Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė 2 dalis

QUOTE(Mailly @ 2013 03 26, 20:49)
mamytes o gal kas zinote kaip buna su zindymu..?gali buti kad suvalgiau nepilnai apdorotos mesos  maitinu dukryte nestumo metu igm ir igg buvo neigiami..einu is proto..gal kas turit informacijos?

sunku pasakyti... paskaitykit temute-gal rasit ka nors g.gif

bet is kitos puses juk neaisku ar apsikretet.. ner toks daznas reiskinys ta toxo... 4u.gif

Atsakyti
Sveikos, man irgi dave siuntima siam tyrimui. Ir iskilo kausimas: ar visi gydytojai kauno 2os ligonines infekciniam skyriuje daro si tyrima? Nezinau pas kuri registruotis...
Atsakyti
QUOTE(Kis Kis Kis @ 2013 05 10, 17:27)
Sveikos, man irgi dave siuntima siam tyrimui. Ir iskilo kausimas: ar visi gydytojai kauno 2os ligonines infekciniam skyriuje daro si tyrima? Nezinau pas kuri registruotis...

Aš bent jau dariausi šį tyrimą privačiai. Kainavo apie 60 lt.
Atsakyti
QUOTE(Telegrama @ 2012 09 19, 07:54)
siaip visur juos daro. pasirinkit, kur patogiausia ir arciausia. pvz Endemik ar Geromeda ar dar kurioj nors privacioj (vis tiek tie tyrimai ir poliklinikoj yra mokami).sekmes!

na as Endemiku nusivylusi, i pakankamai rimtai nusiteikusi su jais pakovoti jei issaiskes ju klaida.
Besilaukdama sunelio, nestumo pabaigoj, 34 savaitej, suzinojau kad sergu toksaplazmoze. keisciausia tai, kad nei su dukyte (kuriai 1m ir 7men), nei anto nestumo pradzioj tyrimai nieko nerode, t.y. buvo neigiami. kai apsilankiau pas infektologus - voinic, veliau i marcinkute, isaiskejo, kad as su sia zaraza esu 2 metus... tai kaip jums laboratoijos darbas ?
pikciausia tai, kad galbut tie netikslus tyrimu rezultatai turejo itakos dukytes sveikatai, gimem su igimta mikrocefalija sad.gif dbr eisim i su ja pas infektologus ziuretis ar neturim tos bjiaurybes,
Atsakyti
smile.gif labas, rašau dėl citomegalo viruso, nes neradau temos, gal patarsit...

Pas mane tiek IGM ir IGG teigiami. Aš šoke. IGG rodo, kad sirgta anksčiau, o IGM, kad šiuo metu sergu, bet kiek radau info, jei yra IGG, negali būti IGM?

Vizitas pas infektologę tik po mėnesio, siaubas, nežinau ką daryti... gal ką patarsit?

Atsakyti
QUOTE(Edukologe @ 2014 02 03, 14:52)
smile.gif labas, rašau dėl citomegalo viruso, nes neradau temos, gal patarsit...

Pas mane tiek IGM ir IGG teigiami. Aš šoke. IGG rodo, kad sirgta anksčiau, o IGM, kad šiuo metu sergu, bet kiek radau info, jei yra IGG, negali būti IGM?

Vizitas pas infektologę tik po mėnesio, siaubas, nežinau ką daryti... gal ką patarsit?

Sveika, IGM ir IGG gali būti abu teigiami kurį tai laiką. Tiesiog tai parodo, kad infekcija ūmioje stadijoje, bet tai infekcijai jau yra susikūrę antikūniai. Ir tai nėra pati infekcijos pradžia. O tai jau tikrai daug geriau, nei nebūtų antikūnių. T.y.,
- pačioje infekcijos pradžioje IGM didėja, didėja ir po tam tikro laiko pradeda kažkiek didėti ir IgG , taip organizmas reaguoja į infekciją ir bando apsiginti.
- vėliau IgM pasieka aukščiausią savo tašką ir IgG didėja iki tam tikro taško.
- dar vėliau IgM mažėja mažėja, kažkiek IgG irgi pradeda mažėti.
- galiausiai IgM išnyksta, o IgG lieka visam laikui, bet irgi nebetoks didelis.

Tai jūsų atvejis maždaug per viduriuką. Tai tikrai gerai, nes jūsų antikūniai jau gali kovoti su infekcija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vipa: 03 vasario 2014 - 21:34
QUOTE(vipa @ 2014 02 03, 21:33)
Sveika, IGM ir IGG gali būti abu teigiami kurį tai laiką. Tiesiog tai parodo, kad infekcija ūmioje stadijoje, bet tai infekcijai jau yra susikūrę antikūniai. Ir tai nėra pati infekcijos pradžia. O tai jau tikrai daug geriau, nei nebūtų antikūnių. T.y.,
- pačioje infekcijos pradžioje IGM didėja, didėja ir po tam tikro laiko pradeda kažkiek didėti ir IgG , taip organizmas reaguoja į infekciją ir bando apsiginti.
- vėliau IgM pasieka aukščiausią savo tašką ir IgG didėja iki tam tikro taško.
- dar vėliau IgM mažėja mažėja, kažkiek IgG irgi pradeda mažėti.
- galiausiai IgM išnyksta, o IgG lieka visam laikui, bet irgi nebetoks didelis.

