QUOTE(irmuciukasss @ 2012 04 23, 15:42)
Gal kas galetu pakomentuoti tyrimuku atsakyma?aciu
Toxoplasma gondii IgM nustatymas imunofermentiniu metodu 0,119
Neigiamas < 0.9 Abejotinas 0.9 - 1.1 Teigiamas > 1.1
Toxoplasma gondii IgG nustatymas imunofermentiniu metodu 28,2 IU/ml
Neigiamas < 6.5 Abejotinas 6.5 - 8 Teigiamas > 8
Persirgote seniau ir jau turite imunitetą, pergyventi nebėra dėl ko
QUOTE(Telegrama @ 2012 05 01, 06:53)
Sveikos,
turiu savo tyrimu rezultatus, tai pasirodo pas mane tiek letine, tiek aktyvi formos
dar nebuvau pas infektologe, bet jau einu is proto
visai nesivaldau. labai norejosi sklandaus nestumo, o dabar jokio laukimo dziaugsmo nebeliko, tik rupestis ir baime
jau vien atejus siuntimo del tyrimu, buvau apsaukta, kad tokius tyrimus reikia darytis ne nestumo metu, o pries planuojant
o paskui dar buvo pridurta - ar zinot, kad rasim toksoplazmoze, vaikas gali gimti negyvas arba reikes is vis aborta darytis
Kai suzinojau rezultatus, vos ant koju laikiausi
laukia apsilankymas pas infektologe Antakalnio poliklinikoj. bijau kaip nezinau ko po visu tu gasdinimu
Suprantu jus, bet, pirmiausia, nurimkite, nes gydytojai, kurie nieko nesupranta linkę gąsdinti visai be reikalo
. Mano gydytoja irgi iš knygos pacitavo ligos pasekmes, kai pamatė mano tyrimo rezultatus, aišku bloviau po to kruvinomis ašaromis
. Kai nuėjau pas infektologę (Marcinkutę) viskas stojo į savo vėžes ir nebebuvo taip baisu, nors tyrimai normas viršimo keturgubai. Pagėriau vaistukų ir auginu nuostabų 4 metų sūnų, kuriam manau tikrai nepakenkė nei vaistai nei pati liga
. O dabar jau auginu nuostabią dukrytę 3 mėn. ir nors tyrimai toksoplazmozės viršijo prieš besilaukiant dukros 3 kartus, pas gydytojus nėjau ir vaistų nebegėriau, nes jaučiausi visiškai rami ir saugi. Pasak Marcinkutės, lėtinė forma gali likti ir visam gyvenimui, tiesiog taip būna ir vaistų gerti nereikia. Reikia susirūpinti, jei užsikrėtei prieš patį nėštumą ar jau besulaukiant, nors ir tai besigydant liekia tik nedidelė tikimybė, kad vaikiukui kas nutiks.
Taigi, baikit, nervuotis (nes tai gali pakenti labiau nei toksoplazmozė) ir nueikit pas gerą infektologą (rekomenduoju Marcinkutę Žvėryne, jei Vilniuje). Apie abortus manau net kalbos begali būti, nes tai - ABSURDAS.
Gal jūs net nesergeta ja, o tik imunitetą turite
. Šeimos gydytojai kartais tikri neišmanėliai būna
. Beje, kokie pas jus tyrimų rezultatai?