Gal kas iš Klaipėdos ar rajono nebeturi kur dėti daržovių (ne tik agurkų)? Priglausčiau Žinoma, jei neužsiplėšit kainos.
Sveikutės, iš peraugusių agurkų darau AGURKLĘ:
5 kg nuluptų agurkų
0,5 kg svogūnų
2 arbatiniai šaukšteliai citrinos rūgštelės
3 šaukštai druskos
100 gr.petražolių lapelių
Agurkus, svogūnus supjaustome kubeliais, susmulkiname petražolių lapelius, sudedame rūgštelę, druską, palaikome apie 2 val, sudedame i stiklainius ir pasterizuojame.
Tinka prie mėsos, o ypač sriubai. Skanaus
5 kg nuluptų agurkų
0,5 kg svogūnų
2 arbatiniai šaukšteliai citrinos rūgštelės
3 šaukštai druskos
100 gr.petražolių lapelių
Agurkus, svogūnus supjaustome kubeliais, susmulkiname petražolių lapelius, sudedame rūgštelę, druską, palaikome apie 2 val, sudedame i stiklainius ir pasterizuojame.
Tinka prie mėsos, o ypač sriubai. Skanaus
mergelikes, po kiek laiko po blogo konservavimo ima pust dangtelius
pirma kart konservavau raugintus agurkus . dabar laukiu baimindamasi arnenupuskes jie man . Ir kada tas raugintas skystis ima skaidret?
pirma kart konservavau raugintus agurkus . dabar laukiu baimindamasi arnenupuskes jie man . Ir kada tas raugintas skystis ima skaidret?
patingėjau perversti visą temą, tai gal pasikartosiu šiemet dariau tokias tipo agurkų salotas:
5kg agurkų reikės:
80g garstyčių grūdelių
3 vid. dydžio svogūnų
pusės vid. dydžio krieno šaknies
3 valg. šaukštai druskos (aš dedu kupinus)
12 valg. šaukštų cukraus
350-370 ml acto (9 %)
agurkus nulupti, supjaustyti stambokais kubeliais, suberti į puodą, taip pat supjaustyti krieno šaknį, suberti ant agurkų, supilti garstyčių grūdelius, suberti smulkiai pjaustytus , bet ne kubeliais, svogūnus, tuomet užberti cukrų, druską ir galiausiai užpilti actą išmaišom ir paliekam per naktį šaldytuve kitą dieną dedam agurkus į stiklainiukus, užpilam juos susidariusiu sirupu, statom į puodą kaitinti, aš kaitinu daugmaž tiek, kai puodas kuriame stovi stiklainiai užverda, tai dar palaikau kokias 7-10 min , ir traukiam stiklainius ir uždarinėjam apverstus palaikkom šiltai kol atvėsta ir skanaus mano šeimynai labai patiko
5kg agurkų reikės:
80g garstyčių grūdelių
3 vid. dydžio svogūnų
pusės vid. dydžio krieno šaknies
3 valg. šaukštai druskos (aš dedu kupinus)
12 valg. šaukštų cukraus
350-370 ml acto (9 %)
agurkus nulupti, supjaustyti stambokais kubeliais, suberti į puodą, taip pat supjaustyti krieno šaknį, suberti ant agurkų, supilti garstyčių grūdelius, suberti smulkiai pjaustytus , bet ne kubeliais, svogūnus, tuomet užberti cukrų, druską ir galiausiai užpilti actą išmaišom ir paliekam per naktį šaldytuve kitą dieną dedam agurkus į stiklainiukus, užpilam juos susidariusiu sirupu, statom į puodą kaitinti, aš kaitinu daugmaž tiek, kai puodas kuriame stovi stiklainiai užverda, tai dar palaikau kokias 7-10 min , ir traukiam stiklainius ir uždarinėjam apverstus palaikkom šiltai kol atvėsta ir skanaus mano šeimynai labai patiko
QUOTE(Rinesa @ 2010 08 09, 12:50)
Merginos, gal žinot kokių agurkų salotų receptukų? Pvz., agurkai+svogūnai+actas arba ne, aliejus.... Ir kaip daryti? Ačiū.
Neturiu laiko viską skaityti.
Neturiu laiko viską skaityti.
