Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(Ausra757 @ 2010 08 08, 13:56)
o sakykit jus tą marinatą kaitinat ir užpilat šaltą marinatą ant agurk?.aš kaitinau marinatą gal dėl to nesigavo??? help.gif  help.gif

Uzpilti reikia verdanciu marinatu 4u.gif

QUOTE(simike @ 2010 08 08, 18:22)
Paskaičiau čia kažkurios merginos žinutę, kuri nežino kaip agurkus užpilinėt - vandeniu, ne vandeniu...  ax.gif Vienu žodžiu, aš agurkus, visus tris kartus, užpilinėju tik MARINATU. Pirmą sykį girdžiu, kad pirmus du vandeniu, o trečią kartą marinatą užpilti.  doh.gif Nu man taip įdomiai atrodo tas agurkų plikymas - totali terlionė ir laiko gaišimas  lotuliukas.gif Ir skonis būna kaip išvirusių. Nu kiekvienam savo.  doh.gif

Seniau ir as taip dariau-dukart marinatu. Deja, agurkai buna tada tokie susirauksleje, neturi traskumo. Pernai paskaiciau, kad jei norisi traskaus agurko, na kaip uzsienietisko-pirmas kartas plikomas TIK vandeniu. O paskui jau uzpilamas marinatu ir uzsukamas dangteliu. Ir ka-is pernai agurkai pirma karta buvo traskus thumbup.gif thumbup.gif
Agurku marinavimo patirti turiu 17 metu ax.gif
Atsakyti
Visiškai su tavim nesutinku. Mano agurkai visada būna TRAŠKŪS. ir juos visada užpilinėju tik MARINATU. Matyt kažką ne taip darei, jei susitraukę buvo. Mano agurkų marinavimo patirti ne ką mažensė. Taip, kad matyt ne tame klaida buvo jeigu nesigavo. schmoll.gif
Atsakyti
Merginos, gal žinot kokių agurkų salotų receptukų? Pvz., agurkai+svogūnai+actas arba ne, aliejus.... Ir kaip daryti? mirksiukas.gif Ačiū.
Neturiu laiko viską skaityti. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rinesa: 09 rugpjūčio 2010 - 11:52
Žinai, aš šį savaitgalį dariau eksperimentą su agurkų salotom lotuliukas.gif Žinau aš tas agurkų salotas su svogūnais, kur reikia parą laikyti, bet man jos nelabai schmoll.gif Tai dariau tokias: pripjausčiau daug agurkų (luptų ir išskuobtų), pripjausčiau svogūnų, morkų ir paprikų, pagal skonį dėjau acto, druskos ir cukraus, aj dar krapų ir aliejaus truputį. Palikau porai valandų, kol atsirado sulčių. Tada viską į puodą, pipirų dėjau, česnako ir viriau, nuo užvirimo 15 min. Ir į stiklainius. Nu man skanu, paragavau atvėsusių likučių lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simike: 09 rugpjūčio 2010 - 12:13
Simike, virti 15 min. Ne per daug? Nesutižo agurkai? g.gif
Radau vieną tokį rec. "marinuoti griežinėliais" - išverdi marinatą, užpili, nakčiai palieki, ryte pakaitini ir į stiklainius. Su actu. Be aliejaus. Kaži kaip gautųsi. g.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 08 09, 12:19)
Uzpilti reikia verdanciu marinatu 4u.gif
Seniau ir as taip dariau-dukart marinatu. Deja, agurkai buna tada tokie susirauksleje, neturi traskumo. Pernai paskaiciau, kad jei norisi traskaus agurko, na kaip uzsienietisko-pirmas kartas plikomas TIK vandeniu. O paskui jau uzpilamas marinatu ir uzsukamas dangteliu. Ir ka-is pernai agurkai pirma karta buvo traskus thumbup.gif  thumbup.gif
Agurku marinavimo patirti turiu 17 metu ax.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif tikra tiesa. Mociute ir mama tik su marinatu pildavo ir jie toki biski guminukai budavo, o dabar gal 10 metu pirma kart plikau stiklainiuose su vandeniu ir agurkai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif traskus. suzinojau recepta is brolienes, kai paragavau super kietu, skaniu agurkeliu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Na man nesutižo, tiesiog verdant pati matai ar jau gana, ar dar reikia. Be to, agurkų aš nepjausčiau smulkiai, perpjoviau luptą agurką per pusę, išskobiau ir supjausčiau nelabai plonom juostelem. mirksiukas.gif Ir griežinėliais gal visai nieko būtų. Nepabandžius nesužinosi. Pasidaryk kelis stiklainius - pažiūrėsi kaip gausis bigsmile.gif
Atsakyti
ech, o aš vėl agurkų ~ 20 kg priskyniau. O konservuot negaliu. Po škvalo vis dar nėr elektros. O kadangi pas mus gręžinys, tai be elektros nėr ir vandens...
Atsakyti
Nu pavydžiu, kas savo daržoves turi... doh.gif
Atsakyti
o as atsidziaugti negaliu, kad anytai isprudinau visus sestadieni skintus agurkus (4 kibirus), tai nereikia marinuoti. Bet be darbo nesedziu, siandien marinuoju pomidorus ir siaip tokius fiti-miti smile.gif ir slyvaiciu su cukinojom kompotus.

O kas del augurku traskumo ir susiraukslejimo, nezinau nuo ko tai priklauso, tiesiog visada budavo traskus, tik kazkodel paskutinio marinavimo susraukslejo, pasidare tokie kaip trintukai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 09 rugpjūčio 2010 - 14:55
QUOTE(saintlina @ 2010 08 09, 14:00)
ech, o aš vėl agurkų ~ 20 kg priskyniau. O konservuot negaliu. Po škvalo vis dar nėr elektros. O kadangi pas mus gręžinys, tai be elektros nėr ir vandens...


Pas mama tas pats buvo. Po skvalo neturejo elektros, o kartu su ja ir vandens, nes grezinys... bet jau sutvarke. As siandien nuskyniau agurkus is siltnamio ir atiduosiu vyro broliui. Nedaug ju ten, ale vis sis tas. As sekanciu reisu marinuosiu. Anyta augina, o mes skinam smile.gif
Atsakyti
kokias plantacijas augnat tu agurku blink.gif blink.gif g.gif
as penktadieni nuskyniau kibira, sekmadieni vel kibira, ir tai jau dalinu, kas tiek besuvalgys, kai dar uzpernyksciu yra doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif O kai po keturis kibrus per skynima g.gif o gal idelius auginat. g.gif
Atsakyti