Įkraunama...
Įkraunama...

Sardinijos sala

QUOTE(daluzenik @ 2013 06 06, 21:04)
Nejaugi nera gryzusiu, norinciu ispudzias pasidalint?
Gal pavyks ir mums aplankyt sia sala spalio pradzioj  ax.gif
Kokia vieta tokiu metu laiku labiau rekomenduotumet?
I kokius orouostus is Kauno tiesioginiai skrydziai yra?
Ar verta is LT. is anksto uzsisakyt automobili? ar vietoj geriau derinti?

jei bus spalis toks kai pernai tai dar ir prie juros galima guleti nes spali buvo min 25, o jei vesesnis tai vazinetis po visur apziurineti kalnus visokius Nuraghe
skrydziai jau minejo kaunas-cagliari skrenda 2 kartus savaitei antradieniais ir sestadienis antradieni atskrenda velai sestadieni kazkur 14val gerai nepamenu
Atsakyti
QUOTE(Fanatica @ 2013 06 07, 16:35)
jei bus spalis toks kai pernai tai dar ir prie juros galima guleti nes spali buvo min 25, o jei vesesnis tai vazinetis po visur apziurineti kalnus visokius Nuraghe
skrydziai jau minejo kaunas-cagliari skrenda 2 kartus savaitei antradieniais ir sestadienis antradieni atskrenda velai sestadieni kazkur 14val gerai nepamenu

Labai jums aciu, truputi nuraminot biggrin.gif
Draugai organizuoja kelione vyro jubiliejui dovanu: bilietai lektuvo 4personom ax.gif
Tai nelabai galiu papriestaraut ar kistis- dovanotam arkliu taip sakant... blush2.gif
Todel domiuosi dabar intensyviai. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(daluzenik @ 2013 06 07, 08:26)
Kiek jums bilietai lektuvo kainavo ir kiek kotedzas?
Pas jus su maitinimu ar be?

Busim savaitele.

Bilietus pirkom,kai tik pasirode pirmieji bilietai i Kaljari.Mokejom 280lt zmogui i abi puses, tik su rankiniu bagazu.

Kotedziukas su nuosavu kiemeliu, griliu, 3 miegamieji, svetaine, virtuvele,1 vonios kambarys,40 m iki juros, su patalyne ir ranksluosciais 340euru savaitei.
Vaziuojam 2 seimos ,gyvensim 7 zmones, norejosi erdvaus busto.

Svajojom tureti su baseinu, bet tokie variantai kone 3kartus brangesni.Uztat jura turesim salia. ax.gif

Italijoj jau ne pirma syki busim ir nuomuojames is zmoniu taipogi ne pirma syki.Megsta jie nuomuoti ilgesniam laikui, atskirai skaiciuoti balta patalyne ir ranksluoscius, galutini sutvarkyma , kitas paslaugas, todel reikia viska gerai isiskaityti.
Dazniausiai praso isankstinio uzstato.

Sikart nuomuojames per si www. Spaliui dar yra neblogu variantu, ypac mazesniu apartamentu ar vilaiciu.

Skaiciuoju islaidas: bilietai 280ltx4 , kotedziukas 170 euru, auto kol kas uzsirezervavom uz 600lt savaitei (su nuline francize ir autokedute). Viso gaunasi apie 2300lt.Dar kurui skaiciuoju kokius 300lt.Planuojam tik apie 700-800km suvazinet.
Maistui, gerimams skaiciuoju 50 euru dienai.Pagal plana su viskuo i 3700-4000lt turetumem sutilpti (musu 4 asmenu seima).

Mes ieskojom gyvenamos vietos netoli orouosto.Siaureje pigiau.

Pvz sitas butukas man patiko.Kaina gera, su tvarkymu 290 euru savaitei (spali).Mums buvo mazas.Balta patalyne atskirai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Caca*: 07 birželio 2013 - 16:58
As kazkaip viska sudetingiau isivaizdavau ax.gif
ir zenkliai brangiau.
Pvz. si pavasari buvom su tais paciais draugais Egipte Sharme.
plika kaina su skrydziu ir viesbuciu gavosi 2 personom 6200Lt. 11n.
visa kelione minimum apie 10000 (tiksliai bijojau jau ir skaiciuot) blush2.gif
Todel si draugu dovana pasirode bauginanti, na bet jei sakot, kad su viskuo galima i 4000 per savaite tilpt, tada nuraminot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Caca* @ 2013 06 07, 16:57)
Skaiciuoju islaidas: bilietai 280ltx4 , kotedziukas 170 euru, auto kol kas uzsirezervavom uz 600lt savaitei (su nuline francize ir autokedute). Viso gaunasi  apie 2300lt.Dar kurui skaiciuoju kokius 300lt.Planuojam tik apie 700-800km suvazinet.
Maistui, gerimams skaiciuoju 50 euru dienai.Pagal plana su viskuo i 3700-4000lt turetumem sutilpti (musu 4 asmenu seima).

