Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė 2 dalis

QUOTE(vipa @ 2012 05 01, 10:32)
Persirgote seniau ir jau turite imunitetą, pergyventi nebėra dėl ko  4u.gif
Suprantu jus, bet, pirmiausia, nurimkite, nes gydytojai, kurie nieko nesupranta linkę gąsdinti visai be reikalo  doh.gif .  Mano gydytoja irgi iš knygos pacitavo ligos pasekmes, kai pamatė mano tyrimo rezultatus, aišku bloviau po to kruvinomis ašaromis blink.gif . Kai nuėjau pas infektologę (Marcinkutę) viskas stojo į savo vėžes ir nebebuvo taip baisu, nors tyrimai normas viršimo keturgubai.  Pagėriau vaistukų ir auginu nuostabų 4 metų sūnų, kuriam manau tikrai nepakenkė nei vaistai nei pati liga  wub.gif . O dabar jau auginu nuostabią dukrytę 3 mėn. ir nors tyrimai toksoplazmozės viršijo prieš besilaukiant dukros 3 kartus, pas gydytojus nėjau ir vaistų nebegėriau, nes jaučiausi visiškai rami ir saugi. Pasak Marcinkutės, lėtinė forma gali likti ir visam gyvenimui, tiesiog taip būna ir vaistų gerti nereikia. Reikia susirūpinti, jei užsikrėtei prieš patį nėštumą ar jau besulaukiant, nors ir tai besigydant liekia tik nedidelė tikimybė, kad vaikiukui kas nutiks.
Taigi, baikit, nervuotis (nes tai gali pakenti labiau nei toksoplazmozė) ir nueikit pas gerą infektologą (rekomenduoju Marcinkutę Žvėryne, jei Vilniuje). Apie abortus manau net kalbos begali būti, nes tai - ABSURDAS.
Gal jūs net nesergeta ja, o tik imunitetą turite  g.gif . Šeimos gydytojai kartais tikri neišmanėliai būna  doh.gif. Beje, kokie pas jus tyrimų rezultatai?

Aciu Vipa labai. baisu nes nezinau ir kazkaip nesinori zinoti ypac tu baisiu pasekmiu verysad.gif
mano IgM 4,75, o IgG 71.
tai kaip suprantu liga aktyvi verysad.gif nors gine sake, kad ne itin didelis tas pirmas skaicius. bet aisku reikia pas infektologe apsilankyti.
Noriu dar paklausti ar pas gydyt. Marcinkute pakliuti galima tik su seimos gydytojo siuntimu ar galima kazkaip ir tiesiogiai. nes baisiai nenoriu eiti pas ta kuri gasdino, nes neatlaikysiu doh.gif jeigu ir toliau gasdins.

Atsakyti
QUOTE(Telegrama @ 2012 05 02, 10:59)
Aciu Vipa labai. baisu nes nezinau ir kazkaip nesinori zinoti ypac tu baisiu pasekmiu verysad.gif
mano IgM 4,75, o IgG 71.
tai kaip suprantu liga aktyvi  verysad.gif  nors gine sake, kad ne itin didelis tas pirmas skaicius. bet aisku reikia pas infektologe apsilankyti.
Noriu dar paklausti ar pas gydyt. Marcinkute pakliuti galima tik su seimos gydytojo siuntimu ar galima kazkaip ir tiesiogiai. nes baisiai nenoriu eiti pas ta kuri gasdino, nes neatlaikysiu  doh.gif  jeigu ir toliau gasdins.

O kokios normos gal žinote? Nes vien iš skaičiukų be normų sunku pasakyti mirksiukas.gif .
O dėl siuntimo tiksliai nežinau, aš ėjau su siuntimu, bet galite pasiskambinti į priimamajį ir paklausti. Seniau buvo toks telefonas (gal jau pasikeitę per kelerius metus unsure.gif ) - 2753220.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vipa: 02 gegužės 2012 - 17:23
QUOTE(vipa @ 2012 05 02, 17:22)
O kokios normos gal žinote? Nes vien iš skaičiukų be normų sunku pasakyti  mirksiukas.gif .
O dėl siuntimo tiksliai nežinau, aš ėjau su siuntimu, bet galite pasiskambinti į priimamajį ir paklausti. Seniau buvo toks telefonas (gal jau pasikeitę per kelerius metus  unsure.gif ) - 2753220.

