Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė 2 dalis

QUOTE(Rubuile27 @ 2010 05 04, 21:22)
Sveikute, nieko nepadarysi, jei reikia tyrimu tai reiskias reikia. Neskaiciuok pinigeliu. Jei daktare skiria tyrimus, vadinasi taip reikia, stebi ligos eiga. Jei suaktyvetu, reiktu gert vaistukus stipresnius, kad placenta praeitu. Jei viskas stabilu, tai ir neskiria vaistu. Mano situacija ta pati: isgeriau du kursus vaistuku, o dabar kas menesi tyrimai. Svarbiausia, kad maziukai butu sveiki. Zinoma, kad pikta, kai pagalvoji kokia musu sveikatos draudimo sistema, jei sergant tokia liga niekas nekompensuoja tyrimu ir mes uz juos turim moketi visai nemazai atsizvelgiant i dabartines algas. Na stiprybes ugnaizole, laikykis  smile.gif

Pritariu. Daktarė nori apsidrausti, negi norėtum, kad skirtų vaistus pakartotinai, jei jie nėra būtini, o tik šiaip apsidraudžiant. Laikykitės mergaitės 4u.gif
Sija8, Mistake, taip nėštukė gali visiškai nieko nejausti. Paguglinkit, tikrai daug info yra apie šią ligą, nesinori viešai baiminti...
Atsakyti
sveikos mamytes.per pirma nestuma man rado toksoplazmoze, bet infektologe sake kad man neaktyvi forma ir jokio gydymo skirti nereikia.Aisku apsiraminau, gime sveikas leliukas lotuliukas.gif dabar vel laukiuosi ir daktaras man dar neskyre to tyrimo toksoplazmozei, bet gal jau jo nebeapsimoka daryti g.gif.kazin ar gali suaktyveti ta liga g.gif
Atsakyti
QUOTE(megyte @ 2010 05 05, 20:35)
sveikos mamytes.per pirma nestuma man rado toksoplazmoze, bet infektologe sake kad man neaktyvi forma ir jokio gydymo skirti nereikia.Aisku apsiraminau, gime sveikas leliukas lotuliukas.gif dabar vel laukiuosi ir daktaras man dar neskyre to tyrimo toksoplazmozei, bet gal jau jo nebeapsimoka daryti g.gif.kazin ar gali suaktyveti ta liga g.gif

Neaktyvi forma reiskia, kad kazkada sirgai toksoplazmoze ir turi antikuniu. Beje, toksoplazmozes tyrimas nesciai visai nereikalingas. Cia musu gydytojai atrado nauja buda pasipelnyti is nesciuju smile.gif Mano gydytojas pasake, kad sis tyrimas neduos jokios naudos, kadangi vaistu nuo taksoplazmozes nera. Beje visi mes vaikysteje vienu ar kitu budu turejome kontakta su katem, zaideme smelynuose ir pan. ir dauguma is musu turi imuniteta. Toksoplazmoze pavojinga nesciai tik tuo atvieju, jei ji ja susirgs nestumo metu ir netures antikuniu (tas pats kaip ir raudoniuke smile.gif).
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2010 05 05, 19:55)
Neaktyvi forma reiskia, kad kazkada sirgai toksoplazmoze ir turi antikuniu. Beje, toksoplazmozes tyrimas nesciai visai nereikalingas. Cia musu gydytojai atrado nauja buda pasipelnyti is nesciuju smile.gif Mano gydytojas pasake, kad sis tyrimas neduos jokios naudos, kadangi vaistu nuo taksoplazmozes nera. Beje visi mes vaikysteje vienu ar kitu budu turejome kontakta su katem, zaideme smelynuose ir pan. ir dauguma is musu turi imuniteta. Toksoplazmoze pavojinga nesciai tik tuo atvieju, jei ji ja susirgs nestumo metu ir netures antikuniu (tas pats kaip ir raudoniuke smile.gif).

oi kaip issamiai paaiskinai 4u.gif 4u.gif 4u.gif tai galiu buti rami lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(megyte @ 2010 05 05, 21:02)
oi kaip issamiai paaiskinai 4u.gif  4u.gif  4u.gif tai galiu buti rami lotuliukas.gif

Sveikos mamytes biggrin.gif as naujoke tarp jusu,norejau suzinoti ar man yra pavojus susirgti sia liga,nes namie turiu du katinukus. Bet jie neiseina i lauka,ar tai turi reiksmes?
Atsakyti
QUOTE(evutyte @ 2010 05 06, 17:20)
Sveikos mamytes biggrin.gif as naujoke tarp jusu,norejau suzinoti ar man yra pavojus susirgti sia liga,nes namie turiu du katinukus. Bet jie neiseina i lauka,ar tai turi reiksmes?

