ačiū rugiagėle einu marinato virt
Tik garstyčios mano naminės - įsigudrinau iš sėklų pasigamint - nebeskanios pirktinės
kai dariau agurkus su garstyciu tyrele, tai taip idomiai drumzes susoko, o po to ant dugno nusedo storas sluoksnis bandziau tik viena stiklaini litrini, idomu ar cia taip turi buti
QUOTE(georgiana @ 2010 08 07, 14:42)
kai dariau agurkus su garstyciu tyrele, tai taip idomiai drumzes susoko, o po to ant dugno nusedo storas sluoksnis bandziau tik viena stiklaini litrini, idomu ar cia taip turi buti
Taip turi but. Garstycios neistirpsta... jos ant dugno nuseda, o kai susikalatoja, tai marinatas visas drumzlinas pasidaro..
QUOTE(amsv @ 2010 08 06, 12:10)
ups pasterizavimu.na, kad nėr ten jau taip sunku, jei gerai darau.sudėjau stiklainiukus (tie kur didesni nei po pusę litro, než kiek ten tiksliai, gal kokie 700ml.) užpylus verdančiu marinatu, uždengiau dangteliais, ir sudėjau į puodus su šiek tiek vandens.Na kažkur gavosi man kaitinimas apie 20-30min, vis laukiau kada užvirs
na įdomu kaip jums gavosi tie agurkėliai,man tai nekaip agurkai skanūs tik labai jau susiraukšlėje gavosi,kažką netaip padariau gerai kad nedaug marinavau.gaminau pagal šį receptą Saldziarugsciai agurkeliai (gali buti su pomidorais)
3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.
Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.
QUOTE(laizanika @ 2010 08 07, 12:49)
Bent jau as darau taip, susipjaustau agurkus ir svogunus, krapu as niekad nededu, nes ne visi juos megsta. Tada ant supjaustytu darzoviu sudedu visus marinato ingridiantus, ismaisau gerai ir nuolat maisant laikau kazkur para. Tada viskas kaip ir ten parasyta, uzkaitinu puode ir sukreciu i stiklainius. Pernai dariau ale pabandymui, tai dar pavasary vyras pasigero tu salotu, siemet jau daugiau dariau Tik mano receptas biski kitokiom proporcijom:
5kg agurku
2kg svogunu galvuciu
1 st. aliejaus
1st. acto
7 saukstai cukraus
5 saukstai druskos
Lauro lapeliai, pipirai zirneliais, kas megsta petrazoles, krapai bet nebutina.
Papildyta:
5kg agurku
2kg svogunu galvuciu
1 st. aliejaus
1st. acto
7 saukstai cukraus
5 saukstai druskos
Lauro lapeliai, pipirai zirneliais, kas megsta petrazoles, krapai bet nebutina.
Papildyta:
aciu labai einu gaminti
QUOTE(Ausra757 @ 2010 08 07, 15:45)
na įdomu kaip jums gavosi tie agurkėliai,man tai nekaip agurkai skanūs tik labai jau susiraukšlėje gavosi,kažką netaip padariau gerai kad nedaug marinavau.gaminau pagal šį receptą Saldziarugsciai agurkeliai (gali buti su pomidorais)
3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.
Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.
3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.
Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.
Gal perkaitinot man pagal sita recepta visad gaunasi normaliai...
QUOTE(Mrs. R @ 2010 08 07, 13:52)
ačiū rugiagėle einu marinato virt
Tik garstyčios mano naminės - įsigudrinau iš sėklų pasigamint - nebeskanios pirktinės
Tik garstyčios mano naminės - įsigudrinau iš sėklų pasigamint - nebeskanios pirktinės
Prašom plačiau Ačiū
sveikos, gaminančios mamytės, visos temos neperžiūrėjau (didžiąją dienos dalį praleidžiu maitindama mažylę ), tad gal kuri galit parašyti receptą agurkams be acto, o su citrinos rūgštimi (acto išvis nenaudoju). Norisi tokių saldžiarūgščių
QUOTE(JusRuMa @ 2010 08 08, 10:58)
sveikos, gaminančios mamytės, visos temos neperžiūrėjau (didžiąją dienos dalį praleidžiu maitindama mažylę ), tad gal kuri galit parašyti receptą agurkams be acto, o su citrinos rūgštimi (acto išvis nenaudoju). Norisi tokių saldžiarūgščių
Pirmame temos puslapyje yra
QUOTE(*AMRI* @ 2010 08 08, 12:13)
Pirmame temos puslapyje yra
Ačiū, ne visi akiniuoti mato
na siandien reikes bandyti agurkus su garstyciomis. o gal kas foto imestu savo agurku su garstyciomis, idomu kaip jie atdoro...
Sveikutes gaspadines Norejau pasiteiraut, o kai uzpilinejat tris kartus stiklainiuose agurkelius tai:
1 kartas - paprastu verdanciu vandeniu;
2 kartas - nuo agurku nupilta vandeni, kuri pakartotinai uzvirinat;
3 kartas - nuo agurku nupilta vandeni, kuri pakartotinai uzvirinat ir sudedat marinato prieskonius (druska, cukrus, actas);
ar:
1 ir 2 kartas - paprastu verdanciu vandeniu;
3 kartas - svariu verdanciu vandeniu su marinato prieskoniais?
Is anksto sirdingai dekui
As bandziau daryt taip:
uzvirinau vandeni, i sietkele nuo persiku ar kitu vaisiu, kur parduotuvese buna, pridejau agurku ir juos panardinau i puoda, palaukiau kol uzvirs vanduo ir dar kokias 2 min., tai kai uzvakavau man jie baisiai susiraukslejo... speju, kad perkaitinau, nes agurku galiukai minksti buvo....
Su ta sietkele pats procesas tai agukus i sietkele, sia i verdanti vandeni (nebijokit ji nesilydo ), paskui su sakute uzkabini uz sietkeles, agurkelius istrauki ir iskratai i dubeneli, i vsio Tik kiek juos kaitint ???
1 kartas - paprastu verdanciu vandeniu;
2 kartas - nuo agurku nupilta vandeni, kuri pakartotinai uzvirinat;
3 kartas - nuo agurku nupilta vandeni, kuri pakartotinai uzvirinat ir sudedat marinato prieskonius (druska, cukrus, actas);
ar:
1 ir 2 kartas - paprastu verdanciu vandeniu;
3 kartas - svariu verdanciu vandeniu su marinato prieskoniais?
Is anksto sirdingai dekui
As bandziau daryt taip:
uzvirinau vandeni, i sietkele nuo persiku ar kitu vaisiu, kur parduotuvese buna, pridejau agurku ir juos panardinau i puoda, palaukiau kol uzvirs vanduo ir dar kokias 2 min., tai kai uzvakavau man jie baisiai susiraukslejo... speju, kad perkaitinau, nes agurku galiukai minksti buvo....
Su ta sietkele pats procesas tai agukus i sietkele, sia i verdanti vandeni (nebijokit ji nesilydo ), paskui su sakute uzkabini uz sietkeles, agurkelius istrauki ir iskratai i dubeneli, i vsio Tik kiek juos kaitint ???