O likusį sirupą kur galima naudoti?
QUOTE(Rikara @ 2009 09 27, 14:39)
O jei vietoj cukraus dali medaus ideti .Idomu kaip tada gautusi.Mano tevuku seimos draugai daugybe metu augina bites, gal jiems paskambinti ir pasiklausti, nes ta moteris labai puiki seimininke.Jauciu reiks pasikonsultuot.Juk tokie saldainiukai butu dar sveikesni
ir pasidalink su mumis
QUOTE(Rikara @ 2009 09 27, 13:39)
O jei vietoj cukraus dali medaus ideti .Idomu kaip tada gautusi.Mano tevuku seimos draugai daugybe metu augina bites, gal jiems paskambinti ir pasiklausti, nes ta moteris labai puiki seimininke.Jauciu reiks pasikonsultuot.Juk tokie saldainiukai butu dar sveikesni
Rikara, aš,ką tik išsiviriau imbierinių saldainių.
Užsukau,į šią temą,ir užtikau,dėl medaus.
Turiu ir aš , varijantą,bet mano truputėlį kitoks.
Aš,galvoju,sutarkuoti imbierą{žalią}ir sumaišius su medumi,sudėti į stiklainiuką.
Aš,žiemai darydavau{imbieras pjaustytas+medus+citrina,pjaustyta kvadratėliais+medus}tai netik nuo peršalimo.
Sugrįžtu prie to ,kad tu virsi imbiero saldainius su medumi.
Bet verdant tokioje aukštije temperatūroje medaus savybės žūsta.
Čia ,mano nuomonė
QUOTE(regna @ 2009 09 27, 21:16)
Bet verdant tokioje aukštije temperatūroje medaus savybės žūsta.
Aha tikrai
O sirupą tai tiesiog į arbatėlę pilt taip?
QUOTE(Saulužė @ 2009 09 27, 18:29)
O likusį sirupą kur galima naudoti?
Sauluže, -o,likusį sirupą supilame į sterilų stiklainiuką.
Naudojame paskaninti arbatą,kavą{suteiks nuostabų skonį ,aromatas,puikus}
QUOTE(buckizs @ 2009 09 25, 19:32)
Dabar labai pamegau atsigerti svarainiu arbatos kiekviena diena, tai kolkas labai gerai laikausi
Kaip išsivirti svarainių arbatos?
QUOTE(regna @ 2009 09 27, 22:15)
Sauluže, -o,likusį sirupą supilame į sterilų stiklainiuką.
Naudojame paskaninti arbatą,kavą{suteiks nuostabų skonį ,aromatas,puikus}
Naudojame paskaninti arbatą,kavą{suteiks nuostabų skonį ,aromatas,puikus}
Ačiū labai būtinai bandysiu,, tik sakykit kur paskiau nusivarvinusius saldainiukus dėt? į stiklainiuką ir laikyt šaldytuve, taip?
QUOTE(regna @ 2009 09 27, 21:16)
Rikara, aš,ką tik išsiviriau imbierinių saldainių.
Užsukau,į šią temą,ir užtikau,dėl medaus.
Turiu ir aš , varijantą,bet mano truputėlį kitoks.
Aš,galvoju,sutarkuoti imbierą{žalią}ir sumaišius su medumi,sudėti į stiklainiuką.
Aš,žiemai darydavau{imbieras pjaustytas+medus+citrina,pjaustyta kvadratėliais+medus}tai netik nuo peršalimo.
Sugrįžtu prie to ,kad tu virsi imbiero saldainius su medumi.
Bet verdant tokioje aukštije temperatūroje medaus savybės žūsta.
Čia ,mano nuomonė
Užsukau,į šią temą,ir užtikau,dėl medaus.
Turiu ir aš , varijantą,bet mano truputėlį kitoks.
Aš,galvoju,sutarkuoti imbierą{žalią}ir sumaišius su medumi,sudėti į stiklainiuką.
Aš,žiemai darydavau{imbieras pjaustytas+medus+citrina,pjaustyta kvadratėliais+medus}tai netik nuo peršalimo.
Sugrįžtu prie to ,kad tu virsi imbiero saldainius su medumi.
Bet verdant tokioje aukštije temperatūroje medaus savybės žūsta.
