Labas rytas, aha, ir aš jau krepšą parvilkau. Nusibodo
Jau agurkų šiemet tai krepšais ir apdalint dar spėjau
Papildyta:
QUOTE(Totore @ 2010 08 04, 01:45)
Labukas visoms bitutems-darbininkems
Pradejau savo gyvenime koncervavimo praktika ir su jusu pagalba semiuosi apie tai ziuniu
Tik, va, noreciau turet ne tik marinuotu, bet ir raugintu agurkeliu, tik spelioju ar rasciau savo "valdose" jiems pakankamai salta rusi, kad neperugtu? Noreciau pasidaryt agurkelius pagal pati paprasciausia receptuka: zalumynai, agurkai, saltas vanduo ir druska (1L - 1 saukstas), palaikyt kambary 2 dienas ir isnest i salta vieta. BET KOKIOS TEMPERATUROS VIETA AGURKAMS YRA SALTA??? Pvz.: +15 SALTA AR SILTA? Patarkit prasom
Dekui
Pas mane rauginti agurkai stovi rusy. Daugiabutį gyvenu. Kažkaip baisiai jau aš neimu į galvą šilta jiems ten ar šalta, svarbiausia gerai uždaryt, kad oro nebūtų ir sūrymas iki pat viršaus būtų. Aš truputį sūriau darau nei 1 šaukštas ant litro, tiesiog pasiragauju, prikemšu agurkų, užpilu, ant viršaus dar kokių krienų lapų ar vyšnių lapų prikišu, tada viena plastmasini dangteli igrudu i stiklaini, kad kakleli uzdarytu (gerai skamba
), paspaudziu kad surymas iki pat viraus pribegtu ir su antru plastmasiniu uzdarau gerai. ir i rusi. nu laikosi tie agurkai, daug ju nedarau, nes pati nemegstu, man skaniau svieziai paraugti, poros dienu rugimo. bet dar maciau yra vienas nuo praeitu metu issilaikes, reiktu paragaut.
o mociute mano tai i sulini ileisdavo (po namu sulinys buvo) ir i zeme kasdavo, nu visokiu prisigalvodavo. Ale agurkiuku skonis is sulinio nu pasaka