Įkraunama...
Įkraunama...

Gydomės ekologiškai

QUOTE(regna @ 2009 10 03, 23:16)
Rikara :4u:Man senai norėjosi tavęs paklausti,ar mes kalbame apie
tas pačias uogas? 4u.gif
Iš,tavo pasakojimų,man susidarė nuomonė,kad,pas tave bus rojaus obuoliukai.
O,gal,aš,klystu?tu mane pataisyk.
Juk,gudobelės,yra uogos su kauliukais.
Jos pavasarį žydi baltai,kvapas sakyčiau specifinis{bent man jau},
jų vaisių arbata dauguma naudoja širdžiai stiprinti.


Mes tikrai kalbame apie tą patį biggrin.gif
http://lt.wikipedia..../wiki/Gudobelė
Jau ką ne ką, bet vaistinius augalus,nepervertinanat savęs ,pažįstu pakankamai gerai.
Man pačiai šiek tiek keista,kad tėvukai dar vis nokina gudobelės vaisius,nes tokiu metu jie turėtų būti jau sunokę,ber pati jau kuris laikas pas juos nebuvau ir nemačiau,tai galiu pasikliauti tik jų nuomonę.
Lotyniškai vadinama crataegus, o pas mus kaime "sulietuvimo" ir vadina krakatūzu(visus įmanomus kirčius tariant reikia sudėti ant ū) biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rikara: 04 spalio 2009 - 09:13
QUOTE(Rikara @ 2009 10 04, 10:12)
Mes tikrai kalbame apie tą patį  biggrin.gif
http://lt.wikipedia..../wiki/Gudobelė
Jau ką ne ką, bet vaistinius augalus,nepervertinanat savęs ,pažįstu pakankamai gerai.
Man pačiai šiek tiek keista,kad tėvukai dar vis nokina gudobelės vaisius,nes tokiu metu jie turėtų būti jau sunokę,ber pati jau kuris laikas pas juos nebuvau ir nemačiau,tai galiu pasikliauti tik jų nuomonę.
Lotyniškai vadinama crataegus, o pas mus kaime "sulietuvimo" ir vadina krakatūzu(visus įmanomus kirčius tariant reikia sudėti ant ū) biggrin.gif

Rikara 4u.gif -džiaugiuosiu,kad išsklaidiai mano abejones 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pandorita @ 2009 10 02, 13:12)
Norėčiau sužinoti dėl tų sulčių su medum - kur jas laikot ir kiek laiko tas mišinys gali būti vartojamas? Sako, kad sveikiausias konservavimo būdas vaisia/uogos, užpilti medum, bet man didelė mįslė, kaip ten neprasideda jokie procesai (braidymo ir pn.) Galvoju kažką panašaus pasidaryti su šaltalankiais, bet neapsisprendžiu, kokiais kiekiais, kad nesugestų...


Pandorita, žinok, aš šiuose reikaluose naujokė blush2.gif Tiesiog, ką nugirstu, kas sudomina, tą ir bandau. Ir man visokiausių klausimų kyla, bet , jei neturiu atsakymų, tai , rizikuoju savu kailiu viską išsiaiškinti. Kadangi nežinau, kiek laiko tokie mišiniai gali išsilaikyti, darau nedideles porcijas greitam suvartojimui. Kitas uogas užšaldau iki sekačio gamybos proceso. Nors bobutės turguj sako: " Oi, vaikeli, ilgai stovi..." Tai nežinau ...
Atsakyti
QUOTE(pandorita @ 2009 10 02, 13:12)
Norėčiau sužinoti dėl tų sulčių su medum - kur jas laikot ir kiek laiko tas mišinys gali būti vartojamas? Sako, kad sveikiausias konservavimo būdas vaisia/uogos, užpilti medum, bet man didelė mįslė, kaip ten neprasideda jokie procesai (braidymo ir pn.) Galvoju kažką panašaus pasidaryti su šaltalankiais, bet neapsisprendžiu, kokiais kiekiais, kad nesugestų...


Man mama tokias sultis padarė, jau beveik mėnesį vartoju jas, laikau šaldytuve, pati esu dariusi tik bruknes su medum, tai išsilaiko 3-4 mėnesius, vėliau pradeda pelyti ar rūgti. Tai šiemet pasigaminusi daugiau bruknių, didžiąją dalį užšaldžiau, šaldytuve laikau tiek, kiek planuoju per porą mėnesių sunaudoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 09 26, 23:24)
Aš,šį receptą radau internete,bet yra ir šiame forume,kaip jas ruošti.
Kaip tik rytoj ruošiuosiu virti.
Reikės 0,5kg imbiero,0,8kg cukraus,dar daugiau,jeigu norime imbiera apvolioti.
1ltr. vandens,
žiupsnelio druskos,

Imbierą nulupame,supjaustome plonomis riekutėmis .
Užpilame vandeniuir verdame 20min.
Supilame druską,cukrų,ir verdame kol sirupas pasiekia106C-225C temper.
Verdant be termometro,tai užtrunka2o-40min.
Imbiero gabalėliai tampa skaidrųūs,sirupas blizges,ir bus tirštokas
Galima imbiero gabalėlius palikt per naktį sirupe
Gerai nuvarviname  imbierą ,pravėsusį apvoliojame cukruje pir leidžiame išdžiūti per naktį.
Geriausia panaudoti virtuvinį padėklą.
Sirupą susipilame į švarų stiklainį ,turimą indą.
4u.gif


