Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(Vandenė @ 2010 07 31, 12:46)
Taip, marinatas 8 st.vandens visi šie produktai. Aš visad darau iš 4 tokių normų ir uždarau 14-16 litrų agurkų (priklauso nuo stiklainių)  mirksiukas.gif

Tai užsidėjau kelis stiklainius ir pagal tavo receptą. Tik negaliu dar pasakyti, kad skanūs. smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DaivaVe @ 2010 07 30, 14:54)
o kiek laiko stovejo, kai atsukot? Noriu saviskius atsidaryti, bet nzn ar galima  blush2.gif  jau klausiau, bet nieks neatsako  verysad.gif


As atsukau po savaites 4u.gif

Pas mane didesni irgi pasirauksleje g.gif , o maziukai gerai gavosi, traskus. Vis tik matyt reikejo mirkyti kokias 7 val, o as pamirkiau tik kokias 2 val. Na kita karta elgsiuos pagal visas taisykles biggrin.gif
Atsakyti
user posted image
Čia Uspakicho agurkėliai, šios savaitės darbas thumbup.gif
Dar bandysiu sekantį kartą pamirkyti šaltam vandeny, gal bus traškesni...paragavau- vieną stiklainį po kelių dienų, nes blogai užsukau, - tai skanu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murce: 01 rugpjūčio 2010 - 13:31
Sveikutės. Neskaičiau visos temos, tai noriu paklausti, o ką darote su peraugusiais agurkais??? Auginu mažių, tai nespėju nuskinti, kol dar mažiukai 2.gif, o mesti lauk gaila.
Atsakyti
QUOTE(simike @ 2010 07 30, 15:36)
Tiesa galiu ir savo receptu pasidalinti, jei kam idomu (pagal ji ruose mociute, mama, ruosiu dabar ir as):
1 litrui marinato:
3 saukstai druskos
3 saukstai cukraus
3 saukstai acto (paprasto)
ir aisku i stiklainius prisideti megiamu prieskoniu (as neperku tu gatavu, visada cesnakas naminis, krapai, pipirai kvapieji ir juodieji, lauro lapas. viskas. tikrai nebus nei per suru, nei per rugstu.
Agurkeliai skanus tikrai buna, kas ragavo sake, kad skaniau nei Uspaskicho  lotuliukas.gif



Marinavau agurkus siandien, kuriuos vakar parsiveziau is sodo (gerai , kad puse sesuo pasieme, tai buciau uzsivakavus pati negyvai), ir kelis stiklainius pabandziau pagal jusu recepta, paragavau marinata ir man jis pasirode surus. ar taip turi butu? ar agurkai nebuna per surus? ar tikrai visko dedasi po tris saukstus, o ne saukstelius?
paprastas actas tai tas 9 %.
vat kiek kalusimu, tiesiog domiuosi todel, kad poryt vel varysiu skinti agurkus, tai galvoju marinuoti vel, tai noreciau suizinoti kas kur ie kaip.
Nu ir primaliau cia doh.gif doh.gif doh.gif , bet tikiuosi sulaukti atsakymo 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(lillit @ 2010 08 02, 14:14)
Sveikutės. Neskaičiau visos temos, tai noriu paklausti, o ką darote su peraugusiais agurkais??? Auginu mažių, tai nespėju nuskinti, kol dar mažiukai 2.gif, o mesti lauk gaila.

sioje temoje visai neseniai mergaites aptare kur sunaudoti peraugusius agurkus, na ka is ju galima padaryti. paskaitykit cia, siam puslapi yra pora recepteliu.
http://www.supermama...?...83776&st=84
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 02, 16:00)
sioje temoje visai neseniai mergaites aptare kur sunaudoti peraugusius agurkus, na ka is ju galima padaryti. paskaitykit cia, siam puslapi yra pora recepteliu.
http://www.supermama...?...83776&st=84

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Man irgi atrodo, kad 3 šaukštai druskos litrui vandens perdaug, kiek esu dariusi marinatui dedu 1, kartais 1,5 -2 šaukštus druskos.


