Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė 2 dalis

Labas, merginos 4u.gif

Noriu pasiklausti, jei savavališkai noriu pasidaryti toxo tyrimus, tai turiu imti abu ir IgG, ir IgA ? Tiek ir su kitais tyrimais, tarkim Citomegalo ar raudoniukės (IgG ir IgM)? g.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Usnee @ 2012 10 16, 20:12)
Labas, merginos  4u.gif

Noriu pasiklausti, jei savavališkai noriu pasidaryti toxo tyrimus, tai turiu imti abu ir IgG, ir IgA ? Tiek ir su kitais tyrimais, tarkim Citomegalo ar raudoniukės (IgG ir IgM)?  g.gif
Ačiū  4u.gif

Informatyviausia abu darytis ir IgM, ir IgG (IgA neverta). Dažniausiai žmogus jau yra prasirgęs anksčiau, tad IgG (kas rodo jau susiformavusį imunitetą) būna dažniausiai teigiamas, o kai jis teigiamas reikia sužinoti ar infekcija aktyvi, o tą rodo IgM. Net jei IgG neigiamas, IgM gali būti teigiamas, nes gali ką tik būti užsikrėtusi ir imuniteto dar neturi mirksiukas.gif .

Citomegalo man irgi abu darė, o raudoniukės, kiek pamenu, tik IgG. Kadangi tikrai žinojau, kad šiuo metu nesergu ir neseniai nesirgau raudoniuke, tad aktyvios formos nelabai ir galėjo būti. Labiausiai domino ar imunitetą turiu iš vaikystės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vipa: 17 spalio 2012 - 10:10
QUOTE(vipa @ 2012 10 17, 11:06)
Informatyviausia abu darytis ir IgM, ir IgG (IgA neverta). Dažniausiai žmogus jau yra prasirgęs anksčiau, tad IgG (kas rodo jau susiformavusį imunitetą) būna dažniausiai teigiamas, o kai jis teigiamas reikia sužinoti ar infekcija aktyvi, o tą rodo IgM. Net jei IgG neigiamas, IgM gali būti teigiamas, nes gali ką tik būti užsikrėtusi ir imuniteto dar neturi  mirksiukas.gif .

Citomegalo man irgi abu darė, o raudoniukės, kiek pamenu, tik IgG. Kadangi tikrai žinojau, kad šiuo metu nesergu ir neseniai nesirgau raudoniuke, tad aktyvios formos nelabai ir galėjo būti. Labiausiai domino ar imunitetą turiu iš vaikystės.

Ačiū. 4u.gif
O jei toxo jau buvau sirgus, tai jei nestuke.gif metu vėl susirgsiu, jau nieko baisaus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Usnee @ 2012 10 17, 20:46)
Ačiū.  4u.gif
O jei toxo jau buvau sirgus, tai jei  nestuke.gif  metu vėl susirgsiu, jau nieko baisaus?  g.gif

Aktyvia jos forma sergama tik viena karta gyvenime, jei jau imuniteta turi, jau nebebaisu ir galvoti apie tai net neverta. 4u.gif
Atsakyti
As su pirmu dariausi ir pas mane ji buvo teigiama, tai manau dabar su antru jos jau neverta net kartoti mirksiukas.gif
Atsakyti
Čia vadinasi, kad šitą zarazą bet kada galiu pasigauti ir turėčiau būti labai atsargi? doh.gif verysad.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Usnee @ 2012 10 19, 20:45)
Čia vadinasi, kad šitą zarazą bet kada galiu pasigauti ir turėčiau būti labai atsargi?  doh.gif  verysad.gif

