Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

As tai siandien jau marinuosiu paskutine partija,nes baigiau visus stiklainius ir savo ir visu giminiu.
Atsakyti
Nupylinėjimui aš naudoju paprasčiausią kiaurasamtį. Uždedu ant stiklainio ir prilaikydama nupilu.
Atsakyti
As irgi uzdengiu kaklelei kiaurasamciu ir nupilu.Bet tas geleziukas aisku patogiau.
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2009 08 26, 19:37)
Geriausias budas tris kartus uzpilti  thumbup.gif stovi.

Gal galima issamiau ax.gif
O beje,kokia agurku rusis tinkama vekavimui g.gif
Atsakyti
QUOTE(Neryte @ 2009 08 31, 16:23)
Gal galima issamiau  ax.gif
O beje,kokia agurku rusis tinkama vekavimui  g.gif

uzpilus tris kartus mano agurkai ir ne tik,stovi ir kambaryje
,o kaip uzpilu?
tai sudedu visas zoles i stiklaini, agurkus ,tada uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinio (tai suzinau kiek vandens man reiks marinatui),,pastovi gal pora min. ir pilu i puoda,o tada dedu druska cukru ir acta arba rugsti.uzverdu ir vel uzpilu,pastovi keleta min, ir vel i puoda uzverdu uzpilu ir uzvakuoju...viskas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 31 rugpjūčio 2009 - 15:59
QUOTE(Neryte @ 2009 08 31, 16:23)
Gal galima issamiau  ax.gif
O beje,kokia agurku rusis tinkama vekavimui  g.gif

Man patys geriausi agurkai, tai "RODNIČIOK", bet žiemai tinka praktiškai visi vėlyvieji agurkai. O be to ankstyvųjų jau senai nebėra. Tik jeigu nesate tikra, kad agurkai šviežiai nuskinti, reikia būtinai pamerkti į šaltą vandenį kokioms 5-6val.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 08 26, 08:38)
Aš,norėčiau pasiūlyti agurkų salotos žiemai.
Esu dariusi jau ne vieną sykį,gerai stovi,ir žiemą labai gerai sueina
Reikia: 
4kg agurkų,
stiklinė aliejaus,
0,5 stiklinės acto,
(9% },
pora šaukštų cukraus,
pora šaukštų druskos,
krapų nemažai,pipirai,lauro lapai,
Supjaustytus griežinėliais agurkus ir prieskonius,aliejų, druską,cukrų, sudėti į puodą ir palaikyti 12val..
Paskui pakaitinti iki virimo,nukelti nuo ugnies  ,sudėti į stiklainius ir,uždaryti metaliniais dangteliais.



QUOTE(*LADA* @ 2009 08 26, 17:03)
Laikyti reikia dėl to, kad atsiranda sulčių. Juk paskui reikia pasterizuoti juos, o turi būtį apsemti stiklainiukuose  rolleyes.gif




niekur nebuvo parayta, kad reiškia pasterizuoti blink.gif doh.gif Pas mane skysčio labai nedaug buvo, nors laikiau apie 19val, tai reiškia , kad bus nesąmonė unsure.gif verysad.gif Iš kur pas jus tiek skysčio unsure.gif
Atsakyti
Sulciu turetu atsirasti, kaitinant iki uzvirimo. Darau panasia misraine, tikdar pridedu svogunu nemazai ir truputi cesnako thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ksena7 @ 2009 08 31, 21:17)
Sulciu turetu atsirasti, kaitinant iki uzvirimo. Darau panasia misraine, tikdar pridedu svogunu nemazai ir truputi cesnako thumbup.gif

Sutinku su tavo drinks_cheers.gif išraiška,kad sulčių atsiranda,juos kaitinant,ir,reikia gerai išmaišyti.
Šias salotas darau eilę metų{jos man patinka tuo,kad galima sunaudoti netinkamus agurkus konservavimui,tik reikia atatinkamai paruošti}
Nemėgstu su svogūnai,man patinka su krapais,aš,jų dedu nemažai. 4u.gif
Atsakyti
Darysiu ir as jau kai bus paskutiniai agurkai,nes irgi nemegstu su svogunais.
Atsakyti
labas rytukas,konservatorės 4u.gif
manau,kas dar konservuos-pabandykit mano tetos agurkus su pomidorais.Labai skanu.Tik pati šįmet dar nepasidariau smile.gif
marinatas
2,5 l vandens
250ml acto
1 stikl cukraus
3 valg.š. druskos

Į 1ltr at 3/4ltr stiklainukus susidėti kvep. ir karč. pipirus,lauro lapus.Toliau-smulkūs agurkėliai,maži svogūnėliai(arba perpjauti),maži kietoki pomidoriukai(arba perpjauti perpus).Būtinai reikalingi švieži krapai-juos supjaustyti ir berti po gerą žiupsnį į kiekvieną stiklainį.
Užpilti išvirtą marinatą ir kaitinti nuo užvirimo apie 15-20 min.
Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2009 08 31, 16:59)
uzpilus tris kartus mano agurkai ir ne tik,stovi ir kambaryje
,o kaip uzpilu?
tai sudedu visas zoles i stiklaini, agurkus ,tada uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinio (tai suzinau kiek vandens man reiks marinatui),,pastovi gal pora min. ir pilu i puoda,o tada dedu druska cukru ir acta arba rugsti.uzverdu ir vel uzpilu,pastovi keleta min, ir vel i puoda uzverdu uzpilu ir uzvakuoju...viskas


Aciu 4u.gif
QUOTE(Terra2 @ 2009 08 31, 17:00)
Man patys geriausi agurkai, tai "RODNIČIOK", bet žiemai tinka praktiškai visi vėlyvieji agurkai. O be to ankstyvųjų jau senai nebėra. Tik jeigu nesate tikra, kad agurkai šviežiai nuskinti, reikia būtinai pamerkti į šaltą vandenį kokioms 5-6val.

Aciu 4u.gif
Atsakyti