Sveikos visos besidominčios šia tema
Nusprendžiau ir aš parašyti savo istoriją, nes kai ištiko ši bėda - ėjau iš proto. Visus forumus įvairiomis kalbomis perskaičiau po 5 kartus, medicininė literatūra iš viso buvo klaiki (tik gąsdinimai apie baisias pasekmes). Taigi ir aš, visai to nenorėdama, nėštumo pabaigoje įstojau į "Toksoplazmininkių" klubą. Niekada nebuvau sirgusi šia liga, vadinas IgG pas mane buvo neigiamas, svarbiausia buvo nesusirgti nėštumo metu pirmą kartą. Na ir aš aišq labai saugojausi. Kačių mes nelaikom, daržoves ir vaisius plaunu su Soda, nepasterizuotų produktų nevartoju. Kai bandžiau atsiminti iš kur galėjau pasigauti tą bjaurybę, tai arba nuo sušių, arba nuo tokio kepsnio, kurį valgėme restorane ir jis man pasirodė ne visai iškepęs, aš jį šiek tiek paknibinėjau ir tiek. Pirmą toxo tyrimą dariausi apie 17 nėštumo sav. ir jis buvo neigiamas (IgM ir IgG). Tai čia atsakymas nėštukem, kurios klausė ar verta darytis Toxo tyrimą pakartotinai nėštumo metu, jei jis buvo neigiamas. Atsakymas - BŪTINA!!! Jei nesat niekada sirgusi šia liga, darykites šį tyrimą mažiausiai bent 3 kartus per visą nėštuma, kad Toxo nustačius gydymas būtų skirtas laiku ir leliukui nepakenktų. Aš tą tyrimą pasikartojau apie 30 sav. ir jis pasirodė teigiamas! Tai nuo tada iš džiaugsmingo laukimo prasidėjo košmaras. Kas, kaip, kodėl, kada, kas bus mano vaikui? Visa laimė, kad nėštumą prižiūrėjo nuostabūs gydytojai, tai iš karto nukreipė pas gyd. infektologę A. Marcinkute. Ši gydytoja taip pat nuostabi, aš ja visiskai pasitikėjau, ir džiaugiuosi, kad ji mane priėmė - iš karto skyrė gydymą, nukreipė atlikti vaisiaus vandenų tyrimą. Dabar man lengva rašyti, nes pagimdžiau lelių, kuriam Toxo nepersidavė. Po gimdymo atlikus tyrimus leliukui pasirodė, kad IgM ir IgA neigiami, o IgG teigiamas (gavo iš manęs antikūnius). Manau laiminga pabaiga mus aplankė tik todėl, kad Toxo tyrimas buvo atliktas laiku, liga nustatyta laiku ir tinkamas gydymas skirtas taip pat laiku. Taip, kad visos nėštukės, kurios neturi imuniteto TOXUI, žiūrėkite savęs, nepagailėkit pinigėlių tyrimui ir leliukai bus sveiki