Įkraunama...
Įkraunama...

Gydomės ekologiškai

QUOTE(regna @ 2009 10 02, 10:17)
Rikara 4u.gif Žadėta gudobelių tyrelė.
Gudobeles perinkau,nuploviau,kiekis{450g}
Vandens 1stiklinė.
Supyliau uogas į puodą užpyliau vandeniu{viena stikline},pakaitinau.Skystį
nupyliau ,bet neišpyliau.
Uogas,supyliau į sietelį,pertryniau{trinti sekėsi sunkiai,bet nutryniau.
Į puodą supyliau skystį{kur kaitinau uogas}
Sudėjau uogų massę,išmaišiau paviriau keletą min.
Nukėliau,pravėsinau,į masę įdėjau medaus,išsukau su šaukštu.
Sudėjau į švarius stiklainius uždariau. 4u.gif


Jau ir savo mama sudominau Jusu receptu,tai mums dar vis iskilo neaiskumu blush2.gif
Supyliau uogas į puodą užpyliau vandeniu{viena stikline},pakaitinau.Skystį
nupyliau ,bet neišpyliau.
Kiek laiko kaitinote ?
Kiek mazdaug medaus dejote?
Dekinga
Atsakyti
QUOTE(Zavioji @ 2009 10 01, 18:26)
Aš pasidariau natūralių vitaminų: putino uogas pertryniau per sietelį - išbėgo sultys. Jas lygiomis dalimis sumaišiau su medumi. Ir kiekvieną dieną po valgomą šaukštą. Kažkur internete skaičiau, kad šito gėrio viename šaukšte visa paros vitaminų norma  thumbup.gif . O uogų išspaudas į šaldiklį įmečiau - kai puls peršalimo ligos, iš jų virsiu arbatėlę.

Norėčiau sužinoti dėl tų sulčių su medum - kur jas laikot ir kiek laiko tas mišinys gali būti vartojamas? Sako, kad sveikiausias konservavimo būdas vaisia/uogos, užpilti medum, bet man didelė mįslė, kaip ten neprasideda jokie procesai (braidymo ir pn.) Galvoju kažką panašaus pasidaryti su šaltalankiais, bet neapsisprendžiu, kokiais kiekiais, kad nesugestų...
Atsakyti
QUOTE(Rikara @ 2009 10 02, 11:48)
Jau ir savo mama sudominau Jusu receptu,tai mums dar vis iskilo neaiskumu blush2.gif
Supyliau uogas į puodą užpyliau vandeniu{viena stikline},pakaitinau.Skystį
nupyliau ,bet neišpyliau.
Kiek laiko kaitinote ?
Kiek mazdaug medaus dejote?
Dekinga

Rikara 4u.gifdėl medaus negaliu pasakyti,nes ten buvo nepilnas stiklainiukas{0,5}
Uogas kaitinau,kol pradėjo trūkinėti.{bet nemažiau 10min.}
Papildyta:
QUOTE(pandorita @ 2009 10 02, 13:12)
Norėčiau sužinoti dėl tų sulčių su medum - kur jas laikot ir kiek laiko tas mišinys gali būti vartojamas? Sako, kad sveikiausias konservavimo būdas vaisia/uogos, užpilti medum, bet man didelė mįslė, kaip ten neprasideda jokie procesai (braidymo ir pn.) Galvoju kažką panašaus pasidaryti su šaltalankiais, bet neapsisprendžiu, kokiais kiekiais, kad nesugestų...

Pandora,nors ne mano rašytas receptas,tačiau,įkišau savo nosį,tu,jau man atleisk. 4u.gif
Tokie mišiniai daromi nedideliais kiekiais,ir kuo jie greičiau sunaudojami,tuo geriau ruošti šviežius.
Bet koks vaisius,man regisi ilgiau pastovėjęs netenka savo kokybės,čia mano nuomonė.
O,kas per procesas braidymo?
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 10 02, 14:12)
Pandora,nors ne mano rašytas receptas,tačiau,įkišau savo nosį,tu,jau man atleisk. 4u.gif 
Tokie mišiniai daromi nedideliais kiekiais,ir kuo jie greičiau sunaudojami,tuo geriau ruošti šviežius.
Bet koks vaisius,man regisi ilgiau pastovėjęs netenka savo kokybės,čia mano nuomonė.
O,kas per procesas braidymo?

