Smth1-augalus tai po tuputį per du metus prisirakiojau,prisisėjau,tyrinėjau kaip auga
aišku dabar kai turiu internetą yra lengviau su jais susipažint o gėlyno tai norisi kad žiedų būtų nuolat sakot augalų mažiau,bet kad atsikartotų jie o kokie akmenys netinka,kur ištisai ar tie pavieniai maži?
dar išskaidyto gėlyno..1.
2.
3.
4.
labai atsiprašau,kad vis idedu nekokių vaizdelių bet norisi jūsų neikainojamos patirties gauti
QUOTE(Tina* @ 2009 09 03, 18:06)
Sutinku visu 100 proc. tik va kur menas, iki kurio man toli kaip iki menulio - ir kolekcionuoti, ir kartu aplinka puosti. Gal matet tokiu projektu realybej? Man taip idomu stebet ivairiu augalu gyvenimo cikla, spalvas, formas, kad niekaip negaliu sustot ir miksuoju, miksuoju, miksuoju...
Ir pas mane ta pati problema - augalų vis negana, o norisi, kad gražu būtų ir žiedų nepritrūktų
Amirtau,o ar tu nenoretum isardyt tuos "karolius" ir suguldyt tuos akmenelius ivairiausiom grupelem ,vienoj vietoj 3...kitoj 4 ir kad nesijaustu desningumo,lyg gamta pati butu juos ismecius .Na,viena kita didesni augaleli iremint puslankiu ir tuos mazuosius pabarstyt chaosiskai
Labai tvarkingas tavasis gelynelis
QUOTE(amirtau @ 2009 09 03, 19:11)
Smth1-augalus tai po tuputį per du metus prisirakiojau,prisisėjau,tyrinėjau kaip auga
aišku dabar kai turiu internetą yra lengviau su jais susipažint o gėlyno tai norisi kad žiedų būtų nuolat sakot augalų mažiau,bet kad atsikartotų jie o kokie akmenys netinka,kur ištisai ar tie pavieniai maži?
labai atsiprašau,kad vis idedu nekokių vaizdelių bet norisi jūsų neikainojamos patirties gauti
Atsiprasineti del nieko nereikia. Patirtis ikainojama. Bent jau mano (joke)
Apie akmenis pakomentuoti paliksiu vidai:)
Jeigu teisingai iziurejau snapuciu kupsteliu daugiau padaryciau, keliose vietose, kad atsikartotu. Mazinciau siloku-perkunropiu, nes nuo ju mazo ugio iki sakykim, eziuoles gana rimtas ugio suolis. Man patiko kadagiai tam gelyne. Gal zemaugis koks lapuotis krumelis tarpe ju galetu apsigyventi, tada sutvirtintu sumedejusiu pozicija. Ar ten tas mazas medelis blinde?
Sliauziancios rozes padarytu ta stiebine roze ne tokia vienisa. Virziai idomiai atrodo, ar uzteks jiems rugsteles?
Ne visas geles indentifikavau. Akys nedazlibina, arba nepazista.
QUOTE(shanet @ 2009 09 03, 18:32)
Amirtau,o ar tu nenoretum isardyt tuos "karolius" ir suguldyt tuos akmenelius ivairiausiom grupelem ,vienoj vietoj 3...kitoj 4 ir kad nesijaustu desningumo,lyg gamta pati butu juos ismecius .Na,viena kita didesni augaleli iremint puslankiu ir tuos mazuosius pabarstyt chaosiskai
Arba atvirksciai pabrezti linijas bet tada ir augalius sodint linijom, papildomas linijas galima daryti is mulciaus arba zvirgzdo Ir jei padaryt skirtingo plocio atrodys labai graziai
Shanet tie karoliai mano gėlyną pakelia truputi aukščiau,nes kaimynų tujų šaknys lindo jau labai,tai manau bus geriau gėlėms,jau ketvirtą kartą aš tą gėlyną perdarau
man tai patiko su balkiukais kai buvo,bet teatlaikė tris metus
Smth snapučių pas manes nėra,su tais mažais aš kaip ir susitvarkysiu nes jie jau labai ant greičio susisodino tik vat su viršutine pakopa man dar neaišku teisingai pastebejai kad blindė ,tik be lapų nes nuskabiau kai liga apėjo ir raktažoles visas pakando,bet atrodo,kad atsigaus
o rožei jau 30 metų,nenorėjau jos judint,visgi vyro močiutės dar pasodinta
Smth snapučių pas manes nėra,su tais mažais aš kaip ir susitvarkysiu nes jie jau labai ant greičio susisodino tik vat su viršutine pakopa man dar neaišku teisingai pastebejai kad blindė ,tik be lapų nes nuskabiau kai liga apėjo ir raktažoles visas pakando,bet atrodo,kad atsigaus
amirtau, ziuriu tavo gelynus ir matau savasias klaidas is sono. Netinka ten tie akmenys, man labiausiai pjaunasi ju ir bortelio vaizdas.
Paskaityk: http://www.rojaussod...nis.php?id=1446
Paskaityk: http://www.rojaussod...nis.php?id=1446
QUOTE(amirtau @ 2009 09 03, 22:01)
man tai patiko su balkiukais kai buvo,bet teatlaikė tris metus
Gaila tiek ideto darbo. Kas atsitiko balkiukams? Jei tuju saknys trukdo, vertetu pamastyti tada apie pakelta lysve. Principas toks- visa apvada susimurinti neauksta. Is granito trinkeliu, raudonu plytu, skaldytu akmenu. Zodziu derinti pagal aplinka. Ten privezti zemes. Ir tada viska sodinti. Darbo daug. Bet gal geriau sudeti to darbo viena karta, nei viska n kartu perdarineti..
Blindei aplink erdves reikes daugiau. Isplateja vainikas.
Ačiū merginos už patarimus turėsiu viską galvoje
o čia jau gražus vaizdelis
o čia jau gražus vaizdelis
QUOTE(amirtau @ 2009 09 03, 21:41)
Shanet tie karoliai mano gėlyną pakelia truputi aukščiau,nes kaimynų tujų šaknys lindo jau labai,tai manau bus geriau gėlėms,jau ketvirtą kartą aš tą gėlyną perdarau
Aš pritariu smith dėl bortelio padarymo. Jeigu kitose vietose yra akmenų sklype, tai gal visai gerai žiūrėtųsi ir bortelis iš sumūrytų akmenų, tuomet dar kelis padėti pačiam gėlyne, kad atsikartotų tie patys elementai sklype. O jeigu akmenų daugiau niekur nėra, tai gal vertėtų pakeltai lysvei bortelį padaryti neutralesnį
Dabar, man asmeniškai, per daug akmenų ir per daug taisyklingai jie sudėti (bet man apskritai labai jau įgrisę tie akmenys )
Dar patarimas - išsirinkti kelias patinkančias ir derančias tarpusavyje spalvas ir palikti augalus žydinčius tom spalvom. Kai spalvų daug - tuomet makalynė gaunasi. Čia patarimas iš asmeninės patirties turiu panašų tik ilgesnį ir siauresnį patvorį, kurį irgi trečius metus perdarinėju ir vis neišgaunu norimo rezultato Iš pradžių pasodinau tuos augalus, kuriuos gavau iš kaimynų, pažįstamų, o dabar labai jau gaila juos išmesti tai vis kaupiuosi po truputį, palikti kelių rūšių augalus ir palikti trijų spalvų žiedus