Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė 2 dalis

QUOTE(proksi @ 2015 01 11, 01:54)

thumbup.gif  o kodel tokiam termine nusiunte toxo daryti ? Kaip idomiai  rolleyes.gif

tai kad dabar pagal naujus reikalavimus priklauso nestukem nestumo pradzioj ir nestumo pabaigoj kartoti ZIV, sifili ir toxa 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(latte.coffee @ 2015 01 11, 10:37)
tai kad dabar pagal naujus reikalavimus priklauso nestukem nestumo pradzioj ir nestumo pabaigoj kartoti ZIV, sifili ir toxa 4u.gif

aisku tada, na pagaliau ir LT rekomendacijos eina i prieki, nes as beveik kiekviena menesi pridavinejau del citomegalo ir toxo, nes neturiu imuniteto jiems ir nesirgau, nes europos medikai rekomenduoja tikrinti dazniaus tas nestukes, kurios nesirgo ir neturi imuniteto, tai man tada ir neakcentavo ta pridavima antra karta biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
Prisijungiu ir as i si toksoplazmozes kluba.
Mano suneliui jau 1,7 metai. Nestumo metu buvo nustatyta toksoplazmoze (susirgau pries pastojant). Gyde mane gydytoja Marcinkute ir mazylio augima seke genetike Krasovskaja. Sunelis gime su igyta toksoplazmoze, titrai mazejo ir siai dienai jau esame nuimti nuo iskaitos.
Mamytes, prasau pasidalinkite informacija, kaip toliau sekate, kad sis brudas neprogresuotu... kas kiek laiko tikrinate vaiko akiu dugna, krauja... perskaiciau siandien bjauria informacija, kad toksoplazmozes padariniai gali isrysketi 4-5 gyvenimo metais.
Prasau pasidalinkite savo patirtimi, kurios auginate jau vyresnius vaikucius.
Aciu Jums labai.
Atsakyti
QUOTE(zdaura @ 2015 04 03, 21:00)
Sveikos mamytes,
Prisijungiu ir as i si toksoplazmozes kluba.
Mano suneliui jau 1,7 metai. Nestumo metu buvo nustatyta toksoplazmoze (susirgau pries pastojant). Gyde mane gydytoja Marcinkute ir mazylio augima seke genetike Krasovskaja. Sunelis gime su igyta toksoplazmoze, titrai mazejo ir siai dienai jau esame nuimti nuo iskaitos.
Mamytes, prasau pasidalinkite informacija, kaip toliau sekate, kad sis brudas neprogresuotu... kas kiek laiko tikrinate vaiko akiu dugna, krauja... perskaiciau siandien bjauria informacija, kad toksoplazmozes padariniai gali isrysketi 4-5 gyvenimo metais.
Prasau pasidalinkite savo patirtimi, kurios auginate jau vyresnius vaikucius.
Aciu Jums labai.

Sveiki, atsiprasau, bet ne iki galo supratau - sunelis turi igimta toksoplazmoze ar turi jai imuniteta, bet gime sveikas?

Maniskis gime turedamas antikuniu, greiciausiai gaves is manes, nes sirgau nestumo metu.
Atsakyti
Ka reiskia kai IgG 2,9, o IgM 0,2 neigiama? cia reiskia buvau anksciau uzsikretus ar nebuvau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amatevi: 17 balandžio 2015 - 10:28
Sveiki,
Skaičiau daug apie pačią toksoplazmozę ir jos žala, tačiau vistiek neradau sau atsakymo - koks tikslas darytis tą tyrimą?
Suprantu - jei persirgau, tai dabar ramiau
Jei dar nesirgau - reiktų pasisaugot (bet nėštumo metu ir taip labiau higiena rūpinuos)
Jei dabar sergu - va tada suprantu, reikia gydytis ir pan.
Bet kokia tikimybė kad būtent tyrimo metu sirgsiu? Juk galiu mėnuo po tyrimo susirgti ir net nesužinoti...
Kačių neturim, turim tik mažą šuniuką. Nors visada girdėjau, kad katės turėtų kelti nerimą, tačiau gydytoja sakė ir šunys ...
Atsakyti
Sveikos,

Pries 6 metus pirma nestuma dariausi toxo tyrima dar nepastojus, atsakymas buvo, kad turiu antikuniu, t.y. sirgusi anksciau ir per nestuma daugiau gydytoja nesiunte kartoti sio tyrimo. Ligi siol maniau turiu imuniteta ir nesirgsiu. dabar laukiuosi antrojo ir gyd. paminejo kad reiktu pasidaryt tyrima, kai pasakiau kad esu sirgusi ir ar butinas jis tepasake, kad galit nedaryt g.gif
Esu pasimetusi doh.gif
Ar kartojat tyrimus , kurios esate persirgusios?

Atsakyti
Sveikos,

Jungiuosi I Jusu bureli, nes laukiu atsakymu del Takso ir citomegalo).

Planuoju pastoti ir drauge man patare pasidaryti siuos tyrimus. Gyvenu Londone ir vietineje poliklinikoje pridaviau krauja pires savaite. Vakar kalbejau su gydytoju,labai nustebo, kad tokius tyrimus darausi, nes UK laaaaabai retai pasireiskia si infekcija. Kas svarbiausia, kad pakolkas nereikejo moket uz siuos tyrimus.