Pagaliau prisiruosiau issivirti imbieriniu saldainiuku.Nesakyciau,kad imbiero gabaliukai tapo labai skaidrus,gal per stambiai supjausciau,bet siaip tai visai gerai.Sukramsnoji toki saldainiuka, tai toks salstelejes aitrumas po burna pasklinda.Manau,kad jokios bacilos nepuls biggrin.gif
Dar karta aciu regna uz recepta aciuks.gif
Pries pora dienu manau,eilini karta sinusitas bande pas mane guzta suktis,nes pradejo skaudeti galva,ypac virs desiniojo antakio.Kadangi buvau ilgamete letinio sinusito "buveine",tai dabar labai gerai atpazistu pirminiusjo pozymius.Nosies gleivine patepiau aliejumi ir isidejau po cesnako gabaliuka.Issiskyre pakankamai daug gleiviu .Pora dienu pageriau sinupreto,atsisakiau pienisku produktu,daug vaistazoliu arbatu ir siandien jokiu galvos skausmu nejauciu.
Atsakyti
Rikara, o prie sinusito negalima pieniškų produktų g.gif ?
4u.gif
Ir man reik pasidaryt saldainiukų,, imbierai laukia bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 10 12, 12:18)
Rikara, o prie sinusito negalima pieniškų produktų g.gif ?
4u.gif



negalima... nuo pieno produktų organizme gaminasi labai daug gleivių...
Atsakyti
Dėkui, rytorasa 4u.gif nežinojau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 10 12, 12:18)
Rikara, o prie sinusito negalima pieniškų produktų g.gif ?
4u.gif
Ir man reik pasidaryt saldainiukų,, imbierai laukia bigsmile.gif



QUOTE(rytorasa @ 2009 10 12, 12:45)
negalima... nuo pieno produktų organizme gaminasi labai daug gleivių...


Pieniški produktai skatina gleivių gamybą organizme.
O imbieriniai saldainiukai tikrai labai thumbup.gif .Gausiai apibarsciau cukrumi, tai dabar tokie cukatai gavosi, nu man labai patinka.Jau ir savo MB ikalbejau persalimo profilaktikai naudoti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rikara: 12 spalio 2009 - 14:49
Šiandiena žiūrėjau laidą,kur buvo pasakojama apie tokį mišinuką{spanguolių tyrė+česnakas+imbieras+citrina}
Noriu paklausti,gal,kuriai teko naudoti šį mišinuką,kokie būtų daviniai,pasidalinkite,būsiu dėkinga. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 10 13, 20:04)
Šiandiena žiūrėjau laidą,kur buvo pasakojama apie tokį mišinuką{spanguolių tyrė+česnakas+imbieras+citrina}
Noriu paklausti,gal,kuriai teko naudoti šį mišinuką,kokie būtų daviniai,pasidalinkite,būsiu dėkinga. 4u.gif


Visus minėtus ingredientus šiuo metu turiu, bet niekada nebandžiau daryti tokio mišinuko.Tikrai būtų įdomu išgirsti nuomone žmogaus,praktiškai išbandžiusio šį produktą.
Papildyta:
Va dar kokį variantą radau internete.Tikrai ne mano receptas,tikiuosi autorė nesupyks, kad paplatinau:
Aš tai nuo rudens visą savo šeimyną maitinau, kaip pati buvau pavadinusi: natūraliais vitaminais.
Pirkdavau spanguoles. 1 l spanguolių, pusė litro medaus ir maždaug nykščio dydžio imbiero tarkuoto. Viskas būdavo sumakaluota ir kiekvieną rytą po šaukštą. Indelis stovėdavo virtuvėje ant stalo, nes jei padėčiau į šaldytuvą, tai mano vyrija pamirštu. Stovėdavo po visą mėnesį nesurūgdavo, puikumėlis. Kol kas visi laikomės didvyriškai sveiki. Ir net nežinau ar čia padėjo tas mano mišinys, ar tiesiog šiap kolkas laikomės. Jokių papildomų vitaminų dar nepirkau. Jei nesirgism, kitais metais tęsiu savo eksperimentą .
Atsakyti
QUOTE(Rikara @ 2009 10 12, 16:32)
Pieniški produktai skatina gleivių gamybą organizme.
O imbieriniai saldainiukai tikrai labai thumbup.gif .Gausiai apibarsciau cukrumi, tai dabar tokie cukatai gavosi, nu man labai patinka.Jau ir savo MB ikalbejau persalimo profilaktikai naudoti biggrin.gif

maniškės imbierinės cukatos biggrin.gif 4u.gif

user posted image

taipogi ne skaidrios, bet vartoti tinkamos...mmmm...skanumėlis 4u.gif


ale nevalgo nei vaikai, nei mb lotuliukas.gif bet sirupo tai vaikučiams į arbatą vietoj cukraus pilu - geria tylėdami biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti