Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė 2 dalis

Gal kuriai reikia tujų vaistų, Rovamicin, atiduosiu. Bo man per klaidą prirašė juos, sumokėjau iš to siaubo virš 100 lt ir pasirodo bloga diagnozė. Taip jie pas mane stovi nepradėti. Jei kuriai reikia rašykita až
Atsakyti
QUOTE(erikusia @ 2012 10 23, 10:45)

beje, man taip keista, kad tai nera privalomas tyrimas visoms. Juk kitos apie ji net nieko nezino. as to trecio tyrimo irgi buciau nebesidarius, jei ne tas limfmazgis. O galejau tiesiog pamirsti pasakyt ginekologei apie ji. Kas tada? tiesiog nieko nezinodama laukciau gimdymo? man taip keista, kad negaliu...

visu pirma tikiuosi, kad endemikas suklydo ( as irgi svajojau, kad pirmi tyrimai butu buvusi klaida... nes skaiciau, kad taip nutinka... bet nebuvau is tu laiminguju verysad.gif

genetike irgi stebejosi, kad nera privalomas tas tyrimas... bet yra kaip yra... as dziaugiuos bent tuo, kad tyriausi (niekas nesiule.. tiesiog kai pirmo laukiausi, tyriausi, tai ir dabar..)

o gydytoja tai tokia savotiska... reik priprasti ir zaisti pagal jos taisykles mirksiukas.gif

pranesk, kai paaiskes tyrimu rezultatai-gal pasidziaugsim kartu, kad tai tik buvo klaida mirksiukas.gif

laikau kumstukus ir labai tikiuosi, kad musu maziukai sveiki ir nepaliesti tos bjaurybes 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Mes dar mažiukai ir dar laukia ilgas kelias...
Bijau, kad kai pradėsiu dabar labai saugoti tai ir atsiras ta zaraza.
O kaip pastebėji jos požymius? Pas mane tai glandos išpjautos, kiek suprantu jos turi įtakos kaklo lifmazgiam g.gif Kada vėl pakartotinai reiktų pasitikrinti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Usnee @ 2012 10 23, 20:37)
Mes dar mažiukai ir dar laukia ilgas kelias...
Bijau, kad kai pradėsiu dabar labai saugoti tai ir atsiras ta zaraza.
O kaip pastebėji jos požymius? Pas mane tai glandos išpjautos, kiek suprantu jos turi įtakos kaklo lifmazgiam  g.gif  Kada vėl pakartotinai reiktų pasitikrinti?  g.gif

gal maziau galvokit apie tai mirksiukas.gif jeigu nera tos zarazos, tai tik atsargiai su nedakepta mesa, darzoves plaukit svariai... ir viskas bus gerai. taigi ne kasantra serga sita liga... o pasitaiko tikrai retai.
o jei stresuoti visa nestuma tai nezinau ar tai gerai...
juk yra daugybe ligu, del kuriu galima nuolat jaudintis...

ir tokso atveju... nors umi, bet jokiu pozymiu nebuvo...jokiu limfmazzgiu padidejusiu ir pan.
genetike sake, kad nesciosioms daznai nebuna jokiu pozymiu mirksiukas.gif

atsipalaiduokit ir megaukites nestumu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Telegrama @ 2012 10 24, 09:12)
gal maziau galvokit apie tai  mirksiukas.gif  jeigu nera tos zarazos, tai tik atsargiai su nedakepta mesa, darzoves plaukit svariai... ir viskas bus gerai. taigi ne kasantra serga sita liga... o pasitaiko tikrai retai.
o jei stresuoti visa nestuma tai nezinau ar tai gerai...
juk yra daugybe ligu, del kuriu galima nuolat jaudintis...

