Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė 2 dalis

Norėčiau paklausti nestuke.gif ir mamyčių 4u.gif Kada jums ginekologė siūlė darytis toksoplazmozės tyrimą? Aš suprantu, kad daugelis savo iniciatyva, visur rašoma, kad I-ą trimestrą.. O man dabar 15sav., bet šito tyrimo nesiūlo, o aš pati pamiršau paklausti sad.gif Kito vizito metu būtinai pasiteirausiu dėl šventos ramybės. Man įdomu, kada siūlo kitos ginekologės darytis? Ir ar apskritai siūlo, jei pati nesiteirauji?
Atsakyti
QUOTE(Neytiri @ 2010 02 25, 17:19)
Norėčiau paklausti  nestuke.gif  ir mamyčių  4u.gif Kada jums ginekologė siūlė darytis toksoplazmozės tyrimą? Aš suprantu, kad daugelis savo iniciatyva, visur rašoma, kad I-ą trimestrą..  O man dabar 15sav., bet šito tyrimo nesiūlo, o aš pati pamiršau paklausti sad.gif Kito vizito metu būtinai pasiteirausiu dėl šventos ramybės. Man įdomu, kada siūlo kitos ginekologės darytis? Ir ar apskritai siūlo, jei pati nesiteirauji?

Manau,kad priklauso nuo gydytojos. Vienos siulo,kitos ne. Seip gali paprasyt,kad padarytu. Tarkim,jei butu teigiama kuo anksciau prades gydyma tuo geriau. Bet tikiu,kad pas tave bus neigiamas mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Neytiri @ 2010 02 25, 16:19)
Norėčiau paklausti  nestuke.gif  ir mamyčių  4u.gif Kada jums ginekologė siūlė darytis toksoplazmozės tyrimą? Aš suprantu, kad daugelis savo iniciatyva, visur rašoma, kad I-ą trimestrą..  O man dabar 15sav., bet šito tyrimo nesiūlo, o aš pati pamiršau paklausti sad.gif Kito vizito metu būtinai pasiteirausiu dėl šventos ramybės. Man įdomu, kada siūlo kitos ginekologės darytis? Ir ar apskritai siūlo, jei pati nesiteirauji?

Man irgi nesiule, todel dariausi savo iniciatyva 4u.gif teko pasikonsultuoti su kita pazistama ginekologe ir ji sake, jog standartiskai per nestuma sis tyrimas daromas 2 kartus. 1-ma karta 12-14 nestumo savaite ir kas baisiausia, jei tyrimas teigimas, siulo ji nutraukti verysad.gif 2-tra karta 36-38 nestumo savaite..

O del sventos ramybes, palek iki Sorpo jei Vilniuje gyveni ir per 2-3 dieneles zinosi atsakyma..
Atsakyti
Siaip anksciau, tyrimas buvo privalomas ir kelis kart nestumo laikotarpyje teko darytis. Dabar jis neprivalomas ir gali darytis savo lesomis. Daromas I ir III nestumo trimestre, bet tyrima gali pasidaryti bet kada, bent jau ginekologe taip sake.
As jau nuo pirmuju nestumu zinau, kad turiu sia bjaurybe (letine forma). Pries metus pas infektologe visa seima lankemes del Citomegalo viruso, tai ir del Toxo padare tyrima. Buvo neaktyvi. Ir dabar pavyko per Seimos gydytoja gauti siuntima, tai tyrimus padarys nemokamai ir apziurejus pagal bendra bukle infektologe nuramino, kad maza tikimybe, kad aktyvi. Paziuresim kokie bus kraujo tyrimo rezultatai.
Atsakyti
siandien ir gavau atsakymus
IgG >300
Igm 0.37
kiek paskaiciau jusu komentarus ir is info internete,tai esu persirgus ir igyjusi imuniteta?
taciau ka parodo tie IgG skaiciai?
Atsakyti
Na turiu ir aš šitą ,,gėrį'', tik nelabai gaudausi blush2.gif Trečią kartą laukiuosi ir per visus nėštumus tyrimą darė. Tik man nustatyta, kad toksoplozmoze užsikrėtusi ne nėštumo metu todėl vaikeliui nekenkia... Bet gydytojai nepatiko kad vienas rodmuo aukštas (300) ir nekrenta ... Todėl į pasikeitimo lapą įrašė, kad gimdymo metu būtina paimti kraujo iš virkštelės g.gif
Atsakyti
ziuriu kiek galvu tiek nuomoniu g.gif ,vieni sako gerai,kiti ne
radau toki pasisakyma pasveik.lt kur atsakyneja ginekologe-akusere
"Klausimas užduotas 2009-10-08
Laba diena. Toksaplazmozės tyrimo rezultatas IgG 300 IgM 0,78. Esu nėščia 8 savaitės. Gydytojas sako nerimauti neverta. Ar tikrai taip? Kodėl toks aukštas IgG?
ATSAKYMAS:
Nerimauti nereikia,tai rodo persirgtą ligą-aukšti titrai rodo gerą imunitetą šiai ligai.

