Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas ant tekstilės

QUOTE(bitutė @ 2011 01 24, 12:36)

daug patirties tame neturiu,bet pasakysiu ka zinau...
taigi iskalbt audini(nauja) pirmiausia butinai reikia,nes kaip zinia po skalbimo audiniai biskuti pakeicia forma,kartais spalva,o jei klijuoji ant neskalbto tai gali nukentet paveikslelis,kaip ir pati sakei kad nudaze,dar gali ir sutrukinet ir t.t.
o del kliju tepimo per tiesiai per servetele,tai as butent taip ir darau ir gerai prisiklijuoja thumbup.gif
deja apie klijavima ant tamsaus audinio nzn negaliu pasakyt,klijavau ant juodu triusikeliu masina serveteline,ji buvo raudonos,baltos ir juodos spalvu,aisku spalvytes nkentejo,bet dar puse bedos buvo...tik deja sitas masiniukas neatlaike 50 laipsniu skalbimo ir nusilupo doh.gif bet as galvoju,tik niekaip neisbandau,kad reiktu daryt taip:ant audinio labai labai tiksliai pasizimet paveikslelio kontura,ji nutept klijais,tada ant gerai isdziuvusiu tept sviesius dazus ir tada paveiksleli klijuot smile.gif bet gal dar pries klijuojant paveiksliuka reiktu dar klijais patepliot ar plonyti lako sluoksniuka g.gif nu cia tik mano pamastymai.. smile.gif
Atsakyti
aciuks uz pasidalinima mintimis smile.gif
na tiesa sakot del skalbimo. reikes vis delto skalbti smile.gif

reikes tuomet ateityje paeksperimentuoti ant tamsios medziagos kaip rasot. jau nusiziurejusi esu grazia servetele su juodu fonu ir ryskiai raudonais ornamentais. juoda juk ir turetu likti juoda, o raudona spalva reikes ziureti ar nepajuoduoja per daug.. g.gif
o dabar jau dziaugiuosi kad nustojau eksperimentuoti ir gavosi kazkas panasaus i tiesa klijuojant ant baltos medziageles. Ir spalvos visai grazios gaunasi, graziau nei kad buvo ant serveteles smile.gif
dabar eisiu bandyti isskalbti.
O radau vienus klijus kur raso, kad galima skalbti masinoje. jie brangesni, bet kazkaip nedidelius paveikslelius klijuojant mazai tu kliju ir issinaudoja. tai tik pasitaikys proga vaziuosiu pirkti ir bandyti smile.gif
Atsakyti
tikiuosi kad kazkuo pagelbejau smile.gif
o del skalbimo masinoj,tai as naudoju hobby line klijus ir skalbiu tik nereikia virsit 40 laipsniu temperaturos ir viskas gerai,jei gerai priklijuota,viena syki atlaike netycia ir 50 laipsniu bet jau kita kart nusilupo visas paveikslelis,o skalbiant zemesnej temperaturoj jokiu problemu;)
kai isbandysit klijavima ant tamsaus audinio butinai papasakokit kaip sekesi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bitutė @ 2011 01 24, 14:36)

Ar bandet tepti klijus tiesiai per servetele? (cia jau kazkur buvo rasyta, kad taip dare, bet noriu pasitikslinti)
3. koki popieriu arba kokia servetele reikia uzklijuoti pvz ant juodos spalvos audinio? arba gal kas bandete dazyti audinio tam tikra vieta pries uzklijuojant?

sveika, kiek esu klijavusi servetėlę ant audinio,tai visada dedu paveiksliuką ant audinio ir tada tepu klijais, viskas puikiai gaunasi ir paveiksliukas laikosi (tik aš nekasdien naudojamus daiktus puošiau,tai vos vieną kitą kartą jie buvo skalbiami ax.gif ir skalbiau rankomis 4u.gif )
o dėl tamsios spalvos audinio - esu klijavus geltoną spalvą ant tamsiai mėlynos spalvos, gana įdomiai gavosi, geltoną spalvą prigesino, bet rezultatu likau patenkinta blush2.gif vis galvoju padaryt eksperimentą - servetėlę padažyti baltai ir tada ją dažyti ant tamsaus paviršiaus, na tai vienas iš būdų dekupažinti ant tamsaus paviršaus, tai gal ir ant audinio tiktų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruteliauskas: 27 sausio 2011 - 18:46
bet kazi ar servetele nesuplys bedazant ja baltais dazais?
Atsakyti
Dažant servetėlę iš išvirkščiosios pusės baltai, ne jos suplyšime bėda, o galimam dažų perėjime į gerąją pusę. Imkit kokį gabalytį servetėlės ir patepkit, matysit.
Tokiais atvejais geriausia elgtis taip. Vienas servetėlės sluoksnis supurškiamas laku, išdžiovinama, galima dar palyginti lygintuvu (nelygu lakas, tai daryti galima tiesiai arba per kepimo popierių, pvz., dedama servetėlė ant plėvelės (įmautės) išvirkščia puse į viršų ir dažoma balta ar kita šviesia spalva. Man labiausiai patiko tokiu atveju dažymas kempinėle, teptuku ant jos užtepant po ploną sluoksniuką dažų, tepama po nedaug ir taip dažnai, kaip reikia. Tokia servetėlė išdžiovinama ir klijuojama įprastai arba jau kaip popierius (klijai tepami ir iš apačios, ir ten, kur klijuosim, ir iš viršaus).
Aprašymas atrodo sudėtingai, tačiau tik dėl to, kad labai smulkmeniškai, išties, sudėtingo nieko čia nėra.
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2011 03 02, 23:36)

Aprašymas atrodo sudėtingai, tačiau tik dėl to, kad labai smulkmeniškai, išties, sudėtingo nieko čia nėra.

thumbup.gif vat būtent dariau viską taip (tik nelyginau ax.gif ) rezultatas buvo būtent toks, kokio siekiau smile.gif
Atsakyti
nzn bet man tas budas su serveteles dazymu baltai nepasiteisno. purksdavau su laku keletas kartu, isdziovindavau. dazan jau su baltais dazais vistiek jie pereidavo i geraja puse schmoll.gif . gal man serveteles nekokios pasitaike g.gif , 2bandymai ir abu nepasiseke rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kvartetas: 03 kovo 2011 - 08:30
Sveikutės,
labai ačiū už patarimus smile.gif
Reikės nusipirkti normalių Hobby Line klijų. Kažkaip man tai kad galima paveiksliuką prie medžiagos priklijuoti tai įdomu labai, daug visko galima prigalvoti.

