Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(georgiana @ 2010 08 03, 17:26)
nagi ziuriu kad daug agurkiuku turi, tai rezki savo patikimiausia receptuka....labai lauksiu 4u.gif gal ka idomesnio turi ax.gif

tai va kad siemet susisuko galvele, visada marinuodavo vienu ir tuo paciu receptu, kaip kad mama, o sirmet, kaip vyras sako, ieskau svetimo dievo lotuliukas.gif
Noriu kazkokiu kitokiu, jau atsibodes mamos marinavimo receptas.

Papildyta:
QUOTE(simike @ 2010 08 03, 18:40)
Suroka, nes agurkai neprisimarinavo. Ir nuo sauksto priklauso aisku. Geriau kaupo didelio nekabint  lotuliukas.gif Smagu, kad patiko, jie kai pastoves dar tai bus tikrai skanus.  thumbup.gif Sekmes vargstant su agurkais  drinks_cheers.gif

siandien varau skinti agurku, ir marinuosiu pagal jusu recepta, ir nedesiu tokiu kupinu saukstu druskos. Nezinau kodel, bet prilipo man jusu receptas ir vsio.
Atsakyti
Labas rytas, aha, ir aš jau krepšą parvilkau. Nusibodo doh.gif lotuliukas.gif Jau agurkų šiemet tai krepšais ir apdalint dar spėjau lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Totore @ 2010 08 04, 01:45)
Labukas visoms bitutems-darbininkems  4u.gif  Pradejau savo gyvenime koncervavimo praktika ir su jusu pagalba semiuosi apie tai ziuniu biggrin.gif  Tik, va, noreciau turet ne tik marinuotu, bet ir raugintu agurkeliu, tik spelioju ar rasciau savo "valdose" jiems pakankamai salta rusi, kad neperugtu? Noreciau pasidaryt agurkelius pagal pati paprasciausia receptuka: zalumynai, agurkai, saltas vanduo ir druska (1L - 1 saukstas), palaikyt kambary 2 dienas ir isnest i salta vieta. BET KOKIOS TEMPERATUROS VIETA AGURKAMS YRA SALTA??? Pvz.: +15 SALTA AR SILTA? Patarkit prasom  doh.gif  blush2.gif  Dekui  4u.gif


Pas mane rauginti agurkai stovi rusy. Daugiabutį gyvenu. Kažkaip baisiai jau aš neimu į galvą šilta jiems ten ar šalta, svarbiausia gerai uždaryt, kad oro nebūtų ir sūrymas iki pat viršaus būtų. Aš truputį sūriau darau nei 1 šaukštas ant litro, tiesiog pasiragauju, prikemšu agurkų, užpilu, ant viršaus dar kokių krienų lapų ar vyšnių lapų prikišu, tada viena plastmasini dangteli igrudu i stiklaini, kad kakleli uzdarytu (gerai skamba lotuliukas.gif ), paspaudziu kad surymas iki pat viraus pribegtu ir su antru plastmasiniu uzdarau gerai. ir i rusi. nu laikosi tie agurkai, daug ju nedarau, nes pati nemegstu, man skaniau svieziai paraugti, poros dienu rugimo. bet dar maciau yra vienas nuo praeitu metu issilaikes, reiktu paragaut. lotuliukas.gif o mociute mano tai i sulini ileisdavo (po namu sulinys buvo) ir i zeme kasdavo, nu visokiu prisigalvodavo. Ale agurkiuku skonis is sulinio nu pasaka thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šiemet ir aš pirmą kart paplušėjau biggrin.gif Pasidariau 4 skirtingų receptų po 10 litrų.Žiūrėsim kurie skaniausi bus. Dariau vienus "savus" su morkom ir svogūnais,kitus iš šios temos: su garstyčiom,uspaskicho ir pagal kažkurios mergaitės receptą su citrinos rūgštim. Labiausiai "neerotiškai" atrodo su garstyčiom blush2.gif tikiuos skonis vaizdui bus priešingas rolleyes.gif


