Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(drugelis. @ 2010 08 02, 21:41)
Sveikutės, dalinuos puikiu "Latvišku salotų" receptu. Darau jau 3 metus iš eilės, niekada neužsilaiko nei rūsy, nei ant stalo...  mirksiukas.gif

Originalus receptas:

2,5 kg agurkų
1 kg svogūnų
100g cukraus
100ml 9 proc. acto
100ml aliejaus
kupinas šaukštas druskos
maltų kalendrų

Agurkus ir svogūnus supjaustyti vieno cm skridinėliais, dėti į indą. Suberti visus išvardintus produktus, išmaišyti. Užvirti, kai užvirs, sumažinti kaitrą ir dar pavirti apie 10-15 min. kol agurkai pakeis spalvą. Krėsti į paruoštus stiklainius, stipriai paspaudžiant. Užsukti, apversti, kaitinti nereikia.

Puikus receptas, aš šiemet dariau iš dvigubos porcijos, bet dėjau 4kg agurkų ir 1kg cukinijos. Galima čia ir papriką įmaišyti, svarbu kad daržovių svoris nepakistų. Vėliau ir foto įkelsiu savo darbo.

Šie agurkai tikrai skanūs, aš ir tokią mišrainę dariau eilę metų, bet pasirodo galima atsivalgyti, tai šiemet pertrauka biggrin.gif
Atsakyti
Aš kai nupylinėju agurkus ,nupilu tada,kada jau galima be jokių rankšluoščių galima slojiką paimt kad nebūtų karšta tas būna po kokių 7min.nes darau į mažesnius stiklainiukus 0,7-1 l.talpos.O jūs kaip darot/

Ir dar noriu paklaust kada pilat actą į puodą kai užverda vanduo(aš taip darau)bet labai iškart nugaruoja,kaži nieko blogo tame g.gif
Atsakyti
As pilu i neverdanti vandeni
Atsakyti
QUOTE(simike @ 2010 08 03, 07:17)
Galit abejoti kiek tik norit  lotuliukas.gif , tų receptų yra marios ir kiekviena daro savaip. 3 šaukštų tikrai neperdaug, nes atitinkamai dedam 3 cukraus ir 3 acto. Nugi šitiek metų juos vakuoju ir nėkart nebuvo sūrūs.  doh.gif
Papildyta:
Tikrai šaukštai, tikrai 3 ir tikrai paprastas 9 proc. actas. Tai ir nuo šaukšto priklauso. Mano tokie normalūs ir nekraunu su baisiausiu kaupu  lotuliukas.gif

aciu uz atsakyma, nu turbut neiskentus eisi uir atsisuksiu viena stiklaini, ziuresiu kas per skonis, jei skanu, tai ryt vel marinuosiu pagal jusu recepta.
Atsakyti
Ir kaip?
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 03, 14:28)
aciu uz atsakyma, nu turbut neiskentus eisi uir atsisuksiu viena stiklaini, ziuresiu kas per skonis, jei skanu, tai ryt vel marinuosiu pagal jusu recepta.

bet argi taip greit pasijaučia tikrasis skonis g.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 23, 20:30)
As pagal Uspaschika kaitinau visus stiklainius,nes man kazkaip buvo baisoka juos tik marinatu uzpiltus palikti. ax.gif

niekada nekaitinu sloviku.tik perskaluoju saltu vandeniu,tada dedu agurkus ir plikau vandeniu,o treciu pilimu jau pilu marinata ir koncervuoju.ir ne vienas slovikas nera issoves.
nekaitinu ar su soda neplaunu sloviku,nes vistiek viskas issipliko kartu su agurkais smile.gif .neapsunkinu saves papildomais darbais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(simike @ 2010 08 03, 13:01)

niu skanu, tik suroka, ryt vel marinuosiu ir desu ne tokius kupinus saukstus druskos.
Papildyta:
QUOTE(Naminė @ 2010 08 03, 13:24)
bet argi taip greit pasijaučia tikrasis skonis g.gif

aisku tikrasis skonis nebus po paros uzmarinavimo, ben pora savaici ureikia palaukti, bet neiskenciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 03, 19:19)
niu skanu, tik suroka, ryt vel marinuosiu ir desu ne tokius kupinus saukstus druskos.
Papildyta:

aisku tikrasis skonis nebus po paros uzmarinavimo, ben pora savaici ureikia palaukti, bet neiskenciau  smile.gif

nagi ziuriu kad daug agurkiuku turi, tai rezki savo patikimiausia receptuka....labai lauksiu 4u.gif gal ka idomesnio turi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristepala @ 2010 07 31, 20:08)
As atsukau po savaites  4u.gif



aš irgi paragavau bulgariškus agurkelius, na ka patiko, tai šiemet vien tik tokius marinuosiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 03, 20:19)
niu skanu, tik suroka, ryt vel marinuosiu ir desu ne tokius kupinus saukstus druskos.
Papildyta:

aisku tikrasis skonis nebus po paros uzmarinavimo, ben pora savaici ureikia palaukti, bet neiskenciau  smile.gif


Suroka, nes agurkai neprisimarinavo. Ir nuo sauksto priklauso aisku. Geriau kaupo didelio nekabint lotuliukas.gif Smagu, kad patiko, jie kai pastoves dar tai bus tikrai skanus. thumbup.gif Sekmes vargstant su agurkais drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labukas visoms bitutems-darbininkems 4u.gif Pradejau savo gyvenime koncervavimo praktika ir su jusu pagalba semiuosi apie tai ziuniu biggrin.gif Tik, va, noreciau turet ne tik marinuotu, bet ir raugintu agurkeliu, tik spelioju ar rasciau savo "valdose" jiems pakankamai salta rusi, kad neperugtu? Noreciau pasidaryt agurkelius pagal pati paprasciausia receptuka: zalumynai, agurkai, saltas vanduo ir druska (1L - 1 saukstas), palaikyt kambary 2 dienas ir isnest i salta vieta. BET KOKIOS TEMPERATUROS VIETA AGURKAMS YRA SALTA??? Pvz.: +15 SALTA AR SILTA? Patarkit prasom doh.gif blush2.gif Dekui 4u.gif
Atsakyti