Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 49

QUOTE(Tina* @ 2009 09 02, 08:47)
Gotiskas periodas pas mane prasidejo su lig ta sokoladine kosmeja  hihihi.gif

cia daugiau dar juodu yra biggrin.gif :

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Fyja @ 2009 09 02, 08:51)
Gal kas zinot kur Vilniuje didziausias svoguniniu geliu pasirinkimas,jau kaip ir laikas g.gif

tikrai didelis pasirinkimas yra "Žaliajame centre" Molėtų pl (Geležinio Vilko g. tęsiny), oranžinis pastatas iškart už "Norfos" 4u.gif

yra tulpių: ankstyvųjų botaninių, įvairiausių triumfo ir tt;
pagal žiedus: daugiažiedžių, pilnavidurių, lelijažiedžių, papūginių garbanotais krašteliais, įvairių dvispalvių, šerkšnotųju ir kitokių tulpių.
t.p. narcizai, jacintai, krokai, lelijos azijinės, mėlynukės, scylės, sniegžydrės, svogūniniai vilkdalgiai, česnakai, plukės, snieguolės...
sakė, kad asortimantas bus vis pildomas thumbup.gif

Jolaxus,
as lelijas sodinu i tarpus (ne daugiau 3 krūvoj), kaip ir kai kurias pavasarines svogūnines gėles. ''Bukietu" jas auginti man nepasiteisino schmoll.gif dėl liekančio bukieto stagarų.
Dėl begonijos - OK, labai sparčiai ji auganti!

Aš įsigijau tokį margenį, kaip Vidos777 paskutinėj foto. Ir be šio, dar visokių margenių įsigijau, jau kaip man jie pasiteisino šia vasarą kiemo vazonuose! thumbup.gif
Atrodys žiemą verandoj pas mane kaip margenių parduotuvė lotuliukas.gif jei tik sugebėsiu juos išlaikyt.

Tina,
matai, kaip su tais jurginais išeina biggrin.gif tuoj ir krapai ims patikt lotuliukas.gif mirksiukas.gif
žinoma, turiu tą žurnaliuką - naudingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 02 rugsėjo 2009 - 14:48
QUOTE(vida777 @ 2009 09 02, 12:08)
cia daugiau dar juodu yra  biggrin.gif  :

Tuoj visas apkrėsit „juoda“ manija. O kas toji apvaliais žiedlapiais juodukė?
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 02, 10:31)
maniškės lelijos auga bordiurėly, į kurį žiūrima tik iš priekio. Tai prieky/šalia/tarpe lelijų pasodinti augalai, kurių aukštis yra šiek tiek žemiau tos vietos, nuo kurios prasideda lelijų žiedai  4u.gif

Kažkas panašaus buvo užfiksuota bekeliaujant:
user posted image

Kokie konkrečiai augalai bus šalia priklauso nuo to, ar norima, kad žydėtų kartu, ar kad prasilenktų  4u.gif

4u.gif reikės pamintyt kaip čia jas gražiau sudėliojus rolleyes.gif

QUOTE(karalyste @ 2009 09 02, 12:43)
Merginos patarkit  blush2.gif
Stai koki turiu bardaka kuri reikia man sutvarkyti . Cia seuras zemes plotelis kuris yra prie namu ivazevimo  siuo metu jame darzas buvusiu seimininku ...ka man patarsit su juo daryti? gal turite kokiu ideju sitam sabakstynui g.gif

http://public.fotki....ariumas555.html

kadangi sodyba atrodo tokio klasikinio kaimo stiliaus, tai pirma šovusi mintis apsodinti kraštą bijūnais - jie vienoj vietoj gali augti daugybę metų, šaknys lenda giliai, nesiplečia nevaldomai, šalia augantiems augalams netrukdo, tad greta galima derinti svogūnines pavasariui ir vienmetes vasarai, kai bijūnai nužydi, taip įmanoma kasmet išspausti vis naują reginį. rolleyes.gif

QUOTE(vida777 @ 2009 09 02, 13:08)
cia daugiau dar juodu yra  biggrin.gif  :

tikrai žavus derinukas wub.gif
Atsakyti
Sveikos,

ačiū už patarimus dėl augalų, sodintinų po kriauše... bet vis dar nepsisprendžiu - ką geriau pasirinkti - ar žiemę, ar kokį šliaužiantį kadagį, o gal tiesiog kokių akmenų didesnių paieškoti ar dar ką sugalvoti.... 4u.gif smile.gif gal įmesiu prie progos to kampelio foto, kad patartumėt....

