Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė 2 dalis

QUOTE(astarte12 @ 2010 05 14, 19:26)
Sveikos,
gal kas galite pakomentuoti šiuos tyrimų rezultatus? gydytoja pasakė, kad vaistų nėra ir tiek (pastojimą tik planuojam):
IgG 203 Iu/ml, skliausteliuose parašyta 0-6
IgM 0,114 skliausteliuose parašyta 0-0,9

Mano žiniomis, tai rodo, kad tu nesergi ūmia toksoplazmoze, o jau esi persirgusi. Tad nėštumo metu tau kaip ir nebegręsia užsikrėsti. Tik tiek, kad antikūnų pas tave gana daug. Paprastai gydytojai infektologai pataria dar po kurio laiko (bent po poros sav.) pakartoti tyrimus (IgG), tam, kad pastebėtum, ar mažėja jų skaičius. Nes gana didelis skaičius rodo, kad palyginti neseniai persirgai. Tad dėl nėštumo geriau truputėlį lukterėti. Aišku, kad geriausia konsultuotis su gyd. infektologu.
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2010 05 18, 20:18)
Mano žiniomis, tai rodo, kad tu nesergi ūmia toksoplazmoze, o jau esi persirgusi. Tad nėštumo metu tau kaip ir nebegręsia užsikrėsti. Tik tiek, kad antikūnų pas tave gana daug. Paprastai gydytojai infektologai pataria dar po kurio laiko (bent po poros sav.) pakartoti tyrimus (IgG), tam, kad pastebėtum, ar mažėja jų skaičius. Nes gana didelis skaičius rodo, kad palyginti neseniai persirgai. Tad dėl nėštumo geriau truputėlį lukterėti. Aišku, kad geriausia konsultuotis su gyd. infektologu.

ačiū, bet man toksoplazmozę diagnazavo prieš 12 metų (5 ar 6 klasėje buvau), čia idėjau naujausius tyrimus (prieš pora mėnesių savo iniciatyva pasidariau, o ką gydytoja sakė, jau rašiau). Kai tik perskaičiau Jūsų postą, iš karto pas ginekologę užsirašiau (su ssvo infektologe jau viltį praradau), žiūrėsiu, ką ji sakys. Jei nieko konkretaus, važiuosiu į Vilnių...Norisi minimizuoti įmanomus trukius. Dar kartą ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astarte12: 18 gegužės 2010 - 21:29
QUOTE(astarte12 @ 2010 05 18, 22:29)
ačiū, bet man toksoplazmozę diagnazavo prieš 12 metų (5 ar 6 klasėje buvau), čia idėjau naujausius tyrimus (prieš pora mėnesių savo iniciatyva pasidariau, o ką gydytoja sakė, jau rašiau). Kai tik perskaičiau Jūsų postą, iš karto pas ginekologę užsirašiau (su ssvo infektologe jau viltį praradau), žiūrėsiu, ką ji sakys. Jei nieko konkretaus, važiuosiu į Vilnių...Norisi minimizuoti įmanomus trukius. Dar kartą ačiū

Tai turbūt viskas gerai, nes seniai persirgai. Mano atveju vertėjo į Vilnių važiuoti vien dėl tyrimų. Kai juos pasidariau, paaiškėjo, kad net pas joki infektologą nebereikia eiti, nes neigiamas atsakymas buvo. Ir jau ne vieną tokį atvejį girdėjau, kai skirtingos laboratorijos tam pačiam žmogui gauna skirtingus rezultatus. O sirgusios mergaitės, kiek skaičiau šiame forume, labai giria vilnietę gyd. Marcinkutę. Sėkmės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 19 gegužės 2010 - 09:58
QUOTE(Adeliutė @ 2010 05 19, 09:56)
Tai turbūt viskas gerai, nes seniai persirgai. Mano atveju vertėjo į Vilnių važiuoti vien dėl tyrimų. Kai juos pasidariau, paaiškėjo, kad net pas joki infektologą nebereikia eiti, nes neigiamas atsakymas buvo. Ir jau ne vieną tokį atvejį girdėjau, kai skirtingos laboratorijos tam pačiam žmogui gauna skirtingus rezultatus. O sirgusios mergaitės, kiek skaičiau šiame forume, labai giria vilnietę gyd. Marcinkutę. Sėkmės smile.gif

