labas svaja,kaip tau sekasi?
Toksoplazmoze buna arba umi arba letine. tai va dziaukites kurios ja persirgot nuo kaciuku ar pan ir jus neuzsikretet svieziai ypac nestumo pradzioje. Man surado ta vadinama letine t.y. jau kazkada persirgau tuo brudu iki nestumo. Kiek supratau savo leliukams pirmai ir antram perduosiu atsapruma siai infekcijai . Blogiau yra susirgti nesciai-labiausiai tiketinos akyciu komplikacijos. Kai gime pirmoji vaziavom net i santariskes profilaktiskai patikrinti ar nera akytese kazkokiu sios ligos "zidiniu". Kas turit sia liga butinai naujagymiukams patikrinkit akytes. Sekmes
QUOTE(GSS @ 2009 10 06, 10:59)
Sveikos
O aš turiu klausimuką. Kiek kartų per nėštumą reiktų pasidaryti tyrimą dėl toksoplazmozės ? Na, kad būtų galima sekti, kad neatsirado nieko blogo...
Dariausi 24 savaitę, nieko nerado, tačiau tokia baimė kankina , kad nebūčiau jos kur pasigavusi.... Ar reiktų dar pakartoti?
O aš turiu klausimuką. Kiek kartų per nėštumą reiktų pasidaryti tyrimą dėl toksoplazmozės ? Na, kad būtų galima sekti, kad neatsirado nieko blogo...
Dariausi 24 savaitę, nieko nerado, tačiau tokia baimė kankina , kad nebūčiau jos kur pasigavusi.... Ar reiktų dar pakartoti?
labas,kiek as zinau pirma,antra ir trecia trimestra,butina pakartoti tyrimus.
jai tu dareisi 24 savaite tai gss paskutini trimestra tau beliks pakartoti tyrimus,kad butum rami.sekmes
QUOTE(dezira @ 2009 10 06, 18:35)
labas,kiek as zinau pirma,antra ir trecia trimestra,butina pakartoti tyrimus.
jai tu dareisi 24 savaite tai gss paskutini trimestra tau beliks pakartoti tyrimus,kad butum rami.sekmes
Dėkui. Vadinasi, reiks kulniuoti atlikti tyrimai, nes jau 33 savaitė . Tikiuosi, viskas bus vėl gerai
QUOTE(stilius10 @ 2009 10 07, 15:40)
Sveikos merginos, gal zinote nuo kurios savaites jau galima daryti toksiplazmozes tyrima? Mum jau 24 sav. Gine nesiule, bet zadu pati uzsiminti.
tai jau gali daryti,jug minejau pirma ,antra ir trecia trimestra yra daromas.
bet neprivalomas.
GSS SEKMES
QUOTE(dezira @ 2009 10 05, 12:09)
labas svaja,kaip tau sekasi?
po truputuka augam padare tyrimukus (eme vaisiaus vandenukus) ziures ar vaikiukui nepersidave si bjaurybe ir tuomet skirs gydima toliau.
QUOTE(GSS @ 2009 10 06, 11:59)
Sveikos
o gydytoja ka kalba? as seip nzn bet turbut i trimestra reiketu pasitirktinti, kad ramiau butu.
QUOTE(benmama @ 2009 10 06, 18:12)
Toksoplazmoze buna arba umi arba letine. tai va dziaukites kurios ja persirgot nuo kaciuku ar pan ir jus neuzsikretet svieziai ypac nestumo pradzioje. Man surado ta vadinama letine t.y. jau kazkada persirgau tuo brudu iki nestumo. Kiek supratau savo leliukams pirmai ir antram perduosiu atsapruma siai infekcijai . Blogiau yra susirgti nesciai-labiausiai tiketinos akyciu komplikacijos. Kai gime pirmoji vaziavom net i santariskes profilaktiskai patikrinti ar nera akytese kazkokiu sios ligos "zidiniu". Kas turit sia liga butinai naujagymiukams patikrinkit akytes. Sekmes
Aciu, uz informacija reikes nuvaziuot patikrinti, bet jei neras db vaisiaus vandenyse toksoplazmozes tada turetu buti viskas ok
QUOTE(stilius10 @ 2009 10 07, 16:40)
Sveikos merginos, gal zinote nuo kurios savaites jau galima daryti toksiplazmozes tyrima? Mum jau 24 sav. Gine nesiule, bet zadu pati uzsiminti.
man padare nuo 8 sav. manau niekad neperanksti tik galima nusiveluoti jei gale nestmo pasidarysi tai ir pati susinervinsi, kad nepasidariai ir t.t. manau kuo anksciau tuo geriau.
O sakykit,jei as viso nestumo metu neissityriau,tai ar galima tik ka gimusiam kudikiui daryti siuos tyrimus?ar jau per velu ka nors keisti?
QUOTE(candy_dita @ 2009 10 12, 16:56)
O sakykit,jei as viso nestumo metu neissityriau,tai ar galima tik ka gimusiam kudikiui daryti siuos tyrimus?ar jau per velu ka nors keisti?
nzn tai gydytojo reikia klausti, o kodel db nenori pasidaryti tyrimu?
P.S. gavau vaisiaus vandenu tyrimu atsakymus ir jie negiami vaikiukas neuzsikretes Aciu dievuliui db turbut skirs vaistukus tik man, silpnesnius, kad vaikiukui nepatenktu.
Akeela parashyk kaip tau sekesi procedura. ir kaip db jautiesi? kada pasakys tyrimo rezultatus?
svaja dziaugiuosi del taves gal kartais mes per daug pergyvename
labutis visoms
Kadangi namuose laikau savo numyletini padareli ir laukiuosi tai nusprendziau ir as pasidaryti toksoplazmozes tyrima
Atsakymai:
Antikunai (IgG) - >300(norma 0-31,99) - teigiamas
Antikunai (igM) - 0,46 (norma 0-0,9) - neigiamas
Kai atnesiau ginei rezultatus ji i mane kreivai paziurejo ir paklause kas man liepe juos darytis ir ji nieko man negali paaiskinti nes pirma karta mato
Labai prasau jusu pasakyti ar man kas yra negerai???
Kadangi namuose laikau savo numyletini padareli ir laukiuosi tai nusprendziau ir as pasidaryti toksoplazmozes tyrima
Atsakymai:
Antikunai (IgG) - >300(norma 0-31,99) - teigiamas
Antikunai (igM) - 0,46 (norma 0-0,9) - neigiamas
Kai atnesiau ginei rezultatus ji i mane kreivai paziurejo ir paklause kas man liepe juos darytis ir ji nieko man negali paaiskinti nes pirma karta mato
Labai prasau jusu pasakyti ar man kas yra negerai???