Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

Pakartosiu klausima: kada jau galima ragauti uzmarinuotus agurkus? Noriu suzinoti, kas gavosi, nes pirma karta dariau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 29, 15:26)
Man irgi buvo, kad pamelynuodavo  lotuliukas.gif gal nuo acto sakau  g.gif


Manau, kad nei nuo acto, nei nuo karsciu mirksiukas.gif Tiesiog rusis tokia, t.y. zieminiai cesnakai melynuoja (taip pastebejau ir kazkur skaiciau). Nes dabar, kai marinavau agurkus, dali dariau su pirktiniu, dali su is tetos darzo. Tai butent kazkuri dalis ir pamelynavo.

Sekmes! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2010 07 30, 01:20)
Manau, kad nei nuo acto, nei nuo karsciu  mirksiukas.gif Tiesiog rusis tokia, t.y. zieminiai cesnakai melynuoja (taip pastebejau ir kazkur skaiciau). Nes dabar, kai marinavau agurkus, dali dariau su pirktiniu, dali su is tetos darzo. Tai butent kazkuri dalis ir pamelynavo.

Sekmes!  4u.gif

Renata123,
Aš,esu skaičiusi internete,kad nėra blogai,kad česnakai mėlynuoja.
O,jie mėlynuoja ne nuo acto,o nuo to,kaip jie yra auginami,kokiomis tąšomis tręšiami,tai čia mano tokia turima informacija,bent aš tą žinau iš savo tėvų.
Čia ,actas ne prie ko.
O,gal mane kas papildys.
Atsakyti
Sveikos, man sekancia diena po marinavimo stiklainiuose atsirado burbuliuku. Jau mano darbui kaput?? g.gif dangteliai neissipute g.gif ai, dar labai susiraukslejo unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ingulka7 @ 2010 07 29, 11:16)
Laba diena seimininkes 4u.gif
Taciau jau po dienos pamaciau, kad dauguma taip lyg susiraukslejo, atidarius viena stiklaini, pamaciau, kad agurkai suminksteje (na, ne tragiskai, bet vistiek ne taip, kaip turetu buti  verysad.gif ).

Aciu 4u.gif

As pati siais metais pirma karta marinavau, tai tikrai daug nenusimanau blush2.gif bet gal mazai vandeni pamirkete, o gal tiesiog agurkai nelabai tinkami marinavimui g.gif . Na, bet labai nepergyvenkit, jei labai minsti, tai i misraires galesit supjaustyti 4u.gif


P.S. vis tik neiskenciau ir savuosius jau vakar atsukau blush2.gif . Pagal bulgariska nr 2 kur buvo agurku galiukai pabaltave, tai viskas ten gerai, skonis saldziarugstis, man tokie patinka. O su garstyciom lyg tokie kartoki, bet gal per daug pridejau prieskoniu, bet siaip skonis irgi geras 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristepala: 30 liepos 2010 - 10:40
QUOTE(Kristepala @ 2010 07 30, 11:39)
As pati siais metais pirma karta marinavau, tai tikrai daug nenusimanau  blush2.gif bet gal mazai vandeni pamirkete, o gal tiesiog agurkai nelabai tinkami marinavimui  g.gif . Na, bet labai nepergyvenkit, jei labai minsti, tai i misraires galesit supjaustyti  4u.gif
P.S. vis tik neiskenciau ir savuosius jau vakar atsukau  blush2.gif . Pagal bulgariska nr 2 kur buvo agurku galiukai pabaltave, tai viskas ten gerai, skonis saldziarugstis, man tokie patinka. O su garstyciom lyg tokie kartoki, bet gal per daug pridejau prieskoniu, bet siaip skonis irgi geras  4u.gif


o kiek laiko stovejo, kai atsukot? Noriu saviskius atsidaryti, bet nzn ar galima blush2.gif jau klausiau, bet nieks neatsako verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(DaivaVe @ 2010 07 30, 13:54)
o kiek laiko stovejo, kai atsukot? Noriu saviskius atsidaryti, bet nzn ar galima  blush2.gif  jau klausiau, bet nieks neatsako  verysad.gif

As po poros dienu atsidariau ir paragavau blush2.gif Nors ir susirauksleje, bet skonis gavosi visai nieko mirksiukas.gif Jei jau dar labiau suminkstes, tai kaip buvo patarusi Kristepala, desiu i misraines bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingulka7 @ 2010 07 30, 14:03)
As po poros dienu atsidariau ir paragavau blush2.gif  Nors ir susirauksleje, bet skonis gavosi visai nieko mirksiukas.gif  Jei jau dar labiau suminkstes, tai kaip buvo patarusi Kristepala, desiu i misraines  bigsmile.gif