visą laiką valgysite savo? g.gif
pigiausiai keturiese sumokėjom restorane su 10 procentų nuolaida, gauta iš viešbučio - 45 eurus... Tai vis tiek palikome 50. Ir tai tik vienas apsilankymas restorane-picerijoje, valgėme po vieną picą ir vieną gėrimą...
Ir tai sakyčiau labai labai pigu ax.gif
Kitus kartus, kai ėmėme dar ir desertuką, mokėjom iki 70
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nata*: 07 birželio 2013 - 19:52
Perzvelgus, pasirode, kad 4 personom nuo 10.05 galima visai padorius apartamentus gauti pajury su dviem wc 2 ar net 3 miegamaisiais uz 400EU as apakus blink.gif
thumbup.gif
Pas mus Druskininkuose uz tiek nelabai rasi, nekalbant jau apie Palanga doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2013 06 07, 19:50)
visą laiką valgysite savo?  g.gif
pigiausiai keturiese sumokėjom restorane su 10 procentų nuolaida, gauta iš viešbučio - 45 eurus... Tai vis tiek palikome 50. Ir tai tik vienas apsilankymas restorane-picerijoje, valgėme po vieną picą ir vieną gėrimą...
Ir tai sakyčiau labai labai pigu  ax.gif
Kitus kartus, kai ėmėme dar ir desertuką, mokėjom iki 70

Planuojam kokius 3 vakarus is sesiu kur nors pasedeti,o kelis vakarus ka nors pasikepti griliuky. Tikiuosi,kad toms 6 dienoms kokiu 400euru pakaks.Be to,mazajai kol kas atskiru karstu patiekalu neimam,maista paknaibo ir tiek.Jei neuzteks, isleisim ir daugiau, tiek jau to. ax.gif

Zemyninej pietu Italijoj man kazkaip pigu viskas atrode...Tiesa, tai buvo 2010metai, veliau siaurine Italija 2011 ir 2012m....Apsipirkdavom Lidl arba Auchan PC, pas babyte bulviu ir aliejaus buteli uz 2eurus gavom. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Caca* @ 2013 06 07, 22:34)
Planuojam kokius 3 vakarus is sesiu kur nors pasedeti,o kelis vakarus ka nors pasikepti griliuky. Tikiuosi,kad toms 6 dienoms kokiu 400euru pakaks.Be to,mazajai kol kas atskiru karstu patiekalu neimam,maista paknaibo ir tiek.Jei neuzteks, isleisim ir daugiau, tiek jau to. ax.gif

Zemyninej pietu Italijoj man kazkaip pigu viskas atrode...Tiesa, tai buvo 2010metai, veliau siaurine Italija 2011 ir 2012m....Apsipirkdavom Lidl arba Auchan PC, pas babyte bulviu ir aliejaus buteli uz 2eurus gavom. wub.gif

Jei nuo manes vienos priklausytu, as taip pat linkus pataupyti blush2.gif ax.gif
Man geriau daugiau uz pigiau, nei trumpai, garsiai ir brangiai biggrin.gif
Bet MB nelinkes taupyti daja rolleyes.gif
ziuresim kaip ten mums iseis.
Gaila, kad ne as apartamentus rinksiu, nes as jau isrinkau nebrangiai gerus.
Drauge mano linkus keliaut ir vos ne kasnakt kijoj vietoj nakvot.
Mano manymu tai ne tik neprotinga, nes nervina mane tas lagaminu krovimas, bet ir neekonomiska g.gif
Kaip jus manot?
Atsakyti
QUOTE(daluzenik @ 2013 06 07, 21:43)
Jei nuo manes vienos priklausytu, as taip pat linkus pataupyti  blush2.gif  ax.gif
Man geriau daugiau uz pigiau, nei trumpai, garsiai ir brangiai  biggrin.gif
Bet MB nelinkes taupyti daja  rolleyes.gif
ziuresim kaip ten mums iseis.
Gaila, kad ne as apartamentus rinksiu, nes as jau isrinkau nebrangiai gerus.
Drauge mano linkus keliaut ir vos ne kasnakt kijoj vietoj nakvot.
Mano manymu tai ne tik neprotinga, nes nervina mane tas lagaminu krovimas, bet ir neekonomiska  g.gif
Kaip jus manot?

