Sveikos, merginos, laukiuosi 20 savaičių, bet man to tyrimo lyg nedarė... bet žinau, kad galima nuo kačių užsikrėsti toksoplazmoze. Tik man paaiškinkit gal kuri, kaip ja galima užsikrėsti?? Aš niekada neturėjau katės, bet vakar teko apsilankyti svečiuose, kur žmonės augina katę. Kažkaip visai buvau apie ją pamiršus, būčiau net nėjus, jei būčiau prisiminus. Tai uždarė tą katę kitoj patalpoj, nes jinai dar tokia įkyri, bet man dabar paranoja. Aš juk ir valgiau ten, o katės juk visur laipioja, ar negalęjau kaip nors užsikrėsti? gal reikai daryti tyrimą, bet ar iškart gali pamatyti?
Ačiū labai už atsakymą..
Ačiū labai už atsakymą..
QUOTE(Netikra @ 2014 02 21, 15:38)
Sveikos, merginos, laukiuosi 20 savaičių, bet man to tyrimo lyg nedarė... bet žinau, kad galima nuo kačių užsikrėsti toksoplazmoze. Tik man paaiškinkit gal kuri, kaip ja galima užsikrėsti?? Aš niekada neturėjau katės, bet vakar teko apsilankyti svečiuose, kur žmonės augina katę. Kažkaip visai buvau apie ją pamiršus, būčiau net nėjus, jei būčiau prisiminus. Tai uždarė tą katę kitoj patalpoj, nes jinai dar tokia įkyri, bet man dabar paranoja. Aš juk ir valgiau ten, o katės juk visur laipioja, ar negalęjau kaip nors užsikrėsti? gal reikai daryti tyrimą, bet ar iškart gali pamatyti?
Ačiū labai už atsakymą..
Ačiū labai už atsakymą..
toksaplazmoze kiek as zinau galima uzsikriest ir nuo kaciu, ir nuo sunu, jeigu jie valgo zalia mesa (kuri buvo uzkriesta ta infekcija), arba nuo lauke gyvenanciu ( pvz. katez peles gaudo ir pan.), taip pat galima ir per mesa gauti ta infekcija, arba zuvi, jeigu nebuvo termiskai gerai apdorota, del to nesciosioms negalima valgyt pvz. sushiu ir pan., dazniuasiai sako kad nuo kaciu, nes kai valai ju wc, gali ikviepti ta infekcija kuri yra ismatuose (kazkas tokio), as pvz auginu ir kate ir suni, anksciau duodavau jiems kaip skanesta zalia mesa, retai, taciau toksplazmoze nesu sirgus niekad (virs 3ju metu kate pas mane, suo nuo mazens), ir jeigu kates namines, tai tikimybe labai maza, sakyciau reik saugoti laukiniu kaciu
jeigu esu neteisi tepataiso kas nors
Na as kazkaip irgi galvoju, kad vien esant toj pacioj patalpoj neturetum uzsikresti, kiek girdejau, tai svarbiausia nevalyti ju kraiko ir su ismatom neturet kontakto... Ai, bet dabar jau galvoju, kad jei lemta, tai ir nuo savo suns galiu uzsikreti, juk irgi eina i lauka...
QUOTE(Netikra @ 2014 02 21, 14:38)
Ačiū labai už atsakymą..
Ačiū labai už atsakymą..
Manau neverta taip nervuotis. Kiek zinau tokios infekcijos pavojingiausios nestumo pradzioje. Nuo namines kates maza tikimybe uzsikresti, nes maza tikimybe kad ji serga. Usikresti galima ir nuo zalios mesos ir nuo zemes, todel svarbiausia plaut rankas ir laikytis higienos. Be to sita liga labai paplitus ir yra nemaza tikimybe, kad jau esate ja kada nors prasirgusi. Zinau kaip del vsiko neramu, bet ligu baisiu yra devynios galybes kurios gali pakenkti, net ir paprastas gripas, svarbiausia stiprint imuniteta ir nesinervuot. Tyrimas manau is karto neparodytu, nes visos tokios ligos turi inkubacini perioda, del sitos ligos tiksliai nezinau, koks jis.
QUOTE(KaZantipA @ 2014 02 23, 14:30)
toksaplazmoze kiek as zinau galima uzsikriest ir nuo kaciu, ir nuo sunu, jeigu jie valgo zalia mesa (kuri buvo uzkriesta ta infekcija), arba nuo lauke gyvenanciu ( pvz. katez peles gaudo ir pan.), taip pat galima ir per mesa gauti ta infekcija, arba zuvi, jeigu nebuvo termiskai gerai apdorota, del to nesciosioms negalima valgyt pvz. sushiu ir pan., dazniuasiai sako kad nuo kaciu, nes kai valai ju wc, gali ikviepti ta infekcija kuri yra ismatuose (kazkas tokio), as pvz auginu ir kate ir suni, anksciau duodavau jiems kaip skanesta zalia mesa, retai, taciau toksplazmoze nesu sirgus niekad (virs 3ju metu kate pas mane, suo nuo mazens), ir jeigu kates namines, tai tikimybe labai maza, sakyciau reik saugoti laukiniu kaciu
Pavojingos yra tik kaciu ismatos, jokie kiti gyvunai kiek man pavyko pasidomet per ismatas sios ligos neplatina, del to kates yra pavojingiausios. Sia liga užsikresti gali dauguma gyvunu, bet jie kitus gali uzkresti tik vienu budu - per savo mesa, nes i ismatas ligos sukelejai nepatenka. Todel reikia vengti prastai apdorotos mesos. Nuo suns uzsikresti neimanoma, jei jo nevalgysit . Dar yra tikimybe uzsikresti per zeme, tarkim ravint, ar valgant neplautas darzoves, nes nezinia kur gali but pasitustinus uzsikretus laukine kate. Per ora liga tikrai neplinta, tik bakterijai nuo ranku patekus i burna.