Na tuomet darausi išvadą, kad sveikiausia bus tas uogas užsišaldyti ir paskui jau gamintis tuos mišinius pagal poreikį smile.gif Nes virti uogas rankos nekyla. Tiesiog užklausiau, nes girdėjau kažkokioj laidoj (ir ne tik), kad žmonės tokį konservavimo būdą naudoja; ir man buvo sunku patikėti, kaip tokie konservai visą žiemą išsilaiko. O braidymas taigi rūgimas, kai jau slajikėlyje burbuliukų atsiranda.
Atsakyti
[quote=pandorita,2009 10 02, 14:33
Pandorita 4u.gif
Kas liečia uogienes ,aš,verdu,bet virimo procesą ,pakeičiau.
Man daug įdomiau,jas užpilti nedideliu kiekiu vandens,tame kiekyje išvirti tam skirtą cukrų.
Jas pertrinti,arba sutrinti,ir virti tame sirupe.
Virti nedaug laiko.
O,dėl tų žalių uogų su medum,aš neturiu prieš tai.
Tačiau,labai daug priklausoir nuo mūsų pačių,kaip jas mes paruošiame{aš turiu sterilumą}
Kaip mes apdorojame vaisius uogas. 4u.gif
Kiekviena iš mūsų turi savo įsitikinimus. 4u.gif
Atsakyti
regna,ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
[quote=Rikara,2009 10 02, 15:30]
regna,ačiū už patarimus 4u.gif
[/quote
Rikara 4u.gif -prašome,džiaugiuosiu,,kad ką padėjau 4u.gif
Atsakyti
gal kuri turite zuikio tauku 4u.gif nupirkciau.
ar zinot kur gauti 4u.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2009 10 02, 16:57)
gal kuri turite zuikio tauku  4u.gif  nupirkciau.
ar zinot kur gauti  4u.gif  g.gif


Turiu pažįstamų medžiotojų. Galėčiau paklausinėti.Kiek reikia?
Atsakyti
Jau sudžiovinau erškečių uogas{džiovinau cielas,nes,kai
teko nusipirkti vaistinėje ,taip tokios}
Dabar džiovinu gudobeles,ir makoniųjų uogas.
Žiemą bus gera arbata su medumi.
Susidžiovini,tai natūralus vaistas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 10 03, 11:53)
Jau  sudžiovinau erškečių uogas{džiovinau cielas,nes,kai
teko nusipirkti vaistinėje ,taip tokios}
Dabar džiovinu gudobeles,ir makoniųjų uogas.
Žiemą bus gera arbata su medumi.
Susidžiovini,tai natūralus vaistas. 4u.gif


Atsargos žiemai thumbup.gif
Mano tėvukai dar gudobėles nokina,sako dar šiek tiek kietoki vaisiai.Mat planuojamas išbandyti Jūsų gudobelės tyrelės receptas,tai nutarėm, kad minkštesni vaisiai lengviau trinsis.
Atsakyti
QUOTE(Rikara @ 2009 10 03, 18:43)
Atsargos žiemai  thumbup.gif
Mano tėvukai dar gudobėles nokina,sako dar šiek tiek kietoki vaisiai.Mat planuojamas išbandyti Jūsų gudobelės tyrelės receptas,tai nutarėm, kad minkštesni vaisiai lengviau trinsis.

Rikara :4u:Man senai norėjosi tavęs paklausti,ar mes kalbame apie
tas pačias uogas? 4u.gif
Iš,tavo pasakojimų,man susidarė nuomonė,kad,pas tave bus rojaus obuoliukai.
O,gal,aš,klystu?tu mane pataisyk.
Juk,gudobelės,yra uogos su kauliukais.
Jos pavasarį žydi baltai,kvapas sakyčiau specifinis{bent man jau},
jų vaisių arbata dauguma naudoja širdžiai stiprinti.
Atsakyti