mielosios esamos ir busimos mamytes! nesijaudinkit arba as neuzmaciau arba tikrai nei viena neturejot tokiu rodikliu kaip manieji, mano buvo is ties super auksti, pacioj pradzioj temos parasiau juos... ir nesijaudinkit skyre vaistuku isgeriau juos isnesiojau kudikeli. Gime sveikas kaip ridikas! viskas bus gerai tik nestresuokit!
O as visai pasimeciau, permeciau prabegom tema ir pasidare neramu
Esu nescia 11 savaiciu ir lankausi pas gine, eme kraujo tyrimams ir kai paklausiau kaip del taksoplazmozes tai ji pasake kad tokius tyrimus atlikti netikslinga, kaip supratau nes ar gydysi ar negydisi visvien bus tas pats
Sako jei labai norit galit bet kur del saves tuos tyrimus pasidaryt...
Nu visai likau nieko nesupratus
Esu nescia 11 savaiciu ir lankausi pas gine, eme kraujo tyrimams ir kai paklausiau kaip del taksoplazmozes tai ji pasake kad tokius tyrimus atlikti netikslinga, kaip supratau nes ar gydysi ar negydisi visvien bus tas pats
O as nezinau, kaip man elgtis... Pries daugeli metu man rado toksoplazmoze, tiksliau kiek pamenu sakė, jog yra susidariusių antikūnų prieš šią ligą ar tai nepakenks mano dabartiniam nėštumui? Neštumui 8 savaitės
QUOTE(Siera-Leone @ 2011 08 25, 13:28)
O as visai pasimeciau, permeciau prabegom tema ir pasidare neramu
Vaistų yra, jei rastų aktyvią formą, turėtum eiti pas infektologą ir greičiausiai gautum pagerti antibiotikų. Aš pati jų gėriau 2 kursus pirmojo nėstumo metu ir mano vaikeliui viskas gerai, nors ir antikūnių jau buvo pas mane susidarę, kas palengvino atsparumą tai ligai nėštumo metu.
Manau žinoti, ar sergi aktyvia forma yra tikslinga ir dėl, kad po gimdymo imamas kraujas vaikelio ir tikrinama ar jis neužsikrėtęs (jei žinai, kad pati sergi nėštumo metu), jei taip, jam irgi skiriama vaistų. O jei ne, tai gyveni ramiai .
QUOTE(**Gabija** @ 2011 08 25, 15:16)
O as nezinau, kaip man elgtis... Pries daugeli metu man rado toksoplazmoze, tiksliau kiek pamenu sakė, jog yra susidariusių antikūnų prieš šią ligą ar tai nepakenks mano dabartiniam nėštumui? Neštumui 8 savaitės
Tikrai nepakenks, tokia forma nekenksminga. Tai tas pats, kas būtų sakyti, jog kažkada prieš 10 metų sirgau pūsleline ir ar nepakenks. Būk rami 100% .
Sveikos,
gavau ats:
toxoplasma gondii igG 97.11 neig.<32,teig.>32
interpretacija: TEIGIAMAS
kaip suprantu turiu imuniteta ?
IgM buvo darytas bet seniau rez.normalus tada.
Aciu!
gavau ats:
toxoplasma gondii igG 97.11 neig.<32,teig.>32
interpretacija: TEIGIAMAS
kaip suprantu turiu imuniteta ?
IgM buvo darytas bet seniau rez.normalus tada.
Aciu!
aš patarčiau visoms nėščiosioms pasidaryti toksoplazmozės tyrimą, man visai netikėtai pasiūlė gydytoją, dar taip lyg abejodama, o pasirodo kad toriu tą blogį, važiavau pas gyd. Marcinkutę, ten pakartojo tyrimus ir skyrė spiramiciną, o sausio pradžioje darysiuosi vaisiaus vandenų tyrimą dėl to parazito, genetiniai prisca abu geri, vaikelis auga, nes buvau pas genetikę darė echoskopiją, labai tikiuosi kad vaistai padės sustabdyti tą bjaurybę ir ji nepateks pas vaikelį
o tai niekas daugiau nesusidūrėte su šia liga?
Man irgo rado Toksoplazmoze , bet kai buvau pas infektologe pasake, kad neaktyvi , bet va per naujus baisiai peršalau, sluoga, kosulis, gerkle, na bet be temperatūros , ar gali toksoplazmoze suaktyveti peršalimo metų?gal kas žinot???
QUOTE(supermamacka @ 2012 01 12, 11:50)
Man irgo rado Toksoplazmoze , bet kai buvau pas infektologe pasake, kad neaktyvi , bet va per naujus baisiai peršalau, sluoga, kosulis, gerkle, na bet be temperatūros , ar gali toksoplazmoze suaktyveti peršalimo metų?gal kas žinot???
Man Marcinkutė nustatė lėtinę formą. IgG aukštas ir IgM aukštas ir taip jau beveik 5 metus (tiksliai žinau, nes tyrimai tuomet buvo daryti). Tai liepė save labiau saugoti ir vitaminus būtinai gerti šaltuoju sezonu (dar paminėjo su probiotikais). Tai, taip išeitų, kad lėtinės formos atveju rodikliai kažkiek priklauso nuo imuniteto.
Bet manau neaktyviai formai tai negalioja . Nes jei jau IgM neigiamas, o IgG teigiamas (t.y. buvo persirgta), tai IgM bet kuriuo atveju nebegali tapti vėl teigiamas. Aš taip mąstyčiau .
QUOTE(vipa @ 2012 01 12, 22:49)
Man Marcinkutė nustatė lėtinę formą. IgG aukštas ir IgM aukštas ir taip jau beveik 5 metus (tiksliai žinau, nes tyrimai tuomet buvo daryti). Tai liepė save labiau saugoti ir vitaminus būtinai gerti šaltuoju sezonu (dar paminėjo su probiotikais). Tai, taip išeitų, kad lėtinės formos atveju rodikliai kažkiek priklauso nuo imuniteto.
Bet manau neaktyviai formai tai negalioja . Nes jei jau IgM neigiamas, o IgG teigiamas (t.y. buvo persirgta), tai IgM bet kuriuo atveju nebegali tapti vėl teigiamas. Aš taip mąstyčiau .
Ačiukas už atsakymą, na aš bandau save saugoti ir vitaminus geriu, bet vistiek mane kamuoja ta toksoplazmoze, , tikriausiai reikia nustoti apie ja galvoti ir viskas bus ok
padarė man vaisiaus vandenų tyrimą dėl toksoplazmozės ir nerado užkrato pas mano leliuką , o Marcinkutė sakė kad aš pas ją esu 79 atvejis, visi baigėsi gerai, sakė buvo netgi dvnukų mamytė, kuri užsikrėtė nėštumo metu, bet viskas baigėsi