user posted image

Deja, taip.
Mano rezultatai buvo panasus. Du kartus tyre: nestumo pradzioje ir apie 6 nestumo menesi. Abu kartus buvo neigiama, vadinasi buvau nepersirgus ir turejau labai saugotis sios ligos.
Kaciu neturiu ir pas jas nesilankau, esu vegetare, taigi nevalgau nei mesos nei zuvies, beveik nevartoju pieno produktu. Darzoves visada perplanu su soda ir t.t. atrodo saugojaus kaip mokejau. bet va likus 18 dienu iki gimdymo suzinojau kad susirgau.
pastebejau padidejusi limfmazgi kaklo srityje, ginekologe patare pasidaryti dar karta toksoplazmozes tyrima. deja, jis buvo teigiamas. Pirmadieni einu pas Marcinkute.
Linkiu, kad niekam taip nenutiktu.
Is ramaus leliuko laukimo liko tik asaros ir galvos skausmas.
Gal kam teko irgi pasigauti ta bjaurybe paskutinem nestumo dienom? labai paguostu laimingos istorijos smile.gif beje, gal zinote ar galima bus leliuka zindyti?
Atsakyti
QUOTE(erikusia @ 2012 10 20, 13:31)
Deja, taip.
Mano rezultatai buvo panasus. Du kartus tyre: nestumo pradzioje ir apie 6 nestumo menesi. Abu kartus buvo neigiama, vadinasi buvau nepersirgus ir turejau labai saugotis sios ligos.
Kaciu neturiu ir pas jas nesilankau, esu vegetare, taigi nevalgau nei mesos nei zuvies, beveik nevartoju pieno produktu. Darzoves visada perplanu su soda ir t.t. atrodo saugojaus kaip mokejau. bet va likus 18 dienu iki gimdymo suzinojau kad susirgau.
pastebejau padidejusi limfmazgi kaklo srityje, ginekologe patare pasidaryti dar karta toksoplazmozes tyrima. deja, jis buvo teigiamas. Pirmadieni einu pas Marcinkute.
Gal kam teko irgi pasigauti ta bjaurybe paskutinem nestumo dienom? labai paguostu laimingos istorijos smile.gif beje, gal zinote ar galima bus leliuka zindyti?

Nu še tau kad nori doh.gif bijau aš, kad dabar kai taip perdėtai saugosiuos, tai ir prikibs ta zaraza...namie ir katė yra...
Sėkmės erikusia 4u.gif Tikrai viskas bus gerai. Per tiek mažai laiko nieko ji nepakenks 4u.gif Pamatysi, gyd. nuramins tave drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erikusia @ 2012 10 20, 12:31)
Deja, taip.

Vaje! isivaizduoju, kiek streso unsure.gif

bet man rodos, kad kai pasigauni nestumo pabaigoj, tai tik nedaug procentu tikimybe, kad gali pakenkti vaikeliui (kiek prisimenu ir genetikes)... reiktu dar pasitikslinti... arba su genetike pakalbeti-gal visai nuramintu jus mirksiukas.gif

as va visa nestuma su ta umia zaraza vargstu doh.gif ir su baime laukiu lialios gimimo... nors genetike kiek kartu ziurejo, tai nemate jokiu blogumu... bet ka gali zinoti... juk ir antibiotikai visa nestuma...

zodziu, kuo greiciau nueisit pas gydytoja, tuo bus geriau. ir tikiuosi, jus tik apramins. nes labai nedaug liko iki gimdymo.

o del zindymo... klausiau... Marcinkute sake, kad galesiu zindyti, nes visi dideli skaiciai sumazeje iki tiek, kad nebekeltu jokiu pavoju zindymui.

Butinai pasiklauskit Marcinkutes (pagal tyrimu skaiciukus pasakys, ar galit zindyti.

Sekmes! ir prasineskit kaip jum sekesi 4u.gif

Atsakyti
Sveikos,

aciu uz palaikyma. Tikiuosi as irgi ko geriausio. Siandien buvau pas Marcinkute, deja ji buvo uzsiemus tai pasikalbeti nelabai ir pavyko. Gavau siuntima pakartotiniams kraujo tyrimams. Jie mat nepripazysta Endemik tyrimo rezultatu. Yra dar tokia tikimybe, kad Endemik suklydo. Taigi, laukiu treciadienio, tada bus ir rezultatai, ir vel susitiksiu su Marcinkute. Toliau gersiu antibiotikus.
Tai tiek ziniu is manes smile.gif
O kelintos jums nestumo savaites, Usnee ir Telegrama ?
Atsakyti
QUOTE(erikusia @ 2012 10 22, 14:11)
Sveikos,

aciu uz palaikyma. Tikiuosi as irgi ko geriausio. Siandien buvau pas Marcinkute, deja ji buvo uzsiemus tai pasikalbeti nelabai ir pavyko. Gavau siuntima pakartotiniams kraujo tyrimams. Jie mat nepripazysta Endemik tyrimo rezultatu. Yra dar tokia tikimybe, kad Endemik suklydo. Taigi, laukiu treciadienio, tada bus ir rezultatai, ir vel susitiksiu su Marcinkute. Toliau gersiu antibiotikus.
Tai tiek ziniu is manes smile.gif
O kelintos jums nestumo savaites, Usnee ir Telegrama ?

