Sveikutes,
Labai grazus darbeliai ir dar internete susiradau siek tie. nors tokiu graziu ir kruopsciu kaip cia parodyta nelabai ir radau
Tad ir as isbandziau dekupaza ant audinio. Nes labai patinka man dirbti su medziagomis, o cia su paveiksleliais pafantazuoti ir pakurti galima...
Tai mano pradzia ne kokia
Is pradziu sugalvojau, kad reikia isbandyti kaip atrodys ne ant balto audinio. bandziau ant oranzinio lino uzklijuoti serveteles ir ant sviesiai pilko-rudo lino uzklijuoti visai plona dekoravimo popieriu ir storesni popieriu. Tai nieko gero nesigavo
Pasirodo tas oranzinis linas po isskalbimo pabluko, o tepant su klijais net klijai nusidaze oranzine spalva, ir serteveliu spalva per daug nunyko nuo oranzines spalvos.
Ant to rudo lino irgi negraziai atrode, nes visai plonytis popierius pergere spalva ir negrazus paveikslas gavosi (paciame paveiksle baltos spalvos buvo). Nors ir netamsus tas linas atrode, bet pasirodo per tamsus.
O kur storesni popieriu klijavau, tai taip ir atrodo negraziai - kaip priklijuotas popierius. Na kazkaip apsiuvus, apdekoravus gal galima kazka sugalvoti...
Dar dabar bandziau ant baltos medvilnes, tai jau serveteles visai neblogai atrodo, bet kad kontura su piestuku pasidariau
nors ir visai mazuciukus ir neryskius taskiukus uzdejau, bet labai matosi. Ir dar servetele ne taip lengva priklijuoti, ji susigaranksciuoja, is pradziu tai ir plyso, bet kuo toliau tuo jau geriau gavosi bent jau nesuplesiau
O dabar nusipirkau balto lino ir sviesaus lino, paziuresiu kaip ant ju gausis. Na ir tepliosiu klijus bet kur
be konturo apibrezimo
arba servetele pabandysiu is virsaus tepti klijais.
Kas liecia priemoniu isbandyma. Tai vieni klijai kuriuos nusipirkau iki siol nesudziuvo, nors uztepta buvo penktadieni
Jie labai skysti gal as ten ju per daug pritepiau, o gal per anksti (po 24-iu) valandu uzlyginau.
Kiti lyg neblogi, dar neisiziurejau dienos sviesoje ar konturo nepalieka (paskubejau vakar vakare konturiniu piestuku apvedzioti paveikslelius).
Turiu dar konturini piestuka balto perlamutro spalvos, tai supratau kad su juo arba labai reikia moketi arba apibrezti kontura nelabai gausis graziai. Grazu nebent kokias mazutytes detalytes pagrazinti, bet irgi pasirode, kad igudimo reikia turbut, kad vienodo dydzio taskucius uzdeti. Arba tu mano nusipirktu konturiniu dazu nelabai gera tutele, sunkiai reikia spausti, kad issispaustu lasiuka, kuris po to nuo spaudimo per didelio gaunasi per didelis kliockas.
Tai va visa mano patirtis iki siol. Gal kas pasimokysite is mano klaidu
Siandien vakare arba rytoj bandysiu vel
Tad norejau pasiklausti keliu dalyku.
1. Ar pries klijuojant paveiksleli isskalbiat audini (vienoje vietoje radau parasyta, kad reikia isskalbti)?
2. Ar bandet tepti klijus tiesiai per servetele? (cia jau kazkur buvo rasyta, kad taip dare, bet noriu pasitikslinti)
3. koki popieriu arba kokia servetele reikia uzklijuoti pvz ant juodos spalvos audinio? arba gal kas bandete dazyti audinio tam tikra vieta pries uzklijuojant?
Na ir norejau pasiklausti gal kas zinote ar lankete Kaune dekupazo kursus ant audinio. Neradau kad kur butu, gal blogai ieskojau
Is anksto labai aciu uz pagelba