Astriosios agurku salotos:
1 kg agurku
0.5 kg svogunu
2-3 cesnako skilteles
50gr cukraus
druskos (neraso)
lauro lapelis
saukstelis garstyciu seklu
puse saukstelio pankoliu
puse sausktelio juoduju pipiru zirneliu
Agurkus nuplaukite, uzpilkite saltu vandeliu ir 30 min. palikite. Tada supjaustykite plonais griezineliais. Svogunus nulupkite ir suraikykite ziedais. Vienas ir kitas darzoves berkite i gilu dubeni, gausiai pabarstykite druska (cia trb skonio reikalas), uzdenkite ir palaikykite para.
Paskui agurkus ir svogunus lengvai nuspauskite (sultis palikite) ir sukimskite i nedidelius, sterilius stiklainius. Cesnakus nulupkite, supjaustykite plonomis plokstelemis ir sudekite ant salotu.
I likusias sultis sudekite cukru, prieskonius, pilkite 200 ml vandens. Uzpila uzvirinkite ir leiskite truputi atvesti. Marinata supilstykite i stiklainius. Uzdenkite juos. Laikyti tamsiai ir vesiai.
Liaga, įmesk man į paštą tą žurnaliuką jei gali. Ačiū simikes@gmail.com
Ačiū dideliausiai
ner uz ka
Papildyta:
SU KRIENAIS IR MELISOMIS A
MARINUOTI AGURKAI:
5 kg mažučių agurkėlių,
50 g druskos,
200 g krienų
šaknų,
5 melisų šakelės,
nutarkuotos 2 citrinų žievelės
Marinatui: 2 l vandens, 50 g cukraus, 50 g druskos,
500 g itin smulkių svogūnėlių, 8 laurų lapeliai,
20 kadagių uogų, šaukštas juodųjų pipirų žirnelių,
11 vyno acto
Iš tokio kiekio produktų išeis 7,5 1. Agurkus
nuplaukite, sudėkite į indą, apibarstykite druska ir
6 valandoms palikite, per tą laikus kelis kartus
išmaišykite.
Užvirkite vandenį, į jį berkite cukrų, druską,
svogūnėlius, laurų lapelius, kadagių uogas, juodųjų
pipirų žirnelius, pilkite actą. Užvirkite ir dar 5 minutes
pakaitinkite. Marinatą nukelkite, kiek ataušinkite ir
perkoškite.
Kol užpilas aušta, nuplaukite agurkėlius, krienus ir
melisas. Krienus nuskuskite ir šiek tiek įstrižai
smulkinkite nedideliais gabaliukais, melisą sukapokite.
Į pakaitintus stiklainius sluoksniais dėkite agurkėlius,
prieskonius ir pilkite dar karštą marinatą.
Papildyta:
SU KRIENAIS IR MELISOMIS A
MARINUOTI AGURKAI:
5 kg mažučių agurkėlių,
50 g druskos,
200 g krienų
šaknų,
5 melisų šakelės,
nutarkuotos 2 citrinų žievelės
Marinatui: 2 l vandens, 50 g cukraus, 50 g druskos,
500 g itin smulkių svogūnėlių, 8 laurų lapeliai,
20 kadagių uogų, šaukštas juodųjų pipirų žirnelių,
11 vyno acto
Iš tokio kiekio produktų išeis 7,5 1. Agurkus
nuplaukite, sudėkite į indą, apibarstykite druska ir
6 valandoms palikite, per tą laikus kelis kartus
išmaišykite.
Užvirkite vandenį, į jį berkite cukrų, druską,
svogūnėlius, laurų lapelius, kadagių uogas, juodųjų
pipirų žirnelius, pilkite actą. Užvirkite ir dar 5 minutes
pakaitinkite. Marinatą nukelkite, kiek ataušinkite ir
perkoškite.
Kol užpilas aušta, nuplaukite agurkėlius, krienus ir
melisas. Krienus nuskuskite ir šiek tiek įstrižai
smulkinkite nedideliais gabaliukais, melisą sukapokite.
Į pakaitintus stiklainius sluoksniais dėkite agurkėlius,
prieskonius ir pilkite dar karštą marinatą.
QUOTE(liaga @ 2010 08 04, 11:52)
Astriosios agurku salotos:
1 kg agurku
0.5 kg svogunu
2-3 cesnako skilteles
50gr cukraus
druskos (neraso)
lauro lapelis
saukstelis garstyciu seklu
puse saukstelio pankoliu
puse sausktelio juoduju pipiru zirneliu
Agurkus nuplaukite, uzpilkite saltu vandeliu ir 30 min. palikite. Tada supjaustykite plonais griezineliais. Svogunus nulupkite ir suraikykite ziedais. Vienas ir kitas darzoves berkite i gilu dubeni, gausiai pabarstykite druska (cia trb skonio reikalas), uzdenkite ir palaikykite para.