ir tokso atveju... nors umi, bet jokiu pozymiu nebuvo...jokiu limfmazzgiu padidejusiu ir pan.
genetike sake, kad nesciosioms daznai nebuna jokiu pozymiu  mirksiukas.gif

atsipalaiduokit ir megaukites nestumu  4u.gif

Taip ir padarysim 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

griztu su naujienomis. Deja, bet rezultatai ne kokie sad.gif taigi, sergu umia toksoplazmoze. Siandien buvau pas genetike, eme vaisiaus vandenu kad paziuretu ar neapsikrete vaisius. Tikimybe, kad uzsikrete yra gana auksta 70%. Bet vilties dar yra. Genetike pasitarusi su Marcinkute nusprende paskirti stipresnius antibiotikus, kurie galetu gydyti ne tik mane bet ir vaikiuka. Rytoj turetu buti vaisiaus vandenu rezultatai, tada dar vaziuosiu i Antakalnio Perinatalini centra (ten jie priima galutinius sprendimus del tokiu atveju).
Buvo mintis, skatinti gimdyma, nes man liko 12 dienu, gal tada butu kuo maziau kenkiama leliukui, o ir man nereiktu tu stipriu antibiotiku gert. Bet cia gydytoju nuomone isisiskyre. Viena siulo vienaip, kita kitaip. Taigi cia dar klausimas, kaip bus su skatinimu.
Dar genetike dare echoskopija: nieko blogo nepastebejo.
Kas gali buti blogiausia vaikiukui: gali tureti neurologiniu problemu(problemos sukaupiant demesi, mokantis), gali buti pazeista akiu tinklaine. Jei uzsikretes - maziukas bus gydomas antibiotikais. Na pavojai pagal gydytojas nera tokie labai baisus, tai siek tiek guodzia.
Del zindymo: nera vieningos nuomones. neaisku, ar bus galima.
Supratau, kad Lietuvoj truksta daktaro Hauso biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(erikusia @ 2012 10 25, 18:26)
Sveikos,

griztu su naujienomis. Deja, bet rezultatai ne kokie sad.gif taigi, sergu umia toksoplazmoze. Siandien buvau pas genetike, eme vaisiaus vandenu kad paziuretu ar neapsikrete vaisius. Tikimybe, kad uzsikrete yra gana auksta 70%. Bet vilties dar yra. Genetike pasitarusi su Marcinkute nusprende paskirti stipresnius antibiotikus, kurie galetu gydyti ne tik mane bet ir vaikiuka. Rytoj turetu buti vaisiaus vandenu rezultatai, tada dar vaziuosiu i Antakalnio Perinatalini centra (ten jie priima galutinius sprendimus del tokiu atveju).
Buvo mintis, skatinti gimdyma, nes man liko 12 dienu, gal tada butu kuo maziau kenkiama leliukui, o ir man nereiktu tu stipriu antibiotiku gert. Bet cia gydytoju nuomone isisiskyre. Viena siulo vienaip, kita kitaip. Taigi cia dar klausimas, kaip bus su skatinimu.
Dar genetike dare echoskopija: nieko blogo nepastebejo.
Kas gali buti blogiausia vaikiukui: gali tureti neurologiniu problemu(problemos sukaupiant demesi, mokantis), gali buti pazeista akiu tinklaine. Jei uzsikretes - maziukas bus gydomas antibiotikais. Na pavojai pagal gydytojas nera tokie labai baisus, tai siek tiek guodzia.
Del zindymo: nera vieningos nuomones. neaisku, ar bus galima.
Supratau, kad Lietuvoj truksta daktaro Hauso  biggrin.gif

ajei, taip norejosi pasidziaugti, kad tie tyrimai buvo klaidingi 4u.gif

as irgi umia forma visa nestuma vaikstau. geriau ir rovamicina ir kita antibiotika visa nestuma praktiskai verysad.gif

kai klausiau del maitinimo, tai marcinkute sake, kad kadangi skaiciukai apmazeje, tai galesiu maitinti... o kodel tavo atveju nera vieningos nuomones? ka sako gydyt del maitinimo? kazkaip labai aktualus klausimas g.gif

bet tai kiek nerimo dabar tau. isivaizduoju,
as kazkiek susigyvenau su savo padetim. bet aisku su didesne baime laukiu gimdymo...
irgi ryt einu i perinatalini centra mirksiukas.gif ziuresim, ka pasakys del gimdymo.

o pas kokia genetike buvai?

