Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė 2 dalis

Labas vakaras merginos,

Iskart atsiprasau uz klaidas.rasau is telefono. Po ilgos pertraukos pagaliau atradau laiko pabaigti savo istorija. Naujienos geros! Spalio 31 d. Pagimdziau sunu Jokuba. Gimdyti butinai liepe antakalni, nes ten tipo visi zinos ka ir kaip daryti, gales atlikti reikiamus tyrimus. Taigi pirma gyvenimo diena buvo paimti vaiko kraujas, vyras nuveze i santariskes, o dar kita diena i geliu 9 laboratorija. Kol laukem rezultattu, krutimi maitint neleido. Antakalnio daktarai sake del to, kad as pati antibiotikus vartoju, infektologe- sake galiy maitint bet reikia pakaitint pienuka. O koks gi ten pienukas, vos penki lasai priespienio, kuriu antakalnii gimdymo namai atsisake sildyt. Na bet po ilgu diskusiju buvo nuspresta kad vistik galiu maitint, nes vaikui tik i nauda profilaktiskai gauti vaistu. Beje .pr piea liga nepersiduoda tada buvo atliktas galvos echoskopas del smegenu kalcinatu-pakitimu neuvo.akiu dugno tyrimas-viskas gerai.tada bendri kraujo tyrimai ir t.t. po savaites sulaukem rezultatu del toksoplazmozes. Pasirodo vaikas uzsikretes, jo kraujyje rado m ir g klases antikuniu. Todel issiunte mus i santariskes. Vaika perveze patys. Tai taip tiesiai is virnos ligonines i kita. Cia santariskese vis da esu, bet jau rytoj zada paleist. Cia vel pakartojo tyrimus: echoskopas, rentgenas, nuodugnesnis akyciu dugno tyrimas, kraujo tyrimai. Visi rezultatai dziuginantys-si liga nedpejo pakenkti musu iukui. O laiko cia mus jau savaite. Na bet aciu dievui lauku pastebeta ir laiku pradeta gydyti liga nieko blogo nepridare. Na o gydymad vaikui toks labai nevaikiskas. Puse metu gers antibiotikus. Pirimetamina, sulfadezina ir folio rugsti. Baisu kudikeliui tiek antibiotiku girdyt, bet svarbu vaikas sveikas butu. Is tu nervu pienuko neperdaugiausiai, bet mes stengiames kovojam! Siaubingai norim n0o, atrodo, kad grizus ir pieno atsiras ir vaikas ramiau miegos:)
tai va tokia mano istorija. Vaikas sveikas, vaistukus gersim ir daznai teks lankytis pas gydytojus,kas dvi sav kraujo tyrimus darys.
Tikiuosi, kad ir jusu leliukai pilveliuose bus tikri kovotojai ir iveiks sita bjaurybe
Atsakyti
QUOTE(erikusia @ 2012 11 13, 20:03)
Labas vakaras merginos,

