Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė 2 dalis

QUOTE(evelinalien @ 2009 12 02, 14:06)
sveikos paneles- as cia su ta taxoplazmoze kovojau jau virs metu.. pries metus kai buvau pastojus - susirgau taxopazmoze ir vaisius nustojo vystytis deje, nuo to laiko vaiksciojau per visokius infektologus ir bande mane antibiotikais gydyti ir nieko- deje toliau sirgau ir toliau abu teigiami atsakymai pastoviai- tai sumazeja tai padideja, o vaikucio taip norejosi susilaukt.Pakeitus infektologe- viena docente man pasake kad nesibaiminciau ir jei noriu turet vaikiuka- tai ir stengtis ju susilaukt, nes 99.99% kad infekcija jau nepersiduos leliukui. Tai va siuo metu 14sav eina man ir kol kas vystomes puikiai,o as vis dar  sergu ta taxoplazmoze doh.gif  gal kas susiduret su tokiu atveju kaip mano - nes kazko baimintis pradedu- ar tikrai nepersiduos leliukui ar viskas gerai bus

manau jums bus viskas gerai. Gal netoksoplazmoze turejo itakos nesivystanciam g.gif
Atsakyti
Sveikos,
Gal kas žinote, per kiek laiko padaro toxoplazmozės M tyrimą. Ar gali būti, kad jau kitą dieną atsakymas?
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2010 01 22, 02:08)
Sveikos,
Gal kas žinote, per kiek laiko padaro toxoplazmozės M tyrimą. Ar gali būti, kad jau kitą dieną atsakymas?

Nuvaziuodavau ryte anksti priduodavau krauja o po darbo vaziuodavau atsiimti tyrimu rezultatu.

Man dar israse gerti vaistus verysad.gif ziuresim kokie rodikliai bus po sio kurso ir taip nesmagu kad tik vaikeliui butu gerai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Svaja83 @ 2010 01 22, 12:50)
Man dar israse gerti vaistus verysad.gif  ziuresim kokie rodikliai bus po sio kurso ir taip nesmagu kad tik vaikeliui butu gerai  unsure.gif

Neprarask vilties 4u.gif

Aš irgi turiu šitą "gėrį", nėštumas 10 sav. doh.gif
IgG - 4,2 (neigiama)
IgM - 2,33 (teigiama)

Užsirašius į Žvėryno infekcinę konsultacijai, matyt eilės didelės, nes vietos buvo tik vasario 3d. unsure.gif Kai rašiaus pasakė ką turėt ir paminėjo pinigėlius tyrimams, tai ten vietoj iškart daro kažkokius ar teks kažkur važiuot g.gif
Atsakyti
O Jūsų tyrimuose kokios nurodytos normos? Mano tyrimas neparodė nei teigiamos nei neigiamos - pilkoji zona, žodžiu - ant ribos. Pakartojus tyrimą už 2 sav., panašiai tas pats. Gal kas susidūrėte? Mano norma - Toxo M teigiama >0,6 (Pas mane 0,568 - pilkoji zona)
Toxo G teigiama>3 (0,3 IU/mL - neigiama)
Skaičiau, kad vilnietes agituoja į Santariškes vykti tirtis. Kuo argumentuoja? Kokios ten normos? Ir kodėl tada taip skiriasi kainos?
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2010 01 22, 20:09)
O Jūsų tyrimuose kokios nurodytos normos?

IgG norma - 0-31,99 vnt. - kIU/I
IgM norma 0-0,9 vnt. - Al
Atsakyti
QUOTE(Kajune @ 2010 01 22, 21:55)
IgG norma - 0-31,99 vnt. - kIU/I
IgM norma 0-0,9 vnt. - Al

Tai reiškia, kad jei M iki 0,9, tai suprasti kaip neigiamą? O kokios laboratorijos šitos normos? Ačiū.
Atsakyti
Pasipasakosiu ir aš ta tema. 11 savaitę savanoriškai (nes turiu namie katiną) pasidariau toksoplazmozės tyrimą ramia širdimi, kad bus neigiamas (nes katinas namie jau penkti metai). Ir ką jūs manote - abu tyrimai teigiami IgM - 1,73 (norma iki 0,9), IgG - >650 (norma iki 32). verysad.gif Aišku, pirmoji reakcija - panika, ašaros. Gydytojas sako - nepergyvenk, skaičiai nebaisūs. Aš lėkte nulėkiau į Infekcinę, parodžiau skaičius - sako, reikia pakartoti po savaitės tyrimą ir gydyti spiromicinu.

Po savaitės gaunu rezultatus - IgM - 0,85 (norma iki 0,6), IgG - 176 (norma iki 32). Skaičiai gražesni, bet ūmios infekcijos atmesti negalėjo.

Pasidariau avidiškumo tyrimą - skaičiaus nepamenu, bet aukštas procentas. Gydytojos nuomone - užsikrėčiau kažkur prieš pusmetį, tad lialiui pakenkti neturėjau.

Tad išvada viena - nereikia pasitikėti vienu tyrimu.
Atsakyti
Labai prašyčiau, kas galėtų pakuomentuoti, ką tas avidiškumo tyrimas parodo? Šioj temoj neradau, o ankstesnių neperskaičiau verysad.gif Ar jis galėtų, ką atskleisti, jei M - pilkoji zona, o G - neigiamas. Beje, prieš nėštumą - abu neigiami, o dabar kaip aš liaudiškai suprantu, be 5 min. ūmi.
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2010 01 22, 21:46)
Tai reiškia, kad jei M iki 0,9, tai suprasti kaip neigiamą?

O kokios laboratorijos šitos normos? Ačiū.

Taip smile.gif

Endemik'o
Atsakyti
Ar žinote, kodėl gyd. rekomenduoja Santariškėse darytis tyrimus, o ne pavyzdžiui, AIDS laboratorijoje? Ar girdėjote apie ją ką nors bloga?
Atsakyti
Sveikos, norejau pasiteirauti del toxoplamozes, buvau Kauno infekcinej ligoninej ir atsakymas buvo teigiamas IgG (+) 194,0;IgM(+) 1,59; koks gydymas laukia ir kaip pavojinga tai yra? Laukiuosi pirma karta, antradieni dar eisiu papildomai tyrimus darytis, gal kas galipatart siuo klausimu smile.gif
Atsakyti