Įkraunama...
Įkraunama...

Sardinijos sala

QUOTE(gesa @ 2013 04 24, 19:52)

Mes skrendam jau šeštadienį. Buvom rezervavę pigiai automobilį per economycarrentals, bet kai gavome vaučerį, pamatėme kokia firma mums nuomos auto (Firefly), paskaitinėjau atsiliepimus apie juos, pasišiaušė plaukai ir ... atšaukėm rezervaciją. Gal bus gerai ir autobusai  biggrin.gif

Ir gerai, kad iš jų neimat. Aš su jais turėjau problemų, tai dabar linkiu, kad nieks iš jų neimtų biggrin.gif
Bet be mašinos aš asmeniškai kokių 80 proc. atostogų būčiau palaidojus. Tad mašinos su problemomis vistiek niekaip nesutikčiau keisti į atostogas be mašinos cool.gif
Atsakyti
Loxxy, labai lauktume atsiliepimų apie aplankytas vietas, įspūdžius bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lejla: 01 gegužės 2013 - 20:52
QUOTE(Lejla @ 2013 05 01, 20:52)
Loxxy, labai lauktume atsiliepimų apie aplankytas vietas, įspūdžius  bigsmile.gif

Lejla ką mėgstate?
Jei paplūdimius, olas ir kalnus Sardinija tinkama kryptis.
Jei patinka autentika, charizmatiški kalnų miesteliai (visiškai ne turistiniai) labai mieli. Aš nemėgstu labai turistinių miestų (alia Palanga), nemėgstu perkrautų lankytinų objektų, todėl tokių kripčių kaip Algero tikrai nesirinkčiau.

Tiesa dėl naudingos info. Kuro nei karto nesipyliau pati 4u.gif Visuomet įpildavo degalinės darbuotojas, kuris įtariu būdavo, kartu ir savininkas. Nei karto, nei vieno cento prie kuro sąskaitos man nepridėjo už šią paslaugą. Nors būtent SM buvau mokyta rėkti: self servise. Tai ten kur aš buvau, nieks pats neapsitarnauja,ir už tai mokėti papildomai tikrai nereikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loxxy @ 2013 05 01, 21:03)
Lejla ką mėgstate?
Jei paplūdimius, olas ir kalnus Sardinija tinkama kryptis.
Jei patinka autentika, charizmatiški kalnų miesteliai (visiškai ne turistiniai) labai mieli. Aš nemėgstu labai turistinių miestų (alia Palanga), nemėgstu perkrautų lankytinų objektų, todėl tokių kripčių kaip Algero tikrai nesirinkčiau.

Tiesa dėl naudingos info. Kuro nei karto nesipyliau pati  4u.gif Visuomet įpildavo degalinės darbuotojas, kuris įtariu būdavo, kartu ir savininkas. Nei karto, nei vieno cento prie kuro sąskaitos man nepridėjo už šią paslaugą. Nors būtent SM buvau mokyta rėkti: self servise. Tai ten kur aš buvau, nieks pats neapsitarnauja,ir už tai mokėti papildomai tikrai nereikia  4u.gif

Mes taip pat labiau gamtovaizdžio, autentikos gerbėjai, nei istorinių griūvėsių blush2.gif Apsistosim Arbatax ir žvalgysimės tam regione, kadangi su mažais vaikučiais, tai rimtų ambicijų išvažinėt visą salą, per savaitę, neturim.
Atsakyti
QUOTE(Loxxy @ 2013 05 01, 18:31)
Geri, vakar grįžau. Paskutines dienas jau iki +25 buvo. Vandens +17  mirksiukas.gif

Loxxy, gal galėtum plačiau papasakoti kur buvot, ką matėt. Mes po geros savaitės skrendam, tad labai aktualu švieži atsiliepimai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lejla @ 2013 05 01, 22:28)
Mes taip pat labiau gamtovaizdžio, autentikos gerbėjai, nei istorinių griūvėsių  blush2.gif Apsistosim Arbatax ir žvalgysimės tam regione, kadangi su mažais vaikučiais, tai rimtų ambicijų išvažinėt visą salą, per savaitę, neturim.