Agurkų salotos
8kg agurkų, tinka peraugę
6-7 paprikos
0,5ltr acto
0,5ltr aliejaus
pusė stiklinės druskos
2 stiklinės cukraus
4 didelės skiltelės česnako
4 dideli šaukštai pjaustytų petražolių
1arbatinis šaukštelis maltų pipirų
Agurkus supjaustyti griežinėliaias, neplonai apie 0,5cm storiopaprikas, česnakus, petražoles susmulkinti, sudėti visus priedus, permaišyti ir palaiktyti 12val.tada sudėti į stiklainius ir kaitinti nuo užvirimo 10min.
labai skanios nors dariau pirmą kartą, bet neiškentėm ir atidarėm stiklainiuką
As tai visai nepilstau tu agurku.Kai stiklainius svariai isplaunu, sudedu nuplautus krapus, vysniu lapus, cesnakus, pipirus ir kt. prieskonius ir sustatau i orkaite pakaitinu, agurkus svariai nuplaunu vandeniu, sausai nusluostau, sudedu i slovikus, supilu verdanti marinata, pasidarau saldrugsti, ragauju(darau i rugstesne puse) ir uzsuku iskaitintus dangtelius, apverciu ir uzkloju.
Dėkui merginos už receptukus. Tik mane stebina visuose receptuose toooks kiekis acto?...
Pvz., vakar kur dariau, ten ant 4 kg 0,75 stiklinės acto. Pas mane agurkų beveik 6 kg, acto įpyliau pusę stiklinės, šįryt paragavau, nu labai jaučiasi actas...
Ar blogai laikytų jei mažiau pilčiau?
Pvz., vakar kur dariau, ten ant 4 kg 0,75 stiklinės acto. Pas mane agurkų beveik 6 kg, acto įpyliau pusę stiklinės, šįryt paragavau, nu labai jaučiasi actas...
Ar blogai laikytų jei mažiau pilčiau?
QUOTE(Rinesa @ 2010 08 10, 10:45)
Dėkui merginos už receptukus. Tik mane stebina visuose receptuose toooks kiekis acto?...
Pvz., vakar kur dariau, ten ant 4 kg 0,75 stiklinės acto. Pas mane agurkų beveik 6 kg, acto įpyliau pusę stiklinės, šįryt paragavau, nu labai jaučiasi actas...
Ar blogai laikytų jei mažiau pilčiau?
Pvz., vakar kur dariau, ten ant 4 kg 0,75 stiklinės acto. Pas mane agurkų beveik 6 kg, acto įpyliau pusę stiklinės, šįryt paragavau, nu labai jaučiasi actas...
Ar blogai laikytų jei mažiau pilčiau?
Viespate, nesigasdinkit jus to acto. Is kart paragavus, aisku jis jausis juk kur daug dedasi acto, ten daug ir cukraus dedasi. O susitoveje agurkai igauna puiku skoni reikia kantrybes ir islaukt, o ne ragauti iskarto ir sakyti kad neskanu. Juk nieks nedes receptu neisbandytu.
O kaip reikia pasterizuoti?Gal kas gali papasakoti man viska nuo a iki z?
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 08 10, 10:35)
Viespate, nesigasdinkit jus to acto. Is kart paragavus, aisku jis jausis juk kur daug dedasi acto, ten daug ir cukraus dedasi. O susitoveje agurkai igauna puiku skoni reikia kantrybes ir islaukt, o ne ragauti iskarto ir sakyti kad neskanu. Juk nieks nedes receptu neisbandytu.
Nei čia labai gąsdinamės, nei ką. Tik nesinori kad skrandis skaudėtų paskui.
QUOTE(Rinesa @ 2010 08 10, 12:08)
Nei čia labai gąsdinamės, nei ką. Tik nesinori kad skrandis skaudėtų paskui.
Tai darykit kur ner acto, ir neskaudes skrandis yra begales receptu, nieks neliepia daryt butent pagal tuos, kur daug acto (tik reik pirma isigilint i recepto sudeti), o pirmam puslapy yra receptu netgi su citrinos rugstele, be jokiu actu, reikia tik paskaityt. As kelis metus darau pagal ta recepta, kur pirmam puslapi saldziarugsciai agurkai, niekad skrandzio neksaudejo o geriausias variantas, kad neskaudetu skrandzio - visai nemarinuoti
Teisingai, visai nemarinuokit. Nepasakyčiau, kad to acto ten daug. Agurkai turi pasisavinti visą skonį, o ne padarius atsidarai po dienos ir šaukti, kad aštru. Nėr logikos Juk galima pasikoreguoti pagal save visus receptus, nieks nestovi už nugaros su šautuvu, kad pilt pusę litro ir viskas. Ragauti reikia Ir visada gausis pagal tamstos skonį