Iskart atsiprasau uz klaidas.rasau is telefono. Po ilgos pertraukos pagaliau atradau laiko pabaigti savo istorija. Naujienos geros! Spalio 31 d. Pagimdziau sunu Jokuba. Gimdyti butinai liepe antakalni, nes ten tipo visi zinos ka ir kaip daryti, gales atlikti reikiamus tyrimus. Taigi pirma gyvenimo diena buvo paimti vaiko kraujas, vyras nuveze i santariskes, o dar kita diena i geliu 9 laboratorija. Kol laukem rezultattu, krutimi maitint neleido. Antakalnio daktarai sake del to, kad as pati antibiotikus vartoju, infektologe- sake galiy maitint bet reikia pakaitint pienuka. O koks gi ten pienukas, vos penki lasai priespienio, kuriu antakalnii gimdymo namai atsisake sildyt. Na bet po ilgu diskusiju buvo nuspresta kad vistik galiu maitint, nes vaikui tik i nauda profilaktiskai gauti vaistu. Beje .pr piea  liga nepersiduoda tada buvo atliktas galvos echoskopas del smegenu kalcinatu-pakitimu neuvo.akiu dugno tyrimas-viskas gerai.tada bendri kraujo tyrimai ir t.t. po savaites sulaukem rezultatu del toksoplazmozes. Pasirodo vaikas uzsikretes, jo kraujyje rado m ir g klases antikuniu. Todel issiunte mus i santariskes. Vaika perveze patys. Tai taip tiesiai is virnos ligonines i kita. Cia santariskese vis da esu, bet jau rytoj zada paleist. Cia vel pakartojo tyrimus: echoskopas, rentgenas, nuodugnesnis akyciu dugno tyrimas, kraujo tyrimai. Visi rezultatai dziuginantys-si liga nedpejo pakenkti musu iukui. O laiko cia mus jau savaite. Na bet aciu dievui lauku pastebeta ir laiku pradeta gydyti liga nieko blogo nepridare. Na o gydymad vaikui toks labai nevaikiskas. Puse metu gers antibiotikus. Pirimetamina, sulfadezina ir folio rugsti. Baisu kudikeliui tiek antibiotiku girdyt, bet svarbu vaikas sveikas butu. Is tu nervu pienuko neperdaugiausiai, bet mes stengiames kovojam! Siaubingai norim n0o, atrodo, kad grizus ir pieno atsiras ir vaikas ramiau miegos:)
tai va tokia mano istorija. Vaikas sveikas, vaistukus gersim ir daznai teks lankytis pas gydytojus,kas dvi sav kraujo tyrimus darys.
Tikiuosi, kad ir jusu leliukai pilveliuose bus tikri kovotojai ir iveiks sita bjaurybe

Džiugu, kad viskas gerai 4u.gif bet stiprybės jums, nes dar laukia gydymas ir daug tyrimų. Tikiu, kad viskas bus gerai .
Papildyta:
QUOTE(hondiste @ 2012 11 13, 20:42)
Džiugu, kad viskas gerai 4u.gif  bet stiprybės jums, nes dar laukia gydymas ir daug tyrimų. Tikiu, kad viskas bus gerai .

Dar gal gali man kas nors pakomentuoti, kaip vyksta konsultacija pas infektologą? tik kraują paima ar dar kažkokia apžiūra? paniškai bijau...
Atsakyti
QUOTE(erikusia @ 2012 11 13, 20:03)
Labas vakaras merginos,

Iskart atsiprasau uz klaidas.rasau is telefono. Po ilgos pertraukos pagaliau atradau laiko pabaigti savo istorija. Naujienos geros! Spalio 31 d. Pagimdziau sunu Jokuba. Gimdyti butinai liepe antakalni, nes ten tipo visi zinos ka ir kaip daryti, gales atlikti reikiamus tyrimus. Taigi pirma gyvenimo diena buvo paimti vaiko kraujas, vyras nuveze i santariskes, o dar kita diena i geliu 9 laboratorija. Kol laukem rezultattu, krutimi maitint neleido. Antakalnio daktarai sake del to, kad as pati antibiotikus vartoju, infektologe- sake galiy maitint bet reikia pakaitint pienuka. O koks gi ten pienukas, vos penki lasai priespienio, kuriu antakalnii gimdymo namai atsisake sildyt. Na bet po ilgu diskusiju buvo nuspresta kad vistik galiu maitint, nes vaikui tik i nauda profilaktiskai gauti vaistu. Beje .pr piea  liga nepersiduoda tada buvo atliktas galvos echoskopas del smegenu kalcinatu-pakitimu neuvo.akiu dugno tyrimas-viskas gerai.tada bendri kraujo tyrimai ir t.t. po savaites sulaukem rezultatu del toksoplazmozes. Pasirodo vaikas uzsikretes, jo kraujyje rado m ir g klases antikuniu. Todel issiunte mus i santariskes. Vaika perveze patys. Tai taip tiesiai is virnos ligonines i kita. Cia santariskese vis da esu, bet jau rytoj zada paleist. Cia vel pakartojo tyrimus: echoskopas, rentgenas, nuodugnesnis akyciu dugno tyrimas, kraujo tyrimai. Visi rezultatai dziuginantys-si liga nedpejo pakenkti musu iukui. O laiko cia mus jau savaite. Na bet aciu dievui lauku pastebeta ir laiku pradeta gydyti liga nieko blogo nepridare. Na o gydymad vaikui toks labai nevaikiskas. Puse metu gers antibiotikus. Pirimetamina, sulfadezina ir folio rugsti. Baisu kudikeliui tiek antibiotiku girdyt, bet svarbu vaikas sveikas butu. Is tu nervu pienuko neperdaugiausiai, bet mes stengiames kovojam! Siaubingai norim n0o, atrodo, kad grizus ir pieno atsiras ir vaikas ramiau miegos:)

