Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 49

QUOTE(vida777 @ 2009 09 04, 10:25)
sitas vaizdelis atrodo idealus , vat ir man keista, kodel tie balkiukai neatlaike - gal jie neimpregnuoti buvo, ar dirva labai dregna  g.gif ?
Nematant tavo aplinkos visumos (o gal kada ir rodei  blush2.gif ), sunku pasakyti, kas tiktu labiau - akmuo, betonas ar medis.
Paziurek dar karta. Idedu keleta savo foto, tik cia akmenys atlieka labiau mulcio funkcija, nei dekoro. Jei akmenys ploksti arba smulkus, jie kaip tik ijungia ta borteli i bendra visuma ir jis nebeatrodo kaip remas :

Pamenu tavo vaizdelius ax.gif

QUOTE(vida777 @ 2009 09 04, 10:48)
ar neturi su kuo pasidalinti  rolleyes.gif ?

Tokiu gi visada atsiranda, bet as gi savo akis dziugint noriu, jau minejau kaip man patinka pazint augalus, tyrinet ju augimo ypatumus. Nu kur man save padet? A?
Jau net galvojau, kad is savo pomegio versla daryt reikia, bent ekonomine nauda butu.

O kur musu Knifofija? rasiau jai laiska, bet uzsiemus ji kazkuo matyt.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 09 04, 11:07)
O kur musu Knifofija? rasiau jai laiska, bet uzsiemus ji kazkuo matyt.

nuo šiandien prasideda mugė "Lietuvos žiedai", matyt ten dūzgia, tik kad oras eilinį sykį labai jau nsdėkingas doh.gif
štai čia apie mugę
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 04 rugsėjo 2009 - 10:24
QUOTE(toratora @ 2009 09 03, 20:28)
Arba atvirksciai pabrezti linijas smile.gif bet tada ir augalius sodint linijom, papildomas linijas galima daryti is mulciaus arba zvirgzdo smile.gif Ir jei padaryt  skirtingo plocio atrodys labai graziai  rolleyes.gif

Dėl akmenų grupavimo buvau radus neblogą info. Žodžiu kaip daryt kad iš visų pusių atrodytų gerai - Akmenų grupavimas
Atsakyti
QUOTE(amirtau @ 2009 09 03, 16:18)
prašau patarimo  ax.gif perdariau savo gėlyną ir nebežinau ar ''apkloti''  priekyje esančius mažuosius augalus akmenukais, ar leisti jiems laisvai plėstis  g.gif laukiu ir kritikos,jei kas užkliūna  4u.gif

user posted image

apsistociau ties cia pasiulytos pakeltos lysves ideja.
ta tolimesne lysve dar daugiau pakelciau ir is priekio pakankamai giliai sukisciau tuos didziuosius akmenis, kad jie ne kysotu, o kad gautusi kaip pasleptas visas akmuo, kysotu tik viena sienele (nezinau ar aiskiai). Gautusi kaip atramine sienele, kurios apacioje paseciau pievute (tipo apatynes lysves vietoje), tarpuose tarp akmenu gal tas perkunropes su silokais, bet nedaug, nu o jau virsutineje visa kita ko sirdis geidzia tik su saiku. O blinde persodinciau apatineje lysveje sitoje puseje kaip dabar yra.
Pagal sita nuotrauka tolimiausias spygliuotukas man per arti tvoros. ne ne paskutinis, pries paskutinis, toks salotinis kūdas smile.gif
o cia nuotraukos pirmame plane rododendrai ar man vaidenasi?
Papildyta:
valiooo, muge......vel ilgai akis ganysiu......smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 09 04, 09:25)

....pacios isties labai grazus ,tvarkingi vaizdeliai....lyg ir nebuvau cia macius.

Visoms laba diena mirksiukas.gif .

Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2009 09 04, 08:45)
ta tolimesne lysve dar daugiau pakelciau ir is priekio pakankamai giliai sukisciau tuos didziuosius akmenis, kad jie ne kysotu, o  kad gautusi kaip pasleptas visas akmuo, kysotu tik viena sienele (nezinau ar aiskiai). Gautusi kaip atramine sienele, kurios apacioje paseciau pievute (tipo apatynes lysves vietoje), tarpuose tarp akmenu gal tas perkunropes su silokais, bet nedaug, nu o jau virsutineje visa kita ko sirdis geidzia tik su saiku.

...kad moteriškė žagsėtų kiekvieną kartą, kai jos vyrui teks tą "pievutę" pjauti? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
apželdintoja diplomatė mintį supratau 4u.gif taip ten rododendras vienas žemaūgis smile.gif

vazonai wub.gif
user posted image
Atsakyti
[
QUOTE(picea @ 2009 09 03, 15:39)
Turiu klausimą - kas galėjo atsitikti rožėms, nukrito visi lapai, stovi dabar pliki stagarai?

Galejo uzpulti raudinjuodis demetumas - tokia grybine liga, del kurios rozei visi lapai palaipsniui nukrinta (pradedant nuo apacios). Paskui issikala nauji lapeliai, bet ligos periodu roze atrodo kaip stagaru rysulys....

Jediara, betyrinedama tavo augalus atkreipiau demesi, kaip graziai atrodo zile su raudonom rozem thumbup.gif Net nepagalvociau...
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2009 09 04, 10:45)

arba panasiai :

user posted image
Atsakyti
Man atrodo, kad neblogai mes sia minti ispletojom. biggrin.gif Dar vienas pastebejimas- jei augalu kolekcionavimas nera tavo tikslas, tai augalu parinkimas gelynui pagal principa 'kokios geles man graziausios', nera pats tinkamiausias. Nes gali paaisketi, kad jos labai grazios kai ziuri i kiekviena atskirai, bet kartu su kitomis- anaiptol neatrodo gerai. Todel reikia issirinkti kelias bazines geles, kurias tenkintu esamas dirvozemis, sviesos ir dregmes kiekis ir prie ju derinti kitas, jas tarpusavyje derinti taip pat.smile.gif
Atsakyti
Pratęsiant pakeltos lysvės idėją biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2009 09 04, 10:31)
siūlyčiau pasidaryt atitvarą nuo kaimynų tujų šaknų- įkast į žemę skardos lakštą, seno šiferio ar pan.... iki 0,7-1 m gylio ir pamiršt tas tujų šaknis ilgam - nebereiktų kombinuot jokių pakeltų gėlynų su betoniniais/akmeniniais bordiūrais  g.gif

nesusilaikiau ir as - nors dazniausiai tik paskaitineju, nes jau antra savaite statau (tiksliau kasu) uztvara nuo tuju saknu - gana sunku ikasti tuos skardos gabalus (mazdaug 0,5m), bet man patare viena patyrusi gelininke. Sake, taip atskirtos geles puikiausiai augs. Pas mene, kaip ir siuo atveju tas paaukstintas gelynas nieko gera - reljefas lygus (bus kaip koks šašas lygioj vietoj), tujos liks zemiau - nuo ju irgi reiktu kazka muryti, kad zemes nebiretu - zodziu nusprendziau kad zymiai maziau investiciju atskirti saknis ir nereiks nieko griauti kai nusibos (o kad nusibos tai neabejok - pastoviai vyksta perstumdymai, nors aplinka kuriu jau daug metu...)
Sekmes pasirenkant teisinga sprendima.
Atsakyti