Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė 2 dalis

Puikiai jus, Telegrama, suprantu, nes ir pati isgyvenau sita siauba - geriau vaistus nuo 9nestumo savaites, pastoviai lankiaus pas infektologus, genetikus... ir aisku baisiai del visko pergyvenau, bet reikia pasitiketi gydytojais ir tikekimes viskas bus gerai! svarbiausia kad pasidaret tyrimus, nes sergant ir nezinant pasekmes buna liudnesnes nei gydantis.
Siuo metu jau supuoju savo lelyte 2sav. tik gimus mazyle istvere nemazai tyrimu del taksoplazmozes ir gydytojai patvirtino kad viskas gerai-mazyle sveika mirksiukas.gif
Taigi nepergyvenkit, gydykites ir dziaukites savo stebukleliu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Misli @ 2012 05 19, 13:19)
Puikiai jus, Telegrama, suprantu, nes ir pati isgyvenau sita siauba - geriau vaistus nuo 9nestumo savaites, pastoviai lankiaus pas infektologus, genetikus... ir aisku baisiai del visko pergyvenau, bet reikia pasitiketi gydytojais ir tikekimes viskas bus gerai! svarbiausia kad pasidaret tyrimus, nes sergant ir nezinant pasekmes buna liudnesnes nei gydantis.
Siuo metu jau supuoju savo lelyte 2sav. tik gimus mazyle istvere nemazai tyrimu del taksoplazmozes ir gydytojai patvirtino kad viskas gerai-mazyle sveika  mirksiukas.gif 
Taigi nepergyvenkit, gydykites ir dziaukites savo stebukleliu 4u.gif

Misli,
kaip smagu, kad taip gerai baigesi thumbup.gif ir lelyte sveika thumbup.gif as irgi svajoju, bet dar tiek daug laiko ir nezinia kaip gali buti, nes ir genetikai sako, kad net jei po vaisiaus vandenu tyrimo viskas gerai, tai ta zaraza gali ir veliau prasiskverbti pro placenta g.gif (na tikimybe vis tiek islieka) bet pasitikiu gydytoja Marcinkute - nera kur detis. ziuresim kaip bus toliau 4u.gif

O kodel tiria vaikiukus po gimdymo, jeigu nebuvo rasta toksoplazmos vaisiaus vandenyse, tai vis tiek tiria? ka tie tyrimai parode? kad nera pas vaikiuka?
o jeigu butu - tada butu igimta tokso?

aj man tiek daug klausimu dabar ax.gif
nes ir tie vaistai stiprus. dar matyt laukia man ju nemazai (o jus visa nestuma gerete?)
Man norisi but 100 proc uztikrintai, kad viskas bus gerai, bet daug klausimu, nezinomybes...

tikras issukis man sitas nestumas 4u.gif
Duok Dieve, kad viskas laimingai baigtusi 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Telegrama @ 2012 05 20, 07:45)

O kodel tiria vaikiukus po gimdymo, jeigu nebuvo rasta toksoplazmos vaisiaus vandenyse, tai vis tiek tiria? ka tie tyrimai parode? kad nera pas vaikiuka?

nes ir tie vaistai stiprus. dar matyt laukia man ju nemazai (o jus visa nestuma gerete?)
Man norisi but 100 proc uztikrintai, kad viskas bus gerai, bet daug klausimu, nezinomybes...

Mano sūnui tik gimus imė kraują iš virkštelės. Rado IgG+, IgM- (teisingiau 0), tai sakė turi įgimtą imunitetą, nors ja nesirgo. Kitokių tyrimų jokių nedarė. Jei būtų IgM teigiamas, būtų vaistukus gėręs. Gal tada ir tyrimus kitokius būtų darę g.gif .