As taipogi linkusi nakvynes vieta keisti, taip daugiau pamatom.Bet sikart elgsimes ne kaip visada. ax.gif Taciau keisti nakvynes gaunasi brangiau.Ir dauguma nuomai skirtu apartamentu, vilu nuomuojami minimum savaitei.

Mes keliaujam kur nors pieciau 2-3 kartus per metus, simet pavasari leidom sau prabangesne kelione, tai rudeniop kukliau.Svarbu jura, geras oras, grazi gamta ir gera kompanija. thumbup.gif

Mes, jei imam apgyvendinima be maitinimo,kaskart vis zadam eiti vakarieniauti kas vakara.Bet taip dazniausiai nesigauna,tiesiog nespejam arba nesinori. blush2.gif

O kaip Sardinijoj reikalai su ledais?Bent jau siaurineje Italijoje jie dieviski.O cia? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Caca* @ 2013 06 07, 22:09)

O kaip Sardinijoj reikalai su ledais?Bent jau siaurineje Italijoje jie dieviski.O cia? unsure.gif

fantastiški wub.gif , be to pigūs thumbup.gif

kaip ir esspresso thumbup.gif

o čia vietinių kavinukėj vaikams tokią kapučino išraitė wub.gif

user posted image
Atsakyti
Mes šią savaitę grįžome iš Sardinijos. Šiaurinėje Sardinijos dalyje kiek pastebėjau tiek viešbučiai, tiek apartamentai pigesni, bet ši dalis ir laikoma gražiausia Sardinijos vieta. Jeigu nuomojates mašiną, tai manau ne problema bus pasiekti ir tolesnę jos dalį (tikrai verta). Juk gražiausia Sardinijoje laikoma La Maddalenos sala į kurią nusikelti galima iš miestelio Palau.
Siūlyčiau aplankyti Cala Gonone, o iš ten laivu nusikelti į Cala Luna paplūdimį. O jeigu kas nori atrasti tikrą rojaus kampelį, tai siūlau Cala Goloritze (pati gražiausia vieta, kokią tik esu mačiusi). Aišku norint į ją patekti tikrai reikės pavargti. Kadangi kiek žinau iki jos vienintelis kelias kopimas kalnais 1,5 valandos į priekį ir šiek tiek ilgiau atgal, nes reikės daugiau į kalną ropštis. Bet vaizdai ir paplūdimys atperka visus vargus smile.gif Gaila, tik kad nuotraukų nemoku įkelti. Bet kas domėsis tai ir per google vaizdus gali pasižiūrėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidukas @ 2013 06 08, 07:43)
Juk gražiausia Sardinijoje laikoma La Maddalenos sala į kurią nusikelti galima iš miestelio Palau.
Siūlyčiau aplankyti Cala Gonone, o iš ten laivu nusikelti į Cala Luna paplūdimį. O jeigu kas nori atrasti tikrą rojaus kampelį, tai siūlau Cala Goloritze (pati gražiausia vieta, kokią tik esu mačiusi). Aišku norint į ją patekti tikrai reikės pavargti. Kadangi kiek žinau iki jos vienintelis kelias kopimas kalnais 1,5 valandos į priekį ir šiek tiek ilgiau atgal, nes reikės daugiau į kalną ropštis. Bet vaizdai ir paplūdimys atperka visus vargus  smile.gif Gaila, tik kad nuotraukų nemoku įkelti. Bet kas domėsis tai ir per google vaizdus gali pasižiūrėti  4u.gif

Sardinijoje daug "gražiausių" vietų biggrin.gif

Cala Luna aš siūlyčiau pasiekti motorine, pačių vairuojama valtele, kurią išsinuomoti važiuojant iš pietinės pusės tikrai patogiau Arbatax arba St Maria Navarese, nes kol kalnų serpantinais "nušliaušite" iki Cala Golonės vos ne pusdienis praeis...
Ta valtele galima aplankyti ne tik Cala Luna, bet ir Cala Goloritze, ir dar porą gražių pliažiukų bei urvų su stalagtitais ir stalagmitais.
Dienos išvykai gegužės mėnesį ta valtelė, talpinanti iki 6 žmonių kainavo 80 eurų plius kaina už degalus, maždaug 30 eurų.
Išplaukti galima 9 val, grįžti - 17 val.

Kadangi mums būnant ten buvo stipriai vėjuota, apniukę ir vėsu, tad rinkomės tą žygį per kalnus. Mano paaugliai berniukai pirmyn nužygiavo per 49 minutes, atgal - 57.
Aš, užsisėdėjusi prie kompiuterio, tą kelią atitinkamai įveikiau per 1:19 ir 2:00.
Foto parodysiu reportaže...
Atsakyti