QUOTE(simike @ 2010 07 30, 17:36)
Niekada nelaukiu kol uzpiltas ant agurku marinatas atsals. Max 10 min. ir nupilu. Agurkai visada kieti ir traskus buna. Uzpilineju 3 kartus irgi. Nereikia laukt kol atsals marinatas. Mano mama taip darydavo, ir as jau eile metu taip darau. Vienais metais esu darius pagal kitoki varianta (kazkokia moteriske paporino) - nuplikyti agurkus verdanciu vandeniu ir paskui uzpylus marinatu uzdaryti, arba agurkus sumesti i puoda su verdanciu vandeniu ir taip nuplikyti. Na pasakysiu tik viena - neskanesniu agurku nesu valgius. Tokiu budu nuplikyti agurkai buvo minksti, kazkokie susitrauke, jokio traskumo nebuvo. Teko sunaudot misrainems ir galiausiai grizau prie savo recepto ir ruosimo budo Dar megstu is kart pasiruosti marinuotu agurkiuku baltai tai misrainei. As is kart juos susipjaustau kubeliais (jei didelis agurkas tai seklas isimu) ir ruosiu kaip paprastus agurkus, uzpilineju marinatu ir uzdarau. Maziau vargo ziema kai reikia per sventes tuos agurkus pjaustyti Ir morkyciu virtu prisimarinuoju - per kaledas tik suvertei viska ismaisei ir vsio Cia truputi ne i tema Tai vat, pabandyk uzpilti marinatu ir palaikyti tik iki 10 min. Gal bus traskesni, na bent man buna. Tiesa galiu ir savo receptu pasidalinti, jei kam idomu (pagal ji ruose mociute, mama, ruosiu dabar ir as):
1 litrui marinato:
3 saukstai druskos
3 saukstai cukraus
3 saukstai acto (paprasto)
ir aisku i stiklainius prisideti megiamu prieskoniu (as neperku tu gatavu, visada cesnakas naminis, krapai, pipirai kvapieji ir juodieji, lauro lapas. viskas. tikrai nebus nei per suru, nei per rugstu.
Agurkeliai skanus tikrai buna, kas ragavo sake, kad skaniau nei Uspaskicho
Papildyta:
tiesa dar vienas dalykas, kadangi dabar yra karsta ir pakankamai silta daugiabuciu rusiuose, kad agurkai ten nenusaudytu ar nepabaltu i stiklainius galima imesti paprasciausio aspirino tablete (pries uzpilant 3 karta ir uzdarant) - i litrini 1 tablete (galima ir puse), i trilitrini - 2. As visada imetu (jei stiklainiukas mazas nereikia jo padauginti, nes duos specifinio skonio, uzteks po puse).
1 litrui marinato:
3 saukstai druskos
3 saukstai cukraus
3 saukstai acto (paprasto)
ir aisku i stiklainius prisideti megiamu prieskoniu (as neperku tu gatavu, visada cesnakas naminis, krapai, pipirai kvapieji ir juodieji, lauro lapas. viskas. tikrai nebus nei per suru, nei per rugstu.
Agurkeliai skanus tikrai buna, kas ragavo sake, kad skaniau nei Uspaskicho
Papildyta:
tiesa dar vienas dalykas, kadangi dabar yra karsta ir pakankamai silta daugiabuciu rusiuose, kad agurkai ten nenusaudytu ar nepabaltu i stiklainius galima imesti paprasciausio aspirino tablete (pries uzpilant 3 karta ir uzdarant) - i litrini 1 tablete (galima ir puse), i trilitrini - 2. As visada imetu (jei stiklainiukas mazas nereikia jo padauginti, nes duos specifinio skonio, uzteks po puse).
pagal šį receptą pernai marinavau agurkus ir visi buvo super.
šiemet taip pat darau