Aciu 4u.gif varau ir as atsidarysiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(DaivaVe @ 2010 07 30, 14:41)
Aciu  4u.gif  varau ir as atsidarysiu  thumbup.gif

Na ir kaip gavosi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingulka7 @ 2010 07 30, 14:03)
As po poros dienu atsidariau ir paragavau blush2.gif  Nors ir susirauksleje, bet skonis gavosi visai nieko mirksiukas.gif  Jei jau dar labiau suminkstes, tai kaip buvo patarusi Kristepala, desiu i misraines  bigsmile.gif

nu aš tai skonį vertinu po kokio mėn nes po poros dienų dar tikrai ne tas tikrasis skonis manau

Atsakyti
QUOTE(ingulka7 @ 2010 07 30, 16:00)
Na ir kaip gavosi?  g.gif


nu lyg ir nieko, tik didesni agurkai tai tokie minkstoki, noretusi traskesniu rolleyes.gif galvoju, gal del to, kad ne iskart nuskintus marinavau...
Atsakyti
QUOTE(ingulka7 @ 2010 07 29, 11:16)

Uzpilinejau marinatu 3 kartus (uzpilu, palaikau, o kai atsala nupilu ir vel taip pat dar 2 kartus), poto uzsukau ir apverciau stiklainius..Na, zodziu, pilnai vadovavausi instrukcijomis  unsure.gif  Gal ka dar patartumete?

Aciu 4u.gif


Niekada nelaukiu kol uzpiltas ant agurku marinatas atsals. Max 10 min. ir nupilu. Agurkai visada kieti ir traskus buna. Uzpilineju 3 kartus irgi. Nereikia laukt kol atsals marinatas. Mano mama taip darydavo, ir as jau eile metu taip darau. Vienais metais esu darius pagal kitoki varianta (kazkokia moteriske paporino) - nuplikyti agurkus verdanciu vandeniu ir paskui uzpylus marinatu uzdaryti, arba agurkus sumesti i puoda su verdanciu vandeniu ir taip nuplikyti. Na pasakysiu tik viena - neskanesniu agurku nesu valgius. Tokiu budu nuplikyti agurkai buvo minksti, kazkokie susitrauke, jokio traskumo nebuvo. Teko sunaudot misrainems ir galiausiai grizau prie savo recepto ir ruosimo budo thumbup.gif Dar megstu is kart pasiruosti marinuotu agurkiuku baltai tai misrainei. As is kart juos susipjaustau kubeliais (jei didelis agurkas tai seklas isimu) ir ruosiu kaip paprastus agurkus, uzpilineju marinatu ir uzdarau. Maziau vargo ziema kai reikia per sventes tuos agurkus pjaustyti doh.gif Ir morkyciu virtu prisimarinuoju - per kaledas tik suvertei viska ismaisei ir vsio drinks_cheers.gif Cia truputi ne i tema lotuliukas.gif Tai vat, pabandyk uzpilti marinatu ir palaikyti tik iki 10 min. Gal bus traskesni, na bent man buna. Tiesa galiu ir savo receptu pasidalinti, jei kam idomu (pagal ji ruose mociute, mama, ruosiu dabar ir as):
1 litrui marinato:
3 saukstai druskos
3 saukstai cukraus
3 saukstai acto (paprasto)
ir aisku i stiklainius prisideti megiamu prieskoniu (as neperku tu gatavu, visada cesnakas naminis, krapai, pipirai kvapieji ir juodieji, lauro lapas. viskas. tikrai nebus nei per suru, nei per rugstu.
Agurkeliai skanus tikrai buna, kas ragavo sake, kad skaniau nei Uspaskicho lotuliukas.gif
Papildyta:
tiesa dar vienas dalykas, kadangi dabar yra karsta ir pakankamai silta daugiabuciu rusiuose, kad agurkai ten nenusaudytu ar nepabaltu i stiklainius galima imesti paprasciausio aspirino tablete (pries uzpilant 3 karta ir uzdarant) - i litrini 1 tablete (galima ir puse), i trilitrini - 2. As visada imetu (jei stiklainiukas mazas nereikia jo padauginti, nes duos specifinio skonio, uzteks po puse). ax.gif 4u.gif
Atsakyti