Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 28, 11:33)
Perziurejau savo "turta" rusy biggrin.gif issiemiau su nuosedom Uspaskicho agurku, atidariau, sunkiai atsidare, ir paragavau. Nu normalus marinuoti agurkai  g.gif jokio surugimo nera, ten siaip nuo kazko tos nuosedos  g.gif  g.gif zodziu valgoma ir net skanu kaip visi marinuoti agurkai.

Man pernai irgi nuosėdų buvo, tokios pabalę kai kuriuose stiklainiuose, bet agurkai geri thumbup.gif Tai ir svarbiausia smile.gif

QUOTE(papliauška @ 2010 07 28, 13:35)
Sveikos, norėjau paklausti dėl užsukamų dangtelių ar galimą juos sukti antrą kartą ar laikosi agurkai, norėtusi pataupyti, blush2.gif   gal yra bandžiusių  ax.gif

Aš irgi suku, jei geri dar senieji 4u.gif

O anyta irgi vakuoja agurkus savaip, dėdama prieskonius tiesiai į stiklainį su agurkais ir užpildama karštu, verdančiu vandeniu, prieš tai agurkus šiek tiek apvirus puode...
3 l stikllainiui( ne vandeniui) deda:
- 2 š druskos;
- 1 š cukraus
-1 a.š. citrinos rūgštelės...
Dar deda česnako skiltelę, krapų, o aš pirktinių prieskonių ir laikosi gerai smile.gif
Užpila verdančiu vandeniu ir užsuka 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murce: 28 liepos 2010 - 19:10
QUOTE(rapolas @ 2010 07 28, 19:54)
Parasykit receptukus, gal ir mums patiks 4u.gif

Marinuoti agurkeliai "bulgariskai"
Marinatas
4l vandens
8 saukstai druskos
8saukstai cukraus
0,5 l acto
I stiklaini deti 2 saukstus sausu prieskoniu,skirtu agurku marinavimui.Agurkus sudedame i stiklainius.Uzverdame vandeni ir juo uzpilu agurkus stiklainiuose.Palaikau 15min.Nupilu.Vel uzverdu ir vel uzpilu.Vel nupilu.Tada isverda marinatas.I stiklaini dedu 2 saukstus sausu prieskoniu,skirtu konservavimui(as dejau i mazesnius po 1 sauksta) ir uzpilu marinata.Uzsuku.Apverciu ir laikau,kol atvesta.
blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Kalnietė @ 2010 07 28, 20:41)
Marinuoti agurkeliai "bulgariskai"
Marinatas
4l vandens
8 saukstai druskos
8saukstai cukraus
0,5 l acto
I stiklaini deti 2 saukstus sausu prieskoniu,skirtu agurku marinavimui.Agurkus sudedame i stiklainius.Uzverdame vandeni ir juo uzpilu agurkus stiklainiuose.Palaikau 15min.Nupilu.Vel uzverdu ir vel uzpilu.Vel nupilu.Tada isverda marinatas.I stiklaini dedu 2 saukstus sausu prieskoniu,skirtu konservavimui(as dejau i mazesnius po 1 sauksta) ir uzpilu marinata.Uzsuku.Apverciu ir laikau,kol atvesta.
blush2.gif

Sausas agurku rauginimas
6 agurkai
1 nubrauktas saukstas druskos
6skilteles cesnako
rysulelis krapu
1 maza aitri paprika
Agurkus nulupti,perpjauti per puse,sudeti i stiklaini.Suberti druskja,susmulkintus cesnakus,supjaustytus krapus ir paprika.
po pusvalandzio saldytuve agurkai jau būna valgomi.
Vakar pirma karta padariau,tai labai patiko mano vyrui,tai siandien vel paraugsiu sausai. thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(rapolas @ 2010 07 28, 18:54)
Parasykit receptukus, gal ir mums patiks 4u.gif

Tai kad visi receptukai mano naudojami iš čia, tai nėr ką rašyt ax.gif
Atsakyti
sveikutes,siandien ir as prisivakavau agurku rodos kad dvi dienas nebuvo agurku,o siandien kad uzderejo visa krepsi,tai dariau pagal uspashiko recepta jie man pernai patiko ir man siandien liko marinato,galvoju ar nieko neatsitiks jei padesiu saltai iki pirmadienio nes man darbas nuo penktadienio ir gristu velai
Atsakyti
QUOTE(surmute @ 2010 07 28, 21:18)
sveikutes,siandien ir as prisivakavau agurku rodos kad dvi dienas nebuvo agurku,o siandien kad uzderejo visa krepsi,tai dariau pagal uspashiko recepta jie man pernai patiko ir man siandien liko marinato,galvoju ar nieko neatsitiks jei padesiu saltai iki pirmadienio nes man darbas  nuo penktadienio ir gristu velai

Tikrai nieko neatsitiks, aš dažnai šitaip padarau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(surmute @ 2010 07 28, 21:18)
sveikutes,siandien ir as prisivakavau agurku rodos kad dvi dienas nebuvo agurku,o siandien kad uzderejo visa krepsi,tai dariau pagal uspashiko recepta jie man pernai patiko ir man siandien liko marinato,galvoju ar nieko neatsitiks jei padesiu saltai iki pirmadienio nes man darbas  nuo penktadienio ir gristu velai

sako,jei agurkai pastovi ilgiau nuskinti-juos reikia pamirkyti 2-3 val.,-ir jie bus kaip sviezuciai mirksiukas.gif
Atsakyti
AČIŪ UZ PATARIMUS GALVOJU NEJAUGI REIKES PILTI LAUKAN MARINATA DAR LIKO APIE 2 LITRUS
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2010 07 28, 13:17)
iki nuo siandien 40 procentu nuolaida. Mama jau uzsiprase, kad nupirkciau  thumbup.gif

Kur? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(papliauška @ 2010 07 28, 11:55)
Ačiū už atsakymus, reiks bandyti, o nauji dangteliai tai ne pigūs be akcijos  biggrin.gif

nezinau is kur jus esat, bet kaunietem pasakysiu, kad bazeje apsimoka pirkti dangtelius, ten yra visokiu nuo 17 ct iki 30 ct, na tie brangesni su piesinukais ant dangtelio, bet kai to man nereikia tai pirkau tuos po 17 ct, o kadangi pirkau 50 vienetu tai pardave po 13 ct.
Papildyta:
QUOTE(*AMRI* @ 2010 07 29, 06:03)

kaip suprantu IKI parduotuvese smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2010 07 29, 08:03)

As suprantu kad IKI prekybos centruose...
Atsakyti
Sakykit, mergaites, o marinuoti, vakuoti ir t.t. agurkai tinkami tik lauko g.gif MB vakar parveze 10 kg agurku, bet jie yra iss iltnamio, mama sake, kad jie man nelaikys iki ziemos blink.gif Tai ka man su jais dabar daryti doh.gif
Busiu dekinga uz atsakyma, nes snd zadejau marinuot bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(papliauška @ 2010 07 28, 13:35)
Sveikos, norėjau paklausti dėl užsukamų dangtelių ar galimą juos sukti antrą kartą ar laikosi agurkai, norėtusi pataupyti, blush2.gif  gal yra bandžiusių  ax.gif

naudoju ir trečia ir ketvirka kartą, jei tik nėra pažeisti 4u.gif

QUOTE(Lusasita @ 2010 07 28, 14:17)
iki nuo siandien 40 procentu nuolaida. Mama jau uzsiprase, kad nupirkciau  thumbup.gif

na reiks pasižvalgyti g.gif

QUOTE(DaivaVe @ 2010 07 28, 17:33)
Pas mane tokie didoki agurkai, tai pries marinuojant reiketu supjaustyti, o ar galima? daryciau bulgariskus Nr.2  4u.gif  ar kas nors pjaustot agurkus?

vat vat ir man idomu, gavau tokiu nemazu agurku g.gif o ka su jais daryti nežinau,
Atsakyti