Čia ,mano nuomonė
Del medaus tai jusu tiesa,nereik gadinti gero daikto.Virsiu su cukrumi.As toki varianta jau esu dariusi.Imbiera nulupu sutarkuoju smulkia tarka,medaus,citrinos geltona odele nutarkuodavau irgi smulkia tarka,likusia citrina supjaustydavau gana smulkiai.Proporciju tiklsliai tikrai nepasakysiu,dariau is akies.Palaikydavau kambario temperaturoje,kol istirps medus,paskui dedavau i saldytuva,kad ilgiau laikytusi.Manau,kad geltonos odeles nebutina nutarkuoti,galima tiesiog gerai nuplovus supjaustyti visa citrina.Geltonos odeles nutarkavimas -tik bereikalingas laiko gaisimas.Turbut internete buvau radusi toki varianta tai viska labai tiksliai dariau
Dar greitam vartojimui darau tokia kosele.Nulupu kokius 5 kivius ir 4 saukstus medaus.Kivius sutrinu,idedu medaus ir tada maitinu visus ,kurie grasinasi susirgti arba siaip profilaktiskai,jei ikvepimas pagauna
Jei kas turit kokiu priemoniu persalimo profilaktikai,butu malonu, kad parasytumet.
Bukit sveikos
Tik pasijautus blogai aš taip gaminuosi imbierą: per smulkią tarką sutarkuoju imbiero šaknį, citriną su visa odele (gerai nuplovus) ir gautą masę išmaišau su medum, proporcijos - viskas kažkur lygiom dalim, medų jau galima dėti pagal skonį, gaunasi labai skani košelė: rūgščiai-aštriai/karčiai-saldi
Sudominot su tais imbieriniais saldainiais! Reiketu pasidaryti...
O as stiprinuosi tradiciskai , tik citrinai nulupu zievele- supjaustau gabaleliais ir su medum, tada itarkuoju imbiero.Ir si uztaisa valgau pavasari, rudeni,kad neuzpultu ligos ir + homeopatinius vaistus imuniteto stiprinimui kursa sugeriu.Va dabar kaip tik geriu ir citrinas valgau, kad tik nesusirgti,kaip cia visi aplinkui ciaudo, serga..Nors siandien jau ir mane jauciu, kad kabina - reikes vakare kokiu arbatu dar pagerti...
Tiesa, tabletytes dalinuosi su kate - man 3 i diena, jai 0.5 i diena , taip ir ja pastiprinu rudeni, pavasari...
O as stiprinuosi tradiciskai , tik citrinai nulupu zievele- supjaustau gabaleliais ir su medum, tada itarkuoju imbiero.Ir si uztaisa valgau pavasari, rudeni,kad neuzpultu ligos ir + homeopatinius vaistus imuniteto stiprinimui kursa sugeriu.Va dabar kaip tik geriu ir citrinas valgau, kad tik nesusirgti,kaip cia visi aplinkui ciaudo, serga..Nors siandien jau ir mane jauciu, kad kabina - reikes vakare kokiu arbatu dar pagerti...
Tiesa, tabletytes dalinuosi su kate - man 3 i diena, jai 0.5 i diena , taip ir ja pastiprinu rudeni, pavasari...
QUOTE(Diva:) @ 2009 09 28, 14:17)
homeopatinius vaistus imuniteto stiprinimui kursa sugeriu.
Kokie tai homeopatiniai vaistukai?
QUOTE(Saulužė @ 2009 09 28, 09:46)
Kaip išsivirti svarainių arbatos?
Ačiū labai būtinai bandysiu,, tik sakykit kur paskiau nusivarvinusius saldainiukus dėt? į stiklainiuką ir laikyt šaldytuve, taip?
Ačiū labai būtinai bandysiu,, tik sakykit kur paskiau nusivarvinusius saldainiukus dėt? į stiklainiuką ir laikyt šaldytuve, taip?
Sauluže
Aš,saldainiukus papilu ant cukrumi pabarstyto padėklo ir juos apvolioju cukrumi,padžiovinu.
Tuomet supilu į švarų sterilų indą ir,laikau ukinėj spintoj{kur yra mano visi virtuvės priedai}
Papildyta:
[quote=Rikara,2009 09 28, 10:00]
Del medaus tai jusu tiesa,nereik gadinti gero daikto.
Rikara,
Aš,imbierą netarkuoju,o pjaustau gabaliukais{tą galiu paaiškinti ,kodėl,jeigu kramtysime imbierą tuo pat metu bus gera profilaktika dantim,dantenomis,o,tai svarbu,puolant infekcijoms,tai aš atsivežiau iš TR.}
Tuo pačiu noriu parašyti dėl kitų priemonių.
Dar labai gerai pasiruošti gudobelės tyrelių{ypač mėgsta vaikai}
Erškėčių tyrelų,galima susidėti erškėčių su medumi.
Galima putino uogų prisirinkti{prisierušti su medumi}
Šermukšnio{kam nera didelis rūgštingumas.
QUOTE(Dovish @ 2009 09 29, 10:22)
Kokie tai homeopatiniai vaistukai?
"Engystol" , ten 50 tableciu.I diena reikia gerti 3 , pageriam 10 dienu.
Vakar privalgiau citrinu su imbieru, prigeriau arbatu, nu ir zinokit akyse sviesiau
Gal gi nesusirgsiu, taip nelaiku butu..