Kaip suprantu, pas jus IgM neigiamas. O IgG koks?
Atsakyti
Sveiki, papasakosiu jums savo problema kuria jau pralekiau aciu devuj gerai. Budama nestumo 6 menesio pabaigoj susirgau toxsoplozmoze, pries tai dariau du kartus tyrimus buvo viskas gerai. Sesiu menesiu pasijutau blogai pagulde i ligonine, padare tyrimu ir rado kad kazkurtai pagavau toxsoplozmoze. Aisku mano gydytoja issigando, akd nepatektu vaisiui. Issiunte mane pas infektologe daktare Marcinkute, ir ji man israse gerti tabletes Revomicin, iki galo nestumo. Tai yra vaista nestumo metu prilaikyti ta toxsoplozmoze, bet zinokit kas menesi reikejo daryti tyrimus, o ji siaubinagai didejo. As jau vilciu neturejau, kad vaikas gims sveikas. Tai kai gyme mano dukryte kuriai jau dabar 7 menesiai, jai iskarto paeme kraujuko is galvos vienu ir dare IgG, IgM, IR IgA tyrimus, ir zinokit mums pasiseke, mano vaikas toxsoplozmozes negavo. O as dabar gydausi jau antibiotikais, ir jau mano tyrimai pradejo gereti, t.y mazeti, nes IgM tyrimai neturi buti didesni nei 0,83, o pas mane jau bvo beveik 6, tai jau skaitosi daug, bet po gydymo dariau pries menesi tyrimus, tai jau IgM yra 2,17, tai as tykiuosi, kad ta infekcija isgydysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo slalari: 26 birželio 2010 - 23:01
O as papuoliau i kvailoka situacija doh.gif Kai laukiaus pirmagimio, dariausi toksoplazmozes tyrimus. Gydytoja pasake viskas gerai- bet tada dar nezinojau, kad gerai- 2 variantai gali buti- arba turi imuniteta, arba nesergi.
Nestumo pabaigoj,kai mano ginekologe atostogavo, kitas gydytojas siule pakartot tyrimus(bet man rodos jis pirmuju rezultatu nezinojo), bet taip ir nebedariau. Tai kaip dabar suzinoti- yra tas imunitetas ar ne? Moket vel uz tyrimus nesinoretu, o dokumentai, susije su I nestumu atiduoti i archyvus(ten gal ir butu galima kreiptis? g.gif ). Ka siulote? g.gif
Atsakyti
QUOTE(slalari @ 2010 06 27, 00:00)
Sesiu menesiu pasijutau blogai pagulde i ligonine, padare tyrimu ir rado kad kazkurtai pagavau toxsoplozmoze. Aisku mano gydytoja issigando, akd nepatektu vaisiui. Issiunte mane pas infektologe daktare Marcinkute, ir ji man israse gerti tabletes Revomicin, iki galo nestumo.

Džiugu, kad viskas baigėsi gerai. Rašote, kad pasijutote blogai, kokie buvo simptomai?
Atsakyti
Sveiki, buvo simptomai, labai smarkiai pradejo skaudeti pilvo virsuje, cia buvo siaubingas skausmas, zinokit buvau labai isisgandusi. Nuveze nakti vyras i ligonine, tai ten padare tyrimus paprastus viskas kaip ir gerai buvo, sako ar yra viduriu uzketejimas, sakau taip, tai sako cia del to ir skaudo, padare klizma, ir isleido namo, bet tas skausmas taip neapsiramino, ir as tada pas savo ginekologe, ir ji iskart pagulde mane i ligonine, bet ispradziu man nustate gastrita, 5 dienas leidavo antibiotikus, kaip ir viskas susitvarke ir isleido namo. Gynekologe sako reikia visus tyrimus padaryti is naujo, ir tada jau pastebejom kad gavau toxsoplozmoze. O gavau nuvaziavusi i Ukraina i kaima pas mociute, ir pagalvojau kad nuo karves sveikas pienas, cia bus gerai, ir gerdavau kiekviena diena nevirinta, tai ta turbut ir bus problema. Bet aciu devuj, kad viskas taip gerai pasibaige man, negaliu devui atsidekoti.

QUOTE(Mistake @ 2010 06 27, 18:02)
Džiugu, kad viskas baigėsi gerai. Rašote, kad pasijutote blogai, kokie buvo simptomai?

Atsakyti
Sveikos, gal kas susidūrėte su panašia situacija. Prieš 3 metus kai laukiausi dariausi tyrimą dėl toksoplazmozės. Rado teigiamą, IgM buvo 2,76 (norma iki 0,8), o IgG apie 300 (norma iki 1), IgA kažkur apie 89 (tiksliai nebepamenu). Marcinkutė įtarė jog užsikrėčiau prieš kokius 1 metus iki nėštumo. Gėriau tuomet antibiotikus 2 kursus.

Dabar planuojam nėštumą, tad pasidariau tuos tyrimus vėl, kad nebūtų streso. Taigi, IgM 1,97 (norma iki 0,8), o IgG apie 600 (norma iki 1).
Taigi per 3 metus vis dar liko nemaži, nors IgM mažėjo, IgG didėjo. Niekaip nesuprantu, tai kiek metų galima ja sirgti doh.gif . Ir kodėl IgG didėja, o ne mažėja.
Taigi, kyla įtarimas ar saugu planuoti vaikelį, nes tokiais tempais mažėjant, turbūt po kokių 5 metų tik tilpsiu į normas g.gif .
Atsakyti
QUOTE(vipa @ 2010 08 27, 12:15)
Niekaip nesuprantu, tai kiek metų galima ja sirgti  doh.gif .

visą gyvenimą turėsi virusą, nes nepagydoma
Atsakyti
QUOTE(astarte12 @ 2010 08 27, 12:18)
visą gyvenimą turėsi virusą, nes nepagydoma

Kad imunitetas liks, tai taip. Bet ar IgM galiausiai neturi sumažėti iki normų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vipa @ 2010 08 27, 12:34)
Kad imunitetas liks, tai taip. Bet ar IgM galiausiai neturi sumažėti iki normų?  g.gif

nežinau, kaip yra iš tikrųjų, bet man tikrai nesumažėjo ir gydytoja liepė nesijaudinti. Sakė nėščiajai kenkia tada, jei suserga nėštumo metu...O, jei anksčiau buvo teigiamas tyrimas, tai sakė nebeverta ir kartoti. Šiaip siūlyčiau pasitarti bet kuriuo atveju pas gydytoją, nes, kiek pastebėjau, ir gydytojų nuomonės vienu ar kitu klausimu išsiskiria mirksiukas.gif
Atsakyti