Vipa,
aciu uz telefona 4u.gif
atostogavau sia savaite tai neturejau priejimo prie kompo...
Toxo IgM 4,75, o jau virs 0.649 yra teigiamas rezultatas.
Toxo IgG 71, o daugiau nei 8, yra teigiamas.
Nezinau, ar kazkiek aisku.
Na zinoma, gydytoja paaiskins. jeigu neprigasdins dar daugiau negu ir taip bijau verysad.gif
Grazaus savaitgalio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Telegrama @ 2012 05 05, 07:59)
Vipa,
aciu uz telefona 4u.gif
atostogavau sia savaite tai neturejau priejimo prie kompo...
Toxo IgM 4,75, o jau virs 0.649 yra teigiamas rezultatas.
Toxo IgG 71, o daugiau nei 8, yra teigiamas.
Nezinau, ar kazkiek aisku.
Na zinoma, gydytoja paaiskins. jeigu neprigasdins dar daugiau negu ir taip bijau  verysad.gif 
Grazaus savaitgalio  4u.gif

Na taip, kad aktyvi tai panašu, bet kaip nustatė, kad ir lėtinė, tai nelabai suprantu. Na aš negydytoja, bet tokio dalyko nebuvau girdėjusi g.gif . Gerai, tai, kad imunitetas jau susiformavęs (rodo IgG), taigi didelė tikimybė kad užsikrėtei gerokai prieš nėštumą, o ne prieš pat jo pradžią, kai jo dar nėra. Na, infektologė ištirs IgA ir bus aišku, kaip seniai susirgai.
Parašyk, kaip tau seksis mirksiukas.gif . Ir svarbiausiai, nesinervink, su vaistukais jau ne viena mamytė pagimdė sveikus vaikelius, o kiek mamyčių, net nežino, kad serga ir pagimdo be jokių problemų 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Telegrama @ 2012 05 01, 07:53)
Sveikos,

turiu savo tyrimu rezultatus, tai pasirodo pas mane tiek letine, tiek aktyvi formos  verysad.gif

Aš irgi jum siūlau nusiraminti ir apsilankyti pas kompetentingą gyd. Marcinkutę (galite nemokamai patekti Žvėryne, Infekcinėje ligoninėje, kontaktą jau turite, arba privačiai konsultuoja - Baltijos Amerikos klinikoje).
Nėštumo pradžioje ir aš buvau tokioje pat panikoje kaip Jūs, nekompetentinga ginekologė prigązdino, o pasirodo be reikalo doh.gif
Visų pirma aukštas Toxo IgG, tai reiškia, kad praėjo jau nemažai laiko po užsikrėtimo, nes imunitetas taip greitai nesusiformuoja. Mano rodikliai gerokai žemesni buvo Toxo IgG apie 28, IgM - 1,2 (norma - 0,6). Tai Marcinkutė sako, kad čia iš viso ribinis. Man buvo vis tiek neramu, tai visgi padarė tyrimą, kada buvo užsikrėsta, tai paaiškėjo, kad seniai. Tai su Jūsų rodikliu IgG panašu, kad tikrai ne per paskutinius 3 mėnesius pagavot šitą siaubą. Esant reikalui nukreips Jus ir į Santariškes pas genetikus.
Žodžiu, kad nespėliot ir greičiau nusiraminti, siūlau būtinai apsilankyti pas Marcinkutę. Ji tikrai gerai išmano šią sritį.
Atsakyti
Atrodo prasti reikalai pas mane verysad.gif
jau kiek siandien isverkiau....
poliklinikoj infektologe pamaciusi rezultatus is kart pasake, kad umi toksoplazmoze verysad.gif , kad visai neseniai uzsikreciau ir reikalai prasti verysad.gif parase siuntima i infekcine ligonine. kadangi cia ekstra atvejis, tai turejo mus priimti. laukem gal 3 valandas, nes gydytoja buvo uzsiemus.
bet kai rado mum laiko, tai kazkaip apramino.. nors aisku ka cia nuraminsi iki galo... tyrimams dar kraujo paeme... ziuresim.
baisu kazkaip verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Telegrama @ 2012 05 08, 17:52)
Atrodo prasti reikalai pas mane verysad.gif 
jau kiek siandien isverkiau....
poliklinikoj infektologe pamaciusi rezultatus is kart pasake, kad umi toksoplazmoze verysad.gif , kad visai neseniai uzsikreciau ir reikalai prasti verysad.gif  parase siuntima i infekcine ligonine. kadangi cia ekstra atvejis, tai turejo mus priimti. laukem gal 3 valandas, nes gydytoja buvo uzsiemus.
bet kai rado mum laiko, tai kazkaip apramino.. nors aisku ka cia nuraminsi iki galo... tyrimams dar kraujo paeme... ziuresim.
baisu kazkaip verysad.gif

Įsivaizduoju kaip sunku, irgi peryventos tos baimės verysad.gif . Mane tai labai nuramino echoskopija pas genetikę (berods darė 13 ar 14 savaitę, o po to 20 savaitę). Echoskopijos metus viskas buvo puiku, tad ir nervai atsipalaidavo. Laikykis dėl savo mažiuko 4u.gif 4u.gif 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(vipa @ 2012 05 09, 14:23)
Įsivaizduoju kaip sunku, irgi peryventos tos baimės  verysad.gif . Mane tai labai nuramino echoskopija pas genetikę (berods darė 13 ar 14 savaitę, o po to 20 savaitę). Echoskopijos metus viskas buvo puiku, tad ir nervai atsipalaidavo. Laikykis dėl savo mažiuko  4u.gif  4u.gif  4u.gif .

