grazia gelyte Simson parode wub.gif kas tai?
Atsakyti
rokoko, t.y. acidanthera 4u.gif kvapni labai ji.
Atsakyti
Ar kuri auginate stiebinį migdolą? Kažin, kaip tokie žiemoja? Turiu krūmą, bet mačiau, kad labai gražiai atrodo stiebinis ax.gif
Atsakyti
Mergaites, gal auginat kuri, ar zinot apie sios hortenzijos (Hydrangea paniculata "Pinky Winky") zydejima?

user posted image

Ar jos ziedai ilgai buna balti ir kokia spalva nusidazo galiausiai - i raudonuma ar i alyvine g.gif ? Noriu pirkti, bet galvoju kokiam fone ja sodinti reikes - prie baltos sienos ar tamsiame (tamsiai zaliame) patvoryje wink.gif . Jos labai grazus ryskus bordines spalvos stiebai, auga staciai, nevirsta i sonus.

http://images.google...e...mp;aq=f&oq=

Dee Dee, primink kokia tu turi g.gif , apie kurios ruzavuma kalbejom...
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 09 07, 09:23)

Dee Dee, primink kokia tu turi  g.gif , apie kurios ruzavuma kalbejom...

Hydrangea Paniculata 'Vanille Fraise' turiu wink.gif Žiedų spalva nebuvo saldaininė, iš toli žiūrint, murzinai rausva, o iš arti - matėsi pro rausvumą prasimušantis žalumas. Artimiausiom dienom nufotkinsiu 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes,noreciau patarimo,nusipirkau dekoratyvinio mulco,na tokie rudi pagaliukai-zievutes,gal kas turit pavyzdeliu,kaip su jais pagrazint aplinka,aplink gelynus,alpinariumuose?nes mano fantazija toli nesiekia,turiu galvoje pora ideju,bet noreciau apibendrinimui blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(shidochika @ 2009 09 07, 09:39)
Sveikutes,noreciau patarimo,nusipirkau dekoratyvinio mulco,na tokie rudi pagaliukai-zievutes,gal kas turit pavyzdeliu,kaip su jais pagrazint aplinka,aplink gelynus,alpinariumuose?nes mano fantazija toli nesiekia,turiu galvoje pora ideju,bet noreciau apibendrinimui  blush2.gif

pasiganyk čia
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 07, 08:34)
Hydrangea Paniculata 'Vanille Fraise' turiu wink.gif Žiedų spalva nebuvo saldaininė, iš toli žiūrint, murzinai rausva, o iš arti - matėsi pro rausvumą prasimušantis žalumas. Artimiausiom dienom nufotkinsiu  4u.gif

aha, nufotkink ir apibudink jos ziedu spalvu eiga. Ir dar parasyk kokioje vietoje (sviesos atzvilgiu) pas tave auga - tu gi visada i teisinga vieta viska sodini, tavim galima pasitiketi biggrin.gif .
Mano favorite visa laika buvo sluoteline "Grandiflora"... turiu itarima, kad jos su "Vanille" mazai skiriasi, kaip manai?
Rudeni man uzeina hortenziju manija - kai visur taip graziai zydi wub.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 09 07, 10:22)
aha, nufotkink ir apibudink jos ziedu spalvu eiga. Ir dar parasyk kokioje vietoje (sviesos atzvilgiu) pas tave auga - tu gi visada i teisinga vieta viska sodini, tavim galima pasitiketi  biggrin.gif .
Mano favorite visa laika buvo sluoteline "Grandiflora"... turiu itarima, kad jos su "Vanille" mazai skiriasi, kaip manai?
Rudeni man uzeina hortenziju manija - kai visur taip graziai zydi  wub.gif .

visiškoj saulėkaitoj auga abi (Grandiflora ir Vanille Fraise). Spalva žiedynų šiek tiek skiriasi, Grandifloros rausvumas vos matomas ir tolimesnis žalumas švelnesnis, o Vanille Fraise sodresnių spalvų. Tik tiek, kad pirmoji šiek tiek seniau yra pasodinta, o antroji tik šiemet, kitais metais turėtų labiau pasimatyti visi panašumai ir skirtumai.
Abiejų žiedynus nufotkinsiu vieną šalia kito, geriau viskas matysis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 09 07, 00:21)
rokoko, t.y. acidanthera  4u.gif kvapni labai ji.

Tina, o tu jas iskasi ziemai, ar jos gali neperziemoti zemeje?
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 07, 09:46)
visiškoj saulėkaitoj auga abi (Grandiflora ir Vanille Fraise). Spalva žiedynų šiek tiek skiriasi, Grandifloros rausvumas vos matomas ir tolimesnis žalumas švelnesnis, o Vanille Fraise sodresnių spalvų. Tik tiek, kad pirmoji šiek tiek seniau yra pasodinta, o antroji tik šiemet, kitais metais turėtų labiau pasimatyti visi panašumai ir skirtumai.
Abiejų žiedynus nufotkinsiu vieną šalia kito, geriau viskas matysis  mirksiukas.gif

ok, gaudysiu bangas kitamet. Kitamet bus dar aktualiau karsta.gif .
As tai sauleje nesodinsiu - uzsiknisiu laistyti. MB sese turi H.p. "Grandiflora" didziuli kruma saules atokaitoje, tai kasdien po kelis kibirus vandens supila. Tik pas mane numatytoje vietoje gali buti net per daug seselis laugh.gif.

Va sitos dar reikes ieskotis H. macrophylia "Endless Sommer":
http://images.google...e...mp;aq=f&oq=

Zydi ilgai (du kartus), ant pirmameciu ugliu (skirtingai nei visos kitos macrophylia), atspari salciams, nes dangstyti tai jau tikrai nesiruosiu schmoll.gif .
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 07, 09:34)
Hydrangea Paniculata 'Vanille Fraise' turiu wink.gif Žiedų spalva nebuvo saldaininė, iš toli žiūrint, murzinai rausva, o iš arti - matėsi pro rausvumą prasimušantis žalumas. Artimiausiom dienom nufotkinsiu  4u.gif

Jei ne paslaptis - kur galima įsigyti? ax.gif
Atsakyti