o tau labai mazai liko iki gimdymo ar ne? ir eme vaisiaus vandenu tyrima g.gif ?
man irgi eme, bet kazkur 17 savaite.. jei gerai pamenu.. aciu Dievui, tada nerado nieko baisaus.

laikykis 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif Keliu temele i virsu smile.gif siryt gavau toksoplazmozes atsakymus (mums dabar 18 savaiteliu ax.gif )

IgG yra 0,26 (norma 0-32) neigiamas
IgM yra 0,26 (<0,9 neigiamas) parasyta, kad atsakymas neigiamas

Ar jau tikrai kazin galiu buti rami? g.gif Man tokia mintis kilo, kad jeigu niekada nebuciau sirgus, tai abu atsakymai butu 0, ar kazka blogai mastau? Ar reikia vaziuoti pas Marcinkute?
Atsakyti
QUOTE(megztukas @ 2012 10 30, 08:31)
Labas rytas  4u.gif Keliu temele i virsu smile.gif siryt gavau toksoplazmozes atsakymus (mums dabar 18 savaiteliu  ax.gif )

IgG yra 0,26 (norma 0-32) neigiamas
IgM yra 0,26 (<0,9 neigiamas) parasyta, kad atsakymas neigiamas

Ar jau tikrai kazin galiu buti rami?  g.gif Man tokia mintis kilo, kad jeigu niekada nebuciau sirgus, tai abu atsakymai butu 0, ar kazka blogai mastau? Ar reikia vaziuoti pas Marcinkute?

kiek suprantu, jus nesergat toxo...
Atsakyti
Sveikos. aš taip pat dariausi tyrimus dėl taksoplazmozės, gydytoja rekomendavo, kadangi auginu šunį. Kai paskambinau dėl visų kraujo tyrimų rezultatų, atsiliepusi bendr.praktikos slaugytoja pasakė, kad viskas ok, o taksoplazmozei turiu imunitetą, klausė, ar esu sirgus, sakau tikrai ne, nebent persirgau nežinodama. Taip džiaugiausi dėl tyrimų rezultatų, o šiandien paskambino gydytoja (matyt pati peržiūrėjus tyrimų rezultatus), sako, kai galėsit atvažiuokit, kadangi kazkokio rodiklio taksoplazmozės norma 2,3, o mano 2,4, nors labai nežymus, bet siunčia pas infektologą. Kaip dabar neramu...Žinau, kad leliui kenkia mano išgyvenimai, bet kitaip neišeina. Mums 14 sav. Gal kuri lankėtės pas infektologą? kokie ten tyrimai, kraujo? ar greit būna atsakymai?
Atsakyti
QUOTE(hondiste @ 2012 11 12, 21:59)
Sveikos. aš taip pat dariausi tyrimus dėl taksoplazmozės, gydytoja rekomendavo, kadangi auginu šunį. Kai paskambinau dėl visų kraujo tyrimų rezultatų, atsiliepusi bendr.praktikos slaugytoja pasakė, kad viskas ok, o taksoplazmozei turiu imunitetą, klausė, ar esu sirgus, sakau tikrai ne, nebent persirgau nežinodama. Taip džiaugiausi dėl tyrimų rezultatų, o šiandien paskambino gydytoja (matyt pati peržiūrėjus tyrimų rezultatus), sako, kai galėsit atvažiuokit, kadangi kazkokio rodiklio taksoplazmozės norma 2,3, o mano 2,4, nors labai nežymus, bet siunčia pas infektologą. Kaip dabar neramu...Žinau, kad leliui kenkia mano išgyvenimai, bet kitaip neišeina. Mums 14 sav. Gal kuri lankėtės pas infektologą? kokie ten tyrimai, kraujo? ar greit būna atsakymai?

jeigu tiek tesiskiria nuo normos, tai gal nieko baisaus mirksiukas.gif
nes jei labai daug skirtusi, tada negerai.
bet aisku, geriau kad paaiskintu infektologas.
Tikiuosi, kad jus nuramins mirksiukas.gif

Atsakyti
aš irgi labai tikiuosi, man ir taip stresas kiekvieną kartą pas gydytojus eit verysad.gif
Atsakyti