Nupylinėjimui aš naudoju paprasčiausią kiaurasamtį. Uždedu ant stiklainio ir prilaikydama nupilu.
QUOTE(dziunka @ 2009 08 26, 19:37)
Geriausias budas tris kartus uzpilti stovi.
Gal galima issamiau
O beje,kokia agurku rusis tinkama vekavimui
QUOTE(Neryte @ 2009 08 31, 16:23)
uzpilus tris kartus mano agurkai ir ne tik,stovi ir kambaryje
,o kaip uzpilu?
tai sudedu visas zoles i stiklaini, agurkus ,tada uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinio (tai suzinau kiek vandens man reiks marinatui),,pastovi gal pora min. ir pilu i puoda,o tada dedu druska cukru ir acta arba rugsti.uzverdu ir vel uzpilu,pastovi keleta min, ir vel i puoda uzverdu uzpilu ir uzvakuoju...viskas
QUOTE(Neryte @ 2009 08 31, 16:23)
Man patys geriausi agurkai, tai "RODNIČIOK", bet žiemai tinka praktiškai visi vėlyvieji agurkai. O be to ankstyvųjų jau senai nebėra. Tik jeigu nesate tikra, kad agurkai šviežiai nuskinti, reikia būtinai pamerkti į šaltą vandenį kokioms 5-6val.
QUOTE(regna @ 2009 08 26, 08:38)
Aš,norėčiau pasiūlyti agurkų salotos žiemai.
Esu dariusi jau ne vieną sykį,gerai stovi,ir žiemą labai gerai sueina
Reikia:
4kg agurkų,
stiklinė aliejaus,
0,5 stiklinės acto,
(9% },
pora šaukštų cukraus,
pora šaukštų druskos,
krapų nemažai,pipirai,lauro lapai,
Supjaustytus griežinėliais agurkus ir prieskonius,aliejų, druską,cukrų, sudėti į puodą ir palaikyti 12val..
Paskui pakaitinti iki virimo,nukelti nuo ugnies ,sudėti į stiklainius ir,uždaryti metaliniais dangteliais.
Esu dariusi jau ne vieną sykį,gerai stovi,ir žiemą labai gerai sueina
Reikia:
4kg agurkų,
stiklinė aliejaus,
0,5 stiklinės acto,
(9% },
pora šaukštų cukraus,
pora šaukštų druskos,
krapų nemažai,pipirai,lauro lapai,
Supjaustytus griežinėliais agurkus ir prieskonius,aliejų, druską,cukrų, sudėti į puodą ir palaikyti 12val..
Paskui pakaitinti iki virimo,nukelti nuo ugnies ,sudėti į stiklainius ir,uždaryti metaliniais dangteliais.
QUOTE(*LADA* @ 2009 08 26, 17:03)
Laikyti reikia dėl to, kad atsiranda sulčių. Juk paskui reikia pasterizuoti juos, o turi būtį apsemti stiklainiukuose
niekur nebuvo parayta, kad reiškia pasterizuoti Pas mane skysčio labai nedaug buvo, nors laikiau apie 19val, tai reiškia , kad bus nesąmonė Iš kur pas jus tiek skysčio
QUOTE(ksena7 @ 2009 08 31, 21:17)
Sulciu turetu atsirasti, kaitinant iki uzvirimo. Darau panasia misraine, tikdar pridedu svogunu nemazai ir truputi cesnako
Sutinku su tavo išraiška,kad sulčių atsiranda,juos kaitinant,ir,reikia gerai išmaišyti.
Šias salotas darau eilę metų{jos man patinka tuo,kad galima sunaudoti netinkamus agurkus konservavimui,tik reikia atatinkamai paruošti}
Nemėgstu su svogūnai,man patinka su krapais,aš,jų dedu nemažai.
labas rytukas,konservatorės
manau,kas dar konservuos-pabandykit mano tetos agurkus su pomidorais.Labai skanu.Tik pati šįmet dar nepasidariau
marinatas
2,5 l vandens
250ml acto
1 stikl cukraus
3 valg.š. druskos
Į 1ltr at 3/4ltr stiklainukus susidėti kvep. ir karč. pipirus,lauro lapus.Toliau-smulkūs agurkėliai,maži svogūnėliai(arba perpjauti),maži kietoki pomidoriukai(arba perpjauti perpus).Būtinai reikalingi švieži krapai-juos supjaustyti ir berti po gerą žiupsnį į kiekvieną stiklainį.
Užpilti išvirtą marinatą ir kaitinti nuo užvirimo apie 15-20 min.
Skanaus.
manau,kas dar konservuos-pabandykit mano tetos agurkus su pomidorais.Labai skanu.Tik pati šįmet dar nepasidariau
marinatas
2,5 l vandens
250ml acto
1 stikl cukraus
3 valg.š. druskos
Į 1ltr at 3/4ltr stiklainukus susidėti kvep. ir karč. pipirus,lauro lapus.Toliau-smulkūs agurkėliai,maži svogūnėliai(arba perpjauti),maži kietoki pomidoriukai(arba perpjauti perpus).Būtinai reikalingi švieži krapai-juos supjaustyti ir berti po gerą žiupsnį į kiekvieną stiklainį.
Užpilti išvirtą marinatą ir kaitinti nuo užvirimo apie 15-20 min.
Skanaus.
QUOTE(dziunka @ 2009 08 31, 16:59)
uzpilus tris kartus mano agurkai ir ne tik,stovi ir kambaryje
,o kaip uzpilu?
tai sudedu visas zoles i stiklaini, agurkus ,tada uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinio (tai suzinau kiek vandens man reiks marinatui),,pastovi gal pora min. ir pilu i puoda,o tada dedu druska cukru ir acta arba rugsti.uzverdu ir vel uzpilu,pastovi keleta min, ir vel i puoda uzverdu uzpilu ir uzvakuoju...viskas
,o kaip uzpilu?
tai sudedu visas zoles i stiklaini, agurkus ,tada uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinio (tai suzinau kiek vandens man reiks marinatui),,pastovi gal pora min. ir pilu i puoda,o tada dedu druska cukru ir acta arba rugsti.uzverdu ir vel uzpilu,pastovi keleta min, ir vel i puoda uzverdu uzpilu ir uzvakuoju...viskas
Aciu
QUOTE(Terra2 @ 2009 08 31, 17:00)
Man patys geriausi agurkai, tai "RODNIČIOK", bet žiemai tinka praktiškai visi vėlyvieji agurkai. O be to ankstyvųjų jau senai nebėra. Tik jeigu nesate tikra, kad agurkai šviežiai nuskinti, reikia būtinai pamerkti į šaltą vandenį kokioms 5-6val.
Aciu