QUOTE(ewa @ 2013 05 02, 06:46)
Loxxy, gal galėtum plačiau papasakoti kur buvot, ką matėt. Mes po geros savaitės skrendam, tad labai aktualu švieži atsiliepimai  smile.gif

Arbatax miestelyje buvau 4u.gif Šiaip nieko įpatingo, man asmeniškai greta esantis Santa Maria Navarrese mielesnis. Arbatax matyt vienintelis lankytinas objektas yra Roca Rosa (raudona uola), kuri tikrai neįpatinga:
user posted image
Santa Maria Navarrese:
user posted image
Bet jei reikės apsipirkti Tortoli yra ne maža parduotuvė, kuri Sardiniečių mastais jau matyt beveik prekybcentris "Upim Sisa".
Aplink esantys paplūdymiai žvyrėti.

Jei netoli Arbatax norėsite pasivažinėti, man patiko kelias link Dorgali. Pats Dorgali miestelis nieko gero, bet pravažiuosite Baunei miestuką ir virs Gorropu tarpeklio.
user posted image
Su mažais vaikais į patį tarpeklį turbūt nenueisit. Maniškė 4 m. tikrai papratus po visokias uolas laipioti, tarpeklius landžioti. Bet praeitą savaitę naktį nulydavo. 6 km pėsti reikia eiti per akmenis, kurie buvo purve, nuo purvo batai ir patys akmenys tikrai pasidarę slidūs. Jei planuojat visgi bandyti įveikti, geri kalnų batai tikrai labai pravers.
Šiaip kas be vaikų, įveikti manau tikrai verta 4u.gif
user posted image
Prie Dorgali žavus kurortinis miestukas, kurio pavadinimo nepamenu, važiuoti reiktų sekant Cala Gonone nuorodas. Šiaip sezono metu, nujaučiu, kad jis toks žavus nebebūna, bet be minios žmonių mielas:
user posted image
user posted image

Sako, kad gražus paplūdimys Cala Goloritze:
user posted image
Bet priėjimas su vaikais nėra lengvas.

Dar netoli Arbatax man patiko paplūdimys Torre di Bari miestelyje:
user posted image

Gražus ir jau smėlėtas paplūdimys Costa Rei:
user posted image
Bet šis jau netoli Villasimius miestelio, smarkiai nutolus nuo Arbatax.

Tiesa dar buvau Sardinijos minetiūrų parke, kuris lūkesčių tikrai nepatenkino. Buvau skaičius, kad ten galima pasiimti laivelį ir eksponatus apiplaukti. Tikrai galima, su itališkai kalbančiu gidu, bet pats parkas toks mažas, kad net vaiksčioti valandą nelabai yra kur. O aš tikėjaus daug didesnio.
Tiesa dar buvau Barumini, tų Nuraxi pažiūrėti. Man mačiusiai šimtus pilių griuvėsiu, vaizdas pasirodė nykus ir nevertas mano laiko. Tuo labiau, kad vieniems vaiksčioti neleidžia, o gidas, puikiai kalbantis, tik deja - itališkai biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Loxxy @ 2013 05 01, 20:03)
Tiesa dėl naudingos info. Kuro nei karto nesipyliau pati  4u.gif Visuomet įpildavo degalinės darbuotojas, kuris įtariu būdavo, kartu ir savininkas. Nei karto, nei vieno cento prie kuro sąskaitos man nepridėjo už šią paslaugą. Nors būtent SM buvau mokyta rėkti: self servise. Tai ten kur aš buvau, nieks pats neapsitarnauja,ir už tai mokėti papildomai tikrai nereikia  4u.gif

Kaip keista.. Mes pylėmės rytinėj pusėj, šalia Dorgali/Cala Gonone, Algero ir prie sostinės kažkur. Tai visosse degalinėse parašytos dvi kainos... Na bet vadinasi ne visur. rolleyes.gif