Nors nebandžius nesiginčysiu, gal ir skanu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo martam: 02 rugpjūčio 2010 - 19:12
Sveikutės, dalinuos puikiu "Latvišku salotų" receptu. Darau jau 3 metus iš eilės, niekada neužsilaiko nei rūsy, nei ant stalo... mirksiukas.gif

Originalus receptas:

2,5 kg agurkų
1 kg svogūnų
100g cukraus
100ml 9 proc. acto
100ml aliejaus
kupinas šaukštas druskos
maltų kalendrų

Agurkus ir svogūnus supjaustyti vieno cm skridinėliais, dėti į indą. Suberti visus išvardintus produktus, išmaišyti. Užvirti, kai užvirs, sumažinti kaitrą ir dar pavirti apie 10-15 min. kol agurkai pakeis spalvą. Krėsti į paruoštus stiklainius, stipriai paspaudžiant. Užsukti, apversti, kaitinti nereikia.

Puikus receptas, aš šiemet dariau iš dvigubos porcijos, bet dėjau 4kg agurkų ir 1kg cukinijos. Galima čia ir papriką įmaišyti, svarbu kad daržovių svoris nepakistų. Vėliau ir foto įkelsiu savo darbo.
Atsakyti
drugelis, labai įdomus receptas, tikrai norėčiau foto pamatyti. O nesigauna tie agurkai kaip košė? ar jie standūs palieka?
Atsakyti
QUOTE(jolka1224 @ 2010 08 02, 20:56)
drugelis, labai įdomus receptas, tikrai norėčiau foto pamatyti. O nesigauna tie agurkai kaip košė? ar jie standūs palieka?


Tik ryt įkelsiu foto, dabar fotikas išneštas, ne namie.
Agurkai anaiptol neištyžta - lieka itin trąškūs thumbup.gif Pabandykit, receptas nesudėtingas ir tikrai gausis, man nei kart nei vienas stiklainis neatšovė.
Atsakyti
QUOTE(martam @ 2010 08 02, 20:10)
Man irgi atrodo, kad 3 šaukštai druskos litrui vandens perdaug, kiek esu dariusi marinatui dedu 1, kartais 1,5 -2 šaukštus druskos.
Nors nebandžius nesiginčysiu, gal ir skanu  g.gif

Aš,dėl druskos,litrui vandens dedu vieną šaukšta druskos,o dėl trijų šaukštų,tai suabejočiau.
Šiandiena dariau agurkus su morkomis,bet dėjau vieną v.š.druskos.
Atsakyti
QUOTE(martam @ 2010 08 02, 21:10)
Man irgi atrodo, kad 3 šaukštai druskos litrui vandens perdaug, kiek esu dariusi marinatui dedu 1, kartais 1,5 -2 šaukštus druskos.
Nors nebandžius nesiginčysiu, gal ir skanu  g.gif


Galit abejoti kiek tik norit lotuliukas.gif , tų receptų yra marios ir kiekviena daro savaip. 3 šaukštų tikrai neperdaug, nes atitinkamai dedam 3 cukraus ir 3 acto. Nugi šitiek metų juos vakuoju ir nėkart nebuvo sūrūs. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 02, 18:00)
Marinavau agurkus siandien, kuriuos vakar parsiveziau is sodo (gerai , kad puse sesuo pasieme, tai buciau uzsivakavus pati negyvai), ir kelis stiklainius pabandziau pagal jusu recepta, paragavau marinata ir man jis pasirode surus. ar taip turi butu? ar agurkai nebuna per surus? ar tikrai visko dedasi po tris saukstus, o ne saukstelius?
paprastas actas tai tas 9 %.
vat kiek kalusimu, tiesiog domiuosi todel, kad poryt vel varysiu skinti agurkus, tai galvoju marinuoti vel, tai noreciau suizinoti kas kur ie kaip.
Nu ir primaliau cia  doh.gif  doh.gif  doh.gif , bet tikiuosi sulaukti atsakymo  4u.gif
Papildyta:

sioje temoje visai neseniai mergaites aptare kur sunaudoti peraugusius agurkus, na ka is ju galima padaryti. paskaitykit cia, siam puslapi yra pora recepteliu.
http://www.supermama...?...83776&st=84


Tikrai šaukštai, tikrai 3 ir tikrai paprastas 9 proc. actas. Tai ir nuo šaukšto priklauso. Mano tokie normalūs ir nekraunu su baisiausiu kaupu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simike: 03 rugpjūčio 2010 - 08:18