[quote=regna,2009 09 29, 11:53]
Sauluže
Aš,saldainiukus papilu ant cukrumi pabarstyto padėklo ir juos apvolioju cukrumi,padžiovinu.
Tuomet supilu į švarų sterilų indą ir,laikau ukinėj spintoj{kur yra mano visi virtuvės priedai}
Papildyta:
[quote=Rikara,2009 09 28, 10:00]
Del medaus tai jusu tiesa,nereik gadinti gero daikto.
Rikara,
Aš,imbierą netarkuoju,o pjaustau gabaliukais{tą galiu paaiškinti ,kodėl,jeigu kramtysime imbierą tuo pat metu bus gera profilaktika dantim,dantenomis,o,tai svarbu,puolant infekcijoms,tai aš atsivežiau iš TR.}
Tuo pačiu noriu parašyti dėl kitų priemonių.
Dar labai gerai pasiruošti gudobelės tyrelių{ypač mėgsta vaikai}
Erškėčių tyrelų,galima susidėti erškėčių su medumi.
Galima putino uogų prisirinkti{prisierušti su medumi}
Šermukšnio{kam nera didelis rūgštingumas.
[/quote]
As vel su savo klausimais neduodu ramybes
O kaip pasiruosti gudobeles tyrele? Pas mano tevukus didziulis medis,siais metais labai geras derlius uzderejo.Anksciau tuos gudobeles obuoliukus tiesiog valgydavom ir tiek, niekada ziemai neruosdavom nieko is ju.Aukstaitijoje gudobele krakatuzu vadina.Studiju metais atsiveziau as gudobeles vaisiu i bendrabuti, tai mano kambariokes labai jau itariai ziurejo i tuos raudonus obuoliukus, o kai pasakiau, kad tai krakatuzai, tai vos is koto neisvirto, bet kai paragavo pakeite nuomone.Labai juokingas pavadinimas joms pasirode