O rytinėj pusėj labai gražus papludimys Berchida bigsmile.gif
http://www.ciaosardi.../berchida-beach
http://www.supermama...?...47964&st=72
Čia dar kelios mano nuotraukos iš to paplūdimio.
Dar vieną paplūdimį vietiniai mum rekomendavo, tikrai irgi labai gražus. Na bet kaip užkrito pavadinimas doh.gif Įdomu buvo tai, kad į jį patekt, reikėjo važiuot per kalnus ir granito kasyklas bigsmile.gif

http://www.discover-...ia.com/beaches/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tute28: 02 gegužės 2013 - 10:01
QUOTE(tute28 @ 2013 05 02, 09:57)
Kaip keista.. Mes pylėmės rytinėj pusėj, šalia Dorgali/Cala Gonone, Algero ir prie sostinės kažkur. Tai visosse degalinėse parašytos dvi kainos... Na bet vadinasi ne visur. rolleyes.gif

Tikrai keista g.gif Nes mes pylėmės Lotzorai (nuo Dorgalio apie 60 km.) ir prie Kaljario. Nei vienoje vietoje kitos kainos nebuvo.
O degalinės mažos ar tinklų buvo? Nes aš pyliaus tokiose alia nuosavose, ne tinklo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loxxy: 02 gegužės 2013 - 10:10
QUOTE(Loxxy @ 2013 05 02, 09:10)
Tikrai keista  g.gif Nes mes pylėmės Lotzorai (nuo Dorgalio apie 60 km.) ir prie Kaljario. Nei vienoje vietoje kitos kainos nebuvo.
O degalinės mažos ar tinklų buvo? Nes aš pyliaus tokiose alia nuosavose, ne tinklo.

Tai va gali ir būti dėl to, nes mes pylėmės tinklo, pav nepamenu dabar.
Atsakyti
QUOTE(Loxxy @ 2013 05 02, 08:48)

labai ačiū už įspūdžius 4u.gif
Kaip tik apsistosime rytiniame krante tarp Lotzorai ir Santa Maria Navaresse, tai visą info iškart išsisaugojau thumbup.gif

Iš kur nuomavotės mašiną? Kokią? galvoju, kokios bus pajėgios slankioti su 4 žmonėmis tais serpantinais g.gif
Atsakyti
Mes grįžom užvakar, likom patenkinti savo trumpom atostogom, sala graži, žmonės malonūs, oras papuolė neblogas.
Gyvenom Kaljaryje, į Villasimius važiavom autobusu, kitą dieną ėmėm mašiniuką iš Avis prie traukinių stoties, važiavom ratu į vakarus Cagliari - Domusnovas grota (prie Iglesias) - Nebida - Teulada - Chia - Pula - Cagliari. Įspūdingiausia buvo Nebida ir pajūrio kelias tarp Teulados ir Pulos.
Cagliari sekmadinio ryte buvom sendaikčių turguj, o prieš išskrendant dar nulėkėm pažioplinėt į San Benedetto turgų, nes netoliese gyvenom - įspūdingi šviežios žuvies, moliuskų ir kitokių jūrų gyvių prekystaliai.
Atsakyti
sveiki,
gal galite parasyti, kurioje vietoje tas sendaikciu turgus?
isivesiu i lankytinu objektu sarasa smile.gif
dekui
QUOTE(gesa @ 2013 05 02, 11:17)
Mes grįžom užvakar, likom patenkinti savo trumpom atostogom, sala graži, žmonės malonūs, oras papuolė neblogas.
Gyvenom Kaljaryje, į Villasimius važiavom autobusu, kitą dieną ėmėm mašiniuką iš Avis prie traukinių stoties, važiavom ratu į vakarus Cagliari - Domusnovas grota (prie Iglesias) - Nebida - Teulada - Chia - Pula - Cagliari. Įspūdingiausia buvo Nebida ir pajūrio kelias tarp Teulados ir Pulos.
Cagliari sekmadinio ryte buvom sendaikčių turguj, o prieš išskrendant dar nulėkėm pažioplinėt į San Benedetto turgų, nes netoliese gyvenom - įspūdingi šviežios žuvies, moliuskų ir kitokių jūrų gyvių prekystaliai.

Atsakyti