Geriausia katinus pasiskiepyti nuo toksaplazmozes. Jokiu budu nesciai negalima keisti kaciu tualeta. Net ant kraitiklio tai parasyta smile.gif Siaip jau virsuje rasiau, kad dauguma musu turi antikuniu. Jei senai turi katinus, tai jau gali ir tureti tu toksaplazmozes antikuniu smile.gif
Atsakyti
O as pastojau kaip tik tuo momentu, kai mums padovanojo katina. Viskas vienu metu. verysad.gif Kazin ar tas imunitetas susiformaves pas mane? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sija8 @ 2010 05 06, 18:58)
O as pastojau kaip tik tuo momentu, kai mums padovanojo katina. Viskas vienu metu.  verysad.gif Kazin ar tas imunitetas susiformaves pas mane? verysad.gif
o ar dareisi tyrimus dėl toksoplazmozės?
tik pasidariusi sužinosi.
Atsakyti
Sveikos,
šiaip katės nėra pagrindiniai mūsų priešai šia prasme. Iš manęs net pasijuokė (gražia forma rolleyes.gif ) mano ginė, kai paklausiau apie savo naminę katę ir ką dabar daryt? Nes pati neturiu antikūnių šiai ligai...
didžiausi priešai yra šviežia, termiškai neapdorota arba blogai apdorota mėsa, blogai išplauti vaisiai, daržovės.. tokiu būdu yra didesnė tikimybė susirgti šia liga, nei per kates....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievuliuks: 09 gegužės 2010 - 10:48
QUOTE(Ksesanko @ 2010 05 05, 20:55)

Kaip tyrimas neduos jokios naudos? Neklaidinkite. Gerai, jei sužinai, kad turi antikūnų (kaip kad rašė megyte). Tada jokios naudos, arba nauda tokia, kad jau nėštumo metu gali būti rami dėl šios ligos. O jei neturi antikūnų? Tai reiškia, kad gali bet kada susirgti arba jau sergi dar to nežinodama. Tada stebi infektologai ir skiria vaistus, kurie nors kažkiek apmalšina ligą, taip pat atidžiau stebimas vaikiuko vystymasis (apie šios ligos įtaką būsimam kūdikiui turbūt žinote), jam gimus, daromas tyrimas, ar jis užsikrėtė nuo mamos, ar jam reikės gydymo. Be to, tai kur kas dažnesnė liga nei raudoniukė, nes nuo pastarosios skiepijama.
Pritariu tik dėl paskutinio jūsų sakinio, bet mes čia ir diskutuojame apie toksoplazmozę nėštumo metu, o ne apie tai, ar apskritai ši liga pavojinga žmogui.
Ievuliuks, teisingai parašei, kad ne tik kačių reikia bijoti. Yra čia rašiusi nėštukė, kuri eilę metų augino kates, o neturėjo antikūnų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 09 gegužės 2010 - 11:58
QUOTE(Merveilleux @ 2010 05 08, 12:48)
o ar dareisi tyrimus dėl toksoplazmozės?
tik pasidariusi sužinosi.

Dariausi. Gydytoja pasake, kad tyrimas neigiamas. Ir suprask dabar kas cia neigiamas - ar kad neturiu antikunu, ar kad neuzsikretus.... g.gif Ji tik pasijuoke, kad be reikalo jaudinuos - dar klause ar eina tas musu katinas i lauka, ar eda zalia mesa, kas keicia tualeta...Na jis pas mus grynai naminis, o tualeta keicia MB. Tai sako - sansu mazai uzsikrest. Taciau as kaip kiekviena nestuke.gif pergyvenu del visko.
Atsakyti
QUOTE(sija8 @ 2010 05 09, 14:18)
Dariausi. Gydytoja pasake, kad tyrimas neigiamas. Ir suprask dabar kas cia neigiamas - ar kad neturiu antikunu, ar kad neuzsikretus....  g.gif Ji tik pasijuoke, kad be reikalo jaudinuos - dar klause ar eina tas musu katinas i lauka, ar eda zalia mesa, kas keicia tualeta...Na jis pas mus grynai naminis, o tualeta keicia MB. Tai sako - sansu mazai uzsikrest. Taciau as kaip kiekviena  nestuke.gif pergyvenu del visko.

Papildyta:
QUOTE(sija8 @ 2010 05 09, 14:18)
Dariausi. Gydytoja pasake, kad tyrimas neigiamas. Ir suprask dabar kas cia neigiamas - ar kad neturiu antikunu, ar kad neuzsikretus....  g.gif Ji tik pasijuoke, kad be reikalo jaudinuos - dar klause ar eina tas musu katinas i lauka, ar eda zalia mesa, kas keicia tualeta...Na jis pas mus grynai naminis, o tualeta keicia MB. Tai sako - sansu mazai uzsikrest. Taciau as kaip kiekviena  nestuke.gif pergyvenu del visko.

mergaites o kada galima ta tyrima darytis? ar svarbu kiek sav laukies?
Atsakyti