Daiva Keršulytė Vilniaus medicinos centro Max Meda ginekologė-akušerė "
Papildyta:
QUOTE(čiaudanti bitė @ 2010 03 12, 21:04)
Bet gydytojai nepatiko kad vienas rodmuo aukštas (300) ir nekrenta ... Todėl į pasikeitimo lapą įrašė, kad gimdymo metu būtina paimti kraujo iš virkštelės g.gif

kiek skaitynejau,tai jei esi persergus tai antikunusi IgG aukstus rodo visa gyvenima,ar as klystu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(-barsyle- @ 2010 03 13, 08:29)

kiek skaitynejau,tai jei esi persergus tai antikunusi IgG aukstus rodo visa gyvenima,ar as klystu? g.gif

Taip, susidaro imunitetas visam laikui...
Atsakyti
Ir manyčiau visos tos nuomonės sudaro pilnesnį vaizdą. Aišku, kad susidaro imunitetas. Kartais gydytojai nori labiau apsidrausti, nes jei tyrimas darytas vėlesniu nėštumo laikotarpiu, kartais aukštas G lygis rodo dar neseną persirgimą, tai yra tikimybė, kad jau nėštumo pradžioje susirgai. O 8 sav, tai tikrai nėra tokios tikimybės.
Atsakyti
Sveikos merginos. Gavau siandien tyrimo atsakymus:
IgM 0,16
IgG 1752.
Kodel IgG tiek daug??? Perskaiciau visus forumus, bet tokio skaiciaus niekur nemaciau unsure.gif
Atsakyti
Siandien nulekiau pas savo gine, pasake kad nieko baisaus, tikiriausiai persirgau pries nestuma, todel skaiciai IgG tokie dideli unsure.gif Bet dave man siuntina pas Marcinkute. Paskambinau i ta infekcijos ligonine, paskyre laika tik tai balandzio 29 dienai!!!! Nesamone tiek laukti! g.gif . Tada radau, kad jinai dirba Kardiolitoj, tai gi po savaites lekiu pas ja mokamai smile.gif bet man jau nera skirtumo, noriu greiciau viska issaiskinti.
Grizau siandien i darba akys pilnos asaru verysad.gif .
Atsakyti
sveikos mamytes, pasidariau tyrima del tos bjaurybes, man 26 av. dabar, nuejau savo noru. tik va rezultatai nuliudino sad.gif, o jie vat tokie IgM 0.238, normalus yra <0.9, o va IgG >250, kur teigiamas yra 8-250, tai jei mano virs 250, tai ka tai galetu reiksti. gal jus mamos, zinot, kada mazdaug as galejau uzsikresti ta zaraza, tikiuosi ne per nestuma. labai buciau dekinga uz atsakyma. as tyrima dariausi sorpo centre.
Atsakyti