O 100% gyvenime, kaip gaila, bet niekur nėra verysad.gif .
Atsakyti
man Marcinkutė sakė kad vaikutis turi gimti su antikūniais, kurie pas mama organizme spojė atsirasti todėl IgG yra teigiamas, svarbu kad IgM būtų neigiamas, nes jis rodo tą parazitą. Man parašė rekomendacijose kad vaikučio pirmą gimimo diena paimti kraują ir ištirti visus tris IgG IgM ir avidiškumą, bet reikia kraują iš Šiaulių pristatyti į Vilnių, tai nežinau kaip čia bus ar išsiųs mano vaikelio kraują, nes ginekologė sakė kad tokio atvejo Šiauliuose dar nebuvo
Atsakyti
QUOTE(AUSRELINA @ 2012 05 20, 21:08)
man Marcinkutė sakė kad vaikutis turi gimti su antikūniais, kurie pas mama organizme spojė atsirasti todėl IgG yra teigiamas, svarbu kad IgM būtų neigiamas, nes jis rodo tą parazitą. Man parašė rekomendacijose kad vaikučio pirmą gimimo diena paimti kraują ir ištirti visus tris IgG IgM ir avidiškumą, bet reikia kraują iš Šiaulių pristatyti į Vilnių, tai nežinau kaip čia bus ar išsiųs mano vaikelio kraują, nes ginekologė sakė kad tokio atvejo Šiauliuose dar nebuvo

Gal galima kazkaip perduoti - gal kas nors vaziuos i Vilniu. ar susirasti kas kasdien vazineja - veza prekes ar kazka... ar is ligonines gal kas nors vaziuos - na maza ka.. tik aisku, gimdymo nesusiplanuosi diena dienon:)

Jeigu reikia, galeciau paimti Vilniuj ir nuvezti istirti kur reikia ax.gif

Aisku, keista, kad negalima Siauliuose istirti g.gif
juk vis tiek tiriami tokie dalykai.
Atsakyti
QUOTE(Telegrama @ 2012 05 21, 07:18)
Gal galima kazkaip perduoti - gal kas nors vaziuos i Vilniu. ar susirasti kas kasdien vazineja - veza prekes ar kazka... ar is ligonines gal kas nors vaziuos - na maza ka.. tik aisku, gimdymo nesusiplanuosi diena dienon:)

Jeigu reikia, galeciau paimti Vilniuj ir nuvezti istirti kur reikia  ax.gif

Aisku, keista, kad negalima Siauliuose istirti  g.gif
juk vis tiek tiriami tokie dalykai.

ačiū kad nori padėti, bet mes su vyru nusprendėm jei ligoninė tuo nepasirūpins tada vyras pats veš. Šiauliuose avidiškumo net nedaro, daug kas net nėra girdėję kas tai. Kiek su kokiais gdytojais susiduriu Šiauliuose tai visi klausinėja kaip sugalvojau išsitirti, kas tai per liga nuo ko.
Atsakyti
QUOTE(Telegrama @ 2012 05 20, 07:45)
Misli,
kaip smagu, kad taip gerai baigesi thumbup.gif  ir lelyte sveika  thumbup.gif  as irgi svajoju, bet dar tiek daug laiko ir nezinia kaip gali buti, nes ir genetikai sako, kad net jei po vaisiaus vandenu tyrimo viskas gerai, tai ta zaraza gali ir veliau prasiskverbti pro placenta g.gif  (na tikimybe vis tiek islieka) bet pasitikiu gydytoja Marcinkute - nera kur detis. ziuresim kaip bus toliau 4u.gif

Na pabandysiu atsakyti i klausimus...
kai man atejo metas tirti vandenis,buvo pasakyta kad siuomet nera reagentu siam tyrimui, todel tepadare genetinius tyrimus...as taip ir likau nezinomybeje pateko ta infekcija ar ne. Teliko pasitiketi infektologe kuri nusprende kad didesne tikimybe kad nepateko. Po gimimo kauno klinikose mums paeme kraujuka, bet to tyrimo ats teko laukti savaite, tai kadangi ir taip del sunkaus gimdymo mus lauke ligonineje visa savaite, tai labai gera gydytoja mums dar kol laukeme kraujo tyrimo, ramybes delei padare smegenu ir vidaus organu echoskopija ir istyre akytes (nes nesigydant gali pakenkti butent cia). O kraujo tyrimo atsakymai parode kad viskas gerai - toki atsakyma gavom is gydytojos, tai dabar iki galo ir nezinau kaip ten buna (ar igimta toxo ar kaip ten) blush2.gif