Taip laukiau ziniu is taves, kaip jums sekas! vis ziurinedavau tema, ir va radau bigsmile.gif

Visu pirma esant tokiai situacijai, dziaugiuos, kad viskas gerai suneliui ir nerado jokiu pakenkimu! ir labai tikiuosi, kad ir toliau jis laikysis vyriskai ir tvirtai pries ta bjaurybe!

Jau ir mum neuzilgo susitikimas su mazyliu. Tai vis nerimauju, kaip bus su jo sveikatele, kaip tyrimai ir pan.
Parasysiu po visko.

Erikusia, linkiu, kad kuo greiciau griztumet namo, kad maziukas stipretu ir atsilaikytu pries ta bjaurasti!Labai labai to linkiu!!!

o tu pati kaip supratau irgi dar turi gerti antibiotikus?

ir kaip supratau, per piena liga nepersiduoda?

Papildyta:
QUOTE(hondiste @ 2012 11 13, 20:44)

Dar gal gali man kas nors pakomentuoti, kaip vyksta konsultacija pas infektologą? tik kraują paima ar dar kažkokia apžiūra? paniškai bijau...

Infektologe apziuri limfmazgiai ar nepadideje. paklausines dar apie tai kaip jauciates.
ir pagrindas - kraujo tyrimai. jeigu pas Marcinkute eisite, tai ten nusius jus vietoj padarys kraujo tyrimus (turekite grynu pinigeliu), po keliu dienu bus atsakymai. tada arba pakvies ateiti arba sakys, kad paskambintumete.

tai tik tiek:)

svarbiausia-ka parodys kraujukas mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Telegrama @ 2012 11 13, 20:49)
Taip laukiau ziniu is taves, kaip jums sekas! vis ziurinedavau tema, ir va radau  bigsmile.gif

Visu pirma esant tokiai situacijai, dziaugiuos, kad viskas gerai suneliui ir nerado jokiu pakenkimu! ir labai tikiuosi, kad ir toliau jis laikysis vyriskai ir tvirtai pries ta bjaurybe!

Jau ir mum neuzilgo susitikimas su mazyliu. Tai vis nerimauju, kaip bus su jo sveikatele, kaip tyrimai ir pan.
Parasysiu po visko.

Erikusia, linkiu, kad kuo greiciau griztumet namo, kad maziukas stipretu ir atsilaikytu pries ta bjaurasti!Labai labai to linkiu!!!

o tu pati kaip supratau irgi dar turi gerti antibiotikus?

ir kaip supratau, per piena liga nepersiduoda?

Papildyta:
Infektologe apziuri limfmazgiai ar nepadideje. paklausines dar apie tai kaip jauciates.
ir pagrindas - kraujo tyrimai. jeigu pas Marcinkute eisite, tai ten nusius jus vietoj padarys kraujo tyrimus (turekite grynu pinigeliu), po keliu dienu bus atsakymai. tada arba pakvies ateiti arba sakys, kad paskambintumete.

tai tik tiek:)

svarbiausia-ka parodys kraujukas mirksiukas.gif

aciu dar karteli, bet tikiuos, kad viskas bus gerai, iki šiol net nežinojau, kas ta toksoplazmozė, o pasirodo, kad nemažai yra kam nustato. unsure.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

ar galite man kas pakomentuoti, dariausi ir aš šį tyrimą, atsakymas toks:

IgG - <5.0 IU/ml - neigiamas - vertinimo ribos 0-8,0
IgM - 0.035 - neigiamas - vertinimo ribos - 0-1,1
g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurita* @ 2012 11 15, 11:31)
Sveikos  4u.gif

ar galite man kas pakomentuoti, dariausi ir aš šį tyrimą, atsakymas toks:

IgG - <5.0 IU/ml - neigiamas - vertinimo ribos 0-8,0
IgM - 0.035 - neigiamas - vertinimo ribos - 0-1,1
g.gif