QUOTE(Vicious_L @ 2014 02 23, 21:24)
Pavojingos yra tik kaciu ismatos, jokie kiti gyvunai kiek man pavyko pasidomet per ismatas sios ligos neplatina, del to kates yra pavojingiausios. Sia liga užsikresti gali dauguma gyvunu, bet jie kitus gali uzkresti tik vienu budu - per savo mesa, nes i ismatas ligos sukelejai nepatenka. Todel reikia vengti prastai apdorotos mesos. Nuo suns uzsikresti neimanoma, jei jo nevalgysit . Dar yra tikimybe uzsikresti per zeme, tarkim ravint, ar valgant neplautas darzoves, nes nezinia kur gali but pasitustinus uzsikretus laukine kate. Per ora liga tikrai neplinta, tik bakterijai nuo ranku patekus i burna.
Ačiū labai už išsamų atsakymą. Kaip suprantu, vien dėl to, kad liečiausi prie paviršių tuose namuose, kur gyvena katė, ir valgiau tomis pačiomis rankomis, užsikrėsti neturėčiau, kadangi su jos išmatomis neturėjau sąlyčio.
O šiaip tai sutinku, kad yra ligų visokių, bet kažkaip norisi apsissaugoti bent nuo to, nuo ko gali
Laba rytas ar yra dabar nesciuju su sia zaraza? Noreciau pasitarti, nes ja pas mane rado
QUOTE(Morka:) @ 2014 04 01, 08:02)
Laba rytas ar yra dabar nesciuju su sia zaraza? Noreciau pasitarti, nes ja pas mane rado
Labas, Morka. Tikriausiai ir man teks prisijungti i jūsų būrį, nes vakar gavau toksoplazmozės tyrimus, tai vos neišvirtau.
IgG pas mane yra >650, kai norma nuo (0-1)
IgM pas mane 0,984, parasyta rib (+/-), kai norma (0-1)
Baisus nerimas ir stresas kolkas.
O kokie tavo rezultatai?
QUOTE(triusyte1990 @ 2014 04 02, 07:37)
Labas, Morka. Tikriausiai ir man teks prisijungti i jūsų būrį, nes vakar gavau toksoplazmozės tyrimus, tai vos neišvirtau.
O kokie tavo rezultatai?
O kokie tavo rezultatai?
Labas, pagal mane pas tave viskas gerai IgM rodo ar infekcija yra dabar, IgG rodo kad sirgai yra, tai mano nuomone tau viskas gerai
Pas mane blogiau, pas mane IgM- 1,97, tai pas mane db aktyvi tai nelabai gerai...
Tik mane labai neramina, kad tas IgM yra ribinis, o Ig G titras labai aukštas.. Užsirašiau rytoj pas infektologą Kaune, 2-oje ligoninėje, del šventos ramybės, gal reikės dar pabandyti tą avidiškumo tyrimą pasidaryt.. Ech, kartais nėštumo džiaugsmą visokie nesklandumai aptemdo..
Tau, Morka, dideliausios sveikatėlės, perskaičiau visus forumus apie toksoplazmozę, tai sirgusias mamytes gydė nėštumo metu ir visos susilaukė nuostabių vaikučių
Tau, Morka, dideliausios sveikatėlės, perskaičiau visus forumus apie toksoplazmozę, tai sirgusias mamytes gydė nėštumo metu ir visos susilaukė nuostabių vaikučių
na as dabar geriu antibiotikus...tik man keista, kad man padare ti IgM, o IgG nedare...infektologas irgi nieko nesake...antibiotiku israse, tai galvoju gal privaciai pasidaryt IgG, ar gal geriau baigt kursa vaistu ir tada kartoti tyrimus...
O tu parasyk savo rezultatus po vizito
O tu parasyk savo rezultatus po vizito
Labas Morka:) Kaip tu laikaisi? Kaip tavo toksoplazmozės gydymas, tyrimų rezultatai, ar pasidarei IGg tyrimą? Beje, pas kokį infektologą lankaisi?
Aš tai kolkas kaip sakant nei pakarta, nei paleista. Mano gine nedavė siuntimo infektologui, nes anot jos pagal paskutinius mokslinius tyrimus tokso tyrimo išvis nėščiom nereikia daryt..
O mano rezultatai niekaip man neduoda ramybės..
Aš tai kolkas kaip sakant nei pakarta, nei paleista. Mano gine nedavė siuntimo infektologui, nes anot jos pagal paskutinius mokslinius tyrimus tokso tyrimo išvis nėščiom nereikia daryt..
O mano rezultatai niekaip man neduoda ramybės..
sveikos, gal kas žino ir gali pasidalinti patirtimi, ar moteris su teigiamu citomegalo viruso rodikliu gali maitinti gimusį kūdikį?