Paskui agurkus ir svogunus lengvai nuspauskite (sultis palikite) ir sukimskite i nedidelius, sterilius stiklainius. Cesnakus nulupkite, supjaustykite plonomis plokstelemis ir sudekite ant salotu.
I likusias sultis sudekite cukru, prieskonius, pilkite 200 ml vandens. Uzpila uzvirinkite ir leiskite truputi atvesti. Marinata supilstykite i stiklainius. Uzdenkite juos. Laikyti tamsiai ir vesiai.
1 kg agurku
0.5 kg svogunu
2-3 cesnako skilteles
50gr cukraus
druskos (neraso)
lauro lapelis
saukstelis garstyciu seklu
puse saukstelio pankoliu
puse sausktelio juoduju pipiru zirneliu
Agurkus nuplaukite, uzpilkite saltu vandeliu ir 30 min. palikite. Tada supjaustykite plonais griezineliais. Svogunus nulupkite ir suraikykite ziedais. Vienas ir kitas darzoves berkite i gilu dubeni, gausiai pabarstykite druska (cia trb skonio reikalas), uzdenkite ir palaikykite para.
Paskui agurkus ir svogunus lengvai nuspauskite (sultis palikite) ir sukimskite i nedidelius, sterilius stiklainius. Cesnakus nulupkite, supjaustykite plonomis plokstelemis ir sudekite ant salotu.
I likusias sultis sudekite cukru, prieskonius, pilkite 200 ml vandens. Uzpila uzvirinkite ir leiskite truputi atvesti. Marinata supilstykite i stiklainius. Uzdenkite juos. Laikyti tamsiai ir vesiai.
kątik pagal būtent tokį receptą pasidariau salotas:) ir praėjusiais metais dariau, skanu buvo, tai šiais mt dariau daugiau iš 5 kg agurkų
Sakykite,gal kas zinote,kur Kaune butu galima pigiau nei parduotuvese nusipirkti trumpavaisiu agurkeliu marinavimui?Galvoju kreiptis i "AGRO NEVERONYS",taciau sakau gal kuri ka nors geriau zinote.Mes marinuojame kas met i 2l stiklainiukus,tai visuomet deduosi neperaugusius,mazesnius agurkiukus.Visuomet dedavausi pas mama,bet siemet galvoju viska pasidaryti pas save.Jai kuri zinote kur butu galima rasti priejima prie graziu agurkiuku,buciau labai dekinga uz info.Jai nebutu labai sunku,pagalbos laukciau i a.z. Is anksto labai dekoju
Anytos agurkų receptukas
2 l vandens
2 šaukštai druskos
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė acto
Į stiklainius sudėti švariai nuplautus agurkėlius, galima supjaustyti riekutėmis, sluoksniuoti su krapais, vyšnių, krienų, juodųjų serbentų, ąžuolo lapais, įdėti skiltelę česnako. Pirmą kartą agurkus užpilti tik verdančiu vandeniu, palaukti kol atvės, kitą kartą užpilti marinatu, uždaryti. Skonis saldžiarūkštis.
2 l vandens
2 šaukštai druskos
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė acto
Į stiklainius sudėti švariai nuplautus agurkėlius, galima supjaustyti riekutėmis, sluoksniuoti su krapais, vyšnių, krienų, juodųjų serbentų, ąžuolo lapais, įdėti skiltelę česnako. Pirmą kartą agurkus užpilti tik verdančiu vandeniu, palaukti kol atvės, kitą kartą užpilti marinatu, uždaryti. Skonis saldžiarūkštis.
prisiskaiciau ivairiu marinatu budu ir zinot kazkaip pati sau priejau isvados geriau deti rasoma mazesni kieki cukraus, druskos, acto o po to ragauti ir jau kai skonio receptoriai sako Gana tada uzbaigti virima...nes kazkaip kai kurie marinatai nelabai musu seimynai limpa...atsiprasau, bet nieko izeisti nenorejau
Bandysiu siandien marinuot agurkus, bet va ar verta... kaip sakant nezinau ar tiket prietarais
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 08 05, 09:16)
Bandysiu siandien marinuot agurkus, bet va ar verta... kaip sakant nezinau ar tiket prietarais
rugiagele26,
kartais mes nenorime patikėti prietarais,bet dažnai jie suveikia,aš,tai patyriau ant savo kailio.
man tai suveikė tie prietarai