Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 49

QUOTE(reg @ 2009 09 04, 16:14)
nesusilaikiau ir as - nors dazniausiai tik paskaitineju, nes jau antra savaite statau (tiksliau kasu) uztvara nuo tuju saknu - gana sunku ikasti tuos skardos gabalus (mazdaug 0,5m), bet man patare viena patyrusi gelininke. Sake, taip atskirtos geles puikiausiai augs. Pas mene, kaip ir siuo atveju tas paaukstintas gelynas nieko gera - reljefas lygus (bus kaip koks šašas lygioj vietoj), tujos liks zemiau - nuo ju irgi reiktu kazka muryti, kad zemes nebiretu - zodziu nusprendziau kad zymiai maziau investiciju atskirti saknis ir nereiks nieko griauti kai nusibos (o kad nusibos tai neabejok - pastoviai vyksta perstumdymai, nors aplinka kuriu jau daug metu...)
Sekmes pasirenkant teisinga sprendima.

Bet zeme juk lieka plokscia toje pakeltoje lysveje. Cia juk ne alpinariumo kalnelis-spuogas. Tai, kad tujos liks kiek zemiau pas kaimyne- tai kokia cia problema? O kad ir is tuju puses reikia muryti ,tai beabejaus. O del atsibos-neatsibos tai priklauso nuo zmogaus charakterio ir planavimo. Ar tai bus strateginis taskas-puosmena, kurios architektura iprasmins visa ta gelyna ir suteiks sodui-aplinkai stiliu, ar ne. Geles viduje visada bus galima keisti.
Investiciju prasme paprasciau su skarda, kita vertus, tokia lysve sukuria galimybes idomiems sprendimams- laiptai, svyrantys augalai palei ilgiausia krastine ir kt.
Rinktis ne man, bet argumentus isdestyt galiu. 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,isiversiu ir as su savo akmenynais blush2.gif kaip jums mano padeliojimas?
ar ziurisi?

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
norejau pasiuliti dar varianta smile.gif

http://www.floralita.....ai, lapuociai.

cia labiau tiktu prie modernaus namo.
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2009 09 04, 12:17)
Galejo uzpulti raudinjuodis demetumas - tokia grybine liga, del kurios rozei visi lapai palaipsniui nukrinta (pradedant nuo apacios). Paskui issikala nauji lapeliai, bet ligos periodu roze atrodo kaip stagaru rysulys....

Dėkui labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 09 04, 11:23)
nuo šiandien prasideda mugė "Lietuvos žiedai", matyt ten dūzgia, tik kad oras eilinį sykį labai jau nsdėkingas doh.gif
štai čia apie mugę

Mat kaip smile.gif

QUOTE(melsva @ 2009 09 04, 11:23)
Dėl akmenų grupavimo buvau radus neblogą info. Žodžiu kaip daryt kad iš visų pusių atrodytų gerai - Akmenų grupavimas

As irgi buvau pries kelis postus sita ikelus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(shidochika @ 2009 09 04, 17:28)
Sveiki,isiversiu ir as su savo akmenynais  blush2.gif  kaip jums mano padeliojimas?
ar ziurisi?

bigsmile.gif man tai labai gražiai žiūrisi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(shidochika @ 2009 09 04, 16:28)
Sveiki,isiversiu ir as su savo akmenynais  blush2.gif  kaip jums mano padeliojimas?
ar ziurisi?

na, kad jau uzsivedziau, tai varysiu toliau ax.gif ...
akmenis reiketu ne statyti kaip kiausinius, o guldyti plokstuma, arba statyti ilgaja krastine ant zemes - panasiai kaip tie du pirmoje foto kaireje. O kokia tu "kiausiniu" funkcija - pakelti gelyna g.gif , bet jis gali sekmingai ir zemeti. Ten, kur augalai sliauzia per akmenis (nors panasu, kad jie pirma lipa aukstyn, o po to tik sliauzia), ziurisi neblogai, bet kur atviri - atrodo nenaturaliai. Nuo pieveles puses pakelimas gerai, bet nuo ivaziavimo as nedaryciau, o tiesiog leisciau susilieti isvien. Tokia butu mano nuomone rolleyes.gif .
Pamirsau dar pridurti, kad kaip tokiam dideliam plotui, veja atrodo labai grazi ir priziureta wub.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 04 rugsėjo 2009 - 17:54
Labas, gal galite patarti- kuo toliau tuo daugiau vejoj auga grybų (šungrybių). kaip su jais kovoti?
Atsakyti
QUOTE(loretabr @ 2009 09 04, 19:01)
Labas, gal galite patarti- kuo toliau tuo daugiau vejoj auga grybų (šungrybių). kaip su jais kovoti?

Pirmiausia prieš pjaunant žolę išrinkit grybus, kad nesisėtų sporos. Jei atsirado grybų, reiškia žemė pastoviai yra drėgna, ir greičiausiai rūgšti, todėl reiktų mažiau laistyti, leisti jai pradžiūti. O galiausiai, prekybos centruose yra įvairių priešgrybėlinių preparatų. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 09 04, 16:49)
na, kad jau uzsivedziau, tai varysiu toliau  ax.gif ...
akmenis reiketu ne statyti kaip kiausinius, o guldyti plokstuma, arba statyti ilgaja krastine ant zemes - panasiai kaip tie du pirmoje foto kaireje. O kokia tu "kiausiniu" funkcija - pakelti gelyna  g.gif , bet jis gali sekmingai ir zemeti. Ten, kur augalai sliauzia per akmenis (nors panasu, kad jie pirma lipa aukstyn, o po to tik sliauzia), ziurisi neblogai, bet kur atviri - atrodo nenaturaliai. Nuo pieveles puses pakelimas gerai, bet nuo ivaziavimo as nedaryciau, o tiesiog leisciau susilieti isvien. Tokia butu mano nuomone  rolleyes.gif .
Pamirsau dar pridurti, kad kaip tokiam dideliam plotui, veja atrodo labai grazi ir priziureta  wub.gif .

Aciu uz patarimus,tikrai atsizvelgsiu i jusu nuomone 4u.gif
Atsakyti
Ačiū merginos už geras mintis 4u.gif ,jau truputį pakoregavau savo ''karolius'',įleidau daugiau į žemę priekinius akmenis,kaip patarė apzeldintoja diplomate,žymiai geriau atrodo tongue.gif patinka linukės variantas smile.gif o kad derinti gėles reikia tą aš jau supratau drinks_cheers.gif ,žiemai bus darbo derinant kompozicijas,o nuo pavasario jas realizuojant wub.gif

user posted image
Atsakyti
Buvau pas mamą svečiuose blush2.gif

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Atsakyti