QUOTE(drugelis. @ 2010 08 02, 21:41)
Sveikutės, dalinuos puikiu "Latvišku salotų" receptu. Darau jau 3 metus iš eilės, niekada neužsilaiko nei rūsy, nei ant stalo...
Originalus receptas:
2,5 kg agurkų
1 kg svogūnų
100g cukraus
100ml 9 proc. acto
100ml aliejaus
kupinas šaukštas druskos
maltų kalendrų
Agurkus ir svogūnus supjaustyti vieno cm skridinėliais, dėti į indą. Suberti visus išvardintus produktus, išmaišyti. Užvirti, kai užvirs, sumažinti kaitrą ir dar pavirti apie 10-15 min. kol agurkai pakeis spalvą. Krėsti į paruoštus stiklainius, stipriai paspaudžiant. Užsukti, apversti, kaitinti nereikia.
Puikus receptas, aš šiemet dariau iš dvigubos porcijos, bet dėjau 4kg agurkų ir 1kg cukinijos. Galima čia ir papriką įmaišyti, svarbu kad daržovių svoris nepakistų. Vėliau ir foto įkelsiu savo darbo.
Originalus receptas:
2,5 kg agurkų
1 kg svogūnų
100g cukraus
100ml 9 proc. acto
100ml aliejaus
kupinas šaukštas druskos
maltų kalendrų
Agurkus ir svogūnus supjaustyti vieno cm skridinėliais, dėti į indą. Suberti visus išvardintus produktus, išmaišyti. Užvirti, kai užvirs, sumažinti kaitrą ir dar pavirti apie 10-15 min. kol agurkai pakeis spalvą. Krėsti į paruoštus stiklainius, stipriai paspaudžiant. Užsukti, apversti, kaitinti nereikia.
Puikus receptas, aš šiemet dariau iš dvigubos porcijos, bet dėjau 4kg agurkų ir 1kg cukinijos. Galima čia ir papriką įmaišyti, svarbu kad daržovių svoris nepakistų. Vėliau ir foto įkelsiu savo darbo.
Šie agurkai tikrai skanūs, aš ir tokią mišrainę dariau eilę metų, bet pasirodo galima atsivalgyti, tai šiemet pertrauka