O man netyčia gavosi taip padaryti:
paveiksliuką užklijavau ant stačiakampio plono balto lino ir galvojau kad tą gabalėlį prisiūsiu prie šviesaus smėlio spalvos lino (prie pirkinių krepšiuko). Tačiau visai nesižiūrėjo visas baltas kvadratas. Ir kadangi paveiksliukas buvo dėkingas iškirpimui, iškirpau visą plotelį ir priklijavau. Priklijuojant vieną medžiagytę prie kitos naudojau tuos pačius dekupažinius tekslinius klijus, bet prastokai prisiklijavo. Paveiksliukui su medžiaga priklijuoti prie medžiagos idealu būtų naudoti tekstilinius klijus (skirtus klijuoti medžiagai prie medžiagos), kurie man ir po daug skalbimų neatlimpa (tik man jie pasibaigė smile.gif.
Tik aišku bėda ta gaunasi, kad vaizdas gal ir neblogas yra, bet kietoka. O aš dar naudojau ryžinį popierių, o ne servetėlę (tai dar kiečiau nei servetėlė). (Galvojau pirma pabandysiu su lengviau priklijuojamu dalyku nei servetėle).
Kažkaip nemalonu kai taip kieta. Bet gal čia tik man taip, juk tai tik krepšiukas, o ne rūbas smile.gif Vis dėlto tada reik arba bandyti dažyti baltai servetėlę arba naudoti baltos medžiagos siuvinuką.
Reiks susikaupti ir nufotografuoti pora krepšiukų kur padariau. Visai įdomu pabandyti taip paklijuoti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitutė: 03 kovo 2011 - 10:36
butu idomu pamatyti, kas jums ten gavosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kvartetas @ 2011 03 03, 08:30)
nzn bet man tas budas su serveteles dazymu baltai nepasiteisno. purksdavau su laku keletas kartu, isdziovindavau. dazan jau su baltais dazais vistiek jie pereidavo i geraja puse schmoll.gif . gal man serveteles nekokios pasitaike g.gif , 2bandymai ir abu nepasiseke rolleyes.gif

Normalios servetėlės pasitaikė, normalios... wink.gif
Paprasčiausiai vienas servetėlės sluoksnis, atskyrus jį, visada turi skylučių, per kurias ir pereina dažai. Todėl reikia dažyti kiek įmanoma "sausiau", kad jokio dažų pertekliaus nebūtų. Man geriausias rezultatas gavosi, kai dažiau keletą kartų po labai labai ploną sluoksniuką kempinėle, kiekvieną jų išdžiovinant, kas jau tarsi "impregnuoja" servetėlę (bet tų mikro skylučių neužsandarina vistiek wink.gif ).
Tasai skylėtumas juk ir daugiau ydų turi. Pvz., jei klijuojama servetėlė, kurios fonas juodos ar kitos tamsios spalvos, o piešiniai šviesūs, tai tais atvejais, kai dėl šviesių piešinių klijuojama ant šviesaus pagrindo, tamsusis servetėlės fonas per čia aptariamas skyliukes pasidaro ne toks juodas (tamsus), dažnai jį reikia perpiešti juodai (ar kita tamsia fono spalva),
Spausdinant servetėles per pirmo sluoksnio skyliukes dažų patenka ir ant antro sluoksnio, kurį atskyrus, pirmasis, klijuotas ant šviesaus fono, ir pašviesėja.

Atsakyti
aš ką tik šviežiai pabandžiau.
Kadangi neturėjau purškiamo lako tai dariau taip:
1. Ištepiau servetėlę klijais (bent jau man tepant klijais servetėlė ne taip plyšo nei tepant laku). Bet tepti reikėjo kiek galima sausiau, kad servetėlė nuimamt neplyštu. Ir tepiau mažą paveiksliuką, su dideliu nežinau ar taip išeitų. O tepiau ant įmautės.
2. Tada atsargiai už kampučių nuėmiau servetėlę ir uždėjau džiovinti ant paruošto "stovo", kad servetėlė nepriliptų. Gerai jei įmanoma atsargai pasilikti mažą kraštelį servetėlės (paveiksliuko atsargą iš kraštų) kurį suplyšimo atveju būtų galima nukirpti.
3. Kai išdžiuvo tepiau laku. Gal galima kelis sluoksnius tepti, kad storiau gautųsi. Tada vėl padėjau džiūti ant stovelio.
4. Tada dažiau baltai. Šiek tiek dažų permirko, bet ne tiek ir daug, tokiais mažais taškiukais. Dar net man įdomiau atrodė, nes kaip tyčia paveiksiukas papuolė su baltais taškeliais. O aš dar tepiau teptuku nepagailėdama dažų, tai turbūt paklausius bites patarimo visai gerai gautųsi.

O dar įdedu savo senesnius darbelius. Kur pirma klijavau ant baltos medžiagos, o po to jau ant krepšiuko.

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti