Pakartosiu klausima: kada jau galima ragauti uzmarinuotus agurkus? Noriu suzinoti, kas gavosi, nes pirma karta dariau
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 29, 15:26)
Man irgi buvo, kad pamelynuodavo gal nuo acto sakau
Manau, kad nei nuo acto, nei nuo karsciu Tiesiog rusis tokia, t.y. zieminiai cesnakai melynuoja (taip pastebejau ir kazkur skaiciau). Nes dabar, kai marinavau agurkus, dali dariau su pirktiniu, dali su is tetos darzo. Tai butent kazkuri dalis ir pamelynavo.
Sekmes!
QUOTE(Renata123 @ 2010 07 30, 01:20)
Manau, kad nei nuo acto, nei nuo karsciu Tiesiog rusis tokia, t.y. zieminiai cesnakai melynuoja (taip pastebejau ir kazkur skaiciau). Nes dabar, kai marinavau agurkus, dali dariau su pirktiniu, dali su is tetos darzo. Tai butent kazkuri dalis ir pamelynavo.
Sekmes!
Sekmes!
Renata123,
Aš,esu skaičiusi internete,kad nėra blogai,kad česnakai mėlynuoja.
O,jie mėlynuoja ne nuo acto,o nuo to,kaip jie yra auginami,kokiomis tąšomis tręšiami,tai čia mano tokia turima informacija,bent aš tą žinau iš savo tėvų.
Čia ,actas ne prie ko.
O,gal mane kas papildys.
QUOTE(ingulka7 @ 2010 07 29, 11:16)
Laba diena seimininkes
Taciau jau po dienos pamaciau, kad dauguma taip lyg susiraukslejo, atidarius viena stiklaini, pamaciau, kad agurkai suminksteje (na, ne tragiskai, bet vistiek ne taip, kaip turetu buti ).
Aciu
Taciau jau po dienos pamaciau, kad dauguma taip lyg susiraukslejo, atidarius viena stiklaini, pamaciau, kad agurkai suminksteje (na, ne tragiskai, bet vistiek ne taip, kaip turetu buti ).
Aciu
As pati siais metais pirma karta marinavau, tai tikrai daug nenusimanau bet gal mazai vandeni pamirkete, o gal tiesiog agurkai nelabai tinkami marinavimui . Na, bet labai nepergyvenkit, jei labai minsti, tai i misraires galesit supjaustyti
P.S. vis tik neiskenciau ir savuosius jau vakar atsukau . Pagal bulgariska nr 2 kur buvo agurku galiukai pabaltave, tai viskas ten gerai, skonis saldziarugstis, man tokie patinka. O su garstyciom lyg tokie kartoki, bet gal per daug pridejau prieskoniu, bet siaip skonis irgi geras
QUOTE(Kristepala @ 2010 07 30, 11:39)
As pati siais metais pirma karta marinavau, tai tikrai daug nenusimanau bet gal mazai vandeni pamirkete, o gal tiesiog agurkai nelabai tinkami marinavimui . Na, bet labai nepergyvenkit, jei labai minsti, tai i misraires galesit supjaustyti
P.S. vis tik neiskenciau ir savuosius jau vakar atsukau . Pagal bulgariska nr 2 kur buvo agurku galiukai pabaltave, tai viskas ten gerai, skonis saldziarugstis, man tokie patinka. O su garstyciom lyg tokie kartoki, bet gal per daug pridejau prieskoniu, bet siaip skonis irgi geras
P.S. vis tik neiskenciau ir savuosius jau vakar atsukau . Pagal bulgariska nr 2 kur buvo agurku galiukai pabaltave, tai viskas ten gerai, skonis saldziarugstis, man tokie patinka. O su garstyciom lyg tokie kartoki, bet gal per daug pridejau prieskoniu, bet siaip skonis irgi geras
o kiek laiko stovejo, kai atsukot? Noriu saviskius atsidaryti, bet nzn ar galima jau klausiau, bet nieks neatsako
QUOTE(DaivaVe @ 2010 07 30, 13:54)
o kiek laiko stovejo, kai atsukot? Noriu saviskius atsidaryti, bet nzn ar galima jau klausiau, bet nieks neatsako
As po poros dienu atsidariau ir paragavau Nors ir susirauksleje, bet skonis gavosi visai nieko Jei jau dar labiau suminkstes, tai kaip buvo patarusi Kristepala, desiu i misraines
QUOTE(ingulka7 @ 2010 07 30, 14:03)
As po poros dienu atsidariau ir paragavau Nors ir susirauksleje, bet skonis gavosi visai nieko Jei jau dar labiau suminkstes, tai kaip buvo patarusi Kristepala, desiu i misraines
Aciu varau ir as atsidarysiu
QUOTE(ingulka7 @ 2010 07 30, 14:03)
As po poros dienu atsidariau ir paragavau Nors ir susirauksleje, bet skonis gavosi visai nieko Jei jau dar labiau suminkstes, tai kaip buvo patarusi Kristepala, desiu i misraines
nu aš tai skonį vertinu po kokio mėn nes po poros dienų dar tikrai ne tas tikrasis skonis manau
QUOTE(ingulka7 @ 2010 07 30, 16:00)
Na ir kaip gavosi?
nu lyg ir nieko, tik didesni agurkai tai tokie minkstoki, noretusi traskesniu galvoju, gal del to, kad ne iskart nuskintus marinavau...
QUOTE(ingulka7 @ 2010 07 29, 11:16)
Uzpilinejau marinatu 3 kartus (uzpilu, palaikau, o kai atsala nupilu ir vel taip pat dar 2 kartus), poto uzsukau ir apverciau stiklainius..Na, zodziu, pilnai vadovavausi instrukcijomis Gal ka dar patartumete?
Aciu
Niekada nelaukiu kol uzpiltas ant agurku marinatas atsals. Max 10 min. ir nupilu. Agurkai visada kieti ir traskus buna. Uzpilineju 3 kartus irgi. Nereikia laukt kol atsals marinatas. Mano mama taip darydavo, ir as jau eile metu taip darau. Vienais metais esu darius pagal kitoki varianta (kazkokia moteriske paporino) - nuplikyti agurkus verdanciu vandeniu ir paskui uzpylus marinatu uzdaryti, arba agurkus sumesti i puoda su verdanciu vandeniu ir taip nuplikyti. Na pasakysiu tik viena - neskanesniu agurku nesu valgius. Tokiu budu nuplikyti agurkai buvo minksti, kazkokie susitrauke, jokio traskumo nebuvo. Teko sunaudot misrainems ir galiausiai grizau prie savo recepto ir ruosimo budo Dar megstu is kart pasiruosti marinuotu agurkiuku baltai tai misrainei. As is kart juos susipjaustau kubeliais (jei didelis agurkas tai seklas isimu) ir ruosiu kaip paprastus agurkus, uzpilineju marinatu ir uzdarau. Maziau vargo ziema kai reikia per sventes tuos agurkus pjaustyti Ir morkyciu virtu prisimarinuoju - per kaledas tik suvertei viska ismaisei ir vsio Cia truputi ne i tema Tai vat, pabandyk uzpilti marinatu ir palaikyti tik iki 10 min. Gal bus traskesni, na bent man buna. Tiesa galiu ir savo receptu pasidalinti, jei kam idomu (pagal ji ruose mociute, mama, ruosiu dabar ir as):
1 litrui marinato:
3 saukstai druskos
3 saukstai cukraus
3 saukstai acto (paprasto)
ir aisku i stiklainius prisideti megiamu prieskoniu (as neperku tu gatavu, visada cesnakas naminis, krapai, pipirai kvapieji ir juodieji, lauro lapas. viskas. tikrai nebus nei per suru, nei per rugstu.
Agurkeliai skanus tikrai buna, kas ragavo sake, kad skaniau nei Uspaskicho
Papildyta:
tiesa dar vienas dalykas, kadangi dabar yra karsta ir pakankamai silta daugiabuciu rusiuose, kad agurkai ten nenusaudytu ar nepabaltu i stiklainius galima imesti paprasciausio aspirino tablete (pries uzpilant 3 karta ir uzdarant) - i litrini 1 tablete (galima ir puse), i trilitrini - 2. As visada imetu (jei stiklainiukas mazas nereikia jo padauginti, nes duos specifinio skonio, uzteks po puse).