Ir dar klausimas dėl dumplainių - pasodinom su vaiku daigelius pavasarį, išleido lapukus palei žemę ir tuo viskas beigėsi - kodėl nesukrovė žiedų???? g.gif 4u.gif
Atsakyti
JOLAXUS vat butent kad aplinka tokia kaimiska ir namas stovi kaime bet vat pats namas visai nekaimiskas murinis dydelis grazus o is aplinkos bardakas kazkoks kaip kolukio laikais padaryta ,buvo ir man bijunai kile mintin bet tada visai nedera namas prie bijunu , nes man bijunai kazkaip mociute mano primena kuri vienkemi gyvena blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(karalyste @ 2009 09 02, 17:10)
JOLAXUS vat butent kad aplinka tokia kaimiska ir namas stovi kaime bet vat pats namas visai nekaimiskas  murinis dydelis grazus o is aplinkos bardakas kazkoks kaip kolukio laikais  padaryta ,buvo ir man bijunai kile mintin bet tada visai nedera namas prie bijunu , nes  man bijunai kazkaip mociute mano primena kuri vienkemi gyvena blush2.gif

O kas tau dera prie 'dydelio grazaus murinio namo' ir kodel tau jis atrodo nekaimiskas;?
Papildyta:
QUOTE(Kristuks @ 2009 09 02, 16:53)
Sveikos,

ačiū už patarimus dėl augalų, sodintinų po kriauše... bet vis dar nepsisprendžiu - ką geriau pasirinkti - ar žiemę, ar kokį šliaužiantį kadagį, o gal tiesiog kokių akmenų didesnių paieškoti ar dar ką sugalvoti....  4u.gif  smile.gif  gal įmesiu prie progos to kampelio foto, kad patartumėt....

Ir dar klausimas dėl dumplainių - pasodinom su vaiku daigelius pavasarį, išleido lapukus palei žemę ir tuo viskas beigėsi - kodėl nesukrovė žiedų????  g.gif  4u.gif

O kieme tikrai nera daugiau kur sodint augalu, tik po kriause? Is esmes tai tikrai ne pati geriausia vieta augalams. 1. pavesis. 2. maisto medziagu pasidalinimo klausimas 3. kai kriauses reikes rinkti, kaip tu tai darysi nuolat galvodama kaip cia neuzminti ant kokio augalelio?

O dumplainiams gal fosforo pritruko.
Atsakyti
karalyste, tuomet idek savo namo foto wink.gif o siaip pas mus panasus patvorys bus, tai galvoju ten sodint kas tam tikra atstuma melsves, o jau tarpe ju kazka derint ( gal irisus).
O siaip labai patiko man ideja su bijunais thumbup.gif labai juos megstu, bet kazkodel visai apie juos nepagalvojau doh.gif juolab kad siais laikais toookiu grazuoliu yra wub.gif
Atsakyti
merginos kaip pasidaryti ta vezli http://public.fotki....ariumas468.html 55 foto bigsmile.gif koks grazumas
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 09 02, 16:51)
4u.gif reikės pamintyt kaip čia jas gražiau sudėliojus rolleyes.gif
apsodinti <...> bijūnais

vienas iš galimų variantų netyčia susidėliojęs Tavo pačios žinutėje: lelijos tarp bijūnų mirksiukas.gif
Atsakyti
Shanet, betgi pas tave kokie grožiai išpuoselėti blink.gif blink.gif blink.gif thumbup.gif wub.gif
Papildyta:
Vida 777, o pas tave šokoladinė kosmėja auga tiesiai žemėje ar vazone? Labai jau graži wub.gif ... maniškė jau tokia pavargus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(karalyste @ 2009 09 02, 17:10)
JOLAXUS vat butent kad aplinka tokia kaimiska ir namas stovi kaime bet vat pats namas visai nekaimiskas  murinis dydelis grazus o is aplinkos bardakas kazkoks kaip kolukio laikais  padaryta ,buvo ir man bijunai kile mintin bet tada visai nedera namas prie bijunu , nes  man bijunai kazkaip mociute mano primena kuri vienkemi gyvena blush2.gif

nu pas mane irgi namas mūrinis, bet prisisodinau bijūnų ir net mintis nešovė, kad prie mūro jie netinka cool.gif

QUOTE(Felise @ 2009 09 02, 17:27)
karalyste, tuomet idek savo namo foto wink.gif o siaip pas mus panasus patvorys bus, tai galvoju ten sodint kas tam tikra atstuma melsves, o jau tarpe ju kazka derint ( gal irisus).
O siaip labai patiko man ideja su bijunais  thumbup.gif labai juos megstu, bet kazkodel visai apie juos nepagalvojau  doh.gif juolab kad siais laikais toookiu grazuoliu yra  wub.gif

melsvės turi vieną trūkumą, kurį kažkada šioj temoj aptarinėjom - jos gana greitai plečiasi, šaknys vešlios ir ne itin gilios ir ilgainiui kažką greta jųs sodinti tampa sudėtinga. Nebent joms išsiplėtus jau nieko nebederinti ir palikti tik melsvių eilutę

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 02, 18:11)
vienas iš galimų variantų netyčia susidėliojęs Tavo pačios žinutėje: lelijos tarp bijūnų  mirksiukas.gif

ir tikrai verta dėmesio mintis bigsmile.gif
Atsakyti