QUOTE(nikute @ 2009 08 23, 14:47)
Jau kelintus metus, kai turiu daug agurkų, juos rauginu taip:
Agurkai agurkuose
10 kg pernokusių (nebūtinai) agurkų sutarkuoti burokine tarka. Įberti 700 g druskos. Pridėti krienų lapų, serbentų lapų, česnako skiltelių.
Tą masę emaliuotame inde sluoksniuoti su čielais agurkais.
Paslėgti ir laikyti vėsiai rūsyje. Žiemą labai skanu.
Kiti ir masę vartoja sriuboms, aš tik agurkus
labai įdomus receptas, neteko tokio girdėt, rytoj išbandysiu. Manau, kad ta masė tikrai puikiai tiks sriuboms, tik gal tuos lapus reiks išgrėbt
Papildyta:
QUOTE(jovituxss @ 2009 08 15, 19:23)
na ir aš parašysiu savo receptuko gal kur ir buvo bet lyg ir nepastebėjau.labai greitas paprastas agurkeliai aštrūs traškūs,ir mano šeimyna geresnių neatranda.
Išplaunu stiklainius su soda perskalauju labai karštu vandeniu NEkaitinu.
dideliame dubenyje nuplaunu agurkėlius,tame pačiame dubenyje užpilu ant jų verdančio vandens.palieku kol į stiklainius pridedu : krapų,dvi sk. česnako,griežinėliais stambiai pjaustyto svogūno (dedu daugiau nes jie ypač skanūs marinuoti) užsikaičiu marinatą: 1 litrui vandens -1šaukštas su kaupu druskos 3 šaukštai cukraus 200 ml acto truputį lauro lapų ir juodų pipirų.Sudedu agurkėlius į stiklainiukus pilu verdantį marinatą ir iškart užsuku.Viskas.Jokių perpylinėjimų jokių kaitinimų.niekada nėra nušovę ar net pabalę.Visi kas paragauja prašo šito receptuko ir dėl agurkėlių ir dėl svogūnų skonio.Gal ir jum patiks.Skanaus.
be populiariųjų Uspaskich, Bulgariškų ir su garstyčiomis, man dar labai patiko ir šis gana paprastas receptas, gan švelnaus skonio agurkėliai gaunas ir svogūnas labai paskanina