Ir dar klausimas, kada jau turėtų matytis ir kaip,kad kažkas nepavyko?
Atsakyti
tikrai taip, agurkai is sulinio wub.gif wub.gif wub.gif
mano tevai skina nedidelius agurkus ir juos raugia nuo vandens 5 litru bambaliuose ir leidzia isulini, ziema nieko nera skaniau uz tokius agurkus.
Papildyta:
QUOTE(Megaera @ 2010 08 04, 06:44)
Šiemet ir aš pirmą kart paplušėjau biggrin.gif Pasidariau 4 skirtingų receptų po 10 litrų.Žiūrėsim kurie skaniausi bus. Dariau vienus "savus" su morkom ir svogūnais,kitus iš šios temos: su garstyčiom,uspaskicho ir pagal kažkurios mergaitės receptą su citrinos rūgštim. Labiausiai "neerotiškai" atrodo su garstyčiom blush2.gif tikiuos skonis vaizdui bus priešingas rolleyes.gif
Ir dar klausimas, kada jau turėtų matytis ir kaip,kad kažkas nepavyko?

pasimato gan greitai, va pirmadieni kur marinavau, tai siandien vienas tiklainis pabales, tai jis ir nepavykes. jei kazkas negarai, tai po marinavimo, per pora paru pabala.
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 04, 08:47)
pasimato gan greitai, va pirmadieni kur marinavau, tai siandien vienas tiklainis pabales, tai jis ir nepavykes. jei kazkas negarai, tai po marinavimo, per pora paru pabala.


Tai vadinas jeigu pusantros savaitės jau nebeišlindo kažkas blogo,tai viskas ok bigsmile.gif Tuomet super thumbup.gif

Atsakyti
Aš kokią savaitę į rūsį nenešu - mažu dar išlys yla iš maišo. Praitą savaitgalį užvakavau , tai per savaitę 3 iš 5 pabalo. Į dieną po vieną. O priežastis manau, kad galėtų būti "seni" užsukami dangteliai. Nu neturėjau naujų blush2.gif
Papildyta:
Marinatas:
8 stiklinės vandens,
3 valg. šaukštai druskos,
5 valg. šaukštai cukraus,
lauro lapai, pipiriukai,
1 stiklinė acto (pilamas, kai marinatas užverda).

O čia stiklinė kelių ml? 200 ar 250?
Atsakyti
Nemanau, kad nuo dangtelių. Aš užsukamus naudoju ir senus, ir labai senus lotuliukas.gif . Nepripirksi kožnais metais naujų. lotuliukas.gif Gal blogai užsukai, gal kažko nedadėjai, gal agurkai nenuplauti gerai, gal stiklainiai. Čia kitą sykį net nežinau nuo ko. Bet darbo tai gaila, jei daugiau nei pusė nušaudė. O gal per mmmm vakavai? Nu nežinau ar daug tame tiesos, bet aš esu porą metų agurkus vakavus kai sirgau mmmm, nu rupūžė ne agurkai gavos lotuliukas.gif lotuliukas.gif Jau manęs mama niekada artyn agurkų neleisdavo kai jaunesnė buvau ir mmmm budavo lotuliukas.gif
Atsakyti
merginos parasykit prasau Uspaskyho receptuka-buvau suradus bet kazka netaip nusikopinau, nebesuprantu, dabar nerendu jau...ir kaip ka tiksliai darot???

Is anksti DIDELIS dekui..

skaniu jums agurkeliu smile.gif
Atsakyti
Oj braške, pačiam pirmam puslapy yra receptukas Uspaskicho agurčikų mirksiukas.gif
Atsakyti
OJ aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif as iki ten nedaejau smile.gifsmile.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,

Na tikrai galiu pasakyti, kad vien paskaicius jusu gardziuosius receptus ima noras vakuoti ziemai bigsmile.gif as esu naujoke, sie metai pirmieji mano, na o ka daugiau ir veiksi nestuke.gif augindama rolleyes.gif pasiknisau savo kompe, nes atsiminiau, kad turejau konservavimo zurnala - darbstuole pdf formate, tai pagalvojau, kad imesiu ir as koki recepta gal kuriai patiks. sitam zurnale ju begale ir su patisonais receptu, ir misrainiu, ir net korejietisku cesnaku, tad jei kam idomu prasom rasyti pasidalinsiu. 4u.gif

Atsakyti
Būtinai įkelk, man įdomu būtų pasižiūrėt ax.gif
Atsakyti