Atsakyti
kai aš gyd užsiminiau apie tokią ligą ir tyrimą, tai atsakė, kad tai nebe liga ir nesiuntė tyrimams... tai dabar ir galvoju, ar privalėjo ji siųst tyrimams?
Atsakyti
QUOTE(pilo @ 2015 05 13, 10:17)
kai aš gyd užsiminiau apie tokią ligą ir tyrimą, tai atsakė, kad tai nebe liga ir nesiuntė tyrimams... tai dabar ir galvoju, ar privalėjo ji siųst tyrimams?

Kiek žinau, šitas tyrimas valstybės nekompensuojamas, tai siuntimas jam nelabai prasmingas, galit pati savo iniciatyva pasidaryti smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

Gavau as atsakyma is GP. Citomegalo IgM ir igG yra neigiami, bet Toxopazmos teigiamas, bet TOXO-IgM yra neigiamas. Kaip man patikslino, kad kaskada as ta bakterija turejau, bet kai nutruko rysis su bakterijos saltiniu, ta bakterija pas mane yra neveiksminga ir vaisiui jokios zalos nebus. TAip pat pasake, kad Toxopazmose yra daznai pasigaunama jei yra gyvenama kaimuose, miesteliuose, kur yra salytis su zeme, katemis ir kitais naminiais gyvunais ar gyvuliais. o taip pat jei yra vartojama zalia mesa. Butent labai daznai pasigaunama nuo katinu, nes jie minta pelem, zalia mesa ir kt. Pasirodo Prancuzijoje yra privaloma skiepintis nuo sio viruso pries ir pirmo trimestro pradzioje.

GAlvoju, kai busiu lietuvoje pasitikrinti. paziuret ar sutaps atsakymai, bet vyras atkalbejo.

Pakartotina tyrima darysiu, kai busiu niestumo viduryje.

Atsakyti
QUOTE(Verseckiukai @ 2015 05 28, 12:49)
Sveikos merginos,

Gavau as atsakyma is GP. Citomegalo IgM ir igG yra neigiami, bet Toxopazmos teigiamas, bet TOXO-IgM yra neigiamas. Kaip man patikslino, kad kaskada as ta bakterija turejau, bet kai nutruko rysis su bakterijos saltiniu, ta bakterija pas mane yra neveiksminga ir vaisiui jokios zalos nebus. TAip pat pasake, kad Toxopazmose yra daznai pasigaunama jei yra gyvenama kaimuose, miesteliuose, kur yra salytis su zeme, katemis ir kitais naminiais gyvunais ar gyvuliais. o taip pat jei yra vartojama zalia mesa. Butent labai daznai pasigaunama nuo katinu, nes jie minta pelem, zalia mesa ir kt. Pasirodo Prancuzijoje yra privaloma skiepintis nuo sio viruso pries ir pirmo trimestro pradzioje.

GAlvoju, kai busiu lietuvoje pasitikrinti. paziuret ar sutaps atsakymai, bet vyras atkalbejo.

Pakartotina tyrima darysiu, kai busiu niestumo viduryje.

Toksoplazmozė yra ne bakterija ir ne virusas kaip rašote, o parazitinis pirmuonis, todėl ir jūsų minimų skiepų žmogui nėra. Prancūzijoje privaloma ne skiepytis nuo toksoplazmozės, o valstybė paprasčiausiai finansuoja šio tyrimo atlikimą besilaukiančiai (berods besilaukiančioms atliekamas kas mėnesį su IGm neigiamu, nors galiu ir klysti). Tiesiog Prancūzijoje yra visiškai kitokia maisto kultūra nei mūsų šalyje. Kitavertus keista kai XXI amžiuje gimsta vaikai su įgimta toksoplazmoze, kai realiai tą tyrimą tikrai galima pasidaryti. Keistas man toks kai kurių medicinos atstovų abejingumas, kad "atseit" kačių nelaikai, tai kam tau tą tyrimą darytis. Galima toxo pasigauti ir nuo gerai nenuplautų salotų lapų...Nežinau, man atrodo, kad vaiko sveikata yra neįkainojamas dalykas, todėl net neverta svarstyti darytis ar ne (atsiprašau, čia tik mano nuomonė smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Eglita_L @ 2015 04 27, 10:24)
Sveikos,

Pries 6 metus pirma nestuma dariausi toxo tyrima dar nepastojus,  atsakymas buvo, kad turiu antikuniu, t.y. sirgusi anksciau ir per nestuma daugiau gydytoja nesiunte kartoti sio tyrimo. Ligi siol maniau turiu imuniteta ir nesirgsiu. dabar laukiuosi antrojo ir gyd. paminejo kad reiktu pasidaryt tyrima, kai pasakiau kad esu sirgusi ir ar butinas jis tepasake, kad galit nedaryt  g.gif
Esu pasimetusi  doh.gif 
Ar kartojat tyrimus , kurios esate persirgusios?

Jei esate persirgusi anksčiau (bent 3 mėn. iki pastojant), tai dabartinio nėštumo metu darytis tikrai nereikia, nes pavojaus nėra. Toxo būtų pavojinga PIRMO KONTAKTO metu jums būnant nėščiai, kai prieš tai jūsų IgM buvo neigiamas
Atsakyti