O tie vaistukai nera stiprus, tiek kad zodis antibijotikai ziauriai skamba, bet jie juk del vaikiuko...as geriau ne visa nestuma, geriau nuo 9sav gal kokius 3 men... jetus net nebepamenu tiksliai g.gif

Atsakyti
Kai buvau neščia, irgi nežinojau, kad nėštumo metu būtina darytis tokso tyrimus. Praėjus dviems mėnesiams po gimdymo pasidariau tokso ir jis buvo teigiamas, Praėjus dviems metams prisiverčiau nuvažiuoti pas Marcinkutę, tad geriu dabar Daraprim. Kaip usprantu mano forma neaktyvi, bet ar ją tokiu atveju būtina gydyti, g.gif . Ankščiau gydymas nebuvo skirtas....pagal savo būseną galiu teigit, kad toxo nešioju gal penkiolika metų; greitas nuovargis, raumenų skausmas, neaiškus karščiavimas.... baigsiu gerti vaistus ir ką? susinormalizuos temp.? g.gif samprotauju...
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2012 06 06, 22:00)
Kai buvau neščia, irgi nežinojau, kad nėštumo metu būtina darytis tokso tyrimus. Praėjus dviems mėnesiams po gimdymo pasidariau tokso ir jis buvo teigiamas, Praėjus dviems metams prisiverčiau nuvažiuoti pas Marcinkutę, tad geriu dabar Daraprim. Kaip usprantu mano forma neaktyvi, bet ar ją tokiu atveju būtina gydyti, g.gif . Ankščiau gydymas nebuvo skirtas....pagal savo būseną galiu teigit, kad toxo nešioju gal penkiolika metų; greitas nuovargis, raumenų skausmas, neaiškus karščiavimas.... baigsiu gerti vaistus ir ką? susinormalizuos temp.? g.gif samprotauju...

o kodel jus nepasiklausinejat Marcinkutes ax.gif ? turetu viska paaiskinti mirksiukas.gif ir gal tie simptomai visai nesusije su toxo... pasiklausinekit mirksiukas.gif

jusu matyt letine forma...irgi samprotauju, nes ne gydytoja esu ax.gif o vaikiukui viskas ok buvo? na jei letine, tai matyt neturi blogo poveikio....
Atsakyti
QUOTE(Telegrama @ 2012 06 07, 12:22)
o kodel jus nepasiklausinejat Marcinkutes ax.gif ? turetu viska paaiskinti  mirksiukas.gif ir gal tie simptomai visai nesusije su toxo... pasiklausinekit  mirksiukas.gif

jusu matyt letine forma...irgi samprotauju, nes ne gydytoja esu ax.gif  o vaikiukui viskas ok buvo? na jei letine, tai matyt neturi blogo poveikio....

Taip, vaikui- viskas gerai... 4u.gif

Taip reiks pasiklausinėti jos...nes ji labai skubiai nusiuntė vaistų pirkti, kurie retai į Lietuvą įvežami. Kad daugiau nežinau nuo ko man tokie simptomai, kaip ir viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2012 06 07, 18:09)
Taip, vaikui- viskas gerai... 4u.gif

Taip reiks pasiklausinėti jos...nes ji labai skubiai nusiuntė vaistų pirkti, kurie retai į Lietuvą įvežami. Kad daugiau nežinau nuo ko man tokie simptomai, kaip ir viskas gerai.

Ingese,
o kaip sugalvojot darytis toxo po gimdymo?
siaip jauciu nesugalvociau pati jeigu kas nerekomenduotu ar blogai jausciausi g.gif
nes paprastai siulo nestumo metu...
Atsakyti
aš labai dėkinga Marcinkutei esu įsitikinusi tik nuodugnaus gydmo dėka turiu nuostabia dukrytę.
po gimdymo padarė kraujo tyrimus dukrytei, pas ją yra antikūnių ir jų bus tol kol maitinsiu pienu, o bacilos nerasta thumbup.gif
auga kaip ant mielių biggrin.gif
Atsakyti