Sveika, niekada nesirgai ir neturi imuniteto. Labai reikia saugotis mirksiukas.gif . Nevalgyti neplautų daržovių, uogų, vaisių, gerai neapdorotos mėsos ir vengti kontakto su katėmis, ypač jų kakučiu.
Atsakyti
QUOTE(vipa @ 2012 11 15, 13:17)
Sveika, niekada nesirgai ir neturi imuniteto. Labai reikia saugotis mirksiukas.gif . Nevalgyti neplautų daržovių, uogų, vaisių, gerai neapdorotos mėsos ir vengti kontakto su katėmis, ypač jų kakučiu.

ačiū labai už info 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
gal galit pakomentuot, aš nesilaukiu, bet nepavyksta pastot 1,5 metų, o prieš 2 metus turėjau persileidimą, šįryt gavau atsakymus ir mane neramina tas teigiamas:
Toxoplasma gondii IgG (kIU/l) 149,04 Neig 32

Toxoplasma gondii IgG interpretacija TEIGIAMAS

Toxoplasma gondii IgM (AI) 0,186 Neig 1,1

Toxoplasma gondii IgM interpretacija NEIGIAMAS

ačiū
Atsakyti
QUOTE(eibarte @ 2012 11 24, 11:12)
Sveikos merginos,
gal galit pakomentuot, aš nesilaukiu, bet nepavyksta pastot 1,5 metų, o prieš 2 metus turėjau persileidimą, šįryt gavau atsakymus ir mane neramina tas teigiamas:
Toxoplasma gondii IgG (kIU/l) 149,04 Neig 32

Toxoplasma gondii IgG interpretacija TEIGIAMAS

Toxoplasma gondii IgM (AI) 0,186 Neig 1,1

Toxoplasma gondii IgM interpretacija NEIGIAMAS

ačiū

Nusiraminkite, toks rezultatas dar netgi geresnis, nei abu neigiami mirksiukas.gif . Anksčiau sirgote, tad turite imunitetą, o šiuo metu infekcija jau neaktyvi. Viskas čia liuks thumbup.gif .
Atsakyti
ačiū 4u.gif smile.gif
Atsakyti
Uzsirasiau ir as gruodzio 12 d. pas Marcinkute 4u.gif pasidariau poliklinikoje tyrimus - IgM sake nera, bet IgG didziulis - virs 600, kai norma 1 g.gif daktare pasake, kad viskas gerai, tiesiog apsidraudimui.. kas nors yra turejes toki dideli IgG? kodel jis gali buti toks didelis? o tai dar beveik dvi savaites iki vizito pas Marcinkute doh.gif
Atsakyti
QUOTE(veversi @ 2012 11 30, 16:19)
Uzsirasiau ir as gruodzio 12 d. pas Marcinkute  4u.gif  pasidariau poliklinikoje tyrimus - IgM sake nera, bet IgG didziulis - virs 600, kai norma 1  g.gif daktare pasake, kad viskas gerai, tiesiog apsidraudimui.. kas nors yra turejes toki dideli IgG? kodel jis gali buti toks didelis? o tai dar beveik dvi savaites iki vizito pas Marcinkute  doh.gif

Kaip tik prisiminiau savo senąją istoriją. Prieš 5 metus kai laukiausi dariausi tyrimą dėl toksoplazmozės. Rado teigiamą, IgM buvo 2,76 (norma iki 0,8), o IgG apie 300 (norma iki 1), IgA kažkur apie 89 (tiksliai nebepamenu). O prieš 2 metus, kai planavom antrą vaikelį pasidariau tuos tyrimus vėl, kad nebūtų streso. Taigi, IgM 1,97 (norma iki 0,8), o IgG apie 600 (norma iki 1).
Taigi per 3 metus vis dar liko nemaži, nors IgM mažėjo, IgG didėjo. Turbūt dabar daryčiausi tai IgM būtų dar mažesnis, o IgG dar didenis blink.gif . Kuo ilgiau IgM teigiamas, tuo didenis IgG (gal unsure.gif ). Manau, IgG didėja tol, kol užmuša tą zarazą ir IgM tampa neigiamas. Po to palaipsniui IgG irgi gal mažėja iki padoresnių normų, kai jau nebėra prieš ką kovoti. Na čia tik mano pasvaičiojimai ax.gif .
Atsakyti