man irgi liepe per naujo tyrimus pasidaryti, nes poliklinikos biski kitokie.
bet is esmes vis tiek turejo pasakyti, ar umi ar dar kazka?...
ar pavojinga galu gale?
pasake gydytoja?
kokius antibus prisake gerti?

jeigu noretum, galeciau duoti genetikes telefona, pas kuria visa nestuma lankiausi, kai nustate ta bjaurasti... bent pasikonsultuotum telefonu, kiek pavojinga.. gal apramintu... nes zinau, kiek nervu kainuoja tokia busena...

o nestumo savaites matosi mano liniuotej-dabar jau 35 mirksiukas.gif
nustate ta zaraza kazkur apie 11-13 savaite. nuo tada ir gydymas skirtas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Telegrama @ 2012 10 22, 16:59)
man irgi liepe per naujo tyrimus pasidaryti, nes poliklinikos biski kitokie.
bet is esmes vis tiek turejo pasakyti, ar umi ar dar kazka?...
ar pavojinga galu gale?
pasake gydytoja?
kokius antibus prisake gerti?
jeigu noretum, galeciau duoti genetikes telefona, pas kuria visa nestuma lankiausi, kai nustate ta bjaurasti... bent pasikonsultuotum telefonu, kiek pavojinga.. gal apramintu... nes zinau, kiek nervu kainuoja tokia busena...

o nestumo savaites matosi mano liniuotej-dabar jau 35  mirksiukas.gif
nustate ta zaraza kazkur apie 11-13 savaite. nuo tada ir gydymas skirtas  verysad.gif

Na ji nelabai su manim ir bendravo, nes mat nelaiku atejau. Sakiau galiu ir veliau ateit jei ji neturi laiko, bet sako, ai kur cia tave varinesiu. Tiesiog nueik pasidaryt nauju tyrimu, nes gali buti kad Endemik suklydo. Tada nusisypsojo ir nors truputi vilties suteike smile.gif
Jai pasirode keista, kad mano tokie tyrimo rezultatai (is endemik):
IgG 54,43 ( neig<32;teig>32) teigiamas
IgM 1,209 ( neig<0,90; abej 0,9-1,1 ; teig>1,1) teigiamas

Jos manymu, gali buti kad cia rodo jog as jau senai persirgus. Na as tai net nezinau kaip cia interpretuoti.

O rugpjuti buvo
IgG 3,35 ( neig<32;teig>32) neigiamas
IgM 0,159 ( neig<0,90; abej 0,9-1,1 ; teig>1,1) neigiamas

Geriu Rovamicina.

Del pavojaus ar dar kazka-nieko ji man nesake. Bet pati skaiciau, kad baisiausia nestumo pradzioj ir gale susirgti. Bet net nenoriu apie tai galvoti. Stengiuosi tiesiog negalvoti... O ir genetikes gal dar neprireiks, pabandysiu palaukti tyrimo rezultatu. Rytoj po pietu turetu buti.

P.S.
Nemaciau liniuotes tavo ax.gif na jau irgi nebedaug beliko laukti leliuko. Labai tikiuosi ir meldziuosi uz visus lelliukus, kad tik viskas jiems gerai butu.

beje, man taip keista, kad tai nera privalomas tyrimas visoms. Juk kitos apie ji net nieko nezino. as to trecio tyrimo irgi buciau nebesidarius, jei ne tas limfmazgis. O galejau tiesiog pamirsti pasakyt ginekologei apie ji. Kas tada? tiesiog nieko nezinodama laukciau gimdymo? man taip keista, kad negaliu...

Atsakyti