Tai jūsų atvejis maždaug per viduriuką. Tai tikrai gerai, nes jūsų antikūniai jau gali kovoti su infekcija.

smile.gif sveiki, ačiū už atsakymą. Kaip manote, infektologė pagal skaičius galės pasakyti, ar seniai susirgta? Ir kurioj stadijoj yra infekcija?

Kaip manot, koks šansas (ir ar genetinis skanas galėtų parodyti?), kad vaisius yra paliestas ar bepaliestas viruso?
Atsakyti

Sveikos, pasidariau toksoplazmozes antikunius- toksoIgG- 29.81 IU/mL(norma 0-1), toksoIgM-0.210 COI (norma 0-1). Suprantu, kad tai rodo, kad jau esu persirgusi toksoplazmoze, bet gal dar kuri esat susidūrusi ir galit patvirtinti? Pasidariau visai pasimetusi, siaubas. Pas infektologa gal tik kita savaite...
Atsakyti
QUOTE(Edukologe @ 2014 02 05, 21:41)
smile.gif sveiki, ačiū už atsakymą. Kaip manote, infektologė pagal skaičius galės pasakyti, ar seniai susirgta? Ir kurioj stadijoj yra infekcija?

Kaip manot, koks šansas (ir ar genetinis skanas galėtų parodyti?), kad vaisius yra paliestas ar bepaliestas viruso?

Infektologė vėl pakartos tyrimus kelis kartus kas kiek laiko ir pamatys ar skaičiukai auga, ar mažėja. Dar gali daryti IgA rodiklio tyrimą, jis parodo ar seniai susirgta.

Apie vaisiaus tyrimus nelabai žinau, man genetikė darė echoskopiją ir tiek. Yra vaisiaus vandenų tyrimai dar kažkokie ten tyrimai, bet siūlyčiau nusiteikti pozityviai ir ramiai sulaukti infektologės paaiškinimo wink.gif.

QUOTE(Ypatinga @ 2014 02 07, 12:54)
Sveikos, pasidariau toksoplazmozes antikunius- toksoIgG- 29.81 IU/mL(norma 0-1), toksoIgM-0.210 COI (norma 0-1). Suprantu, kad tai rodo, kad jau esu persirgusi toksoplazmoze, bet gal dar kuri esat susidūrusi ir galit patvirtinti?  Pasidariau visai pasimetusi, siaubas. Pas infektologa gal tik kita savaite...

Tikrai taip, esate persirgusi ir turite iminutetą. Tai dar geriau, nei būtumėte niekada nesirgusi. O ko pas tą infektologą? Man tai keista, kad šeimos gydytojai ar ginekologai nesugeba paaiškinti žmogui ką iš tikro reiškia tie skaičiukai. Negi dėl to, kad esi sveikas, reikia siuntinėti besilaukiančias moterį pas bereikalingus gydytojus.
Na nueikite bus ramiau 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vipa: 09 vasario 2014 - 18:34
QUOTE(grytta @ 2014 01 30, 16:32)
na as Endemiku nusivylusi, i pakankamai rimtai nusiteikusi su jais pakovoti jei issaiskes ju klaida.
Besilaukdama sunelio, nestumo pabaigoj, 34 savaitej, suzinojau kad sergu toksaplazmoze. keisciausia tai, kad nei su dukyte (kuriai 1m ir 7men), nei anto nestumo pradzioj tyrimai nieko nerode, t.y. buvo neigiami. kai apsilankiau pas infektologus - voinic, veliau i marcinkute, isaiskejo, kad as su sia zaraza esu 2 metus... tai kaip jums laboratoijos darbas ?
pikciausia tai, kad galbut tie netikslus tyrimu rezultatai turejo itakos dukytes sveikatai, gimem su igimta mikrocefalija sad.gif dbr eisim i su ja pas infektologus ziuretis ar neturim tos bjiaurybes,

O tai kaip nustate kad taip ilgai seergate? O tai no sios ligos nepasveiksta zmogus savaime?
Atsakyti
Sveikos, gali gal kaspaaiskin, pasidariau sian tyrima, gavau atsakyma:
pasidariau sian tyrima, raso taip:
Toxoplasma gondii IgM 0.5
Toxoplasma gondii IgM interpretacija NEIGIAMAS
Toxoplasma gondii IgG 6.7
Toxoplasma gondii IgG interpretacija NEIGIAMAS
Pastabos: Toxo igG norma (<32), Toxo IgM (>1.1 teigiamas)
kaip suprast, esu serganti dabar? :shock:

ar pas gydytoja reik skubiai uzsirasyt, nes nesuprantu nieko cia
Atsakyti
Nu tai kas neaisku, parasyta NEIGIAMAS. biggrin.gif Nesergate ir nesirgote toksoplazmoze.
Atsakyti