Aciu Vipa 4u.gif
kraustausi is proto. dar laukia tyrimai, pas genetike eisiu... nei gyva, nei mirus verysad.gif
Atsakyti
viskas bus gerai man nustatė umia tokso 16 nėštumo savaitę, 20 savaitę paėmė vaisiaus vandenis parazito nerado, o užsikrėčiau arba mėnuo iki pastojimo arba pastojimo mėnesį. Lankiausi pas Marcinkutę ir genetikę Benušienę, gėriau vaistukus, ir mano kraujo atsakymai jau beveik geri. Svarbiausia nepanikuok, visa laimė kad liga diagozuota, ir nuo jos yra vaistų. Marcinkutei aš buvau 79 atvejis visi baigėsi sėkmingai, svarbiausia pasikliauk gydytoją.
Atsakyti
QUOTE(AUSRELINA @ 2012 05 10, 18:53)
viskas bus gerai man  nustatė umia tokso 16 nėštumo savaitę, 20 savaitę paėmė vaisiaus vandenis parazito nerado, o užsikrėčiau arba mėnuo iki pastojimo arba pastojimo mėnesį. Lankiausi pas Marcinkutę ir genetikę Benušienę, gėriau vaistukus, ir mano kraujo atsakymai jau beveik geri. Svarbiausia nepanikuok, visa laimė kad liga diagozuota, ir nuo jos yra vaistų. Marcinkutei aš buvau 79 atvejis visi baigėsi sėkmingai, svarbiausia pasikliauk gydytoją.

Aciu Ausrelina,

as jau buvau praradus vilti, kad esant umiai toksoplazmozei dar galeciau tiketis, kad vaikuciui viskas gerai... ir dar galvojau, kad per velai man nustate verysad.gif o dar vaistai... vienu zodziu galvoju viskas kas blogiausia blush2.gif
Uzsikreciau pastojimo menesi - prisimenu dar ta susirgima, nes jauciausi labai prastai.
na siandien dar tyrimu rezultatus turiu suzinoti.
lankausi pas Marcinkute ir kita savaite einu pas Beniušienę.
Kazkaip tokie pavyzdziai kaip jusu padeda neprarasti vilties. labai aciu - nors tyrimai dar pries akis 4u.gif
Atsakyti
vaikeliui viskas gerai, nes toksoplazma pro placenta praeiti pradeda nuo 16 sav. o pas tave dar yra laiko, taigi pradėsi gydytis ir sunaikinsi bacilą. man skyrė romaviciną, nuo 16 sav. jis gydo tik mamytę vaikeliui nekliūna, o 20 sav. po mėnesio gydymo ėmė vaisiaus vandenis, ir ten nerado parazito nes aš jau buvau pradėjusi gydymą( man čia Benušienė taip paaiškino) paskui Marcinkutė skyrė Daraprim vasistukus, jie jau patenka ir vaikučiui, man skyrė nes apie 10 nėštumo savaitę man atsirado rudų išskyrų ir mano ginekologė skyrė dufastoną, nes buvo gręsentis persileidimas, todėl Marcinkutė nusprendė kad reikia ir stipresnių vaistų, aš ją pasitikiu 100 proc, todėl viską darau kaip pasako 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AUSRELINA @ 2012 05 11, 07:39)
vaikeliui viskas gerai, nes toksoplazma pro placenta praeiti pradeda nuo 16 sav. o pas tave dar yra laiko, taigi pradėsi gydytis  ir  sunaikinsi bacilą. man skyrė romaviciną, nuo 16 sav. jis gydo tik mamytę vaikeliui nekliūna, o 20 sav. po mėnesio gydymo ėmė vaisiaus vandenis, ir ten nerado parazito nes aš jau buvau pradėjusi gydymą( man čia Benušienė taip paaiškino) paskui Marcinkutė skyrė Daraprim vasistukus, jie jau patenka ir vaikučiui, man skyrė nes apie 10 nėštumo savaitę man atsirado rudų išskyrų ir mano ginekologė skyrė dufastoną, nes  buvo gręsentis persileidimas, todėl Marcinkutė nusprendė kad reikia ir stipresnių vaistų, aš ją pasitikiu 100 proc, todėl viską darau kaip pasako 4u.gif

As irgi dabar geriu romaviciną. šiaip jaučiuosi puikiai-jokių persileidimo požymių nieko. nei limfmazgiai padideje, bet kraujas rodo negerus dalykus.

Gyd Marcinkute labai gera ispudi paliko, nors paburbejo, kad jai cia visas siuncia (nes nuvaziavom ekstrine tvarka - poliklinikos gydytoja tik lingavo galva ir sake kad kiekviena diena brangi-reikia spresti del nestumo apskritai doh.gif ). Blioviau kaip nezinau kas - tai tas jos toks tvirtas tonas nuramino.

Dar karta aciu, nes jau visas asaras isverkiau-man tokia baisi ta liga atrodo. bijau net skaityti ka nors apie ja, nes viska sau prisitaikau blush2.gif
Atsakyti