QUOTE(Lejla @ 2013 05 01, 22:28)
Mes taip pat labiau gamtovaizdžio, autentikos gerbėjai, nei istorinių griūvėsių
Apsistosim Arbatax ir žvalgysimės tam regione, kadangi su mažais vaikučiais, tai rimtų ambicijų išvažinėt visą salą, per savaitę, neturim.
QUOTE(ewa @ 2013 05 02, 06:46)
Loxxy, gal galėtum plačiau papasakoti kur buvot, ką matėt. Mes po geros savaitės skrendam, tad labai aktualu švieži atsiliepimai
Arbatax miestelyje buvau
Šiaip nieko įpatingo, man asmeniškai greta esantis Santa Maria Navarrese mielesnis. Arbatax matyt vienintelis lankytinas objektas yra Roca Rosa (raudona uola), kuri tikrai neįpatinga:
Santa Maria Navarrese:
Bet jei reikės apsipirkti Tortoli yra ne maža parduotuvė, kuri Sardiniečių mastais jau matyt beveik prekybcentris "Upim Sisa".
Aplink esantys paplūdymiai žvyrėti.
Jei netoli Arbatax norėsite pasivažinėti, man patiko kelias link Dorgali. Pats Dorgali miestelis nieko gero, bet pravažiuosite Baunei miestuką ir virs Gorropu tarpeklio.
Su mažais vaikais į patį tarpeklį turbūt nenueisit. Maniškė 4 m. tikrai papratus po visokias uolas laipioti, tarpeklius landžioti. Bet praeitą savaitę naktį nulydavo. 6 km pėsti reikia eiti per akmenis, kurie buvo purve, nuo purvo batai ir patys akmenys tikrai pasidarę slidūs. Jei planuojat visgi bandyti įveikti, geri kalnų batai tikrai labai pravers.
Šiaip kas be vaikų, įveikti manau tikrai verta
Prie Dorgali žavus kurortinis miestukas, kurio pavadinimo nepamenu, važiuoti reiktų sekant Cala Gonone nuorodas. Šiaip sezono metu, nujaučiu, kad jis toks žavus nebebūna, bet be minios žmonių mielas:
Sako, kad gražus paplūdimys Cala Goloritze:
Bet priėjimas su vaikais nėra lengvas.
Dar netoli Arbatax man patiko paplūdimys Torre di Bari miestelyje:
Gražus ir jau smėlėtas paplūdimys Costa Rei:
Bet šis jau netoli Villasimius miestelio, smarkiai nutolus nuo Arbatax.
Tiesa dar buvau Sardinijos minetiūrų parke, kuris lūkesčių tikrai nepatenkino. Buvau skaičius, kad ten galima pasiimti laivelį ir eksponatus apiplaukti. Tikrai galima, su itališkai kalbančiu gidu, bet pats parkas toks mažas, kad net vaiksčioti valandą nelabai yra kur. O aš tikėjaus daug didesnio.
Tiesa dar buvau Barumini, tų Nuraxi pažiūrėti. Man mačiusiai šimtus pilių griuvėsiu, vaizdas pasirodė nykus ir nevertas mano laiko. Tuo labiau, kad vieniems vaiksčioti neleidžia, o gidas, puikiai kalbantis, tik deja - itališkai